標題: [翻唱] A-Lin 給我一個理由忘記 [打印本頁]

作者: kilykilyk    時間: 2015-3-1 05:42 AM     標題: A-Lin 給我一個理由忘記

( V5 p/ Y3 ?$ D, k5.39.217.76TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 A. @+ g! Q( l1 w$ \, E5 [
A-Lin 給我一個理由忘記
$ p* m' z6 a6 A" ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
* {$ c" k7 O# T" n1 I- Q
0 s1 s8 Q, F/ N' }, I# E5.39.217.76: B, f. z' f3 R1 [/ r
從"我是歌手"認識這首歌,A-Lin唱得好震撼,0 @$ U3 X7 P0 h- t
一聽愛上這首歌,無奈無乜時間練歌,公仔箱論壇5 b. x* P3 t3 [: r  u
不過咁啱有朋友點了這首歌,現在唔太熟都照錄,公仔箱論壇7 b1 G! x* d2 x2 N2 N3 K0 r: |: f1 [
唱得唔好請見諒,謝謝收聽!!!公仔箱論壇+ {/ M' _% c, A7 a

9 ~# B% T' Y  r+ b1 ~tvb now,tvbnow,bttvb
( U" L- N$ h3 q) l9 Z# @- ~4 eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb3 w$ ^2 J& B6 ]5 s; v
[youtube]RTGjBQzI7hU[/youtube]5.39.217.76. F& b+ M0 E* j* o* @( C

/ V9 [7 p7 t7 M2 d: c9 }4 jhttps://app.box.com/s/k7v4ayerhoy65hnngnc6x5cmpa8py79z
4 U5 A  A1 ^% m5 I  a3 atvb now,tvbnow,bttvb
0 Q9 `, p5 O& i( O& o公仔箱論壇http://hu.lk/8vq56mcg8w00
# v3 }4 E! o8 b4 D5 l5.39.217.76
2 P+ T# [' S1 |. {/ z作詞:鄔裕康  作曲:游政豪   
5 C$ f2 R" }* }8 C雨都停了 這片天灰什麼呢   
  O" K7 ^5 W# i0 @我還記得 你說我們要快樂    tvb now,tvbnow,bttvb9 A1 @2 S' G9 x4 _+ ]5 p
深夜裡的腳步聲 總是刺耳    0 F7 n% X) Q( x
害怕寂寞 就讓狂歡的城市陪我關燈    TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) B# ^. J1 u3 T- A; v/ B
只是哪怕周圍再多人 感覺還是一個人    tvb now,tvbnow,bttvb, t  w2 H$ a  Z; K9 e3 h
每當我笑了 心卻狠狠的哭著   
/ X) G" @0 c+ Z公仔箱論壇給我一個理由忘記 那麼愛我的你    TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ N: x2 W  h; g$ l5 L- x) c0 @
給我一個理由放棄 當時做的決定   
1 ]8 F( L  O) F3 Y. O  C" ~. u% Z有些愛 越想抽離卻越更清晰   
! I9 i* v( d0 N, |5 l6 o8 v5.39.217.76那最痛的距離 是你不在身邊 卻在我的心裡    / `- N  N0 u* N3 R6 p
當我走在去過的每個地方 總會聽到你那最自由的笑    公仔箱論壇( ^2 I* g7 ]0 \# K, C
當我回到一個人住的地方 最怕看到冬天你最愛穿的那件外套   
. H$ l3 Y  z# i4 V- c! ]1 m% N" C& a5.39.217.76只是哪怕周圍再多人 感覺還是一個人    公仔箱論壇- [9 y) g1 i, [. ]
每當我笑了 心卻狠狠的哭著    5.39.217.766 b; f5 n! M& X+ i# l
給我一個理由忘記 那麼愛我的你   
) |9 }6 B+ v# d; H% H# qtvb now,tvbnow,bttvb給我一個理由放棄 當時做的決定   
/ w1 z0 O. X" B, R8 Gtvb now,tvbnow,bttvb有些愛 越想抽離卻越更清晰    - T- Y; [) m* P" {. m: |+ o
那最痛的距離 是你不在身邊 卻在我的心裡   
7 z, n  b, W/ Dtvb now,tvbnow,bttvb我找不到理由忘記 大雨裡的別離    tvb now,tvbnow,bttvb! `6 x" ]  @3 K' z
我找不到理由放棄 我等你的決心   
3 B, [* E6 k) A) _% `有些愛 越想抽離卻越更清晰    ! ?0 @( q. _( [4 t
那最痛的距離 是你不在身邊 卻在我的心裡
作者: pinaroo    時間: 2015-3-1 07:57 AM

( R, h4 r: ?8 M: z: }- _公仔箱論壇
( k$ H: C, z3 B/ m9 p1 j公仔箱論壇

今次壓低把聲,同感情投入.

1 V4 Y/ \& f  o

係我覺得可以大聲啲唱.

+ ?% h; k% ]9 G; i( A  d8 QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

有啲走者,同部分聽倒吃力.

v( M- B* C& x" x

但唱得唔錯.除咗現在神出鬼沬,同唔睇短訊之外.

公仔箱論壇3 A- s1 f8 l' s, Y

聽倒妳盡晒力同用心唱.

, `8 G5 _& ~- N8 [& ^) \5.39.217.76

不過咁啱有朋友點了這首歌

+ ?/ S% r: ]# f# b5.39.217.76

妳呢個朋友幾多歲.新定版規.

