標題: [八卦神探問題]--[答中有獎]真係有呼吸的都有分派 [打印本頁]

作者: 金田Sam    時間: 2015-1-8 03:26 PM     標題: [八卦神探問題]--[答中有獎]真係有呼吸的都有分派

- u$ l: ?, I5 `! ]
[第一題]八卦神探劇中萬綺雯(車季菲)有多少個細妹?4 F2 B  w! j# ^* I
a)0個8 y( I. r8 Q" U/ ]1 }! Q4 @
b)1個
6 K9 S( h. G+ q5.39.217.76c)2個,
! l) k6 a7 R6 N5 Z6 J
截止時間在一月十五號夜晚23:59分,得獎者會有2000分轉賬。
6 h4 Y0 G  @# Q7 b公仔箱論壇[attach]3016000[/attach]
5 t- l. }* y* T) ]公仔箱論壇(示範答案):5.39.217.765 m2 o9 R; q# i/ B
1)第一題答案A 0 c3 x# j+ A8 D0 d; m1 y
2)第一題答案B 因為唔係車季左唔係車季右,又唔係車貴過頭,係車季尾

1 X7 \& ]& ]6 m+ U* lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3)第一題答案C 因為伯母可能仲有得生
# L9 ^$ ^: U: @
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 }9 K( r+ m' S3 r8 |* R
玩法及守則/ L+ R7 z$ N' {! M! V' d4 E4 k
1.各位參加者注意活動截止的日期時間。
/ i2 C5 U( F, q( K! |+ D2.發表答案後不可再編輯帖子,可加入創意答案,好的會有獎賞。公仔箱論壇9 i+ L: c# e* _7 A2 D( p, ^) ~
3.嚴禁分身參與, 如發現會給本區版主處理。
8 f6 _" ]: S/ T0 U4 U1 h, d5.39.217.764.如遇到有爭議時本人擁有此活動的最終決定權。
1 ^# F$ P8 Y2 ]- f6 A9 q5.遊戲純係試驗性質,歡迎提出意見。$ V0 p* H- W' }1 C1 S# w* r
6.答中者肯定有得加分,唔係純吹水,請大家湧躍參加。
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-9 11:52 AM

0 s8 P' u) q/ T, w, a& F5.39.217.76$ e6 E& b; n7 b2 M$ t
[第二題]八卦神探劇中趙洛希(Shirley)最後秘密係乜嘢?
9 W! @* g; j: W. r4 NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。a)係變態殺手,處心積累以殺人為樂。
$ ~* O9 U( @3 ]( R! [( e' [/ y8 y5.39.217.76b)係勇仔,不過變咗性,為想同薜丹仁一齊。
& N/ R$ \7 p. ^8 A5.39.217.76c)係誤會,真係女仔,真正兇手係未死的勇仔。
公仔箱論壇# E  J$ P* N# q/ ~1 r
d)自創答案,請注明公仔箱論壇7 {; |' a3 U5 k# s6 g
截止時間在一月十號夜晚22:00分,
/ U; V( n8 \+ S5 ]' h猜中者你話加幾多分就幾多,以8萬分為限
5.39.217.76. T5 t6 }+ |% s/ m
[attach]3017018[/attach] 公仔箱論壇* I2 V4 o( z% ^8 i0 V# v( P
(示範答案):
8 D0 ^" F  O8 X3 _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1)第二題答案A 擺到明,唔使估,簡直送分4 A- M' p! |. x0 e! R7 V4 N
2)第二題答案B 我都估呢個,好合理

) e/ O% g+ n- l4 h2 _: o: G' g* B3)第二題答案C TBB一貫打邊爐式收場
% w: k9 ]- y9 U+ H
4)第二題答案D 自由發揮9 z. M/ {: c# N) a3 R/ f

8 }$ Y, Y1 T1 b玩法及守則tvb now,tvbnow,bttvb4 N; b3 |" \7 {# O+ o" t
1.各位參加者注意活動截止的日期時間。tvb now,tvbnow,bttvb' r$ q; J0 ^6 |' V
2.發表答案後不可再編輯帖子,可加入創意答案,好的會有獎賞。
* t, J+ f; d; ^8 z2 F4 g5.39.217.763.嚴禁分身參與, 如發現會給本區版主處理。
$ j0 H& N4 P9 h# |* j2 d$ y0 }7 b* Ctvb now,tvbnow,bttvb4.如遇到有爭議時本人擁有此活動的最終決定權。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. S* Y- h6 o, E% V9 H# T$ n: I
5.遊戲純係試驗性質,歡迎提出意見。
5 @9 x6 {) l# c& T* dtvb now,tvbnow,bttvb6.答中者肯定有得加分,唔係純吹水,請大家湧躍參加。
作者: CC517    時間: 2015-1-9 12:16 PM

第一題答案B 睇晒啦都係得一個肥妹妹
4 P0 g$ u* g6 n公仔箱論壇第二題答案C 吹水波話個有變性人
$ I2 o) L: ^4 X) _4 CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。行啲, 但係跟劇程, 都係老作。
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-9 10:39 PM

本帖最後由 金田Sam 於 2015-1-9 10:40 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) `$ }9 s- y2 V% T, v% R4 z
公仔箱論壇; b; J" i8 [- B
第一題答案B 睇晒啦都係得一個肥妹妹. e0 V$ {, O$ ~+ i5 n: X- h4 f. O
第二題答案C 吹水波話個有變性人
/ H2 H) J( w; S, k) x0 r公仔箱論壇行啲, 但係跟劇程, 都係老作。2 o+ U% S# G7 t$ F4 E5 l# K
CC517 發表於 2015-1-9 12:16 PM
8 p4 i, G+ \4 \: o5.39.217.76[attach]3017306[/attach]9 `- v) E" J1 z- @
" a2 m5 g1 m4 v9 b
好嘢吖,你答中了,真係有變性人,仲變到同某個人一模一樣,5.39.217.76- l( P- ^: D9 _, x0 l' Y" k
宜家如果整容技術真係咁都得時,都幾恐怖。
作者: CC517    時間: 2015-1-9 11:12 PM

原來得一隻貓捧你場多謝晒
作者: CC517    時間: 2015-1-9 11:14 PM

p.s. 得閒來貓E館坐下, 都有遊戲玩
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-9 11:42 PM

原來得一隻貓捧你場多謝晒
5 H  _. H% ]+ ?8 Y3 X0 o公仔箱論壇CC517 發表於 2015-1-9 11:12 PM
5 i" P7 g3 O; T8 P/ g6 atvb now,tvbnow,bttvb4 B0 {/ X/ \" g! ~4 l
呢個答中有獎遊戲聽日先截止,5.39.217.766 ]- q' h6 Y( ~7 P; q9 c
睇吓除咗你隻貓之外仲有冇人入嚟欏分,
1 @. M" u8 G3 D! Q( r真係啞ge入嚟做兩吓手勢都有得派,5.39.217.76! x9 S: G* \8 R6 _" W% o* ?
..己經出到呢招嚟招客....
% Q7 J$ \5 {" x- l/ `! N

作者: CC517    時間: 2015-1-9 11:45 PM

幫你打下廣告啦
作者: lhy92725    時間: 2015-1-9 11:47 PM

第一題答案B,我未睇,估下嘅遮
$ _2 R( m1 I% j/ Q  btvb now,tvbnow,bttvb第二題答案C ,又系斷估無痛苦
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-9 11:50 PM

幫你打下廣告啦公仔箱論壇& S1 y+ z3 n& c) o" {$ `9 E* ~+ a! {. u
CC517 發表於 2015-1-9 11:45 PM
公仔箱論壇: W9 G: o0 S  \
tvb now,tvbnow,bttvb8 r0 Z0 z, ~5 i3 `9 @
要啦,入得嚟呢區,求其晌我呢個帖留吓言都派分,# C  U  |  j* w3 ]1 b4 Q, X; R
搵人嚟啦,聾盲啞跛都好咩都好,總之係人就得,
8 ~- y: P0 ]; A: W# ^tvb now,tvbnow,bttvb真係有身份証都有.....
- O$ G5 ~, X+ c$ i
$ [  g' W; b$ t* P+ t& b8 L0 L3 W呢區我留言咗幾個月,儲埋d分多到我自己都驚,
9 }0 _! x4 @/ Btvb now,tvbnow,bttvb總之入嚟,就算鬧兩句都派,至多派少d.....
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-9 11:53 PM

