標題: 睇網聞講, 好似TVB抽起自拍港劇, 以後只可以睇大陸劇喇 [打印本頁]

作者: 大文細佬    時間: 2015-12-31 03:33 AM     標題: 睇網聞講, 好似TVB抽起自拍港劇, 以後只可以睇大陸劇喇

" Z9 Q) H- `0 [- b0 |7 J) S* n6 R7 p
唔知大家有乜感想呢, 會唔會自己香港人都唔支持港劇, 只係focus响網上制作嘅網片呢? 個人感覺, 其實唔可以一面倒咁話網片好晒, 最主要制作網片暫時唔駛怕周圍嘅因素影響, 例如政治, 道德, 倫理, 大部份觀眾接唔接受嘅限制. 造網片嘅人唔啱可以隨時抽起佢地嘅制作.. 唔會損失好大.. 唔同電視劇制作... 2 f4 _9 @1 d) O2 U* ]: I
公仔箱論壇$ n, Z$ Z$ b& R/ f. c. j# C
我覺得好失望囉, 港劇都不至於咁差吖... 自己人都唔支持自己地方嘅制作, 香港電視業又或者連帶娛樂圈又點同其他國家爭呢? 周圍亞洲嘅國家暫時仲係大部份資源放响主要嘅銀幕.. 好少投放响網上.. 就知一二喇... 雖然依家goballization主要係由internet主導, 但分開國家市場嚟睇, 唔想令香港娛樂事業太落後, 係咪唔好一次過去到咁宏觀呢?

作者: 大文細佬    時間: 2016-1-1 03:40 AM

懇請大家同TVB反映下, 拍多啲有質素嘅港劇吖!
作者: mnb1123    時間: 2016-1-1 01:45 PM

懇請大家同TVB反映下, 拍多啲有質素嘅港劇吖!
9 H% `8 Q) D* a大文細佬 發表於 2016-1-1 03:40 AM
大佬新年快樂,2016年樣樣順利、心想事成 5.39.217.76. T5 [$ j7 T. v9 V: n

" `# r; H- J' Z2 L% ~) L1 Ptvb now,tvbnow,bttvb5.39.217.76) ?, n  p$ {* I
' D5 D4 A+ E" z; e6 o; T/ e) F

0 }+ f, T3 H9 Ytvb now,tvbnow,bttvb
+ r7 m& A( [! M& @$ ]5.39.217.76
9 j  ?, f, [) c/ U7 ptvb now,tvbnow,bttvb我都支持TVB,但唔係套套劇都會捧場,有D劇真係不知所謂。近期既[實習天使]雖然劇情普通冇乜高潮,但都有好幾集睇到我眼濕濕、好感動。公仔箱論壇* B- ~, a: N0 h% @0 E$ d

8 n/ }3 v! b5 s, q% P8 L$ m0 I或者我中意睇香香、煒哥、姚子羚、豹哥。tvb now,tvbnow,bttvb& d( a: t; ~* b* k2 A7 W
如果有競事就唔會咁求奇,希望TVB拍D有質素既劇,唔係好想睇配音劇
作者: 大文細佬    時間: 2016-1-2 03:07 AM

大佬新年快樂,2016年樣樣順利、心想事成 5.39.217.76% @3 p5 W4 M7 e7 N, V) E( q( e$ B$ k

3 B6 Z, S( w7 w: {) l3 f3 z) O& O3 n5.39.217.76
2 q/ ~; o7 v1 J3 O) x3 a) ^3 L! t6 X# D2 m- I  e4 B4 k4 a
https://lh6.googleusercontent.com/-XRGISLkZD6E/VKTfg3LG_FI/AAAAAAAAGEY/MBV2 .... N4 M( s* e6 W
mnb1123 發表於 2016-1-1 01:45 PM
' q: ~* n! [- g$ |( ~3 e

& l, h$ }# J2 ~7 y3 Ymb bb, 其實最緊要係大家都要支持港劇, 港片, 同香港樂壇.. 咁香港娛樂事業先至有得救.. 唔係一味靠地產,旅遊事業, 咁就無得救喇... e+就係因為地產霸權玩死香港, 因外匯對換, 人地國家啲嘢又平過香港, 連旅遊事業都有待匯率平衡先有得救喇.. 你話吖.. 係咪要一齊救下香港娛樂事業吖.
作者: 大文細佬    時間: 2016-1-2 03:09 AM

大佬新年快樂,2016年樣樣順利、心想事成
6 U0 O, V9 Z6 D0 ^公仔箱論壇
1 P" l' y. D- V6 R5.39.217.76公仔箱論壇$ |( E7 U' n. t
5.39.217.764 I2 U( G, ?- Q$ G2 L4 g; r
https://lh6.googleusercontent.com/-XRGISLkZD6E/VKTfg3LG_FI/AAAAAAAAGEY/MBV2 ...& K& p; j, y  I5 x' \! r
mnb1123 發表於 2016-1-1 01:45 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, t9 L- L* f, r# r& W& k

( R) d" N- d0 k公仔箱論壇mn bb唔記得祝福你2016全年平平安安, 新年快樂, 事業步步高陞!
作者: timmaxsing    時間: 2016-1-3 07:47 PM

無法啦⋯⋯D小生or花旦雙雙離巢,D新人未到道行⋯⋯未發揮出該角精華,D離巢演員分分過HKTV及北上賺人仔,所以無記買內地劇不出奇,反而出奇的話,可能會見到不少熟識的演員⋯⋯
作者: 大文細佬    時間: 2016-1-4 03:11 AM

無法啦⋯⋯D小生or花旦雙雙離巢,D新人未到道行⋯⋯未發揮出該角精華,D離巢演員分分過HKTV及北上賺人仔,所以無記買內地劇不出奇,反而出奇的話,可能會見到不少熟識的演員⋯⋯ ...5.39.217.769 I; X' X; ]2 K# ]) W4 j- K
timmaxsing 發表於 2016-1-3 07:47 PM
1 o! a) m% O1 Y) m
; J: G* T* p( z. Z7 \  {$ R% J/ rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。版主timmaxsing, 2016新年開開心心, 日日進步, 揾錢多到無停手. ' |5 ]& j5 I" l: j* H

# N; k5 F8 x6 C4 y8 wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實有無可能e+TVB買大陸劇.. 到最後變咗ATV咁?... 因為
好似ATV當初都係用呢個策略!
作者: aeonsakura    時間: 2016-6-21 10:30 PM

一线演员都跑去大陆演了,港剧还剩下什么??

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0