標題: 《使徒行者》歡喜哥講嘢 30/09/2014 歡喜死唔眼閉,番嚟都要同大家講多幾句... [打印本頁]

作者: leekwoklam    時間: 2014-9-11 03:11 PM     標題: 《使徒行者》歡喜哥講嘢 30/09/2014 歡喜死唔眼閉,番嚟都要同大家講多幾句...

本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-30 03:17 PM 編輯 5.39.217.763 o* `) X8 s0 u; n# K# e: ^
5 W7 v) r, v( Q' J- @( L) E$ y; Y
《使徒行者》歡喜哥講嘢公仔箱論壇8 d* a# L# M, G
30/9/2014  歡喜死唔眼閉,回魂番嚟都要同大家講多幾句....% R) e" g! h2 Y, d% p
[attach]2949569[/attach]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) K: g0 M0 S1 A" e

' n8 Q- `/ W: d2 w9 d. ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。歡喜泉下有知但死唔眼閉,佢向爆seed「報夢」話:
) N) |9 o( g1 I9 }/ h0 c& Z. sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
5 s1 {# U& I/ A! t8 W% m% vtvb now,tvbnow,bttvb(1)tvb now,tvbnow,bttvb6 l' g5 f- x* f& b
洪英社班老嘢雖然無鬼用,淨係識得分錢,但編劇都冇埋由唔比啲戲佢哋做架,搞到洪英社變成名符其實嘅夕陽幫會咁樣,難怪比阿lam取笑做"耆英社"。
4 R1 j: r6 j& J公仔箱論壇
公仔箱論壇' _' ~3 N) a* G# e$ h4 @3 l
[attach]2949570[/attach]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" [4 E/ m) ]" S7 q+ p
4 H5 v  O2 N  P$ E) X! T
(2)tvb now,tvbnow,bttvb8 s9 _. Y* r1 H) b4 E( T
[attach]2949573[/attach]
# S2 N: y+ j$ W! ]6 dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。將自己張大頭相掛喺每個堂口或架步正門,以收辟邪及招財作用。5.39.217.76. m1 `' A9 t$ G0 B3 C) D$ n9 I
5.39.217.76! E- t( H1 \( Y. B

" ?4 |" a; V( d/ MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。(3)5.39.217.76' z( E: u8 Y; O7 T+ ?1 n
[attach]2949571[/attach]: X- _% \3 w) e0 I2 Q
建議爆seed盡快將釘姐升為軍師,將木蝨升為金牌打手,仲要重開香堂,收番一仟幾佰條新口靚,以免爆seed頓成無兵司令。5.39.217.765 b4 O/ a" Y0 s8 {! Q" D) H# j9 d

7 d6 ?  @* d1 `- [- B. r4 \5 r(4)
$ L, s2 g3 P# D; i, G0 W將爆seed同儍仔(樂仔)嘅親密關係公開,比個正式名份佢,並將樂仔留喺身邊跟出跟入,但實際係貪佢夠儍呃佢做死士,他日喺街比仇家追斬時揾佢幫手捱番十刀八刀。5.39.217.76" a) Y1 `" A1 x  C. h: H7 A. f% M
[attach]2949572[/attach]
3 I7 k1 {: ~$ p& p9 E
/ G2 D6 \3 K. c+ ^  Y+ v0 C+ v% e(5)
( s; E5 m9 }0 l) {建議爆seed「坤」掂卓sir,安排佢一世都唔好復職,做洪英龍頭做到退休為止。表面上繼續行古惑,實際上將洪英啲精英培訓成地下警察,正式成立秘密部門UC (underground cop)Section,以另一途徑服務社會。
/ j/ E* a8 l% C4 W

; M0 `# A$ ]# u, |0 W7 U  i5 _: t' \$ u公仔箱論壇5.39.217.76/ m$ K8 @/ w+ r4 k. L

' ^( C8 @# P7 J& J7 P* O7 y( W5.39.217.7627/9/2014 一路好走啦歡喜......
; j7 v  M* w; |) `. l' E- }* o5.39.217.76[attach]2947133[/attach]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! L2 S% q! k, r" C* S( N

! L1 }3 j* z- w* I; x( B25/09/2014 阿釘唔係我親生女咁又點啫      , C( w, {7 _8 D: O5 u' B8 d; k9 z
[attach]2945866[/attach]
+ o" ?1 ^/ _0 a7 b5.39.217.76其實釘姐係唔係歡喜哥嘅親生女都冇問題嘅。星仔歸天後令歡喜哥成個人改變咗,表面上冇昔日咁趕盡殺絕,又陪靚仔放風箏又賠錢買新界地又盛,仲話想認埋釘姐做女添,真係做戲咁做,不過各位網友唔好誤會,我係指歡喜哥做戲咁做咋。3 ~3 p1 ^8 p4 p& V

# Z# {5 v5 r5 U% x; S! otvb now,tvbnow,bttvb係假設嚟嘅啫。1 P6 I( H" y! r! Q
但係因為我覺得歡喜哥始終都係老謀深算,佢對釘姐越來越接受,甚至只經簡單一次過DNA測驗就相信「親子事實」(其實以歡喜謹慎多疑嘅性格,理論上會作多方求證先會確認。),容許釘姐及爆seed加Kobe越入其更高層次的秘密生活,會唔會係歡喜哥嘅一場戲?
- q% M- Q5 }; k
6 I; }# J- b. I; a0 B7 I7 E
根據無記編劇嘅慣例,將可疑人物更加拉近自己身邊,目的係可以加強監察同更易揭開對方底牌,呢類劇情上嘅安排,都唔係未試過嗰噃,而且如此設定都無同歡喜嘅性格有太大沖突吖。唔,睇多幾集睇吓係咪先。
; g4 X6 m# v9 [" P: e