第一題答案B,我未睇,估下嘅遮
+ L7 f9 w" |$ L) [1 y9 G5 Ptvb now,tvbnow,bttvb第二題答案C ,又系斷估無痛苦
% ~3 ?* m  g5 P公仔箱論壇lhy92725 發表於 2015-1-9 11:47 PM
* S: R$ H7 p) R4 A2 y1 e% w4 X6 C
5.39.217.76; f+ J& @* j) {+ L( u2 i! B
tvb now,tvbnow,bttvb' C# ^# o! g- D
你有冇忙成咁吖? 套戲己經做完仲話未睇??公仔箱論壇; d2 e, S% ]2 }
但你又答到喎,車季菲真係得個肥肥地細妹,
* \' [+ i0 Y' D" T& d6 c斷估的第二題我晌第二個帖直頭開埋我都係咁估,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% J. f" Q* c4 x1 Y- l9 ?
劇集去到咁高潮,今晚又大結局,萬綺雯比人咀完又咀,5.39.217.76" g) M" e. l0 D& f  S5 n" Z
攬攬鍚鍚,呢個李思捷個角色搵我做,無人工我都做。
作者: CC517    時間: 2015-1-9 11:55 PM

' @! _* Q  k2 X- a' F4 |

' K. p% _6 O9 A! w8 R- j1 r$ V3 Atvb now,tvbnow,bttvb
, l2 }: e: }0 j  H9 H你有冇忙成咁吖? 套戲己經做完仲話未睇??公仔箱論壇9 H7 f( _3 ]% o
但你又答到喎,車季菲真係得個肥肥地細妹,5.39.217.760 h7 |1 H" [9 ^- D  i
斷估的第二題我晌第二個帖直頭開埋我都係咁估,
  o8 T6 E  x9 ?6 _1 w$ k; S+ cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。劇集去到咁高潮,今晚又大結局,萬綺雯比人咀完又咀,) h/ c1 d, N, f" v
攬攬鍚鍚,呢個李思捷個角色搵 ...tvb now,tvbnow,bttvb0 O( f- d/ ?- W6 i; s6 ?) _, R
金田Sam 發表於 2015-1-9 11:53 PM
8 c% U. k: ]& R; p6 _3 |
公仔箱論壇& G1 j& v  Q3 y3 P: X4 T
樓上個貓姐係國內人, 唔係好似我地咁晚晚追, 等成集做完至download來睇架
作者: CC517    時間: 2015-1-9 11:56 PM

萬二蚊飲左定型水, 青春不老
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-9 11:58 PM

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 x" }" X. N# M9 q* D* ~
5.39.217.76& d! t7 A  x3 p9 W
樓上個貓姐係國內人, 唔係好似我地咁晚晚追, 等成集做完至download來睇架
4 L! y& r( u- C6 ^+ {% _CC517 發表於 2015-1-9 11:55 PM
4 g9 M& I  p" \% c4 B, @

! N0 `$ {2 v  O1 y1 H咁又係,呢度出晒名係download劇的好地方,- ]9 r) _. A$ a, c  c
我以前都有down過,所以早幾年開咗個戶口。公仔箱論壇5 Y/ X/ P4 p1 }7 r# E* w+ [$ i
留言就上年年中左右先開始....
$ j4 r4 u/ n2 A, `* j6 a/ x) f* t& e) u$ ?: |3 W4 ?7 W
劇集區的版主幾好人架,成日加我分,又創d送分遊戲,
+ u& T1 ^# `6 @9 q4 R3 i% t3 E# mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。送到我宜家個積分過億,比佢加分的留言過百都有,
. c! Z. m( z, p5 z) c" i$ @# Z搞到我有d唔好意思添
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-10 12:00 AM

萬二蚊飲左定型水, 青春不老公仔箱論壇( c) X# O! k( F- K2 K! ^6 Y
CC517 發表於 2015-1-9 11:56 PM
2 G5 b) E6 g: k& w# ]+ tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5.39.217.76( x9 G6 \( b  v; ^5 y
大結局呢集講佢比人打定[定型針]5.39.217.769 X% s1 p( m$ ^0 V4 a  H: d
哈哈,夠諷刺啩...
) O- B) K3 _' o; C) D1 e4 _, ?% L( g0 f) _
不過年紀始終都大咗,真係無以前咁靚,公仔箱論壇. ~. \- x9 C; S3 t
但宜家做戲就好咗好多,爽朗性格更表露無遺。
作者: CC517    時間: 2015-1-10 12:02 AM

四十幾仲風韻尤存, 你仲想點
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-10 12:07 AM

四十幾仲風韻尤存, 你仲想點公仔箱論壇# i+ {' i- B, f% Y/ y: `
CC517 發表於 2015-1-10 12:02 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% i' y8 G; C$ d& i! N% y, T1 g
tvb now,tvbnow,bttvb  D9 O) w+ o" `! k

2 L" ]7 O4 D4 k2 J- {8 k5.39.217.76
$ h! N( q8 a# d* y! ~* Q, \5.39.217.76今次仲有新面口的女演員,有d角度睇係幾靚的,
: A6 `; z0 N5 a5.39.217.76更有幾特出的鐵良芷朱晨麗,蝦頭同梁烈唯....tvb now,tvbnow,bttvb8 ~- r! b7 Z' L
我就真係好似賣緊廣告,不過套劇我覺得好睇,
) \8 {; {$ Q9 r& d& Q5.39.217.76我睇以你進度,你要排期到出年暑假先睇到囉....
作者: lhy92725    時間: 2015-1-10 09:14 AM

其實我可以晚晚追嘅,不過費事出廳開電視之嘛
; @$ E0 M$ \0 }) D5 z2 E4 _- ctvb now,tvbnow,bttvb我已經搵佐資源全套下載來睇' O4 T+ Z5 N* q; l" X
純粹捧萬二蚊場
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-10 09:31 AM

第一題答案B,我未睇,估下嘅遮公仔箱論壇9 n$ r4 B* r) @) C- q! e' q! F
第二題答案C ,又系斷估無痛苦" E% Q7 g! M7 b! }0 Y
lhy92725 發表於 2015-1-9 11:47 PM
tvb now,tvbnow,bttvb3 v. K/ ]! U$ K' \
[attach]3017564[/attach]
2 O9 c4 X: t) |! W哦,睇唔到呢個回覆添,有估就有分加... l4 A8 h3 M: X0 }

- y. j1 B& I# x0 B公仔箱論壇該煨,tvb now,tvbnow,bttvb) c2 q$ X, x! s* T2 @
本來問答帖晌限時前唔應該有咁多閒雜說話,. v7 e) b1 D1 T" k; k
又係我自己衰破壞咗慣例先,撩人講嘢。
5 \  i0 M# p. n0 B請幫手宣傳吓,
4 {. k* W. I" w8 X( j5.39.217.76睇劇同步討論樂趣多
# ]' N  N' k7 _7 A% }, y' m3 [tvb now,tvbnow,bttvb齊齊追劇回覆笑呵呵

" p: r$ \# o' i  d

作者: timmaxsing    時間: 2015-1-10 09:38 AM

p.s. 得閒來貓E館坐下, 都有遊戲玩3 g1 ~" r8 X+ n, C! A3 H/ I
CC517 發表於 2015-1-9 11:14 PM
E生係我地方買AD,問過我未...
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-10 10:15 AM

/ ?4 D' b4 x! e9 @4 J; s5.39.217.76timmaxsing 發表於 2015-1-10 09:38 AM
% u# s, ]6 f, D5 ?

