標題: 廣男與神刁打對台,你撐邊個?支持單身嘅多 定系支持拍拖嘅多? [打印本頁]

作者: _唐糖_    時間: 2013-12-9 07:49 PM     標題: 廣男與神刁打對台,你撐邊個?支持單身嘅多 定系支持拍拖嘅多?

: s3 g. {8 V  H, i) H5 d& xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 P. H  T* j: L7 x7 W7 x* p
5.39.217.76& ?! Y& y; G1 D' Z
1 j7 y" W4 C/ _( |5 n, ]2 j# i

. Y; Z5 H8 B& O. d$ L/ J4 Atvb now,tvbnow,bttvb先睇完帖再投票啦~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ O- x/ ]; M; d5 o2 e% c) L

% k: {$ v; A/ s- B. z) P5 X$ I公仔箱論壇
% ~, l9 x( w' o& x9 ~+ w5 u, |

9 j$ w# A! |- X; |' y+ y+ rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
公仔箱論壇  [. ]. X6 a& l
可能好多人覺得,明珠咁大隻,點會有人中意佢啊?但偏偏何家駿就發掘到明珠嘅優點,並且中意佐佢。我想講,唔好問自己點解“盛”,先問自己 身上有無值得人中意嘅地方。
; ~, V5 H8 n( B# @! ~1 e) Stvb now,tvbnow,bttvb

x1 C' Q( b4 A/ ]. u! P
公仔箱論壇5 h+ b' d3 E+ n1 T1 Z4 I/ l: _5 L
如果你愛一個人,唔系成日送送禮物,唔系成日發短訊,都唔系禮拜六一齊出來唱下K傾下計食下飯,而系做一個出色嘅人,以後嘅以後,可能仲有其他人愛佢,你要做嘅,系將其他人比落去。  t. ?+ A) o6 i3 y0 e+ }. n0 |
  S$ ?* R8 u- T, X

& y9 l9 k" u, j. y- M  H& ^tvb now,tvbnow,bttvb2 p- h; |' [5 y" M/ A& n  \
5.39.217.76: W6 M. D0 X1 S- l

3 T: |/ @8 g' l5 o' k" u

) F  U! y; F6 @! h3 Q: y公仔箱論壇- @, ^1 `6 E1 L

, V0 C. x3 j/ |2 B8 [" oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
  x+ ]$ Q) y, H  S( K. Q公仔箱論壇
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 e6 s5 V* D3 y0 z1 F
5.39.217.763 \8 C7 k- K3 @# o% a: {) v6 m9 `3 U

! M! c) Q' i* _, y9 m6 WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  B; }' \; Z7 q: W, w- b+ g
tvb now,tvbnow,bttvb1 K5 o1 r5 \* z6 m2 a- z8 e$ p) ]9 j
! \' w4 H0 B0 W; A) J; N
5.39.217.76+ G% M: x* b: [2 N2 i7 b4 j! t

1 Q* [' E7 L( a- R; i" K" p1 E/ p5 H- P
tvb now,tvbnow,bttvb2 K, r5 b  S: M: T* B

Z/ D) w8 G; m0 E# o( N  [$ e
9 D8 o! L9 r: r6 J5.39.217.76

% X0 l( |/ r8 z! V  D6 b. s9 K  m/ e( w  G

; o, z4 |/ |* r, i6 I
' D' c- X, c. {. b9 R3 ~: r5.39.217.76
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ ^6 P# g5 e% d1 _

7 y2 _5 C# G+ R5.39.217.76
公仔箱論壇* L9 q, }7 J* O- }4 \% h! v
5 a4 @9 q, e3 q: n& ^0 t
8 Z- S- n+ x3 E4 H. n
9 O( p: Z! q4 n$ w! \

5 w. _& h$ d+ @公仔箱論壇
' y2 Y! \8 h! |2 {; j; Vtvb now,tvbnow,bttvb
7 j  c( f6 H: {7 k( H2 |4 o' i公仔箱論壇
5.39.217.76  D3 z4 W, g+ x* \( d. F

