標題: [翻唱] 命運是你家_Beyond [打印本頁]

作者: cfuwai    時間: 2014-4-13 08:38 PM     標題: 命運是你家_Beyond

[youtube]GAxh9WAIFsA[/youtube]* Q. l3 T5 q8 Z% v1 y; x: J' C

0 c) _5 A6 M5 }6 v3 x1 r8 d
6 v1 M, Z0 K9 J: P5 U+ J' R5.39.217.76作曲:黃家駒
4 m( p* J* H5 |  z! |+ g( B  @公仔箱論壇填詞:黃貫中TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 a; y$ I( B5 W$ [) O$ V

! r8 d5 z9 h3 A公仔箱論壇天生你是個 不屈不撓的男子
  N: _; J( a: v: @  b5 m* V  y: i5.39.217.76不須飾的面孔 都不錯
& a: g  V! @, w) w& X, B5 \6 M風霜撲面過 都不可吹熄烈火
1 B; ]% E3 L. F+ C: B7 u, X公仔箱論壇幾多辛酸依舊他 都經過- r7 l- u7 |8 ?. `7 _5 |2 _
tvb now,tvbnow,bttvb6 V3 D! G4 f7 f. N* \! D
* 不管身邊始終不停有冷笑侵襲tvb now,tvbnow,bttvb8 E1 _; U, l+ V0 E& J7 |
你有你去幹 不會怕TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 J* i5 m: f+ x
即使瑟縮街邊依然你說你的話
3 Q# V8 h. q9 V' ^3 U7 a公仔箱論壇那會有妥協 命運是你家
2 c5 S' \- c0 h8 G" k) X公仔箱論壇從沒埋怨 苦與他同行0 z/ T1 B, i0 _+ V. ]
迎著狂雨 傷痛的靈魂
, f# f' B: @$ S! a4 j& g3 F. s3 Ctvb now,tvbnow,bttvb不經不覺裏獨行
3 L) n& e, H3 @; Y
; v/ l/ u- |: d0 [6 t6 Y公仔箱論壇天生你是錯 長於水深火熱中8 L6 y) P. o# |; `% B- m; g' r7 n
可惜他跟本未知 只苦幹
( }: Y* H( k( F5.39.217.76溫馨笑面裏 太多辛苦的痕跡
9 y# [( v9 y/ M7 y! N% O5.39.217.76今天即使他受傷 都不覺
作者: pinaroo    時間: 2014-4-13 08:50 PM

6 c/ i! g+ `! y5 x/ r! @5.39.217.76
0 W/ I! Z) c, w! H' E- ]
3# ~劍全~ 4 Q2 M6 I' y; I; Z2 o
好行呀你!但多謝!
; _) _& G7 Q! k+ t* U' J5 Z; @% Q; I) pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
tvb now,tvbnow,bttvb8 O# T( k% w. m9 L
5.39.217.76  p* C! g. I' L4 ~+ p$ U& p
首先 你就唔好咁話 版主劍全.
2 s5 `2 K# e( `3 V4 ?" Y0 j1 ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 ~5 b; A1 d2 h0 \
人地係 分區版主.何謂分區 即是要管理 好多個區.
: O1 G- t( t9 w; v8 n5 D" s# `0 z5.39.217.76
6 @" I4 Q2 B4 p" ~5.39.217.76佢巳好熱心同即極去回覆每一位自唱會員.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 U! p) \2 J5 h: l

9 l: {  _: \% v5.39.217.76還有好多事情你不知.而屬管理上問題.8 {$ h" y  M7 D9 p

" t* i$ y1 o' O  L. m不便同會員講.但都多謝你給他意見.
4 P3 f2 q; H: y6 c5 s9 L
* Z8 A2 u, [$ K3 l. m6 e( {相信他日後會改善.
作者: pinaroo    時間: 2014-4-13 09:27 PM

本帖最後由 pinaroo 於 2014-4-13 10:45 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb' h' J7 }7 C2 M4 y/ j+ a+ p

) B- U; J5 A  K# Y公仔箱論壇至於這帖 赤子 鄭秀文
+ T0 l+ ^  f* N8 p5 Q8 ^1 s公仔箱論壇
. F) p7 M4 V( j; e" ~# l" @8 }/ J  B& U應該 係 Youtube 問題.
# A' v0 E% M1 y4 C' C8 q1 E  h3 C公仔箱論壇0 M: U8 q7 h" H2 f" s" j3 H
我見你是有三分鍾.所以 rip 出來 聽 清楚.
, X  @. {6 k3 {0 i1 q- ftvb now,tvbnow,bttvb
0 m2 r& [; |6 eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不是你的錯,但我們 版主 都要 聽 清楚 公平 地 評分.
作者: pinaroo    時間: 2014-4-13 09:39 PM