" J9 Y8 L0 u, W- I# f) t公仔箱論壇唔好怪佢住,真係要怪就怪我,公仔箱論壇$ _1 t( R0 O6 p6 x; D6 z; Y
不過相輔相承,e貓有晌佢果區幫手宣傳,
) Z9 Y3 L/ D, I8 e, G* W$ N公仔箱論壇將功補過算係唔話得囉....
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-10 10:22 AM

其實我可以晚晚追嘅,不過費事出廳開電視之嘛
9 c, `5 v  v$ J+ m0 C8 t4 e" Wtvb now,tvbnow,bttvb我已經搵佐資源全套下載來睇
7 @, T5 }- J8 L. G純粹捧萬二蚊場
2 e) m+ C* k6 s  Y7 o/ j公仔箱論壇lhy92725 發表於 2015-1-10 09:14 AM
. h! f0 q9 ^+ m. M1 S+ qtvb now,tvbnow,bttvb- _3 A" n4 {, O0 s# {
睇一套其他人睇晒的劇,人地己經知道晒劇情而你先睇,; {* }$ I" P& i3 T
我覺得樂趣唔大,因為就算幾好睇都好,都過晒氣,5.39.217.76' b2 C' G$ u- \' W2 C
當你睇到緊張時亦無得同人講,人地己經追緊第二套,, o. K9 E' H) N5 v( V
完全唔同劇情,仲有咩意思?
& Q0 z- C& [' X( RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 t* e3 G) f$ X. X) H6 w
download落嚟一次過睇係好,只不過,咁係睇,唔係追.....
作者: CC517    時間: 2015-1-10 10:32 AM

6 [! R; V4 S3 L5 R3 l+ pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。timmaxsing 發表於 2015-1-10 09:38 AM
8 c9 g( K  e; a8 S- ?公仔箱論壇5.39.217.76& o! c( _: M! ?6 {' U- v& F
無問過幫你手, 對唔住, 係貓厚多士做左嘢都要出糧喎, 唔該
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-10 10:34 AM

tvb now,tvbnow,bttvb6 l; q8 Z& Y) {( g! Z" s+ [9 L

5 M0 C. n& G5 T5 b9 }! }- j; Z5.39.217.76無問過幫你手, 對唔住, 係貓厚多士做左嘢都要出糧喎, 唔該
: ~, g# D7 Q. s, K; c& L& E: w$ \CC517 發表於 2015-1-10 10:32 AM
1 W9 b5 w! E) \7 n6 n% s0 q5.39.217.76
; K8 r4 r# g& c1 H2 C嘿嘿,出咗我份糧仲唔夠??tvb now,tvbnow,bttvb1 q0 U. p5 R0 N3 |8 q2 {% I
呢區你咪使旨意蝦到J神喎,佢大把幫手,...
8 r7 v# N5 ~% {# ~1 Q) TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。厚多士? 係喎...諗起都肚餓...去食嘢先。
作者: CC517    時間: 2015-1-10 10:42 AM

% m1 k4 ]0 f7 V7 j! o公仔箱論壇/ u6 q' X/ S- s9 n& N/ A
嘿嘿,出咗我份糧仲唔夠??
: q+ a$ P! Y& J' A$ b( `+ }呢區你咪使旨意蝦到J神喎,佢大把幫手,...
$ c$ G) u+ W1 `! R6 X7 rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。厚多士? 係喎...諗起都肚餓...去食嘢先。
9 h$ e  ]4 ^0 H  `9 y' utvb now,tvbnow,bttvb金田Sam 發表於 2015-1-10 10:34 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! a) ^5 W3 E6 @, b4 j
tvb now,tvbnow,bttvb# V2 t4 E* j7 F1 [, K
點會呢J大好好人, 在樓下開遊戲, 奬金豐富, 少少TVB$, 一D都唔在意, 貓都係講笑啫, 佢老人家唔會嬲嘅
作者: timmaxsing    時間: 2015-1-10 10:53 AM

tvb now,tvbnow,bttvb0 G' v  n+ G: Y  |
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 ~% @1 ^$ L. q( D1 i! T7 `5 Q2 V3 c
唔好怪佢住,真係要怪就怪我,
( M8 }" [) X( h不過相輔相承,e貓有晌佢果區幫手宣傳,
# z' _6 Z/ g3 a" ?公仔箱論壇將功補過算係唔話得囉....
+ i: \. N6 b5 E' T" V% I( `# {金田Sam 發表於 2015-1-10 10:15 AM
tvb now,tvbnow,bttvb3 d3 V* C% i2 Y4 {8 Y
E生係"有傾有講吹水區"的其中一樓帖的樓主,我哋認識佐好久啦,我也是活躍該區,我哋只係說下笑,金田Sam會員好唔當真
作者: pknoface    時間: 2015-1-10 12:23 PM

我都未睇完結局. 唔知個遊戲完咗未呢?: v' y# h( m" k9 H

, g/ B8 b' ]; x/ m公仔箱論壇[第一題]八卦神探劇中萬綺雯(車季菲)有多少個細妹?
8 a' G7 I  J  i. W+ F0 ltvb now,tvbnow,bttvbb)1個  E  I2 B  u! {7 Z" H6 l+ {
5.39.217.765 O5 h1 [* u8 m( c7 [
[第二題]八卦神探劇中趙洛希(Shirley)最後秘密係乜嘢?
& M9 E" J# Q7 T+ m# k5.39.217.76c)係誤會,真係女仔,真正兇手係未死的勇仔。
作者: pknoface    時間: 2015-1-10 12:25 PM

6 R0 i# o* m1 U8 q0 n/ R

2 V9 ~0 x: U+ F% y6 a, B呢個答中有獎遊戲聽日先截止,
( y( y! h" J& j% F6 ctvb now,tvbnow,bttvb睇吓除咗你隻貓之外仲有冇人入嚟欏分,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& f3 E4 ?4 `7 E, ~5 O6 w
真係啞ge入嚟做兩吓手勢都有得派,
  r' I9 S# l2 {# A公仔箱論壇..己經出到呢招嚟招客....
, I& z) L3 R( ]公仔箱論壇
7 v' h: V( K* A5 L( l3 j5.39.217.76金田Sam 發表於 2015-1-9 11:42 PM
, `6 S# F* I& N( C  O7 p% M8 X* ?- W! W
金田兄唔使擔心既, 我地一定黎撐場既.
作者: pknoface    時間: 2015-1-10 01:01 PM

原來勇仔真係變咗性呀? 殺人既原來係呢條女呀?
作者: MOONCAKE43    時間: 2015-1-10 01:24 PM

第一題答案應該係B - 得1個細妹
8 z* `1 \; P$ u$ v1 C3 iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。第二題答案係C - 我都系斷估架
8 ]- _' L# Y5 F, m; DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。sorry, busy working, 仲未睇完...
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-10 01:53 PM

又有兩位留言,都有估到答案係乜嘢...
" h3 j9 Y+ N" r7 s- h6 x" h1 v5.39.217.76分數方面我係慷他人之慨,請笑納..6 J* p9 L' W- t9 ]% y  z7 x
今晚十點前只要你有呼吸就有得送,tvb now,tvbnow,bttvb9 Z; I" D6 j  z' e6 ~: M  Q
我又睇吓今次擺明送分可以送幾多出去。
; o- h1 I. R$ p( y/ Ctvb now,tvbnow,bttvb
& R/ H6 G: P3 `4 M& r5.39.217.76[attach]3017668[/attach]
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-10 01:57 PM

# B+ c3 G' s/ E  q2 `" eE生係"有傾有講吹水區"的其中一樓帖的樓主,我哋認識佐好久啦,我也是活躍該區,我哋只係說下笑,金田Sam會員好唔當真5.39.217.76' m4 o7 I* c3 T6 g0 ?
timmaxsing 發表於 2015-1-10 10:53 AM
+ T/ @. W/ R% r0 N. }( X