, `0 s. G4 s# {: K* t  i5 I( rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
tvb now,tvbnow,bttvb' Q- u; y2 `5 j& V" a6 ^/ z5 ]
5.39.217.765 f& |; f2 l* x5 A8 l5 ^. C: f  i

& ?: b& F+ C4 g5.39.217.76公仔箱論壇- m( B( g6 O+ ]* C
公仔箱論壇- r6 T6 t/ ~! \& J! ^9 @) g
8 V$ s$ G0 t9 {1 _5 y9 I

! S8 ?8 K4 P. D6 l7 \8 c% b, T * M; S" H: n# l# Z. {7 Y

9 c0 S, b' i5 t" s6 s5.39.217.76公仔箱論壇; H' s- p" v7 d0 n
( A# n, A3 d2 t3 h9 H. @" k
) k( u% c8 l: C" I. S& q: E
tvb now,tvbnow,bttvb) {  J1 C/ n  h0 Z7 c) a

g. ]# z% Z4 z$ m% o5 z: o7 W' STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, X! f1 k2 V  W6 _

$ L+ K6 ]" @: u1 X" W5.39.217.76
% _& `& c0 E, B3 S. g4 a2 q  H5.39.217.76

- T2 W0 T* K" _6 bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  f; W! {- s* B1 U$ G- N
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 r$ q# _% _; T
tvb now,tvbnow,bttvb$ n0 q0 H+ I" R4 T* d/ A* f9 \
5.39.217.76. z: G7 V, l2 W5 }3 L
公仔箱論壇! {/ N, [/ q+ h3 J6 k" _7 Y
; `0 c2 j$ W& v- X+ J0 h! B4 `

( e/ H1 z" _$ H" L4 H公仔箱論壇5.39.217.76; E% k- G- ?; O5 W$ C
( A$ N# H, r6 p
/ f: ^0 v7 q2 t6 B) b0 `$ c4 J8 q! i3 I
廣男與神刁打對台,你撐邊個呢?投完票記得講下你嘅睇法喎~ ~公仔箱論壇- \6 Q0 \& Y- N4 l1 y( ?$ Q' |. }

* k* u) X3 E5 ~4 L$ A公仔箱論壇

& N; c0 s* _" O  k7 F4 s  j) n5.39.217.76! B7 u4 H7 t0 B) |1 d
6 m4 J3 c. y9 n" C6 q
5.39.217.76( y- k; Z* j; ]2 M' Q
5.39.217.762 T" \# c8 `9 _6 @# v) `
公仔箱論壇7 @4 I5 p1 n4 J# @; |& [

作者: solution    時間: 2013-12-10 04:15 AM

% A% n+ |# }2 x+ C( E7 l
! j/ p+ \8 k  W$ v呢套劇有唔少偏見。支持獨身o既寫到係貪錢"琅厲"o既怪物,例如江美儀和粱靖琪。5.39.217.769 ?" w# |% C. A$ |7 [
個四個男主角無論幾麻甩咸濕都係有情有義。公仔箱論壇  T0 u. F- y3 d( T% m- o
根本誤導觀眾。
' A' d' Z5 I) n; p0 R5 g
4 p  [  K) @* n% n& F3 ~- E2 `5.39.217.76江美儀亦唔係叫人唔好拍拖,而係當遇唔到好o既,就寧缺莫濫,浪費自己精神時間,做其他自己鐘意o既野好過。
作者: yimmh2015    時間: 2013-12-10 08:38 AM

其實兩個既論點都有point,
8 ]1 E& ?# a" [6 \  e: \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。都係睇你自己點諗= =
作者: a阿乜    時間: 2013-12-10 11:59 AM

我觉得套剧真係觉得唔错,几幽默,
- \3 O8 P0 m( a4 h5.39.217.76其实我个人觉得还是两个人一齐比较好,起码有人同你一齐分享
作者: momochacha2007    時間: 2013-12-10 12:54 PM

