標題: 法比加斯無兵司令 [打印本頁]

作者: HONBITERU    時間: 2009-5-1 07:56 PM     標題: 法比加斯無兵司令

[attach]643399[/attach]
法比加斯是阿仙奴的中場樞紐,但就「將軍」再好,也需要精「兵」支援配合;如兵工廠想在次回合反勝,領隊雲加必須令法比加斯不再孤軍作戰。
曼城領隊曉士賽前接受訪問時表示,如果阿仙奴想贏,就要靠法比加斯瓦解紅魔防線,可惜阿仙奴失敗了。
今場歐聯賽事法比加斯表現不過不失,80次傳送中有69次送到隊友腳下,成功率達到79%;奈何前鋒艾迪巴約踢到無影無縱,摩打右翼禾確特及改打Key Post角色的拿斯利亦踢不出水準,令法比加斯獨力難支。
致命傳送欠終結者 法比加斯好比巴塞隆拿的沙維,一、兩次傳送便能剌穿對手心臟,但需要把握力強的攻擊球員去完成最後一步。有望在週六英超傷愈復出的雲佩斯,射術了得,加上踢大賽特別醒神,故是最佳人選。
至於艾度亞度•達施華及賓特拿,前者少與曼聯交手,紅魔比較難摸清其底蘊,後者雖入球數字偏低,但偶而會有神來之筆。
另外,拿斯利如返回擅長的左路,發揮應較好,加上他在英超首循環曾梅開二度助阿仙奴以2:1贏過曼聯,故有力成為法比加斯的最佳拍檔。
HONBITERU

作者: jacksonkua    時間: 2009-5-1 11:04 PM

最可惜都係 ARSHAVIN 唔能够落场!
而 FABREGAS-NASRI-ARSHAVIN之间嘅配合,
我相信有朝一日必定能够 擦出火花。
至于第二回合 WENGER 应该知道要由被动改为主动,
90分钟仲唔能够入波 唯有祝福曼联进入决赛!
作者: GQG    時間: 2009-5-2 05:40 PM

原帖由 jacksonkua 於 2009-5-1 11:04 PM 發表
最可惜都係 ARSHAVIN 唔能够落场!
而 FABREGAS-NASRI-ARSHAVIN之间嘅配合,
我相信有朝一日必定能够 擦出火花。
至于第二回合 WENGER 应该知道要由被动改为主动,
90分钟仲唔能够入波 唯有祝福曼联进入决赛! ...
唯有期待下赛季Arshavin係欧冠嘅表演咯,
唔单只要入波啊,仲要唔比曼联进啊
作者: HONBITERU    時間: 2009-5-2 08:43 PM

其實可唔可以買d一線射手返呀! 唔好咁鬼孤寒啦! 難得有個法比加斯,同禾確特呢d快翼在隊中! 艾迪巴約想走咪比佢走囉! 用舊錢去買個具級數甚至世界級前鋒,咁就有d希望奪得英超! 否則年年Big 4,不過冠軍冇份,好悶啊! 球會高層及雲加的冠軍渴望和誠意,令人懷疑!!!

作者: GQG    時間: 2009-5-3 11:33 AM

继续咁落去,Fabregas同Walcott都会走啦,
好难怪佢地,年年都冇冠军,同时相信唔少球迷都
开始对Arsenal失去耐性啦

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0