標題: 媽媽同男朋友,點揀? [打印本頁]

作者: bluelam612    時間: 2008-6-16 06:57 PM     標題: 媽媽同男朋友,點揀?

同左男朋友拍拖3年,tvb now,tvbnow,bttvb. s8 U6 _; [* d$ Y
但係o係我拍左拖1年,我呃阿媽話同佢散左..(因為我mama唔鍾意佢)3 x8 x8 N8 l3 M2 K1 i) L0 c
宜家3年喇..我男朋友想我同mama講,希望mama接受佢..7 l% h& ~) t$ q$ x. M
但每次同mama講親佢,都會鬧交..好辛苦,好唔開心..TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 K( t- f1 z4 q# F# ]2 W% D1 i

; M4 k3 Y% X% X' u" C7 e7 E我根本唔想o係兩個之中揀..TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& I7 X) h+ o/ i6 q# c9 D
我鍾意佢,但又唔想同mama嘈..
. s& e4 }1 g& J公仔箱論壇
0 J$ t) h8 I2 {3 Z5 B7 M1 [" h公仔箱論壇不過,我曾經諗過,其實男朋友對我唔好..8 N: W7 b! S& c6 y$ [
我咁鍾意佢,但佢仍然對佢舊女友好好.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; p6 F/ h+ y/ [" s$ E
有陣時,佢有好多女仔o係佢身邊..佢都好似好想同其他女仔發展咁..
5 |6 \& y# W6 ptvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇' p6 ^. b! a$ }+ @! N2 a
我覺得佢俾唔到信心我,
3 H6 u% u% D& M9 e- z+ j$ z1 H我又好似唔值得為左佢同mama嘈..TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- M+ c* a) w, W9 ?! g  U1 Q0 d
tvb now,tvbnow,bttvb* R0 k8 z" i# o0 x. Z
我好辛苦呀,
8 ^' s( [! o; I4 J+ A' W+ Z$ d9 Y& jtvb now,tvbnow,bttvb有冇人幫到我?
作者: sexmtl    時間: 2008-12-10 01:06 AM

我觉得你应该放弃他,
作者: 52feilunhai    時間: 2008-12-17 08:02 AM

i think u should leave him since you hes making u unhappy
作者: kyooodidi    時間: 2008-12-17 08:43 AM

if he is a good enough of a guy, you wouldn't have to lie to your mother to begin with.
1 t- Q6 L5 g  r8 d: m' ijust ask yourself if he is worth the effort of you standing up to your motherTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) m  u$ i9 {9 {2 j* k, R
or if you are making up excuses for yourself to dump him
作者: miaomiao88    時間: 2008-12-17 10:06 AM

有陣時,佢有好多女仔o係佢身邊..佢都好似好想同其他女仔發展咁..
- ?2 k5 ]# S& O* w6 O/ g# O/ ^
+ I2 |2 P4 A7 O2 cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。->吾好“你以为”或者“你觉得”...对佢好吾fair...同佢讲,你mama反对你地一起,你地将来条路就已经好难行...如果重坚持一起,就要一起努力“冲”过去...公仔箱論壇; V1 k( T% S% c8 v. g3 ]6 O
5.39.217.76, p: l- p: q0 j# }7 L
* 如果佢真系好爱你,佢跪都会跪到你mama应承...而你mama...如果个女系真系同呢个男仔一起好开心/幸福,到最尾都会应承咔!e+就系睇你地既感情经得起考验吗??大家有无甘“深爱”大家,愿意为大家既将来奋斗? 公仔箱論壇2 b) O( p3 w: b" y+ B+ ^
- f& C5 a. P1 t- h% {1 Z) M( X
有人讲每一个人一生人都会遇到3个人:TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 F& f+ m$ `, J( k
你爱的人5.39.217.76  Y' N2 R6 K( h
爱你的人' ]  S# i) Z0 I
和你结婚的人, e  k$ G: B$ r* t% a

5 x: D/ D, V" }7 ~: i: }但系, 我祝福你剩系遇到一个人:你爱的人= 爱你的人= 和你结婚的人
作者: curtislau    時間: 2008-12-20 09:55 AM

你都話佢都你唔好啦. }, e# z# a, }- P
咁點解要揀佢而唔揀錫你的媽媽先?

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0