7 E* [, t. d% M. }17/09/2014  三媽爭佬,點解歡喜哥有咁大吸引力?tvb now,tvbnow,bttvb( N; M% ^, H8 k5 v) i. N6 b3 m
照計唔應該淨係笑口噬噬就令三媽嗒晒糖嗰噃?
! A$ K6 a( v5 L: S& Vtvb now,tvbnow,bttvb[attach]2939636[/attach]5 w2 K  {3 l% d  _0 S9 U) `
Rose媽、Nancy媽、Susie媽都一把年紀叫做跑慣江湖吖,又知歡喜已係洪英社龍頭,心狠手辣兼笑裡藏刀又走粉又盛冇理由唔知,你話貪歡喜"貼士"比得多就話啫,無理由三個都發晒老姣咁去競爭吓嘩?遲啲會唔會呷埋釘姐曹
6 S+ t7 Q6 B# k1 ~4 @, U7 B4 ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
* ~# t, ?0 _/ d  N+ s4 yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。小弟好蠢,請各位比啲意見吖........( n/ J* S; G3 J. I

( P4 ^5 a3 j# B* K4 Q$ J
% L* y$ \9 }. ?: u. _" T! v13/09/2014  永遠懷念安琳同祟金! D, k. t0 x7 ^
[attach]2936910[/attach]公仔箱論壇; Q) w3 C3 r) D
由於安琳、祟金已經魂歸天國,本帖已被洪英社歡喜哥收購,除咗懷念安琳、祟金父女,以後可以集中討論歡喜哥囉。
1 T4 B/ [  c) E: I7 f5.39.217.76[attach]2936908[/attach]
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 E( R' C$ H6 d" z
[attach]2936909[/attach]
3 M$ R4 g  y# [5 H6 g0 G0 i
, S. N9 K+ D, ~, k公仔箱論壇5.39.217.76( S7 \+ ]8 D; {3 T) u
+ ^% C4 S) K9 `2 |( F" s
12/09/2014 安琳的守護神
# @0 ?, _9 }: e3 p. J公仔箱論壇哈哈,唔係爆seed,係貝安琪個媽咪劉香萍,兩母女有影皆雙,幾好。
8 n* H/ o- z2 c( N' K" m$ d; i- YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。[attach]2936153[/attach]公仔箱論壇3 D, G* U8 I4 G0 _8 X' M! ?
5.39.217.762 l" F+ ^! V2 a8 X- d7 x1 Q
[attach]2936152[/attach]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" J* k; F: d+ H! v3 h" u! c

% ~* N, G2 f, f: wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
. G; X7 b* f* I! wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。KK由廉政公署執行處處長變身「沙嘩啲cup」* P) |9 t* ]: p2 b9 C/ y% b
[attach]2935550[/attach]

. V9 _6 I: H* m- Z! U! v* V公仔箱論壇喺無記舊年發放嘅《使徒行傳》"片花"之中,KK(張國強)個角色本應係廉政公署執行處處長"張致森"(介紹本劇時都以為正確),率領敏之一班ICAC精英同卓sir有對峙場面,正氣過正氣。0 a( z% ~! }" t& W* P+ Y
5.39.217.766 w0 W3 K$ w. l( U0 k! ]
[attach]2935551[/attach]
+ ?3 X& y5 q9 j: A, g% Z1 H8 [5.39.217.76
不過,喺12集初登場時卻搖身一變成為泰國毒梟"崇金",大講「沙嘩啲cup」文,初睇幾突然,心諗難道係編劇安排執行處處長都要岀馬做匪臥底捉毒梟?但不久就知道捉錯用神。
3 Q. {( p* ~; i/ i/ N2 [tvb now,tvbnow,bttvb) q4 a" D# Z) A
本劇因為演員易替(梁家輝、森美等)問題而要將部份重拍,我相信重拍時編導及編劇同時「修正其他角色」,所以將KK轉至另一關鍵角色「祟金」。其實無記啲片花用來對客戶sell廣告,所以往往都係拍住少少先藉此冧客,實際可能半年後至正式拍攝一啲都唔出奇,因此預告片花同正式版本面目全非其實好正常,此現像亦經常出現(eg 張家輝夠話返TVB拍神劇《天與地》,又係片花都拍埋,最終都辭演哩。),係製作上意外,有時避都避唔到咁多,因此無須要鬧電視台或監制。或許新安排仲正啲呢?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) l- p5 I0 x6 B/ w8 e" Z, k. R9 a

' J: m# J% k7 b$ `; o. S: bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。[道歉啓示]5 p+ u4 h" ?- H1 G; U9 q3 n
[attach]2935553[/attach]

- L: v% Z2 a: m- j* ntvb now,tvbnow,bttvb不過,我就比無記過咗一戙,因為介紹本劇時,部份資料就係參考片花內容而成,錯將KK歸納於正義朋友ICAC嗰條水,所以順便向各位道歉一聲,但我已經罰咗自己「面壁思過」.....3日架啦,嘻嘻。
3 i( ^, D* ~1 W/ ]6 i' k5 k5 b4 gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( F1 @5 u+ n% W0 O4 H; ?! s
5 U) ^' D8 P5 W( c% d7 W1 Z
敬業樂業、買少見少公仔箱論壇+ P; {/ |% X$ D  Q6 S6 |- Y
KK(張國強)今次個妝好特別,被火燒毀半邊面嘅崇金成為歡喜哥嘅「催命符」,分分鐘啲臥底瓜晒都無法將歡喜收監,反而因為敵明我暗的關係,借安琳為幌子而將歡喜一舖"趫"起添
tvb now,tvbnow,bttvb6 e- `% _: m) R% e
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- _( o. F8 ^" L  a8 n
[attach]2935556[/attach]' e# q* m8 `) \4 Q- `
崇金呢個"黑吃黑"角色論戲份只屬「客串」,男配角都唔算,不過設定幾過癮,背負同歡喜嘅恩怨情愁,為復仇而來但唔知仲有冇其他原因,同安琳對話時隱隱透露可能仲有其他仔女都涉及復仇計劃中,頗值追看。tvb now,tvbnow,bttvb+ e% k" Y* p8 f. }0 y; V