5 i4 b  E( v' W/ U$ D/ S) Y/ M哈哈,我唔知道你地咁老友吖嘛,
  i0 x. Z$ g; b8 k3 K+ {tvb now,tvbnow,bttvb呢區版主受人愛戴,遇到有人欺負,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- c% i9 E, P2 I1 x/ _1 Z! I! |
版主唔出手相信其他會員都會出聲....
4 L& i- f6 ?& Q* DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, |+ [# `& L0 m" v4 m2 x7 t# Z+ r5 n
原來,貓兄的確幾活躍水區,
7 I) {8 G0 l' ~' u4 }/ S我按住佢個簽名檔一搵就搵到,
, M; K! y" q& V0 OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。一個帖去到2200幾頁....犀利..
% m4 o, ^* q, q$ ?  S2 N9 ]5.39.217.76
6 M* ~* N& v$ m  D) c5.39.217.76睇落唔使送分比貓兄了,貓兄資產原來咁雄厚
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-10 02:00 PM

原來勇仔真係變咗性呀? 殺人既原來係呢條女呀?
1 B( @5 O! D* P8 W1 g; u5.39.217.76pknoface 發表於 2015-1-10 01:01 PM
" I9 \/ N3 W4 K7 _; Z) K5.39.217.76
3 n  R: k4 A" u* o! {公仔箱論壇嗯,分就送咗,見你答得幾好,睇晒之後請留多次睇後報告,5 Y8 T  Y% J1 p! g& q
講講對成套八卦神探的意見,有邊度好邊度差....- o. z. n  l( e/ s$ I& k3 u9 R3 Z5 s
純棒女神萬綺雯的話相信會幾滿意,戲中佢d對白好搞嘢...tvb now,tvbnow,bttvb9 Z* Q5 W: \8 m! B4 d( {" J

1 N' `8 l  r# e* j  MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其中一句,[你可唔可以唔好成日做d嘢令人誤會呀~] "
0 o4 O# L( Y9 c% P2 n6 G2 z公仔箱論壇4 @+ ?( v$ W# b: y/ o7 p& T  O
所以,你咁講會以後棒場,講得出請做得到,唔好令我誤會呀!
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-10 02:12 PM

第一題答案應該係B - 得1個細妹
% z" A) f. ?# Y( r: o% m" j9 t第二題答案係C - 我都系斷估架TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; B. U$ t! h2 B: ^" ?) L
sorry, busy working, 仲未睇完...
1 Y/ d. f0 N4 p* DMOONCAKE43 發表於 2015-1-10 01:24 PM
. N/ I+ ?" F; T, r

8 r# U. L  X* ^7 `3 A# ^睇劇追嚟睇會好睇好多,正如好似球賽咁,
& D! T2 a" x( ?  f* `9 [公仔箱論壇如果一早知道比數幾多去睇,場波會好悶,公仔箱論壇2 P) h9 }: \# R* [- R7 O
知道場波比數係1比1,上半場己經入晒後,
3 q# E7 T9 R$ R4 T0 t) o% `5.39.217.76下半場知道結果時甚至放棄唔睇....
. O6 v% F' k/ RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。就算有龍門精彩的撲救,後衛優秀的解圍,
; V( l! E# ^1 z# n2 \6 s公仔箱論壇亦會錯過晒,睇劇同睇波一樣,睇即場,tvb now,tvbnow,bttvb( N6 g2 a: r: W! t; Z
晌全世界仲未知會發生咩事前第一時間自己睇,! i4 d  C, t  Z+ z  |7 l3 ?
咁樣播前討論,播緊討論,大家一齊估下劇情去向,
  V8 e' |( O9 P0 G$ Q* T. ptvb now,tvbnow,bttvb會好睇好多,希望以後多d人試下咁做。
作者: timmaxsing    時間: 2015-1-10 05:02 PM

% Y# r  A1 f4 _4 D, v- \6 G5 z
) R0 o" v6 r  `5 ctvb now,tvbnow,bttvb哈哈,我唔知道你地咁老友吖嘛,
( \: a( N2 @& a; e3 A- Y: z2 G公仔箱論壇呢區版主受人愛戴,遇到有人欺負,
3 O$ `* T* Q) u# q" B( \7 y1 e版主唔出手相信其他會員都會出聲....tvb now,tvbnow,bttvb2 Z* m% X- @3 m5 F

0 G! `, g0 c8 Q7 C0 U. ]公仔箱論壇原來,貓兄的確幾活躍水區,
2 |6 y0 F$ ^9 s公仔箱論壇我按住佢個簽名檔一搵就搵到,
5 l; @$ Z$ z( ]" Y/ F+ btvb now,tvbnow,bttvb一個帖去到2200幾頁....犀利..TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ \) ^" S; u" S" X
! z0 ]2 v3 I) X8 [6 Y8 {5 ?1 P* k
睇落唔使送分比貓兄 ...tvb now,tvbnow,bttvb' U! y8 K/ x! y" ]$ t
金田Sam 發表於 2015-1-10 01:57 PM
係叫貓姐姐...唔係...
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-10 06:37 PM

7 f5 N$ ]8 k5 p& s
$ U! ^$ M" n  q, k$ W
係叫貓姐姐...唔係...
- c  c/ l; {8 s6 S: L: B( v8 z6 Ntvb now,tvbnow,bttvbtimmaxsing 發表於 2015-1-10 05:02 PM
8 d& j0 W& ?6 x& @公仔箱論壇) ^- e8 k- @+ H  L
呵~剛剛跑完馬,J神版主有回覆喎...
7 a: u& f4 G; R7 f% L3 @! z: [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。原來係貓姐姐,嘿嘿...咁有冇狗哥哥架呢度?
+ @9 S) ~  Q- `7 v" F- {- X. C5 f5.39.217.76鍾意貓的女仔或女仕會幾有善心同愛心,
; P$ B0 j" c: L! E- F  g3 Y5.39.217.76好多流浪貓日日有人餵飯,希望d貓有嘢食," I2 _% r5 _+ W/ [; i9 q
高傲的貓係唔鍾意人地睇住佢地食嘢,tvb now,tvbnow,bttvb9 F9 w: M) ~$ k* G
所以放低後要走開,離遠睇住d貓自己過嚟....TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; k/ T: v' r* g: n

) u% f0 O. @* p1 M# H5 \( xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。貓,老虎獅子係入於貓科動物,混入我地人類社會後,
* a& s1 J, h. V  c  s3 x# j5 ~貓亦都有所改變,唔一定要食肉,更對魚的腥味喜愛,公仔箱論壇4 G2 H# J3 _. `
細個我屋企係住木屋,有養過自來貓,年年都大肚,
+ I3 S4 e4 l# m- h: G' J次次生一堆貓仔,然後又通山走,但又識得自己返嚟,
* l5 T" Z3 A, V+ \" @5.39.217.76有次我同細佬去碼頭釣到魚返嚟,幾隻貓離遠聞到己經撲向我度,
/ |9 E1 W. {+ [% y- ~最後比佢地搶晒我的戰利品,激死.,....
# L4 i: g! d/ N& N. i5.39.217.76
0 s- n% C$ ?1 X% q公仔箱論壇貓,的確幾可愛,痴你果陣,但當你無嘢引到佢,佢真係睬你都傻。
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-10 06:47 PM