本帖最後由 pinaroo 於 2014-4-13 09:42 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  U) U/ q) o/ l' k, Y- b8 d( o1 R+ J

4 s) ~7 t8 ^  k, a唔知你是用什麼來做伴奏.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, q$ Z5 V4 W; A4 I
' f" \: \. O6 b: G' L3 v; O9 d5 o
一般 Karaoke 碟 多小都帶人聲.
8 r1 C# g* t1 u% C: T6 J# I
( M% y/ I7 w% c' {' K$ pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。但你好似無這個問題.
) W  o) w/ G$ i  l
5 ]8 W$ n% K, [6 i0 x7 n設備 真係 唔信 8 千 港元 搞掂.
% Y  D; X( |4 L- c, k% ?: H# z5 H4 ~5.39.217.765.39.217.76- E' b8 b. S% p. Q  T; P! ~
你可上這帖 多分享 一些 你錄歌心得.1 Q7 m% k4 [" O- _- w9 Q1 \9 p% T
tvb now,tvbnow,bttvb6 C! f' ]. g. h* s+ L8 j6 r
其他會員是用軟件加伴奏.而你這種設備唔錄歌都可以係達到唱歌享受.tvb now,tvbnow,bttvb  Z! G& L2 g* S, l, `
, U! H! L, {. R4 r+ F
呢點你好優勝及令人善募.
' a7 I  ~8 O% W. y# b  e$ Q; f公仔箱論壇: M) G; b* {9 H% h7 E" B0 p
今次 又係 一首 佳作.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% |8 R4 m- y  H" O9 g( c: f3 ~

& v) o: ]/ f! V. t, p多謝你的分享.
- a% {2 a% t+ c; T& S+ z/ N+ atvb now,tvbnow,bttvb
4 Y# ?3 w' q6 G$ \tvb now,tvbnow,bttvb請繼續支持本論壇.
$ Q- q0 b0 W! D9 _
) o& O- i4 p$ j$ L) x* G3 P; Y: stvb now,tvbnow,bttvb努力呀.支持你.
, v2 X& U3 w) H- D' }, hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
# c) t* Z9 {% xtvb now,tvbnow,bttvb

音樂唱作區 聊天及心得交流及意見及點唱區

5.39.217.765 W4 K0 g/ C" p  I- S. n. J
http://www3.tvboxnow.com/thread-2945110-1-1.html
作者: pinaroo    時間: 2014-4-13 10:03 PM

本帖最後由 pinaroo 於 2014-4-13 10:04 PM 編輯 公仔箱論壇0 ]: m! u3 P/ f8 l$ @8 ]  x

% g) T$ d+ M7 ^! x2 h. x我用軟件 聽過.你全首歌 都係 接近 0 db.
6 Q3 o  v1 |$ b' T
- V6 ]8 _6 c; x4 ?8 ]5 y9 y7 q! Q" C: u; FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。錄音 是 完美.個 file 都有 Bit Rate:321 Rate:480006 D* `+ |# A& H) M6 O
2 k4 e, E* ~' ~" ]7 [4 L: `& u
File Size 8,555 KB
) h. D4 i' H/ P公仔箱論壇; D' h" o2 R6 c% T# l; u
講番 唱歌,有幾道 沙沙 啲 ad lib 做得好靚同自然.
$ j8 h8 u$ K0 I8 `7 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 X6 l" J0 U. w# O. Z6 u# U7 t
全首歌 起伏 pitch 控制 投入感都好高.
作者: cfuwai    時間: 2014-4-13 10:34 PM

4# pinaroo tvb now,tvbnow,bttvb. u2 A, Z4 X$ a4 g) Z" H  R$ K  T+ u
哈~~~!我的唱歌工具一D都不貴,我都係用佳來或自己的DVD唱的呢!( j6 Z$ X# \# r# }) P! V4 ~1 Q
有軟件可以飛走人聲嗎?有冇介紹或連線?
作者: cfuwai    時間: 2014-4-13 10:37 PM