我覺得拍拖好!就算單身再快樂,都無法代替兩個人嘅開心和甜蜜!  
作者: chrischi    時間: 2013-12-10 01:35 PM

2.  我覺得拍拖好!就算單身再快樂,都無法代替兩個人嘅開心和甜蜜!
作者: sam_78    時間: 2013-12-10 10:26 PM

我投2。因为单身都会有寂寞的时刻。。。。
作者: hashonet    時間: 2013-12-10 10:52 PM

黃子華在戲裡的台詞實在很貼近大部分的待婚男女。9 J( I3 h/ a" S+ B$ q

' ^, d4 w1 d& `; H+ W2 k3 @( q( X例如黃子華對阿蓮說:『…但你怎麼會明白我們人類,有一個伴侶,能夠一起在家看看電視,吃吃火鍋,甚至不吭聲,感受一下對方的存在,這種樂趣呢?』TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  b9 Y1 ?* u5 `) P- T

8 r" H, O8 K) Y; G2 Stvb now,tvbnow,bttvb熱鬧久了又怕太熱鬧,孤獨久了又怕太孤獨。
作者: kavenzou    時間: 2013-12-10 10:56 PM

緊系支持拍拖啦,單身?悶死啦
作者: sin_ye    時間: 2013-12-10 11:09 PM

我覺得拍拖好!就算單身再快樂,都無法代替兩個人嘅開心和甜蜜
作者: 大文細佬    時間: 2013-12-11 03:13 AM

拍拖時唔會成世都兩個人stick埋一齊架嘛... 總有單獨做自己嘢嘅時間嘅! 唔計花心自私男或女呢啲衰人cases, 理應拍拖會好一啲...所以拍拖同時有單身有既歡樂!.. 咁當然choose拍拖喇
作者: bichvanluong    時間: 2013-12-11 07:13 AM

希望世人能夠放下世間上種種煩惱....痴男纏女....善哉善哉..
作者: _唐糖_    時間: 2013-12-11 10:16 AM

8# hashonet
. M% r7 \  d0 B) Y1 M6 rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。一人獨飲威士忌,永遠也體會不到兩人共享雞尾酒的百味陳雜。
作者: _唐糖_    時間: 2013-12-11 10:22 AM

拍拖時唔會成世都兩個人stick埋一齊架嘛... 總有單獨做自己嘢嘅時間嘅! 唔計花心自私男或女呢啲衰人cases, 理應拍拖會好一啲...所以拍拖同時有單身有既歡樂!.. 咁當然choose拍拖喇 ...5.39.217.765 x- D- g; m: s" G/ P
大文細佬 發表於 2013-12-11 03:13 AM
5.39.217.764 P# v- O! e& V
拍拖同時有單身有既歡樂,個個男人都想,可惜唔系個個女人都懂事呢。
作者: biznelson    時間: 2013-12-11 10:31 AM

兩個人永遠比一個人好,同甘苦共患難!
作者: chinchiu2004    時間: 2013-12-11 08:54 PM

廣男哥好嘢
作者: _唐糖_    時間: 2013-12-11 09:50 PM

兩個人永遠比一個人好,同甘苦共患難!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 H9 w1 B( o0 W: }' D. J8 w' `
biznelson 發表於 2013-12-11 10:31 AM
) Y3 m% R2 G0 L$ [) Q1 r最怕一有難就拋棄對方,拋棄都算了,有啲仲落井下石。
作者: _唐糖_    時間: 2013-12-11 09:51 PM

廣男哥好嘢公仔箱論壇' d" t4 @( P# B  \$ f2 |* F; J
chinchiu2004 發表於 2013-12-11 08:54 PM
/ G8 t/ ?( P; k2 Q2 Q
2 z, f: f* D. _
可能系因為佢學哲學,講嘅好多嘢都幾耐人尋味。
作者: Komatsu    時間: 2013-12-11 11:52 PM