養貓的經驗只係晌我十四歲前,因為當時住的木屋大火,乜都燒晒,
5 s/ m! C8 o( n( |# T2 h. Y公仔箱論壇然後我地亦搬咗,果陣所養的貓其後不知所踪了,應該又變返流浪貓..
2 F9 x+ g% p, d3 t8 Y; V5.39.217.767 i; {2 H0 c! g7 x; J6 p3 W/ M
其後屋企細,己經無再養過,何況知道佢地壽命比我地短,
% {& U( ?% k: |/ U0 U( X5 D" b公仔箱論壇免得睇住佢地大,睇住佢地老,然後睇住佢地死,要傷心就唔好,
4 h3 |; {0 v/ d" q/ V1 L公仔箱論壇閒來見到有人養貓,會過去同d貓玩吓,懷緬吓以前果幾隻...
- b: m4 T# t& [% i- }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。細個雖然d貓成日唔睬我,但有次我病咗,無返學,訓晌床,
5 z- }" ^( o: |- N: G: o: t陪住我的就係呢幾隻貓,我估平時佢地都會跳上我床....
. e" H+ ~2 S3 h' T6 F# h5.39.217.76因為我訓晌度佢地一樣咁做,但唔會痾屎痾尿晌度,
/ j1 y2 H$ s3 e$ S8 i# d. Z! w! B公仔箱論壇幾有靈性,同埋佢地都幾乾淨,雖然唔可以同佢地沖涼,5.39.217.76- U, o# s7 A( \0 W. d" j$ X  x
但幫佢地疏毛時,佢地一樣會乖乖地唔郁....
8 o  b8 N5 W( _! ?
$ D; G  `1 I; o0 I' Z% \4 ~5.39.217.76貓.....的確係幾好的寵物,如果我屋企大d,我相信我會養。
作者: lhy92725    時間: 2015-1-10 10:32 PM

我都系好細個養過貓tvb now,tvbnow,bttvb% d8 J/ B# B! F* @
自從他過佐身我就吾養了公仔箱論壇1 U$ z* S: b1 P1 ]9 t1 a! ?' l3 r
睇住佢離我而去的痛吾想有第二次, u2 O! }+ U! O6 E2 v5 O
突然變佐呢D同劇集無關的話題
3 Q. Z+ e- ^3 J3 T% C5.39.217.76財神版吾好扣我分
作者: lhy92725    時間: 2015-1-10 10:37 PM

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 i* b# Y+ d0 `! o) N4 l: y" Z

$ @, r7 H7 B* c5 `% ~& L公仔箱論壇睇一套其他人睇晒的劇,人地己經知道晒劇情而你先睇,
; u( N0 \& q& L- E8 Q+ Z  I. p* D$ A5 G我覺得樂趣唔大,因為就算幾好睇都好,都過晒氣,
! L/ l; \+ x& O2 \% P- t當你睇到緊張時亦無得同人講,人地己經追緊第二套,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 c' N: o! B* v% Q! U
完全唔同劇情,仲有咩意思?) z6 H! Y# c0 I& e8 b% u# m- b

+ ~1 S: @8 [* x8 xdownload落嚟一次過睇係好,只不過, ...
: t2 Q& U6 \8 J+ ^; K2 W5.39.217.76金田Sam 發表於 2015-1-10 10:22 AM
我一個人住,無人同我劇透
8 W* m! k, Y4 M9 R7 itvb now,tvbnow,bttvb集集追同一日睇幾集無咩區別5.39.217.765 P8 r7 T7 \% a) H' k7 C, `* o. `
我以前追睇prison break同24果陣,可以睇通頂嘅
作者: CC517    時間: 2015-1-10 11:07 PM

吹水吹 到上樓上了, 好事.J大多謝加分
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-10 11:10 PM

我一個人住,無人同我劇透
  I; ^7 K" t9 l& kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。集集追同一日睇幾集無咩區別4 t" z/ Q5 ^; A. w
我以前追睇prison break同24果陣,可以睇通頂嘅公仔箱論壇/ M% T) d8 t& v0 M1 N9 H: t
lhy92725 發表於 2015-1-10 10:37 PM
% Q  c( \+ E* l* K公仔箱論壇6 U( X. f7 S) Q7 A0 K( N, L& r
嗯,我去其他討論區又係咁,周不時離題講其他嘢,
: t' H1 {3 I6 t我都希望J神版主唔好怪我地講咗其他嘢,
& w6 O8 x0 _, q3 m( S7 {- N公仔箱論壇因為貓...所以有感而發....。; U- T- x4 V8 b9 d2 y

! W( a% N: p# g) C5.39.217.76一次過睇通頂當然可以飽晒,但點都唔及集集追有意義,
! G$ D8 O6 O/ C3 p0 ttvb now,tvbnow,bttvb一套好評如潮的劇人地睇晒講到好好睇,然後自己睇,
7 i9 ?, r5 x7 j6 G8 c! g公仔箱論壇發覺係好睇時,咁點呢? 套劇做完事隔兩個月先同人講??
8 k" Q: s, Z% A人地即場睇完果d己經差唔多唔記得晒,都唔知你講乜?
* H5 U, q+ g  n' ~  p如果宜家仲有人同我講[忠奸人]呢套劇頭幾集好緊張,
0 V" J' P+ U+ }) V5.39.217.76MayMay唔知會唔會坐監? 阿Matt係咪真係咁奸?- `1 l& R; b+ w( A
我會話佢痴線,哈哈。
& s2 a8 r: i/ B: V5 ^6 g( w2 `$ S, z: h, _  g
同樣兩個月後同我講,嘩,萬綺雯做Madam好掂呀,tvb now,tvbnow,bttvb/ V. |4 v1 H. S
車季菲好惡死,成日鬧人,我會聽到一頭霧水....
2 j4 j" r1 K7 l7 ]9 U5.39.217.76呵呵,一個人住有一個人住的好,就係你上網會有自由,
& \) J  Y! s9 }0 h8 K% ]tvb now,tvbnow,bttvb咁,如果正常生活,夜晚呢段時間咪開住電腦睇電視囉,3 [" C& f* W# @. Q
應該唔困難吖.....一路睇一路回帖,講下劇情.....TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# h- i& L8 w4 l& O' U
以劇集送飯,應該開胃d喎....
作者: CC517    時間: 2015-1-10 11:13 PM

劇集餸返可以, 開理電腦, 送埋筷子哼頭
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-10 11:22 PM

劇集餸返可以, 開理電腦, 送埋筷子哼頭
4 v( g2 ]; ^1 n* d$ K公仔箱論壇CC517 發表於 2015-1-10 11:13 PM
) S( ^" A( ~& s1 V0 k4 n; @; Q
5.39.217.76+ S* p, P/ a- V& t- T. O9 ^
哈哈....
5 j+ j$ L$ F& L' b. g) ^8 S劇集,以前我就好少睇,一年睇都係五六套左右,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, _3 I' _' k' {% p- m7 W
如果一開始係無時間睇的話,唔會特登補睇返,  k6 [; n8 N2 U6 L
有時更索性連睇都唔睇,直到有時間有mood,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 U( V; |! x2 I7 |
要睇就要準備一次過睇,得個完整結局。
- a4 a( U* v( p; i5 H* a# y  S* K
4 ?# y3 l- _/ r5.39.217.76上年到今年真係睇多咗,或者得閒咗,可以成日晌屋企,tvb now,tvbnow,bttvb" e. ?( M" n/ U5 _
更何況,我反而覺得宜家TBB劇集好咗,有意思咗,5.39.217.762 k( Y0 k! h) Z
演員亦好多表現得好好,出眾的女演員宜家多咗,
, Q" D8 r9 }7 o1 TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。又唔鍚身,仲成日比人搏懵都唔介意,又攬又鍚,5.39.217.766 \* c/ O- c9 ~, v( f5 B$ y# N# K+ X
男ge,好似梁烈唯呢d,王祖藍呢d,張繼聰....% Z8 I/ B& g: o" M, c! |
舊有的馬德鐘馬國明,表現依然唔錯呀,.....
* J) A6 k- T/ g9 g; o' r, Ltvb now,tvbnow,bttvb
6 l# O! e; c7 g7 j& o今次梁烈唯直情搏晒命咁,比人打到飛起,掉落山,
/ N' e9 Q- I1 W  X" @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。濕身撞石乜都齊,廁所比人偷衫偷鞋仲追出去...: Y" |1 x9 I, E3 n; V, x
好似裸跑咁犧牲色相,女演員個個練武功打交,...公仔箱論壇" N' `9 S4 _: {& O
唔再係純扮靚做紙版公仔,資深演員亦受尊重,  u6 E" o7 k& N3 n0 F  L
而且個個仲表現出資深的演技,係有時故仔差d,
, W# e6 K3 G- S$ Z2 d& `tvb now,tvbnow,bttvb但演員做得好己經補救到,佘詩曼又返咗嚟....TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# P0 K% I. Q9 l/ O
哈哈~ 係收視差咗? 真難明,....以前無咁好睇都無咁差!
作者: CC517    時間: 2015-1-10 11:29 PM