5# pinaroo 5.39.217.760 j5 Y, M  I+ z
其實你講果D數字我唔知乜黎,呢D我都唔識係乜?
作者: pinaroo    時間: 2014-4-13 10:42 PM

0 n  f; {+ P* h: w1 d0 R( ]* A/ m
7 c; b! x3 r4 O3 r  x" Q1 _有軟件可以飛走人聲嗎?有冇介紹或連線6 s- Q+ H+ h* r/ n! N. Q5 e6 Y" L7 h& [
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 J) C' j( H' ]- k) v7 P& L, h: i: Y
是有.& o4 d' H& F% M' u) I
5.39.217.764 k6 a0 g7 H; m
你上這帖 留言,自然有會員答你.tvb now,tvbnow,bttvb8 h% |6 f; G5 m3 z
5 r( e8 k8 o0 o' i+ x  s; B
因 自唱區 同 其他區 有啲 唔同.公仔箱論壇' \" Z- `/ C( X$ @9 q. e' X' [# T4 W
5.39.217.76' a3 N  A  a" p0 r% W+ B+ u
正常 討論 不會視 為 灌水.6 c& L& h- `9 E2 d: U! E3 g

* ]5 Q! ~  J  o公仔箱論壇http://www3.tvboxnow.com/thread-2945110-1-1.html
作者: cfuwai    時間: 2014-4-13 10:59 PM

8# pinaroo TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ A7 |( b1 g! C- ^0 x5 N' x
好!唔該!
作者: ~劍全~    時間: 2014-4-14 05:27 PM

3# ~劍全~tvb now,tvbnow,bttvb$ h' @8 `4 x  a: A  P# J
好行呀你!但多謝!
: t/ Z2 R3 q0 b% I8 [9 U
- ?# @2 B$ Y9 l9 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我最近比較忙,所以回覆留言行咗啲.! G1 `6 W; w2 d) O2 P

" C  H/ q; D/ ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。之後我會更加細心去聽,同留言更多評語.
8 v1 I6 h5 o/ ?+ H# R1 O
8 K2 r$ t1 o1 K7 z3 y5.39.217.76講返首歌 cfuwai 唱得好好,高低音起伏做得好靚.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 M+ i+ N, B2 A/ u5 j

8 Q2 s3 G5 g# B0 R4 i  w$ y我覺得你好啱啱唱 Beyond 巫啟賢 周華健 嘅歌,期待你下個自唱作品!!  公仔箱論壇  B# _- d9 y* q- O( t5 f

0 L2 c0 i5 C# d- b: [0 e& e0 ^" p另加 TVB$$ 1000活動獎金.
/ |( A8 c1 I( d7 n3 _3 p5.39.217.76cfuwai         2 秒前         TVB 1000 元                 積分轉出
作者: la..lala^0^    時間: 2014-4-14 11:12 PM

本帖最後由 la..lala^0^ 於 2014-4-14 11:18 PM 編輯 公仔箱論壇2 l! F) p' ?! L( i; L

$ w1 A) V! s4 Y; P' A5.39.217.76Oh god......really???!!?
/ C% H9 l  z9 K2 p$ D) `0 Z+ U唱首歌啫唔洗咁麻煩啊嘛。。。公仔箱論壇* G7 S. I( N- a. Q
我地唔係d咩好pro 嘅歌手,亦都唔係個個有pro或者好嘅設備去錄音。公仔箱論壇& L# J- P6 ?3 |7 b
何為樂趣,樂趣就係正職以外拿嚟娛樂嘅
$ G$ Z0 j8 A# I- g. K+ Z1 O8 t5.39.217.76大家亦唔會個個都對錄音設備有要求。
" U6 m& H% Y6 z0 `* `, k# p$ D" C9 W何必去針對人地錄音設備,
' ?3 I! z9 ?( E& B2 y' {5.39.217.76有好設備固然好,但都唔洗釘住人地。
' L! l  G, E' Z" V其實大可以唔喺哩度post,出面其實都好多平台俾我地去share our work 。
  C' d* ^  T2 N7 |% ~tvb now,tvbnow,bttvb我以前未發帖又有時間嗰時候都去d語音平台直接唱啦。
4 D0 O( R3 O2 R! Q. d( C
4 ^1 F0 S* @# |tvb now,tvbnow,bttvb雖然大部份時間我係非常 appreciate 你地d Cm 同建議。
$ n. `& }) Z  B: g/ {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。但有時候,我真係覺得你地需要尊重人地ge 作品tvb now,tvbnow,bttvb$ t3 P' w1 g3 a& `. I2 ~, `  \$ B
唔想回復ge就唔好回復,但就唔好兩三個字感謝分享多d分享。
2 R7 x: P; \. J/ \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。it was just very disrespectful⋯⋯⋯公仔箱論壇0 x; d% t. S* A! l" T. ^" v
also, 你地d獎勵,唔好真係以為個個都好稀罕。* X6 a* U. l  Y9 m* [
其實大家都係貪得哩度可以share 可以去交流+ J2 t1 i' p0 x4 A, v) q6 R; K3 p0 s
邊個去care 嗰d 虛擬獎勵。。。。
; `! O; W6 R$ z3 \, d7 ptvb now,tvbnow,bttvb2 ~, l4 I! ^' d" v) d
唔知係你地語氣表達出嚟有問題,or 你地 really mean that5.39.217.76( P! @0 J$ K6 m9 R7 z& V+ e; Q
我說話講就講到哩到啦。公仔箱論壇( W! V/ K( ?7 z$ H+ V
你地中意點就點啦。
作者: cfuwai    時間: 2014-4-15 01:10 AM