; T6 R" k5 S& W; C: t2 ctvb now,tvbnow,bttvb崇金個爛面妝不足以形容KK嘅敬業精神。點樣用文字讚賞張國強一向嘅演譯又係令我非常「頭痕」,唔通淨係用個「好」字或求其話佢演出「絲絲入扣亅就算數?
' r8 J' @  ?- H6 \$ d  ^- x, N公仔箱論壇3 w% W, ?4 g1 n1 z+ U
! H9 q4 X* G9 t/ U
代代都有KK
" G1 ~8 ]* x( g! `9 q) ~+ P公仔箱論壇
70年代都未有《430穿梭機》嘅年代,KK已經演出無記第一代青春劇《無花果》,之後每個年代都有佢嘅演出,數都數唔晒,重拍《天龍八部》演慕容復更係其「中年」時期代表作,過多兩年都60大壽咯,花甲之齡依然演戲之心不老,近作《潛行狙擊》莫一烈、《舌劍上的公堂》荒唐鏡、《寒山潛龍》趙四皇爺、《載得有情人》沈博文,齣齣唔理戲多戲少卻洽如其份,絕不刻意搶戲,永遠都默默地拱托一衆主角配角,但又往往掩蓋不了出色的演譯。KK在觀衆腦海留下好多好角色,可惜有啲好快就煙消雲散,不過唔關佢演技事,咁耐以嚟同獎項無緣只可嘆句時也命也,幸好樂天而知命嘅KK好似一向唔在乎,我哋只可向佢講聲「敬佩」。

: X# a- {: i- w% V2 Y公仔箱論壇5.39.217.764 o: D+ x+ _  B% @4 J
公仔箱論壇" I  Z1 N& h8 j) [0 q3 h( R
[attach]2935552[/attach]
' D; [6 \. ^0 q& V* \tvb now,tvbnow,bttvb其實KK呢款「強健形老人家」好難得,可塑性仲非常高,拜託無記彈個「好角色」比佢吖,唔係淨係秋官嗰班老牌中生先叫值得架。5.39.217.765 S# s- L4 x+ H
唉~~~,我諗我只可以代好多觀衆同TVB啲高層講,好好珍惜KK嘅呢類好戲而又忠心嘅伙記,佢哋都係無記鎮台之寶呀。

% m9 c# j5 }7 |7 w  c# Q- Z公仔箱論壇
6 [! u* W$ v1 [3 s, H' b: S[attach]2935554[/attach]
' m  b9 Q, J9 _$ S2 C6 H5.39.217.76真係好期待崇金呢個壞人可以鍊低歡喜,復仇成功,因為我都唔「抵」得歡喜哥呢個大奸狗咁犀利,可以玩弄警方達至出神入化嘅境地嘛,哈哈。tvb now,tvbnow,bttvb  I+ s7 u# n2 w( N4 H
tvb now,tvbnow,bttvb6 r7 x' O! e5 V9 p& Y/ q9 {

; h$ t7 {. i5 [  f& D. i5.39.217.76兩父女廷續第二波攻勢公仔箱論壇* T4 Y" t; Z: ~
臥底身份5出其4,估誰是臥底熱潮稍退,啲觀衆已經清楚晒衆臥底嘅背境、加入行動啲原因、臥底間如何試探確認、溝通方法、彼此互相掩護身份,乃至如何活存於歡喜嚴密監控中,維持任務完整性.....等,
5 A# ?. F2 e8 V) A7 \公仔箱論壇
3 K9 M$ ]  @' ~  ~) h5 y* O
上述元素成功推起本劇第一波高潮,大部份觀衆都算收貨啩(雖然犯駁位都幾多)。
2 |( T5 @2 `8 z( {  T9 ~' `
; U/ a: F1 S9 ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我正擔心「揾臥底」有無可能嘅捱到31集呢,而且一直只得警方抗衡歡喜哥,情節漸見單調。幸好,"安琳"同爸爸"崇金"及時現身。, v# \# w2 v5 n8 q% _, w6 i

/ O* V4 [* J) ~2 v6 V. xtvb now,tvbnow,bttvb; g1 e6 b4 y+ f* n) N) H$ F
媚態強勁依然公仔箱論壇# b  N  T& i* p; E  E! c6 ^( N  j
喺其他網站,啲網友一見安琳性感現身,就起勢研究其坐姿,又話走光又露乜線物線又盛,睇咗一段已經冇興趣睇落去,啲人睇劇後只愛談論演員身材,我都無嘢好講......,所以我哋唔講呢啲,只講父女二角演譯嘅好壞。

0 ?0 Z' J: [" ?& tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! z! l7 Z9 P% l' o
[attach]2935555[/attach]
" S: ~( t6 [- f1 w; jtvb now,tvbnow,bttvb無錯,監制揀貝安琪做安琳,部份原因都可能關身材事,但我相信更重要嘅係Ankie眉目間的確好出到嗰種"攝服異性嘅媚態",安琳只係剛岀,演得好與否仲要睇多幾集才可評論,但以佢同祟金帶起本劇第二波高潮係非常好嘅安排,大佬,睇釘姐同爆seed調情及鬥嘴頂頸唔可以成日重覆架?會悶架嘛。8 v* m& L  i$ J' @! T

/ F( c3 m/ L4 m
1 h) J! y8 k! F; z本帖主要傾講以崇金、安琳、覃歡喜,以及相關3人嘅其他角色(主角配角乜角都得)嘅表現,讚同鬧都無任歡迎架。
) z1 y1 V  \& A7 h- P$ S) mtvb now,tvbnow,bttvb; A6 {! P5 g4 q6 w/ z4 h

0 `' w) g# O' s$ u' @3 b3 k
, u5 A. Z" d2 ?  b: C' q公仔箱論壇
; Q0 X0 \) x5 F& ^$ ?0 Xtvb now,tvbnow,bttvb
, `7 ^. W* `  p9 Z: O# G5.39.217.76
作者: djydjydjydjy    時間: 2014-9-11 03:23 PM