而家多左選擇, 多一個台, 雖然唔係人人有裝機頂盒, 唔睇開又唔想追啦
作者: pknoface    時間: 2015-1-11 12:16 AM

多謝金田兄送份。
作者: pknoface    時間: 2015-1-11 12:19 AM

又有兩位留言,都有估到答案係乜嘢...公仔箱論壇" h% b, ?7 Q7 u& B
分數方面我係慷他人之慨,請笑納..
$ c. a) t7 R6 A+ g7 B' z* N( Y今晚十點前只要你有呼吸就有得送,
) Y# e0 S5 X: g8 i我又睇吓今次擺明送分可以送幾多出去。
7 t8 h" e& K$ o1 O  i5.39.217.76tvb now,tvbnow,bttvb4 k+ O* w: t) `+ N! s
3017668 ...
3 {4 ~( E: r% \  A1 s* s金田Sam 發表於 2015-1-10 01:53 PM
( O5 ?! v# U4 n% k; ?5 p' k
- d+ ~* H9 l1 K0 s! YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。講真句, 我唔知答案架, 個時仲睇緊結局。 我都係抄襲架咋。
作者: pknoface    時間: 2015-1-11 12:24 AM

) m( U' t' G- d9 H9 N) G+ c4 L& q/ c  a: J, v
嗯,分就送咗,見你答得幾好,睇晒之後請留多次睇後報告,tvb now,tvbnow,bttvb/ N! E9 A" C, f) h3 x
講講對成套八卦神探的意見,有邊度好邊度差....
4 O  {) H: v) `& Xtvb now,tvbnow,bttvb純棒女神萬綺雯的話相信會幾滿意,戲中佢d對白好搞嘢...
5 W: _/ u6 h" i! F% e
" a4 |4 S* H$ C$ V- etvb now,tvbnow,bttvb其中一句,[你可唔可以唔好成日做d嘢令人誤會呀~] :lol ...公仔箱論壇* x" R  o. X$ _+ O5 |) a$ T" T
金田Sam 發表於 2015-1-10 02:00 PM
* t7 P% q8 _6 n& C) Z
2 b9 C$ Y0 C9 _; A/ D) c0 }# w
萬綺雯我一向都幾鐘意佢既。 佢做戲唔見得好出色, 我純粹係捧偶像既遮。
作者: pknoface    時間: 2015-1-11 12:27 AM

依家啲劇結尾都係不知所謂。 呢套都唔例外。 我覺得誇張得黎又唔靠邊。 不過睇開就睇埋佢咁話遮。
作者: timmaxsing    時間: 2015-1-11 01:05 AM

我都系好細個養過貓tvb now,tvbnow,bttvb8 A2 U7 g/ c* F7 o4 k2 V
自從他過佐身我就吾養了
: a9 E1 L- y* t9 L5.39.217.76睇住佢離我而去的痛吾想有第二次
/ {9 q8 B0 I+ B, D  H+ @* C突然變佐呢D同劇集無關的話題tvb now,tvbnow,bttvb# C6 r$ P- g6 j
財神版吾好扣我分tvb now,tvbnow,bttvb7 M; S% |) v8 o. \( w/ f% E9 ~( _
lhy92725 發表於 2015-1-10 10:32 PM
我唔會扣分...因我都有說離題話題
作者: timmaxsing    時間: 2015-1-11 01:12 AM

吹水吹 到上樓上了, 好事.J大多謝加分
9 e: t" A# q6 D! s) J" [  g# u; zCC517 發表於 2015-1-10 11:07 PM
E生你知道就好了,但唔吹劇吹到灌水喎,否則...,到時會...扣...
作者: timmaxsing    時間: 2015-1-11 01:18 AM

0 b# K' G; I9 J3 j4 C
5.39.217.76) o  w9 w8 l- I+ W. R
萬綺雯我一向都幾鐘意佢既。 佢做戲唔見得好出色, 我純粹係捧偶像既遮。
: U, n& I" n+ S  t6 X. S* bpknoface 發表於 2015-1-11 12:24 AM
亂UP掌門睇唔出你係"蚊蚊"的Fan喎,我都覺得她都好專業精神,就如"老表你好hea中有一幕比郭晉安360轉時傷咗,好有精神演完才睇醫生架!
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-11 02:10 AM

多謝金田兄送份。! l9 G  L4 C5 w8 A; Z, f" P
pknoface 發表於 2015-1-11 12:16 AM
6 L1 ^% v/ O" _, m/ e5 Y. `) c9 HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& l' ?; L1 t! W9 j+ J4 v
你入嚟打個乞痴都有分送比你...tvb now,tvbnow,bttvb( o: z  S5 y% Z- b6 e% J; k
只要你肯入嚟,若果你介紹多幾個人入嚟一齊傾,
) o8 p( K! f7 K1 Y. A8 y% n; {公仔箱論壇送多次分又點話呢?公仔箱論壇) N3 ^3 x# I2 E' ]' }7 j$ |+ v) z$ l
5.39.217.764 N- v% x1 X6 Q" ~( |2 j
今次個結局算良好,但都係趕咗d,而且又有d夾硬嚟,
. P9 _$ {0 A+ l* I9 f1 W0 \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。臨尾又要益李思捷有得咀咀....萬綺雯蝕晒底啦。
0 P4 F( Z; Z) z7 z2 p& t公仔箱論壇
9 E( h4 `' _, X...薜丹仁呢個角色,比我做唔收錢都做。
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-11 02:15 AM

我唔會扣分...因我都有說離題話題
" y2 h1 c: m; M3 @公仔箱論壇timmaxsing 發表於 2015-1-11 01:05 AM
% V$ z0 w6 d9 Gtvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇8 ?) A5 n6 J  z; V+ u; m. t+ u* s
哈哈,版主晌佢管的果區大晒架嘛,
7 g4 s( l2 D0 U4 d- [: o/ L版主講嘢唔會離題的....呢句我話ge...tvb now,tvbnow,bttvb. a$ T& B! c0 Y: h( h
公仔箱論壇, P: S( s2 q8 q% ^4 B; A! H8 C
點都好,多謝J神通情達理,希望唔好介意我亂咁派分,公仔箱論壇5 K1 U+ P4 g9 e* y: ?
我都覺得我有時都幾麻煩,成日破壞人地規矩....
/ h! P( l; S- o5 Z( z3 ]8 mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不過我只係想討論氣氛熱鬧D,旺場D....$ `) d% O5 ^6 ]" O$ q1 X% B
分數於我如浮雲,如果派晒出去人地會開心時,5 x/ C1 x! F% `! b: z; K: s
我樂意繼續亂咁派.....^^"
作者: timmaxsing    時間: 2015-1-11 06:20 AM

) P% [5 C2 p- z: }: O: I
tvb now,tvbnow,bttvb/ y* q# p. r* b! O/ o
哈哈,版主晌佢管的果區大晒架嘛,
( w  n: }) Z/ ?/ N! }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。版主講嘢唔會離題的....呢句我話ge.../ d  @6 z9 t3 O+ ^3 K4 X8 p4 |2 @