10# ~劍全~ 3 P8 ?6 Z' F- P( _4 o
真係唔好意思!我都係有感而發講下,估唔到你咁認真.
% d7 S) H$ F! v0 hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不過亦如"la..lala^0^"講的一樣,業餘玩唱歌的人,其實最重視係唱的過程,唱到自已心宜的歌個種心裡滿足,非熱愛唱歌的人了解,包括我老婆.佢地唔會明有時花幾小時先錄到一次滿意的歌,果種滿足,快感在那!,再放上網有人話正,係咁like個種成就感,真係好滿足架.
& C" h! n) t0 O  |) l0 i1 x1 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* Y  ]. \4 g# @
其他的虛擬獎勵不是我們主要參與目的呢!而評語好壞我都會聽的,我又不是第一次比人批評,在我這業餘唱者來說,被批評是正常啦.唱職業的都比人話走音,走拍子啦.' h. z1 Q7 Q( c7 p$ ^
批評袛要係中肯冇問題啦,.
  G1 R- X( X1 e" g( Ltvb now,tvbnow,bttvb感覺到你想做好呢個版,其實亦冇必要每次放歌都為留言而留言的,咁責任太沉重了,袛要隨心在每次真想留言時加入便可啦.反正我放歌真的是為分享滿足而放歌.冇甚麼以外想法的呢!
; H2 k0 J! ~! h  ^/ ~2 {
' s. U1 _* s7 i0 ]6 j8 {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。努力啦兩位版主,我一有時間就會上來放歌的啦.
作者: ~劍全~    時間: 2014-4-15 06:05 PM

, L: o) k. t6 r" D$ S  V6 g+ y公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 i, h. u; J" F" O
可能我同 pinaroo 有時太認真回覆留言,文字間令 cfuwai   la..lala^0^ 有所誤會.
- Z6 B- q3 D) L7 y$ @8 ]% TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 E4 {/ h4 N$ k7 x% f6 q
我地絕對尊重每位自唱會員,如果唔尊重又點會搞咁多獎勵活動.
/ {/ m( h$ D# y9 x. k+ p  _  u公仔箱論壇
! ?5 h' L0 m8 e" `! K  o2 b公仔箱論壇雖然有部份自唱會員唔稀罕獎勵,但搞獎勵活動係有機會吸引到新自唱者加入,係對增加版區自唱會員有良好幫助.5.39.217.763 K' ]) }( W2 G4 S
% ]2 t* G9 \7 n2 w# g2 ~
至於留言方面,我地無去硬性規定一定好專業咁去回覆,只要用個人方式去留言就可以,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 Q! R: U# B! b' x2 U5 P4 O4 K