这部电视剧真心挺不错
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-12 02:45 AM

我要好似其他人咁叫你Lee生.. TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( p/ X+ q7 Q& \' a: w
你唔講我都唔知啲人响網上咁討論---> "喺其他網站,啲網友一見安琳性感現身,就起勢研究其坐姿,又話走光又露乜線物線又盛,睇咗一段已經冇興趣睇落去,啲人睇劇後只愛談論演員身材,我都無嘢好講......,所以我哋唔講呢啲,只講父女二角演譯嘅好壞。"公仔箱論壇8 W  A. ^3 ^5 ?3 @' j! o. |6 g* j; S
tvb now,tvbnow,bttvb. C1 s+ B4 |( q/ i
叫啲人過去美國住吖.. 時時刻刻都可以睇.. 睇到唔想睇.. 幾正都有呀! 呢啲咪叫大驚小怪囉!
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-12 02:48 AM

Lee Sir.. 點解你咁勁.. 可以揾番咁多資料架 --> "喺無記舊年發放嘅《使徒行傳》"片花"之中,KK(張國強)個角色本應係廉政公署執行處處長"張致森"(介紹本劇時都以為正確),率領敏之一班ICAC精英同卓sir有對峙場面,正氣過正氣。" 公仔箱論壇1 m" u( k! O" W. u8 s% v' {* [6 a- ?$ d
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 `5 [( m. M1 t6 Y# B
好多演員都專業包括張國強.. 佢地好似無乜機會發圍咁囉!
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-12 12:58 PM

我要好似其他人咁叫你Lee生..
) M( v& k& Y7 i$ c8 l/ T8 Ttvb now,tvbnow,bttvb你唔講我都唔知啲人响網上咁討論---> "喺其他網站,啲網友一見安琳性感現身,就起勢研究其坐姿,又話走光又露乜線物線又盛,睇咗一段已經冇興趣睇落去,啲人睇劇後只愛談論演 ...
5 [6 n- O. M* Q- _大文細佬 發表於 2014-9-12 02:45 AM
; L, q0 c% V7 `4 _9 p# y: j+ a公仔箱論壇細佬同各網友叫我"lam"或"lee sir"仲好啦,叫「李生」好似擺咗我入博物舘咁,哈哈。
2 n4 f$ _2 B7 ~4 f! O) ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 & n# Y) G8 b7 ~* d; M( }0 L
咪係囉,都係我哋「公仔箱論壇」啲會員好啲。
4 I. J$ O' w+ {; J[attach]2936145[/attach]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* R! F" F. Z! a. G! M
我睇安琳呢,就先注意佢啲對白先。
, [" G. r+ e3 _( f公仔箱論壇呀!唔好誤會我話佢廣東話唔正,安琳無必要講地道廣東話,話明mixed架嘛,係咪?唔純正先至正常。
5 R! j  \! d1 s5 \/ T3 HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我係留意佢講對白有冇lur lur脷一舊舊嗰隻,暫時好似冇。
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-12 01:05 PM

[attach]2936146[/attach]
2 x- G! K( o# i) F/ n1 I揾貝安琪啲相時有個好特別咁現像,就係almost 40%有佢媽咪劉香萍"楝"喺旁邊。
% @9 K' M4 i% H, W. l) O7 T% {tvb now,tvbnow,bttvb好似一隻守護神,又似一隻吉祥物。See。
; n) _: C4 E# Z! f; k" _公仔箱論壇[attach]2936147[/attach]5.39.217.766 f) a- J5 _9 Z- l. V6 L# _8 `

3 k* p- q" K& R, d; L) i, q[attach]2936148[/attach]5.39.217.76- W- `) q$ K) g/ m$ G+ T( h9 j
/ a, p# N4 m$ a* u
[attach]2936149[/attach]tvb now,tvbnow,bttvb: i/ w  C* m5 ?& l: V- c

作者: kenny0082    時間: 2014-9-12 09:35 PM

崇金同安琳,呢个两个确实几有睇头。KK噶妆化得几逼真。
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-13 01:24 AM

劉香萍好出名架???? 乜人嚟架??公仔箱論壇% A; j8 ]4 \* w' V1 b
+ e% S7 j" f0 H1 V- H+ A  I& ^
佢地兩母女直情一個餅印呀.. 除咗對眼鬼鬼地唔似之外
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-13 01:36 PM

劉香萍好出名架???? 乜人嚟架??
& e+ r7 B# U; tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
# w" w! W6 D8 U, L, H$ n6 |: y9 h8 {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。佢地兩母女直情一個餅印呀.. 除咗對眼鬼鬼地唔似之外
! V8 V# m. @: Y) X$ ]& C大文細佬 發表於 2014-9-13 01:24 AM
公仔箱論壇7 ]% X6 b0 w  |
劉香萍都係電視藝人嚟架,不過唔係太紅,二十幾歲就去咗德國發展。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 W( B- i8 F9 X  x5 ^0 ~
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& j/ Q2 F0 D. z7 Z. `: {0 m& r
[attach]2936906[/attach]
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-13 01:45 PM

本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-13 01:49 PM 編輯 公仔箱論壇" j( [5 L! B% K: k5 s

# v7 Q4 d' m5 ~6 ~安琳安息吧.........我好唔捨得你.............) b' C. o: ]) ?3 T1 {: `# f
[attach]2936912[/attach]
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-9-13 03:45 PM

安琳
9 A/ [& V- [% \: N- b7 X' {選角選得不錯! 雖然膚色不像泰國人黑, 可以從其他角色中搶鏡是很難得!
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-14 06:57 AM

安琳安息吧.........我好唔捨得你.............
1 W4 V# I3 b7 x0 {& }1 _) W6 qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2936912
& M; d/ ~* g1 m1 `8 q' d# l( u/ X) L5.39.217.76leekwoklam 發表於 2014-9-13 01:45 PM
9 n* {( d2 v* v  n% F* i$ r
5 v/ a3 P7 e0 VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。lam lam 你梗係唔捨得喇.. 佢咁靚女
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-15 12:08 PM