) q7 g0 J" o" l# A/ l$ }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。點都好,多謝J神通情達理,希望唔好介意我亂咁派分,公仔箱論壇" o! j5 v! U& D. [
我都覺得我有時都幾麻煩,成日破壞人地規矩....+ ?4 w) e! n1 U4 C- f1 F/ o
不過我只係想討論氣氛熱鬧D,旺場D....
- Z* E" S* Q2 n* \* N8 F* c$ Ptvb now,tvbnow,bttvb分 ...
* ]' F2 N# ]6 C6 N公仔箱論壇金田Sam 發表於 2015-1-11 02:15 AM
我給你的TVB就是比你在劇區活動時派賞,我派得勁過架...
作者: CC517    時間: 2015-1-11 11:51 AM

放D錢入銀行生下息, D錢係會繼續來
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-11 01:51 PM

我給你的TVB就是比你在劇區活動時派賞,我派得勁過架...
$ U8 P  i3 e& F" R3 Y公仔箱論壇timmaxsing 發表於 2015-1-11 06:20 AM
  K6 U7 Y+ i" `" J1 ?tvb now,tvbnow,bttvb
# y$ W' V# S/ E( B& S) d3 Q3 rtvb now,tvbnow,bttvb哈哈,常言道,洗腳唔可以唔抺腳,以前有前輩咁教過我,公仔箱論壇& T& w" f  O: X/ l/ w3 P
郁下都萬萬聲我真係驚洗大咗,對分數概念亦一樣....
* m3 G% T9 B& l0 T& f+ zJ神,你搞到我呢個戶口存有唔知幾多個零,我都嚇親,公仔箱論壇0 m; Y( r  w, o0 S9 w1 W" @8 r/ M! M
既然可以任我亂咁派,倒不如睇下人地開口想要幾多? 我就派幾多..TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 q. k5 F% ~: u( E5 o# d

I: t( Z: l8 v9 |' P9 E" ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其他討論區我無試過有人咁樣加分比我,我只係個普通會員間中留言,
# w: L0 V& z. G" p  m) Q- @tvb now,tvbnow,bttvb一般有人回先會接住講落去,係長氣d,因為我次次都儲埋打一大堆字...
) C6 o  Z) m1 Q: w: e3 h( K既然宜家我發覺我呢個戶口有咁多個零時,總分數幾多我都唔識數...tvb now,tvbnow,bttvb1 \3 L6 V& A+ d0 |
豪d啦,下次派十萬分.....答唔中放個屁都送十萬~~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 q8 U6 Q6 T& F# s
真係似獎門人首歌咁,數百萬當係碎銀....
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-11 01:56 PM

放D錢入銀行生下息, D錢係會繼續來
: h! O4 h4 K1 Z9 O/ i9 T公仔箱論壇CC517 發表於 2015-1-11 11:51 AM
4 H/ J: u+ R" c8 f
2 k# Y1 w' q# N( M: h4 {公仔箱論壇
. O! P& E- }+ ^) i: O最先參加佢地遊戲有分送時,我欏部份去呢區個賭波遊戲度玩,$ o" O' ?, f$ N* D9 E1 U' ^2 w# W
贏咗幾場,好似又加咗十幾廿萬分,其實幾好玩喎,估中比數有分,5.39.217.76$ Y; g$ z/ J* m
http://www.tvboxnow.com/z_gamelist.php
3 E, t" s) @" f8 T5 E7 h) d, ~6 s3 f, @
果陣有六位數字分數己經好開心,宜家過億"?? TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* w( d' ~& Q$ w. I
我覺得一出世做有錢人的人未必開心,係靠自己越搵越多先會開心,,,! t6 s# w3 r8 R% V
因為有太多的錢,會對洗錢無晒概念,郁吓一百幾廿萬輕易買到的話,5.39.217.767 E% m4 Z8 r: l, O" m
再無苦思尋求想辦法得到的樂趣了。
作者: Pedestrian_A    時間: 2015-1-11 04:30 PM

我想參與,但我還沒有看這部劇
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-11 05:24 PM

我想參與,但我還沒有看這部劇  q5 t8 T/ r1 n6 z
Pedestrian_A 發表於 2015-1-11 04:30 PM
+ f$ _5 Y) ]2 ~% [7 M" @& d) X: I  h公仔箱論壇
6 y+ a. G6 v1 m! O公仔箱論壇得,一句有誠意的回覆,有分加,...
: b6 v. J4 _9 D公仔箱論壇等你睇咗再補返未遲。
; G* K! p) G  Y6 ?5.39.217.76[attach]3018372[/attach]
作者: Pedestrian_A    時間: 2015-1-11 05:27 PM

大鑊,我在這裡騙財...
, f, Y- \& e. c0 O7 CThank you $$
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-11 05:31 PM

大鑊,我在這裡騙財...5.39.217.769 q4 j- V$ N4 h) S) c
Thank you $$
6 ]4 p7 r3 S$ \$ ?9 k4 w5 dtvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2015-1-11 05:27 PM
5.39.217.76" X7 R( z1 D% Y2 V, U+ J
公仔箱論壇, J  j/ q# K  @# g* D2 |
無,無,無...無d 咁ge事,/ M  k5 _+ }5 m; U* K6 ^
呢度好自由,只要你入嚟叫一聲都有分派...
- j0 e) y; W5 b8 G' _: k- L- ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不過,最好認真d 講吓劇集,同些少意見,' }" ^& Y; x. S  z- [  f% y) u
咁就最好...
作者: mnb1123    時間: 2015-1-12 10:51 AM

金田兄,小弟呢幾日病到九彩都冇開電腦,今日先見到金兄出咗有獎問題,5.39.217.763 ]" H2 A) k& T4 ~, }
雖然未能參予,但都响呢度多謝金兄花時間搞D活動,希望下次能够參加 ,話是話18集同大結局都未睇。
2 e$ M9 @0 K& z5.39.217.76祝金田兄2015年心想事成.健康快樂!
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-12 02:53 PM

金田兄,小弟呢幾日病到九彩都冇開電腦,今日先見到金兄出咗有獎問題,公仔箱論壇5 Q" t) Y3 }$ e
雖然未能參予,但都响呢度多謝金兄花時間搞D活動,tvb now,tvbnow,bttvb& ]) y' n" y/ s! T" K  a0 @$ S
希望下次能够參加 ,話是話18集同大結局都未睇。
5 l3 X$ ?; p: a. Q$ c6 g祝金田兄2015年心想事成.健康快樂 ...
% S5 e  n- u7 o) r9 _* L0 X  Hmnb1123 發表於 2015-1-12 10:51 AM
5.39.217.76* y8 [' m4 Y6 m) l" l: q5 W
- t+ P/ \+ F7 b, v+ m, ^7 ?" n5 U8 b
噢,病到九彩就多d休息,養返好個身子先,我地等你好返一齊傾架。
- E8 G; h$ B2 B  F: y7 I" Mtvb now,tvbnow,bttvb
  z1 v% I0 ?4 r) o' f! Z未能參與唔緊要,只要仲有呼吸就有資格收分....tvb now,tvbnow,bttvb( O' C4 g9 z1 k6 P  y( d$ ]2 b
呢個活動我都係慷他人之慨,人地比我派的,公仔箱論壇: \# b( f: |: K# `* F/ A, h
分數雖然唔可以換錢,但應該換到一份喜悅,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 ?# x$ D$ e9 s# S0 U
病緊未好返的Mnb1123兄,收住82000分先,tvb now,tvbnow,bttvb1 ]2 N6 K3 M' ~! d7 O0 j: o
睇怕個病應該就嚟好返,謝謝你的祝福,同樣小病是福,我都祝你快d好....^^"
! w* e" ]. ]; T[attach]3019007[/attach]
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-12 03:14 PM

就快過年,有答過問題的..6 F( y+ D0 c- l* }5 Q
追加一次好意頭的派分...