$ e. u1 P9 T" Q. i* [0 b) g0 a5.39.217.76我認同 la..lala^0^ cfuwai 2位所講:
5 Y3 _3 e2 F) Y) |( W
唔想回復ge就唔好回復,但就唔好兩三個字感謝分享多d分享。* V  ]+ y! E6 u  q3 r
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# }: P$ q: R4 j; v- j# H7 i$ s9 |7 Y
其實亦冇必要每次放歌都為留言而留言的,咁責任太沉重了,袛要隨心在每次真想留言時加入便可啦.
( b6 B! g7 v9 G' O$ j( @公仔箱論壇
7 a8 r, G2 F5 E& P% K- x其實大家可以當作朋友咁,輕輕鬆鬆互相交流傾下計講下笑.
9 U; H* \% h5 c7 s. C$ n/ p8 k4 d' u0 ^5 q
歡迎2位及各自唱朋友提出意見,我地吸收意見後會改善唔好嘅地方,令版區更加適合作為各自唱朋友交流嘅平台.
作者: ~劍全~    時間: 2014-4-15 06:15 PM

真係唔好意思!我都係有感而發講下,估唔到你咁認真.
) j! B0 L7 O+ E5.39.217.76我其實唔係你所諗咁認真,所以 cfuwai 唔洗唔好意思tvb now,tvbnow,bttvb% X. a$ ]' e. |# t
tvb now,tvbnow,bttvb5 Y9 Q9 P: t* O4 l1 b
感覺到你想做好呢個版
5.39.217.767 W' Z; [8 q& r' J
我同 pinaroo 真係好用心想做好呢個版,不過反而令自唱會員感到壓力同不滿.
7 d2 s0 j) x) x2 O" Ltvb now,tvbnow,bttvb0 W1 q! c( N" M' k8 R
我要向你同各位講聲對唔住!!
作者: blackpig936    時間: 2014-4-16 08:08 PM

Oh god......really???!!?5.39.217.76: y5 w4 s- U2 L# Z2 ]% S" a
唱首歌啫唔洗咁麻煩啊嘛。。。5.39.217.76$ Z4 H. @: \9 z% A3 ^
我地唔係d咩好pro 嘅歌手,亦都唔係個個有pro或者好嘅設備去錄音。
6 V3 k: g: F" [' `7 c- m5.39.217.76何為樂趣,樂趣就係正職以外拿嚟娛樂嘅5.39.217.768 ~$ ?5 u  I! j8 z' i
大家亦唔會個個都對錄音設備有要求。5.39.217.76$ Z: _8 K/ H8 }2 Y& g: y
何必去針 ...
: W. R7 \1 n, J9 n9 _la..lala^0^ 發表於 2014-4-14 11:12 PM
2 r* M( S2 _8 c$ q6 N5.39.217.76蝦蝦做乜咁火?
4 |+ Z. Y8 }1 W/ I* \# }4 ^  kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- A8 V7 c: f7 y9 S
Take it easy ! 大家可能有D誤會啫 , 唔好唔開心啦 !
作者: cfuwai    時間: 2014-4-16 10:02 PM

14# ~劍全~
8 D+ _1 D3 y  {/ ^7 u2 ^4 ~; r你講得對呀!你兩位版主都同我地好有交流,大家有說有笑,有時吹下d有內喊的對答,係朋友先係咁無袍服咁聊天的嘛!
3 @7 s& g4 s3 y- F: o. ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。做人輕輕鬆鬆過一天先快樂的嘛!
作者: cfuwai    時間: 2014-4-16 10:05 PM

15# blackpig936
) `' q7 D' C* w8 N* G; h公仔箱論壇無野既,大人黎嘛!文字誤吧!
作者: la..lala^0^    時間: 2014-4-16 11:02 PM