安琳
! k1 s' I2 o# j( o9 ~' [/ b5.39.217.76選角選得不錯! 雖然膚色不像泰國人黑, 可以從其他角色中搶鏡是很難得!8 \) s8 Y7 B/ W- k3 i/ ~% W
Pedestrian_A 發表於 2014-9-13 03:45 PM
- Y6 }2 q# f8 K6 Y* f, u9 e
[attach]2938096[/attach]
- v0 U1 w3 X) K; R1 N- ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。[attach]2938097[/attach]
- V3 i: l9 X2 b. PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
* E: X# M/ h1 U9 Y8 e/ ^% q5.39.217.76雖然貝安琪演技真係仲有好多進步空間,但安琳個角色OK,仲諗住會好似《巨輪》花比奧咁至少有10集8集戲架嘛......
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-15 12:13 PM

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ {9 U8 b) z* S. K# T# C% h

# O! s" @4 F) W5 O$ X公仔箱論壇lam lam 你梗係唔捨得喇.. 佢咁靚女tvb now,tvbnow,bttvb( T' h& C$ M2 F, n. O. U1 Z7 d
大文細佬 發表於 2014-9-14 06:57 AM
( x5 z7 E" m6 d* O8 \/ I  e( A+ C. U
都唔係嘅,支持新人嘛(佢仲新?),哈哈.....tvb now,tvbnow,bttvb) {1 v1 E5 f( ?7 r2 m. b
[attach]2938105[/attach]
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-9-15 12:20 PM

32歲新人
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-17 02:24 PM

32歲新人 3 {  T& f; m+ t- l7 m
Pedestrian_A 發表於 2014-9-15 12:20 PM
tvb now,tvbnow,bttvb! Y% T) k8 H- M& b
[attach]2939643[/attach]
4 X( |. b4 j/ E7 X# g1 p( e/ T, d5.39.217.7632歲真係女生一個好黃金嘅歲月。
作者: 金田Sam    時間: 2014-9-17 04:21 PM

《使徒行者》歡喜哥講嘢-
, v; ]3 c9 y) F. e4 H
6 O$ O# l9 x3 R7 k% t7 P+ Dtvb now,tvbnow,bttvb代代都有KKtvb now,tvbnow,bttvb7 }4 m( _! @: J) `
70年代都未有《430穿梭機》嘅年代,KK已經演出無記第一代青春劇《無花果》,之後每個年代都有佢嘅演出,數都數唔晒,重拍《天龍八部》演慕容復更係其「中年」時期代表作,過多兩年都60大壽咯,花甲之齡依然演戲之心不老,近作《潛行狙擊》莫一烈、《舌劍上的公堂》荒唐鏡、《寒山潛龍》趙四皇爺、《載得有情人》沈博文,齣齣唔理戲多戲少卻洽如其份,絕不刻意搶戲,永遠都默默地拱托一衆主角配角,但又往往掩蓋不了出色的演譯。KK在觀衆腦海留下好多好角色,可惜有啲好快就煙消雲散,不過唔關佢演技事,咁耐以嚟同獎項無緣只可嘆句時也命也,幸好樂天而知命嘅KK好似一向唔在乎,我哋只可向佢講聲「敬佩」。

, ^5 U3 a; y" K: f/ m2 p3 J  N公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-11 03:11 PM
5.39.217.762 P3 i* A( {$ C0 B1 l( ~0 y
8 X8 s4 M3 x, M' c4 q9 {0 M
同意之極,介紹KK張國強呢段寫得相當好,熱愛踼足球的張國強經常運動,保持健康體態至今,過兩年60大壽,近花甲之齡在其身上完全不留痕跡,沒有甚麼獎項不打緊,在觀眾的心目中已是個極之優秀的演員,相信沒有人有異議,無論角色如何也落力演出,其樂天知命的性格亦令人敬佩,觀全文寫出對張國強kk的評語幾乎也是我想打出來的字,寫得真好。
0 q7 d. n. z" y4 Ktvb now,tvbnow,bttvb
3 F1 H7 o( q% R3 F0 P6 BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-18 03:06 AM

男人唔壞, 女人唔愛嘛!.. 我先無咁蠢!
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-18 03:07 AM

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ {. T3 e! i) h' E3 D7 h! B5 Y
. {( P: V3 F* ]/ A1 G. ^, O+ p32歲真係女生一個好黃金嘅歲月。# Z( \) e0 C- c7 b8 b3 }+ _" T
leekwoklam 發表於 2014-9-17 02:24 PM
% ?3 I0 f- m$ q5.39.217.76
5 B- w1 H. V" q* c/ p* w5.39.217.76佢真係唔似32歲呀
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-9-18 04:15 AM

5.39.217.76' i$ H% ^1 l  B, h7 J
, ]/ p- d2 _  bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。32歲真係女生一個好黃金嘅歲月。
& G- ~$ ^' s. _. q公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-17 02:24 PM
5.39.217.765 d5 F8 C) N: [
她的樣子和其他西人一樣容易老...  皮膚和體形好好多.
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-18 03:53 PM

8 ]0 z3 d, C& |5 D+ `公仔箱論壇4 Q# R, T2 B# ?7 [
同意之極,介紹KK張國強呢段寫得相當好,熱愛踼足球的張國強經常運動,保持健康體態至今,過兩年60大壽,近花甲之齡在其身上完全不留痕跡,沒有甚麼獎項不打緊,在觀眾的心目中已是個極之優秀的演員,相信沒有人有 ...
3 `9 r8 W, X2 J0 e) Z  [7 V4 ?# c公仔箱論壇金田Sam 發表於 2014-9-17 04:21 PM
; C; \7 n  k( s  q) H. T3 G# x  `3 c
多謝金田Sam認同KK對TVB嘅貢獻,無記啲劇冇咗呢班優質綠葉唔好睇架。公仔箱論壇! ^& m- J/ m# a& |% J; z
[attach]2940632[/attach]. C. K( {  V% G4 N