& a4 g: r1 j- O2 u公仔箱論壇......請多多留言....tvb now,tvbnow,bttvb+ y3 D- \* K) I; M2 v) ~1 t

1 ]9 s. w: W5 S3 `) R' A( A. P4 Htvb now,tvbnow,bttvb
( _% q6 e. `6 j- `5.39.217.76[attach]3019012[/attach]5.39.217.76) W, Z8 M+ j* x3 r) [3 g

作者: lhy92725    時間: 2015-1-12 03:19 PM

多謝金田兄追加獎金哦,呢度好搵過水區哦
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-12 03:26 PM

多謝金田兄追加獎金哦,呢度好搵過水區哦1 Y4 D) f9 t' t, A5 I. i
lhy92725 發表於 2015-1-12 03:19 PM
" n8 w% d/ @3 @6 ~# v公仔箱論壇
7 L% L. j3 R( w1 m5 S5.39.217.76一時時架,犯規一樣會扣分,
3 |# s* S3 a  C& X8 z7 v0 C) \. }而我發花癲派分亦係一時時,6 e3 H# w9 f; \4 e; O( f! O$ Y
到我正常果陣就會好孤寒了。"
/ k/ H# i3 J6 u. d$ u' mtvb now,tvbnow,bttvb! p! D$ v3 X5 e* J/ P0 T
到時可能問你欏返....
作者: lhy92725    時間: 2015-1-12 03:33 PM

過年果陣過黎水區坐下,一定有著數
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-12 03:41 PM

過年果陣過黎水區坐下,一定有著數
* X0 J0 ~9 I$ c; L. y# @lhy92725 發表於 2015-1-12 03:33 PM
4 E  n& R% ~* J& B$ \+ d1 m

9 W: [) n) I% D  p( ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唉,己經有著數啦,最先我仲諗住500分,500分咁派,+ M7 [8 a& x+ @7 t4 w4 N
宜家一嘢人地掉成億過嚟......5.39.217.76( L$ K/ R- N: n
我派分都會諗吓咩理由,令人覺得佢值得我派,
# F, L% i3 u0 x6 A" \! O但我晌水區乜都無做過,己經收成億轉賬?tvb now,tvbnow,bttvb+ K+ t; ?% `5 q( i- B
點算好呀!?
3 h* k. X& `8 Vtvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇& x1 G2 C0 }& S" u
你要唔要吖,我分一半比你,你晌呢度同我一齊派好唔好??
作者: Pedestrian_A    時間: 2015-1-12 04:00 PM

Thank you 金田Sam!
% v9 T* k; n) h0 D) F, S# V: {4 rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。說實話,我沒有幫助什麼所以感覺騙財
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-12 04:04 PM

Thank you 金田Sam!
: w+ i) S. C0 J' o. \說實話,我沒有幫助什麼所以感覺騙財4 |  o+ r0 j1 k/ }7 ]6 f
Pedestrian_A 發表於 2015-1-12 04:00 PM
3 C6 P! Y; D) _5 g0 ?% v/ J/ q+ Q5.39.217.76TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; A: o  ]' b! G$ K! X8 T
你都唔夠我騙得犀利....我去水區吹幾嘢騙咗一億...- \  V3 x4 t( s8 N
每次派一百萬分,我要派一百次先散得晒....陰功。
作者: pknoface    時間: 2015-1-12 09:04 PM

就快過年,有答過問題的..5.39.217.768 I, o1 ~. Q! O7 O
追加一次好意頭的派分...
! j& Y/ g+ S( {" `. a6 C/ m# j5.39.217.76......請多多留言....TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! f& N+ ?' C5 r9 A  P
+ J" `: V. J. P- r
5.39.217.76% M: w% R$ n( g! q
3019012; _1 x5 V  I6 w' h
0 {) C  U; ?# s) b( W: l1 m
金田Sam 發表於 2015-1-12 03:14 PM
tvb now,tvbnow,bttvb$ h( ?/ g2 l3 H" S, g2 }" j
5.39.217.763 }, ~& Z$ ]; A/ B# U7 {. {
多謝金田兄追加獎金,
作者: pknoface    時間: 2015-1-12 09:05 PM

" }8 z1 `$ p/ a3 z' c- zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇8 \5 s. P" i; D1 t5 h
你都唔夠我騙得犀利....我去水區吹幾嘢騙咗一億...公仔箱論壇7 Z) W4 [) j' F4 P& Z
每次派一百萬分,我要派一百次先散得晒....陰功。; L# }6 H4 _" K4 t  {! k
金田Sam 發表於 2015-1-12 04:04 PM
tvb now,tvbnow,bttvb' S7 {/ X7 }7 Z; G8 N5 A

- l- ~7 y0 [: M公仔箱論壇唔好話騙, 係應得既。
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-12 09:20 PM

/ t. Y- L# z8 _* z
) u4 S; T% p' |8 V0 x公仔箱論壇唔好話騙, 係應得既。
- h) v4 u# Y9 ]' atvb now,tvbnow,bttvbpknoface 發表於 2015-1-12 09:05 PM
: a4 u3 a2 {$ U, @3 N. N3 Y: p" M8 i3 c3 M# o6 A
哈哈,你咁好口,講得咁好聽,你d分就應得...
6 E7 I( t- e6 s2 W- R0 R$ P* `$ ~tvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! e* P; d- \  A# p
唉~我只係去水區跟住地話題留幾次言,
; Y% T: D; W; }- c0 z. S5 Z) ftvb now,tvbnow,bttvb宜家儲埋d分嚇咗一跳,唔知點先派得晒...# h- q/ k+ S+ r: D& l3 _7 y& b5 F
幫幫手,下次我諗到咩問題時,你幫手答吓...5.39.217.760 F  {! X' R% U2 e& x& A: d8 R. P
唔係呢堆分,我送到下世都送唔晒....
作者: lhy92725    時間: 2015-1-12 11:45 PM

一億好濕碎,系甘依就比人過佐10億比我都試過
作者: timmaxsing    時間: 2015-1-13 12:35 AM

我都有50億TVB啦,幾億都係散紙
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-13 09:36 AM

我都有50億TVB啦,幾億都係散紙
! Y9 B3 M, _) ^( `' E$ m& s5 Ftvb now,tvbnow,bttvbtimmaxsing 發表於 2015-1-13 12:35 AM
tvb now,tvbnow,bttvb6 j) m8 S- A! F  l
公仔箱論壇; Q: w; s& Q! v! B
TVB 1184983887 元 公仔箱論壇0 ~/ _: Y8 f* Y$ H
.......↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑......唔識計喇,
  D! |# s* e5 x一般嚟講我計數鍾意心算,但數目太大會計到痴線..所以連個天都唔比我做有錢人,就係知我會計唔掂..100蚊 乘 100次以下的數目我計到....公仔箱論壇/ K, ~6 G( c& T  Q3 ?# ?$ A  S8 \
5.39.217.768 v% C; m4 l3 E! U
50億? 我諗我的腦細胞都冇咁多.....
; X% O' u3 k, U, a; f" _9 j公仔箱論壇

作者: MOONCAKE43    時間: 2015-1-21 06:45 PM

哈哈哈, 金田大哥個人都真係幾誇張過喎, 笑死, 多謝您D錢♥
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-21 11:50 PM

哈哈哈, 金田大哥個人都真係幾誇張過喎, 笑死, 多謝您D錢♥
! T" D) [1 A8 v& M6 WMOONCAKE43 發表於 2015-1-21 06:45 PM
# J- t' [' Y1 `2 {: v' XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# N! T1 h  c5 a2 n
哈哈,我又唔信我個腦有50億個細胞,所以太大的數目真係計唔掂。

4 N# \4 f8 T7 A" R9 W) X7 }4 P1 u5.39.217.76# }: j; f& f9 n' t: C4 F
三兩百萬個細胞或者有.....不過分散晒去諗其他無謂嘢.....
作者: yong39316852    時間: 2015-6-9 12:54 PM

一,B不知对否
作者: 892395128    時間: 2015-8-27 04:59 PM

哈哈,呢套嘢超搞怪
作者: siU.傑    時間: 2015-11-25 10:49 AM

Thank you for sharing
作者: siU.傑    時間: 2015-11-25 10:49 AM

作者: siU.傑    時間: 2015-11-25 10:53 AM

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0