標題: [已解決] 唔好意思想借位問一下關於轉頭像問題 [打印本頁]

作者: hallowin    時間: 2014-6-5 10:13 AM     標題: 唔好意思想借位問一下關於轉頭像問題

2 [5 J4 u- H: v: B. A
& D5 [% @( `! Q3 t0 c0 J1 d唔好意思想借位問一下關於轉頭像問題
! _% p% @9 P5 D1 {  K3 _tvb now,tvbnow,bttvb) T! n, M+ u  |6 U
我試左好多次都係上傳唔到,5.39.217.761 [7 S+ P) _: f" w; ]

, |( L7 B# W6 t* y" ^; `試過resize過唔同size既圖都係唔得.
9 ]3 }2 q+ {- M0 ]. H. K! ~tvb now,tvbnow,bttvb
* Y+ F% V4 P$ ?+ ]* L' \因見論壇使用提問好耐都冇人回應過,
3 d3 C5 }% [2 @/ u2 _4 h* |5.39.217.760 ~4 b2 Q3 ]) U& g" U
希望聊天版有人幫到我啦thanks!
作者: blacker14tt    時間: 2014-6-5 10:28 AM

首先, 這裡不是聊天版而是新手提問區, 我也不清楚你之前在哪裡提問過
  ~% C( |$ B8 u) R5 p, o剛剛測試過, 頭像能正常上傳, 卻不知道你為何上傳不了5.39.217.769 ^+ B- }( w/ ?
請問你上傳的頭像是什麼圖片?? 什麼格式??
作者: hallowin    時間: 2014-6-5 10:33 AM

本帖最後由 hallowin 於 2014-6-5 10:35 AM 編輯 5 @. D6 i3 O" E0 q' u7 d" T
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" U- W6 X) }- f, l) r/ L
首先, 這裡不是聊天版而是新手提問區, 我也不清楚你之前在哪裡提問過7 O# M& B& [5 }  }5 e" r: f& U
剛剛測試過, 頭像能正常上傳, 卻不知道你為何上傳不了
* Z7 E8 q& M7 G5.39.217.76請問你上傳的頭像是什麼圖片?? 什麼格式?? ...
) D" ^2 b: S7 ^- n2 O- o5.39.217.76blacker14tt 發表於 2014-6-5 10:28 AM
& X# k$ h8 [' x4 Q- \' S. `唔好意思呀分區版主
1 D/ }3 n9 h  M- `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
! o9 M1 U, n3 _: \8 \我想傳呢張圖^^
  J8 P* {2 T7 K3 T3 g4 i5 \! d: s公仔箱論壇
, Q' U; |% w* j5 K+ g5 V# k5 z我試過整到仲細仲細張都係話咩I/O錯誤...
作者: blacker14tt    時間: 2014-6-5 01:46 PM

請問你是在什麼步驟失敗了?? 從上傳開始就不行??
+ a0 r* m9 {9 y% ^你的圖片, 我能夠上傳啊公仔箱論壇0 z5 a" F* }/ d5 s3 O5 @, V% U
請你換用別的瀏覽器試試看
$ ]  P5 H  v8 l2 b, u公仔箱論壇[attach]2868854[/attach]
" }6 l" Q  ~9 l/ i2 x公仔箱論壇8 ]7 \. ^  v: ^" N  |0 L

l+ \6 i8 r6 @; q6 R; W公仔箱論壇[attach]2868865[/attach]
作者: hallowin    時間: 2014-6-5 04:16 PM

請問你是在什麼步驟失敗了?? 從上傳開始就不行??tvb now,tvbnow,bttvb* `3 U: l: W' C2 [% v/ k4 E1 Q
你的圖片, 我能夠上傳啊; u- N7 k! T5 r# o: O4 h* r8 t
請你換用別的瀏覽器試試看TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: H+ O& }3 A. Y$ b: g
2868854公仔箱論壇7 \4 b* Z- p5 S* b: G8 h

6 U& g: R$ t5 s5 r; z/ K5 N
8 u( i5 U+ |, x7 ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2868865TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# G& }# Z, x  r( ^  R$ y
blacker14tt 發表於 2014-6-5 01:46 PM
+ g; ^; Q1 L7 G- e公仔箱論壇我轉用ie果然okay了!
2 \" y, W4 \( W1 D2 LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5.39.217.76: d) \+ u  I+ t$ k& h
謝謝你分區版主^.^

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0