作者: leekwoklam    時間: 2014-9-18 03:57 PM

/ b' y$ s; [4 F3 }
& ?% C3 L. M3 _6 E2 U, w% [. P
佢真係唔似32歲呀
. ^0 w9 x# `# c6 \: Z, `大文細佬 發表於 2014-9-18 03:07 AM
8 S* f: W2 {: q2 d  G2 U公仔箱論壇係呀,我本來以為貝安琪未夠3張添。
. A" Z% c" d& G; C( R/ n1 q, i[attach]2940637[/attach]
作者: asn123    時間: 2014-9-18 04:21 PM

人靠外表,跟衣装,明星穿普通衫, 都会看到非常名贵~~
作者: 金田Sam    時間: 2014-9-18 11:13 PM

公仔箱論壇3 ~: y, m' G3 s; B3 r
多謝金田Sam認同KK對TVB嘅貢獻,無記啲劇冇咗呢班優質綠葉唔好睇架。- `  N  W( V) I1 D6 i
4 a. U( d% j* r" c# N
) {7 V" {, C( O$ o2 ?  F" Y8 p) m0 C
leekwoklam 發表於 2014-9-18 03:53 PM
, \" j* I! Y+ D& R/ H- {' q
tvb now,tvbnow,bttvb" k1 B& ~1 |. E" N8 X

8 _/ ^1 M  ^, y3 V 這張相很搞笑啊,KK張國強現實中的真人經常保持笑容,心情開朗健談,充滿正能量,真難明白為何經常要做奸角? 當年甚麼430穿梭機時也逗得小孩子們很開心,年紀或者漸長了但心境不老,是一個難得的好長輩,這次這麼難看的造型也肯做,而且戲中的角色更被愚弄至最後迅速地無厘頭被射殺,也不介意,真的是笨蛋嗎?
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-9-19 04:31 AM

& b. ~+ s9 y# b- stvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' ]7 }5 k1 L! F" J( A

$ O  a7 q; i  p3 ^5.39.217.76 這張相很搞笑啊,KK張國強現實中的真人經常保持笑容,心情開朗健談,充滿正能量,真難明白為何經常要做奸角? 當年甚麼430穿梭機時也逗得小孩子們很開心,年紀或者漸長了但心境不老,是一個難得的好長輩 ...
0 Z- a2 x7 _) g/ [) o5.39.217.76金田Sam 發表於 2014-9-18 11:13 PM
5.39.217.768 B! _, L* S6 D+ Y' Y
為生活, 為$$... 別無選擇
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-19 03:08 PM

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% t  j4 w# N% Y6 L. Y9 h
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 I/ k6 o+ u) |) ~- b6 T2 p
" ^3 n- {8 A) c4 g0 |! P
這張相很搞笑啊,KK張國強現實中的真人經常保持笑容,心情開朗健談,充滿正能量,真難明白為何經常要做奸角? 當年甚麼430穿梭機時也逗得小孩子們很開心,年紀或者漸長了但心境不老,是一個難得的好長輩 ...
5 A/ S2 `* k8 ?* }/ N8 jtvb now,tvbnow,bttvb金田Sam 發表於 2014-9-18 11:13 PM
tvb now,tvbnow,bttvb: V4 d+ W4 R* y! R/ ]- o) F2 z1 f, Z
係囉,KK佢份人咁正能量,係一個健康藝人嘅icon,我諗無記如果番拍《430穿梭機》,佢都依然非常樂意「復岀」。
0 n; ]' U: G0 ]- s公仔箱論壇[attach]2941381[/attach]
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-19 03:14 PM

$ ^4 f/ f3 n* l& C! {1 a, T- G* B為生活, 為$$... 別無選擇 : Y( e6 e) c* u; @3 U. h
Pedestrian_A 發表於 2014-9-19 04:31 AM
% |" p4 H) y! rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。哈哈,或者KK係為「理想」呢?
4 K8 P8 f  L4 x, o" t! ?" _2 Ftvb now,tvbnow,bttvb但無論如何,KK每次嘅演出我都會用心用眼去欣賞,唔同某啲演員,有時我只係「聽」咗就算.......
作者: kelly74    時間: 2014-9-19 03:31 PM

thank
作者: kelly74    時間: 2014-9-19 03:32 PM

thanks
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-20 01:38 AM

公仔箱論壇* P8 q, N  t% Z2 g
係呀,我本來以為貝安琪未夠3張添。
$ ?. _; E+ n# E8 [& u% a) U( N5.39.217.762940637
, t3 f; o7 Y* U, v  o# Y* U6 F5.39.217.76leekwoklam 發表於 2014-9-18 03:57 PM
7 f" M0 z8 Q- \
, D! q. c' {' L6 \
佢個look似廿幾歲... 就算著得成熟啲都係似廿幾歲...天生!
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-20 03:23 PM

5.39.217.76. O% ], d( O: L6 `3 k4 U
tvb now,tvbnow,bttvb# K' K; @% X$ \% E
佢個look似廿幾歲... 就算著得成熟啲都係似廿幾歲...天生!公仔箱論壇$ x: n/ P+ x& ?+ Q% O
大文細佬 發表於 2014-9-20 01:38 AM
1 p8 W9 f. w9 U6 |9 G* s: v; \5.39.217.76係呀係呀,佢啲皮膚好緊緻,笑時亦未有明顯魚尾紋(當然可能有賴make-up),得天獨厚,男人女人都羡慕,我真係當佢未夠3張。
" Y+ _5 @; z# _  Y- atvb now,tvbnow,bttvb[attach]2941991[/attach]
$ x8 W5 R3 w2 M, e6 p
% Y/ @( }' l! w" z9 w0 k4 o
作者: stevenforever    時間: 2014-9-20 05:08 PM

以前勁~
作者: 陆云    時間: 2014-9-22 03:38 PM

这部电视剧真心挺不错
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-26 03:27 PM

[attach]2946625[/attach]5.39.217.769 a/ [9 ]: i! H( ]' R9 X
我都話歡喜做戲比其他人睇架啦。
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-27 01:26 AM