4 u. O5 V+ D& R  X0 [1 W蝦蝦做乜咁火?5.39.217.76  X% J6 a; ^& o; K
8 I% O* w  N: \( j5 [6 \3 u2 E( w
Take it easy ! 大家可能有D誤會啫 , 唔好唔開心啦 !5.39.217.76% |: D: l2 N* v% m% [( Y) D# c
blackpig936 發表於 2014-4-16 08:08 PM
5.39.217.76" n: c0 {& z. G+ X  G( \1 r7 g
公仔箱論壇+ R4 k: V4 r  f* Q+ h. B/ l" W
Yao...我巧冷靜巧冇。
. j- T9 P9 s7 Y你以為我冇嘢做走上嚟噴人咩= =tvb now,tvbnow,bttvb5 [& O( d3 @$ x5 X
係懶得組織語言嘖嘛。。。我都想個版越嚟越旺,先提下觀察到ge問題5.39.217.768 z. I' n* U9 e3 m
我個人係冇咩啊。( Z. h0 A& e! W1 V5 X9 m, q4 J
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 e! M8 S7 q1 `) i
但唔見有d 人再都冇喺度post 過咩公仔箱論壇  _* X" |2 y9 d2 `- O4 f7 c! F
5.39.217.76$ D0 A, w6 {$ X/ e$ i7 U# p0 q* F+ T  A
兩位版主都想搞好個版塊,我地大家都有眼睇。
- V4 }) o1 z  h. I公仔箱論壇我講出嚟,亦都係希望兩位版主 接收到哩d信息5.39.217.76' B" C: u) X/ W( _) H# h
可以改進下某d地方ge 問題。tvb now,tvbnow,bttvb9 ?2 ^' c) F. q2 U$ F
7 e4 l  D: p4 x1 T; s
also 版主全 嗰句 "可能有時候太認真回復留言,所以文字間有誤會"' }6 q, b* i9 Z5 T
我并不認同。& J& c  r: N3 q( D
我本人非常樂意接收negative 評語,因為咁樣我可以學到嘢。
& `, M8 y0 J5 m2 G* Y7 x my point was⋯⋯ 版主有時候可能冇時間去聽post,但就留下一兩行無關重要ge 留言
6 @& q7 z$ H7 f- L# X: n  }: v4 v3 ]tvb now,tvbnow,bttvb我覺得哩個就係個問題,雖然哩樣嘢似乎冇喺我 身上發生過,5.39.217.76! p& k! u$ u  R  y( ^5 K
但我每次見到你地咁樣去評論人地其他某d會員,我就覺得你地好唔尊重佢地。。。。
. W+ |: w  K7 k% t$ n5.39.217.76other point was⋯⋯ p版主,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  y* ?0 O6 O) W/ _  S9 `) }
= = 你對設備太過執著
! p* j) O: H$ S# i9 h! C( Z+ e! e公仔箱論壇點解莫明其妙要拿專業軟件去聽業餘錄音。。
/ `' C! B5 R. P公仔箱論壇不如專注翻喺唱歌訪方面俾到咩建議仲好啦
. f! c& C* M6 X8 F: C% F0 [& m1 |公仔箱論壇個人覺得 that is more helpful。公仔箱論壇7 g- H- }( S3 d

& W  \; E) R8 s8 t3 F: CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。另外我見版主們講到咁認真,以外你地真系咁認真緊。
# U. a6 i) }# c/ U" E* T! Wbut 0.0我真係冇火wor
! L1 \: G( y6 |+ I: HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。就未組織成官方語言嘖= =5.39.217.768 A- B1 c- z) V4 v( Y1 q

0 |4 R0 A7 G( u& p1 u亦都可能同我自己學科問題先會覺得咁樣唔適當2 K! ~' q! n/ t" B# b9 G, @* |' D
所以有可能係我自己問題。
作者: pinaroo    時間: 2014-4-16 11:58 PM

本帖最後由 pinaroo 於 2014-4-17 12:01 AM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' _4 e  O% I4 h- y2 J/ y( ^; O- H

5 K# r% u0 J% k6 ]9 m. aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。首先多謝各位俾出您們寶貴意見.5.39.217.76" r) P; N; r% e3 k- a* d

$ @. y' F9 h/ i5.39.217.76
兩位版主都想搞好個版塊,我地大家都有眼睇。
( g. f) f4 z# \: m) D: F# ?
8 z) x6 p; S, Q
多謝蝦蝦支持及認同.我地的確係想搞好本區.
/ K8 S" B/ r: [/ N* O7 R% x. U' v3 V# {5.39.217.76
8 N, a4 L9 Q8 G2 h' o0 d+ e0 f0 V! d公仔箱論壇
我本人非常樂意接收negative 評語,因為咁樣我可以學到嘢。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ J9 m! I+ C$ Z; X: c5 ?, J& d2 _/ b) X

( b6 u. K4 z5 E. ^8 w% TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。蝦蝦妳近乎完美,聲線甜,有唱功.最多咪話妳半首歌后.0 P1 F6 `; C- c! [: c8 U) h4 P! j: _: b

1 x% T  c% p: ^$ {& U/ ftvb now,tvbnow,bttvb不過現在都無.5.39.217.765 t+ Y0 q4 @& q8 h& n/ G

