標題: [問題] 聽講食多啲火龍果會對身體好好? [打印本頁]

作者: blueprint    時間: 2018-6-13 08:26 AM     標題: 聽講食多啲火龍果會對身體好好?

請問喺咁多種生果入面5.39.217.76/ N( E+ X7 h* U
火龍果算唔算係營養比較多
. O* A. w3 Z7 ]% B8 Q2 G. i4 S5.39.217.76而且對身體比較好嘅一種生果啊?
( A. i( {3 `7 q! `% U( OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。因為依家天氣好熱' K+ B, q0 E  D- a. K5 H
我阿婆成日食唔落嘢5.39.217.76: n1 N  _8 g/ j- U' t( A- x
佢又唔想食嘢我哋逼佢食都冇辦法TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( \- |1 U) e/ |8 A% P7 y
但佢至少可以食啲生果
! _% T1 ]3 t/ r/ i! W% ^& [公仔箱論壇涼啲嘅生果 而且又有甜份嘅 佢應該比較會接受
; f6 ^7 P" t  s* b. C! z5.39.217.76我之前好似有聽講過
" q/ p$ }4 U+ G! J  P# y- [0 oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。火龍果嘅營養對身體好好5.39.217.76$ \* H  D" y2 h7 Y( P
就想買多啲火龍果畀我阿婆食啊
作者: fulfill    時間: 2018-6-13 06:54 PM

火龍果係好好嘅生果啊
, q, s! l/ m8 ?6 N* j- ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。佢入面嘅營養真係唔少tvb now,tvbnow,bttvb2 X: r- ~  N( C1 @6 D1 |" T/ `2 C
同時對身體都唔錯公仔箱論壇3 P( q& S$ m% y/ S( W" Q( v
我知道食多啲火龍果可以幫助消化0 W5 X0 _6 F8 g" _$ O  O
我自己都會成日食
作者: abeyance    時間: 2018-6-13 08:14 PM

火龍果真係唔錯公仔箱論壇) n. |/ r9 D+ K" n
但係要確認下你阿婆有冇糖尿病先公仔箱論壇- y: m1 X" o: M4 L0 e3 _
雖然佢係低GI嘅生果
& e6 v/ z: I5 Q7 F$ |2 D% rtvb now,tvbnow,bttvb但畢竟佢仲係有糖份嘅
) D7 D7 k( ?9 A7 M公仔箱論壇我建議你去買火龍果嘅時候揀白肉嘅會比較好公仔箱論壇. O" O/ B2 M3 I+ L
因為白肉食起嚟果肉會比較脆5.39.217.76' ]; u. P5 ~7 H
唔似紅肉咁比較軟又比較甜5.39.217.76) H+ r. {: w8 D) O) `% q  I2 }
但係入面嘅糖份相對就冇咁高公仔箱論壇6 g: [" W! c" K& j5 z
反而有更豐富嘅膳食纖維# W/ ?" b8 J0 v: R4 z
更加能夠幫助腸胃蠕動消化!
# ^! c& L$ N) F, r8 e6 a  q0 oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。而且我之前有睇到新聞tvb now,tvbnow,bttvb% [# a' x# |: n* y# X1 n! b7 D
仲有講火龍果可以預防大腸癌
# x0 X0 a5 a8 ?8 O/ b又能讓人避免有腦退化症嘅情況9 M/ Z2 v& X" D& z  j( g
其實真係有好多嘅好處. m! n; s3 Y/ j
我屋企附近嘅wellcome之前有見到
* O0 l# I1 a* H  _* Q7 d! ]+ L! ~1 u公仔箱論壇King Ping嘅火龍果最近減價0 P7 {6 ]. t$ l' E% S
睇下你洗唔洗去買幾個畀你阿婆試下公仔箱論壇$ Z' v- x5 t- K, e2 }; c3 j
大概一日食半個到一個左右就夠啦
( f- E5 }; [% ?' o) htvb now,tvbnow,bttvb記得等到要食嘅時候先好切開
4 B% v: [: s% ^' A1 F公仔箱論壇如果唔係太早切又放太久嘅話 營養會流失哂
作者: humanities    時間: 2018-6-14 11:50 AM

火龍果GOOD!
3 r4 z$ e* ?# }6 {; o公仔箱論壇由細細嗰就好中意食呢種生果
: w* V0 e" Q' rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。到咗依家都成日食
作者: lastaugust    時間: 2018-6-14 01:13 PM

感覺腸胃消化唔好嘅話
+ c4 f9 \8 J& `5 E6 M5 J# r
, f4 ]9 n! `& d- n1 N  b食火龍果真係好好
& ~2 C' d! ^) v/ B  _" w% Q8 q  S/ R公仔箱論壇
% z* {0 L2 Y2 k, h5 @5.39.217.76我有時候便秘都會去買火龍果嚟食連續食兩三日就會順暢啦4 p& I6 ]% L4 }4 l! r

作者: blueprint    時間: 2018-6-14 06:40 PM

睇嚟大家都覺得火龍果唔錯啊& X. c7 G4 R& c( R

. |/ a' v6 r+ B# ?5 T4 o% kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我都搵日去睇下先tvb now,tvbnow,bttvb. o- c# _( B+ t  ]5 `( X# g

a* v4 Q8 w3 U& h; g9 U如果仲有減價嘅話就要快手去買返個啦

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0