# Z  f% k, E& T2 `5 |我都話歡喜做戲比其他人睇架啦。公仔箱論壇6 L1 c& Y2 ^9 @( A- b2 w
leekwoklam 發表於 2014-9-26 03:27 PM
1 P  Q) N  a) z( q0 t& Y) CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
' g9 I+ f8 n, H% ^廿集開始無眼睇.. 我諗要開始用耳聽喇
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-27 12:28 PM

/ T; X4 k2 t  o# \: v4 H8 g: b4 Xtvb now,tvbnow,bttvb0 Z  ^- R$ p; b& X9 Y3 @/ k5 ?5 G
廿集開始無眼睇.. 我諗要開始用耳聽喇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 ^: o/ A4 X  }% R- L! @# w
大文細佬 發表於 2014-9-27 01:26 AM
公仔箱論壇* h# t+ ]" U3 A  h& t& z* C1 V, D
咁陰功吖?
! X* W+ X/ q; N) r7 a, ]2 Rtvb now,tvbnow,bttvb但歡喜條線完得草率咗啲咁囉....

作者: Pedestrian_A    時間: 2014-9-27 03:27 PM

& a' n; R, o$ d- n3 w  n) Y( ?* F5 u! k3 {, f5 H6 X& u5 ^6 v
2 ^, X  V1 O* t) `+ cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。咁陰功吖?
8 v* S4 }' U# j5 t) V但歡喜條線完得草率咗啲咁囉....7 G8 P! r: `" o; |8 o7 w$ }
leekwoklam 發表於 2014-9-27 12:28 PM
至少他可以做一隻風流鬼
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-28 12:35 AM

至少他可以做一隻風流鬼TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) t2 D; {6 d2 {# ~9 f
Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:27 PM
3 z$ Q9 ^  ^, y2 `* K6 GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
8 J% T6 S# j4 w" c0 P8 Z* V5.39.217.76佢呢條線實在諗得太奇怪喇... 就咁死咗
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-9-28 04:31 AM

; j0 r) E5 U2 F# P9 P5 STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ @/ n. d/ K& z8 }
佢呢條線實在諗得太奇怪喇... 就咁死咗" c1 n" L  @: `$ j( _" P+ ?( c
大文細佬 發表於 2014-9-28 12:35 AM
5 k( W! p( ^# a: W
20集之前爆seed有腦做事, 20集後做事很白痴!
作者: mnb1123    時間: 2014-9-28 02:36 PM

& T1 ?3 x& l% GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。20集之前爆seed有腦做事, 20集後做事很白痴!; y+ E. C* F% l% [) U8 A# `! ^
Pedestrian_A 發表於 2014-9-28 04:31 AM
9 f! {# G, [+ ~0 zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。20集前編劇用腦寫劇本,20集後用PP寫劇本  
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-30 03:24 PM

9 z7 x& w. H) \2 g+ m6 g7 R

3 m3 o9 ~) }5 u0 S) e5 s5 m佢呢條線實在諗得太奇怪喇... 就咁死咗
; N: F' ~0 R/ F+ l" p* ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-9-28 12:35 AM
7 |% P( i* G2 w% r% H' r! o5.39.217.76歡喜唔死又唔輪到4位大姐大佬現身囉。
2 `2 m% o# X" l# xtvb now,tvbnow,bttvb但硬係覺得佢哋4位啲所謂影響力描述得太求其,令我呢刻開始有啲唔投入....

作者: smallphotojim    時間: 2014-9-30 05:52 PM

樓主真係好有心機,有咁多圖同字,thanks for sharing~
作者: 大文細佬    時間: 2014-10-1 01:29 AM

最好就係原來歡喜哥無死到
作者: 大文細佬    時間: 2014-10-1 01:30 AM

5.39.217.76' F- C9 E1 t; G
歡喜唔死又唔輪到4位大姐大佬現身囉。公仔箱論壇4 X' X3 Y9 x2 ]4 \- Z
但硬係覺得佢哋4位啲所謂影響力描述得太求其,令我呢刻開始有啲唔投入....
) ^: Y5 a* t0 Y/ u7 U公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-30 03:24 PM
% A) U' W/ w, C8 i# O6 k公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb" ?0 V2 z" N7 J' N0 m, m' O. i
聽緊電視喇
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-10-1 04:10 AM

tvb now,tvbnow,bttvb! {* s" G* T& Z/ x* o( [( _
歡喜唔死又唔輪到4位大姐大佬現身囉。  w3 z. ^, l  q9 H
但硬係覺得佢哋4位啲所謂影響力描述得太求其,令我呢刻開始有啲唔投入..../ b8 G  n' M" h- z
leekwoklam 發表於 2014-9-30 03:24 PM
著草離開香港
作者: timmaxsing    時間: 2014-10-1 10:28 AM

結局會係什麼呢??
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-10-1 11:45 AM

結局會係什麼呢??
0 ?( b4 G5 l4 m& j5 ~timmaxsing 發表於 2014-10-1 10:28 AM
希望爆seed死
作者: 金田Sam    時間: 2014-10-1 12:13 PM