3 ]# ~' S8 n' T" d3 X: C

點唱者 要付上 年齡.因為防止 老點.

) V" Y! x# E. i8 a' t

版主 除外.

( \" `5 I5 ^' [' [& E

多謝妳的分享.

5.39.217.76, D" a# ?+ v7 h3 c  U; A/ a

請支持本論壇.

& m; M9 m& Y& F3 L/ ?( }tvb now,tvbnow,bttvb

努力呀.支持妳.

作者: kilykilyk    時間: 2015-3-1 11:44 PM

今次壓低把聲,同感情投入.
9 r' Y0 z6 e4 Y  r係我覺得可以大聲啲唱.. i. @4 k% o  ~, u* {' X5 b0 w
有啲走者,同部分聽倒吃力.tvb now,tvbnow,bttvb( ?; j$ C$ ]5 Z- n1 u; {" f) m' H
但唱得唔錯.除咗現在神出鬼沬,同唔睇短訊之外.
* O/ q* {3 V; s$ B3 h3 v) t  m" U聽倒妳盡晒力同用心唱.
5 ~. B5 I/ C3 x/ R8 @
( i! {( ]* @% q0 [妳呢個朋友幾多歲.新定版規.
0 R7 T% r' M' k3 N2 U1 x3 W' n5.39.217.76點唱者 要付上 年齡.因為防止 老點.5.39.217.765 W1 r% S, J; D6 c
...
5 y; c+ {3 l6 S& y0 L+ c9 x  \公仔箱論壇pinaroo 發表於 2015-3-1 07:57 AM
公仔箱論壇8 P' N  Y  b& _0 i: Y) z
公仔箱論壇. p; r: e1 B6 E# [
多謝p版主收聽,可能是大家用唔同器材聽歌,我聽一啲都唔細聲呀..仲好大聲下,tvb now,tvbnow,bttvb. L4 @2 T* H5 D! H* e5 H
有啲位我係專登cut出嚟set細聲啲添..
作者: ~劍全~    時間: 2015-3-2 06:18 PM

kilykilyk 唱得唔錯又投入.
" n" ~( o  E2 T: t5.39.217.76* J. D( {# V( ]6 V9 x
只係有部份唱得大聲咗,期待妳下個自唱作品!!
作者: kilykilyk    時間: 2015-3-4 12:41 AM

kilykilyk 唱得唔錯又投入.
/ J& M! j' c( I) }tvb now,tvbnow,bttvb7 }6 E. N' R6 S) E, e3 e
只係有部份唱得大聲咗,期待妳下個自唱作品!!
' q; r, d6 T4 V2 \5 ]  ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。~劍全~ 發表於 2015-3-2 06:18 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- w8 R+ f. Q+ H3 i

o5 h) T& `" z& M7 G2 i0 L5.39.217.76好多謝劍全版主收聽,我錄時唱得太投入,唔記拉開個咪
作者: AvrilcRy    時間: 2015-3-8 12:24 PM

感情很上位!! 可以比多少少氣唱... 就更棒!! 加油!! 我是你的fans喔.. !!
作者: Evelyn.    時間: 2015-3-8 03:00 PM

KilykilyK,) r, o# R4 t6 L: o1 O" ~
呢首歌我其實好鍾意,您唱得好有heart,我同樣喜歡, 週日聽您歌聲, 懶洋洋最舒服
& O: y& y! v- U4 {  q8 Ftvb now,tvbnow,bttvbEvelyn
作者: kilykilyk    時間: 2015-3-9 12:34 AM

KilykilyK,tvb now,tvbnow,bttvb7 _4 U) n5 |5 ^7 ^7 v
呢首歌我其實好鍾意,您唱得好有heart,我同樣喜歡, 週日聽您歌聲, 懶洋洋最舒服TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& v1 D' m4 \7 T1 s& o% X
Evelyn
1 B" `- B  z5 a/ H# iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Evelyn. 發表於 2015-3-8 03:00 PM
% T6 z7 K! P8 y+ r; T
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  l( h; O& l& w+ ^# b! u
原來Evelyn都鐘意這首,幾時錄咗佢呀??等聽中..
8 _% S2 j* _7 G& b: m% z. j5.39.217.76
- z- S5 S- [1 G* `6 y4 q! |2 J# _; @$ qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。好多謝妳收聽支持!!
作者: kilykilyk    時間: 2015-3-9 12:37 AM

感情很上位!! 可以比多少少氣唱... 就更棒!! 加油!! 我是你的fans喔.. !!tvb now,tvbnow,bttvb5 q( R" }6 L+ C5 i+ m
AvrilcRy 發表於 2015-3-8 12:24 PM
$ Y7 q7 x6 t4 J3 x0 u( W! HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 P! T0 ]' M" y1 D) _
Avrilcry太客氣了,可以同妳分享歌曲很高興,多謝收聽我一向唔多夠氣,加上太小練歌,搞到長期缺養咁款haha
作者: Evelyn.    時間: 2015-3-9 10:45 AM

甜美 Kilykilyk,
7 h; Y; H1 b- r4 ^6 A1 Q" j公仔箱論壇等我有您唱得咁好先講啦!您快d指教下我!每次聽您d靚聲我都暈暈地,唱得咁好!
( V( V$ C9 d9 B8 Q1 d6 s5 V* c+ fEvelyn

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0