標題: 《食為奴》「鹹魚包」會唔會真係一包風行? [打印本頁]

作者: leekwoklam    時間: 2014-2-18 12:06 PM     標題: 《食為奴》「鹹魚包」會唔會真係一包風行?

《食為奴》「鹹魚包」會唔會真係一包風行?tvb now,tvbnow,bttvb, w7 y- J* Y5 l/ e- v" |
天寶所製作的「鹹魚包」連皇上食過都話好食。香港地好多人喜歡跟紅頂白,究竟「鹹魚包」會唔會真係喺電視機跳出嚟現實世界,成為旺角街頭小食,或者現身喺酒樓食肆成為點心紙上一員,同义燒包爭一日之長短呢?
0 g% n5 |4 v+ {, ]
[attach]2675646[/attach]
作者: leekwoklam    時間: 2014-2-18 12:11 PM

香港人鍾意跟風嘛,但鹹魚本身係幾惹味嘅,不過稍為攤凍咗食味就大減咁囉。
作者: chy25    時間: 2014-2-18 06:52 PM

味道不敢想象
作者: butyu    時間: 2014-2-19 12:15 AM

除非有新創意,否則很難流行起來.
作者: 大文細佬    時間: 2014-2-19 01:50 AM

唔會, 因為對身體有害, e+人人都講求健康, 鹹魚証實會致癌!
作者: leekwoklam    時間: 2014-2-19 11:12 AM

多謝chy25 ,butyu,大文細佬 投票。0 J$ U* U2 k7 G# a/ a: K
我就覺得有人會喺屋企自己揾塊方包夾件食剩嘅霉香鹹魚試吓嘞。

作者: 大文細佬    時間: 2014-2-20 02:21 AM

多謝chy25 ,butyu,大文細佬 投票。公仔箱論壇3 p+ }6 [* T% G; c* |
我就覺得有人會喺屋企自己揾塊方包夾件食剩嘅霉香鹹魚試吓嘞。% }" ^; j0 E: y" U5 b# a
leekwoklam 發表於 2014-2-19 11:12 AM
1 ]6 a$ ^6 d# D# j% _8 F

6 u/ x$ _7 y2 }3 Y* ]% w3 ~食啲咁多喇.. 唔好成日食.. 食完要食勁多蔬果balance番!
作者: chy25    時間: 2014-2-21 12:25 AM

6# leekwoklam
$ c# S! {7 y$ w: c樓主有沒有試啊
作者: LastWinner    時間: 2014-2-21 05:29 AM

睇咗咁多清朝嘅戲,都係第一次聽到有鹹魚包呢回事
作者: leekwoklam    時間: 2014-2-21 11:49 AM

6# leekwoklam tvb now,tvbnow,bttvb. C+ x! @7 c  T7 w) |( j
樓主有沒有試啊
/ {9 T" j2 u/ p! z& `chy25 發表於 2014-2-21 12:25 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& h' v# Z$ `8 G& v: `
真係好想去試呀chy25,等我揾日去試完之後返黎同你哋講吓。
作者: sun688    時間: 2014-2-24 10:13 PM

的確係唔錯~~~
作者: 小明家    時間: 2014-2-24 10:41 PM

义燒包流行架咩。。。。而家個個都問我鹹魚包邊度有得食,應該可以食住個TREND 既
作者: 432m    時間: 2014-3-9 04:02 PM

味道不敢想象
作者: iuh    時間: 2014-4-29 08:09 PM

會真特別
作者: lek0212    時間: 2014-4-30 07:18 PM

非常不健康!
作者: lois0209    時間: 2014-5-2 12:48 AM

冇可能底能
作者: beyond4    時間: 2014-5-6 11:11 AM

where can I buy it?
作者: hou_lilian    時間: 2014-5-7 12:49 AM

哪裡有的吃哦,好像吃,看片的時候都有口水直流的感覺
作者: ~仙仔~    時間: 2014-5-7 01:36 AM

應該係唔MATCH= =
作者: wengfai00    時間: 2014-5-13 11:30 PM

我相信如果真的有咸鱼包,一定会一炮而红,因为食为奴拍得实在太成功,而且里面的王祖蓝饰演的高天宝也是卖咸鱼包卖到进王宫
作者: Sicketsn、Xy    時間: 2014-8-25 04:37 PM

唔會。我相信「鹹魚包」唔會流行。
作者: djdavidchen    時間: 2014-9-14 09:30 PM

我都好想有机会试下

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0