; f3 o3 ^1 U5 {1 s2 E
other point was p版主
8 C: K/ H: I$ c: g; t6 m; M5.39.217.76= = 你對設備太過執著公仔箱論壇0 c$ a& T* `6 i# R0 u& {# z2 ?
點解莫明其妙要拿專業軟件去聽業餘錄音TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- m& G3 o- @: n/ z+ p# c+ G7 x$ E
( b  p9 S4 @' k7 R0 f* w+ h/ c$ Q
8 p4 H1 A3 t6 Btvb now,tvbnow,bttvb蝦蝦 妳誤會了.不是什麽 專業軟件.- E0 `  e! ~6 n6 h' _6 v

( [7 q$ `$ F1 ~: d: l只係指出 cfuwai 錄音 清晰 沒有其他意思.tvb now,tvbnow,bttvb- ?6 c$ E- g% `. t$ X

- b6 H( h3 @8 c! H! W1 O
不如專注翻喺唱歌訪方面俾到咩建議仲好啦。
2 e# [. H5 h; A. L! \7 C' }
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. G8 v/ I, m# {/ ?; [* g
個人覺得 that is more helpful。
6 P/ E4 {& l- |2 P# [# q
2 z6 ^& _7 }$ y" Jtvb now,tvbnow,bttvb蝦蝦 我對每一個會員的歌一定全首聽晒.
% I6 O1 ~+ d) Y0 Z3 Z5.39.217.76- u4 B! R" o! M  I$ x9 L
有時真係寫到唔知寫乜.; k* P; o' O9 s
( g' |' |' S9 z( t
另外我見版主們講到咁認真,以外你地真系咁認真緊。
& h, P# K5 L! T, R
5.39.217.76' Y+ Z7 Y/ {  S0 R7 P; o
咁 蝦蝦 我 同 版主劍全 都係 好 随和 同 好 有彈性.5.39.217.76" M' k+ Q. P( t0 j7 \; Y1 l/ J
公仔箱論壇* r+ ]: l$ k1 k! Q
認真 就 每一個 版主 都應有態度.
3 M$ O0 k& r  x. N+ @- n/ z- h; q) N4 f6 W
是對版區 發展而言.
; ?  A( \/ j7 d! Z0 t  s' s8 Rtvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇" Y1 W$ }1 \9 i1 a7 T
總括 來講 好多謝 因妳 而發出 今次回嚮.
# S$ Z# V" Y% x  w公仔箱論壇5.39.217.76) T- A4 c/ K9 Q# E0 b
我 同 版主劍全 一定會 盡力 改善.
作者: jimmy.ahlam    時間: 2014-4-23 02:37 PM

講真呀....我曾經買過一支電容咪(平野)
- r% [: g* _" V5.39.217.76用用下覺得都比不上用了好耐嘅三十多元電腦咪
/ z( K# E8 }6 O% p: l7 E( }7 z依家都唔諗D貴野lu
( Y1 e) r& D! y  o9 R$ _5.39.217.76不過,睇樓主D架剷已經引死人喇7 k* p3 A% R- W/ r6 G. {
唱呢首歌又夠晒起伏公仔箱論壇5 j6 B- T, K1 O% x# y+ I
比足感情公仔箱論壇4 N+ m, @& r9 i( F
Good take
作者: pongpong0715    時間: 2014-4-23 06:16 PM

講真呀....我曾經買過一支電容咪(平野)/ s4 d4 T- ~/ E2 q
用用下覺得都比不上用了好耐嘅三十多元電腦咪
% e/ p0 b2 {, i4 L7 c依家都唔諗D貴野lu$ Q  p/ S: r5 L9 ?5 k4 V. v$ M* f
不過,睇樓主D架剷已經引死人喇公仔箱論壇9 {$ x3 K: a  |
唱呢首歌又夠晒起伏
8 [' T* X- O# Q/ S  j公仔箱論壇比足感情
% J& O+ S& k2 @1 F. d. dtvb now,tvbnow,bttvbGood take ...
: x: i% R+ L* [+ @6 C' W6 K' g5.39.217.76jimmy.ahlam 發表於 2014-4-23 02:37 PM
tvb now,tvbnow,bttvb8 C3 f+ j# I! J& y6 C8 W# X
不能認同更多
作者: cfuwai    時間: 2014-4-27 09:07 PM

20# jimmy.ahlam tvb now,tvbnow,bttvb/ J4 G) W6 R6 V* ]' p
我果d架生都係平野,邊有錢買貴野玩.多謝支持!
作者: cfuwai    時間: 2014-4-27 09:08 PM

21# pongpong0715 公仔箱論壇% e3 a; Y; d4 R  ]/ W
都多謝你啦!

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0