, u+ Y8 q/ u8 VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
《使徒行者》歡喜哥講嘢
0 {% h6 T; ?: r《使徒行者》歡喜哥講嘢+ V2 X" v2 Y5 }* F7 f
30/9/2014  歡喜死唔眼閉,回魂番嚟都要同大家講多幾句....www.tvboxnow.com) D& n: L$ c5 J
2 Z! s5 z) k8 u' {; V* dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb2 L0 Y; u" U5 M: R4 A* z, ]& i
5.39.217.760 l( a- L8 N1 d3 {! z5 u& \
歡喜泉下有知但死唔眼閉,佢向爆seed「報夢」話:公仔箱論壇8 S5 ^5 z9 x1 U1 C/ b
6 y* c- m- A1 y; ?; M; V, t+ Vtvb now,tvbnow,bttvb
" i- H2 t4 ]; W! ktvb now,tvbnow,bttvb(1)
( @+ N( a) {: T5.39.217.76洪英社班老嘢雖然無鬼用,淨係識得分錢,但編劇都冇埋由唔比啲戲佢哋做架,公仔箱論壇' \; U2 q! g! \- \" \0 ~
搞到洪英社變成名符其實嘅夕陽幫會咁樣,難怪比阿lam取笑做"耆英社"。6 \' z0 X4 ?( T# z
tvb now,tvbnow,bttvb,tv series,tv drama,movie,bt,download9 J! ?0 j3 L/ V5 j; p
" i. U7 e, f9 e( u. |; Etvb now,tvbnow,bttvb 公仔箱論壇* Z3 ~* R0 l: W( r# A; I
www.tvboxnow.com/ W, k9 {2 v9 V- @
, a3 n1 B0 B% @3 h8 i5.39.217.76(2)www.tvboxnow.com0 c1 Z. O& }0 ?4 A4 V9 [! B1 ]& e* etvb now,tvbnow,bttvb+ A# c/ i) L  m/ @5 b2 k3 x  Z, G
公仔箱論壇+ ]8 n8 q- P& H" q, C8 t( b9 P
將自己張大頭相掛喺每個堂口或架步正門,以收辟邪及招財作用。5.39.217.76& v* g4 i: P7 u0 C& I7 b3 |, ]
# }3 ?& K7 f4 ~, J) k
- F+ Z5 |6 N+ i8 ]tvb now,tvbnow,bttvb,tv series,tv drama,movie,bt,download5 z7 }; {0 u) ~+ h& r  c
& u8 X3 I+ `3 d5 d(3)TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 z* _' {4 \% x  J
7 o. o! b6 Y4 G; j3 f0 ?& XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
$ U, `8 Z. [1 I8 P* wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。建議爆seed盡快將釘姐升為軍師,將木蝨升為金牌打手,仲要重開香堂,
$ ]& ?( k0 U' O! ]# {: f收番一仟幾佰條新口靚,以免爆seed頓成無兵司令。
. V  K  m: J* w+ b7 bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 x1 ?& i( A6 [6 U3 z
/ ~. t+ @" w6 L5 V& P(4)5.39.217.76  `' N; D) |0 _7 I
將爆seed同儍仔(樂仔)嘅親密關係公開,比個正式名份佢,並將樂仔留喺身邊跟出跟入TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. ]+ h: f' D% Q4 M" H6 W
但實際係貪佢夠儍呃佢做死士,他日喺街比仇家追斬時揾佢幫手捱番十刀八刀。tvb now,tvbnow,bttvb,tv series,tv drama,movie,bt,download: q0 o: c- B5 M; `! nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 t  p+ i8 n$ V- }7 j: G

/ B, c; E  G6 ^4 X! B1 H0 ?$ ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www.tvboxnow.com3 }# g- c8 t/ s
4 Y5 a5 ^0 d+ ](5)tvb now,tvbnow,bttvb* [" F" F, H0 W. F3 F4 v
建議爆seed「坤」掂卓sir,安排佢一世都唔好復職,做洪英龍頭做到退休為止。
% d5 z/ \' G2 O6 QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。表面上繼續行古惑,實際上將洪英啲精英培訓成地下警察,
, T, [6 D' `7 o- W2 Q2 ?9 B正式成立秘密部門UC (underground cop)Section,以另一途徑服務社會。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: {8 s9 L8 G4 r' N公仔箱論壇( ~0 f7 t5 u8 G6 ?, E! d7 k2 q
9 J& l# d+ L' d6 O9 I  d, f公仔箱論壇# Y( J: c* e+ M  C, j

@9 Q# E5 L, w) p) O( Otvb now,tvbnow,bttvb3 l6 }7 c3 |. O( k1 G; U0 ~  b1 @1 S, }9 ?, W4 J

. |# d, s2 N, |' [公仔箱論壇 5 r  K0 w4 @- D# t+ U; L

3 q8 I0 P9 u! E8 x% W7 I5 stvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-9-11 03:11 PM
# z2 L2 H) q* v" J) [公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) U) r/ I# |1 Y
好豐富的資料同埋有趣的課題,又補足到歡喜呢個角色的作用,角色虎頭蛇尾,力敵成個警方,心狠手辣的崇金,前坐館撻沙面不改容,但突然在有十億身家時就怕咗由四個師奶阿伯組成的[宋生],咁危險的的敵人以身為坐館同時坐擁十億唔去查? 了解呢個威脅後,高寧背後只係呢幾個人,殺手,人地請得歡喜哥你都可以請,用兩億請30個殺手同埋查宋生咩料,為期兩年應該乜都夠啦係嘛? 剷除成脅先金盤洗手,歡喜咁多錢又霸住張地契做乜嘢? 爆seed搶咗你張地契後交比人咪無事囉,最後咁死法賺果十億點先?公仔箱論壇  `8 r4 h* h1 f# h' Y) i; N3 G+ ]

6 Q# r* [+ q) l) ?! T/ G一直以一個老謀深算,料敵如神,崇金一戰時仲身手不凡,咁ge角色最後坐晌張椅上等死?
作者: leekwoklam    時間: 2014-10-2 03:00 PM

tvb now,tvbnow,bttvb$ A! {0 e% c/ L! \6 D! u) Y( Y& L( S

3 W7 L6 H. _& b. L1 W' L- P# kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。好豐富的資料同埋有趣的課題,又補足到歡喜呢個角色的作用,角色虎頭蛇尾,力敵成個警方,心狠手辣的崇金,前坐館撻沙面不改容,但突然在有十億身家時就怕咗由四個師奶阿伯組成的[宋生],咁危險的的敵人以身為坐館 ...公仔箱論壇: I+ n, v! i: T: b5 j
金田Sam 發表於 2014-10-1 12:13 PM
9 ]& f: {+ @& U( @& k所以,我咪話啲編劇浪費咗歡喜條線囉,諗住佢「香」得合理同轟烈啲架嘛..........
作者: nickyue    時間: 2014-10-8 02:47 PM

十分期待续集再出

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0