筷子是一枝,還是一對呢?
作者: _唐糖_    時間: 2013-12-12 12:35 AM

筷子是一枝,還是一對呢?5.39.217.76' d! N8 C. f" E- @5 [
Komatsu 發表於 2013-12-11 11:52 PM
tvb now,tvbnow,bttvb  s' Q# A5 j0 q" Q9 M
有趣,我又想起了匙羹……
作者: 大文細佬    時間: 2013-12-12 01:26 AM

14# _唐糖_ 5.39.217.764 L5 t7 `+ p4 e: s# N+ E' B
哈哈哈.... 好似好有苦衷咁喎! 咁就要教育下啲好強佔有慾嘅人喇!
作者: momochacha2007    時間: 2013-12-12 11:05 AM

I also agree to this 兩個人永遠比一個人好,同甘苦共患難!
作者: armstrongwong    時間: 2013-12-12 03:16 PM

各有各好喎
作者: Zhentai    時間: 2013-12-13 11:48 AM

single is better because you can be very so many girls at the same time
作者: moonlight1812    時間: 2013-12-13 05:01 PM

不強求。
9 k  E& @& G8 H) G6 K# B" i2 r公仔箱論壇不為單身而單身,不為拍拖而拍拖。5.39.217.76! M1 N7 S" Q; g: H

1 ?" p: X" Z" W9 Y* ^1 F公仔箱論壇我喜歡徐志摩的
6 `  C' |+ s, K' [1 v「我將於茫茫人海中訪我唯一靈魂之伴侶;得之,我幸;不得,我命;如此而已 。」
作者: reno8888    時間: 2013-12-13 06:54 PM

我覺得單身好!可以自由暢遊成片森林/花叢,毫無約束!
作者: _唐糖_    時間: 2013-12-13 09:41 PM

不強求。
1 O3 {8 u8 Y+ G. }不為單身而單身,不為拍拖而拍拖。
# B' b0 T! T! q7 Vtvb now,tvbnow,bttvb
$ j- q. c$ V  I/ u0 O, ^+ ~5.39.217.76我喜歡徐志摩的
9 J7 A& }) q. C/ D公仔箱論壇「我將於茫茫人海中訪我唯一靈魂之伴侶;得之,我幸;不得,我命;如此而已 。」 ...
* W' x! q  _* T9 O( q8 A, a; |% c: _tvb now,tvbnow,bttvbmoonlight1812 發表於 2013-12-13 05:01 PM
0 l2 n% P( J) w5 P
把最好的自己留給對的人。
作者: _唐糖_    時間: 2013-12-13 09:43 PM

我覺得單身好!可以自由暢遊成片森林/花叢,毫無約束!
' O# m( E8 C2 [) S公仔箱論壇reno8888 發表於 2013-12-13 06:54 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* Q$ m8 l. H4 \
我一直都沒有投票,我雖然也很期待緣分,但是又很享受現在單身的自由,真矛盾。
作者: SkyNaruto    時間: 2013-12-16 01:10 AM

我覺得拍拖好!就算單身再快樂,都無法代替兩個人嘅開心和甜蜜!
作者: singua    時間: 2013-12-16 09:34 AM

不知道神刁说的无性生育会在没有男士的情况下怎么进行。
作者: xbird99    時間: 2013-12-17 01:19 PM

梗係撑阿子華啦!
作者: zyz2011    時間: 2013-12-19 12:21 AM

我覺得拍拖好!就算單身再快樂,都無法代替兩個人嘅開心和甜蜜
作者: enzyme.tcm    時間: 2013-12-19 08:36 PM

我選我覺得拍拖好!就算單身再快樂,都無法代替兩個人嘅開心和甜蜜!
作者: 留美博士    時間: 2013-12-20 03:46 AM

其實單身有單身的好與壞,拍拖也有拍拖的好與壞,只是目前我覺得拍拖好,因為做任何事都可以和心愛的人分享,是最完美的
作者: lwljin    時間: 2013-12-20 03:01 PM

作者: michael2c22    時間: 2013-12-21 04:30 PM

讚同:
8 I( p- p  O0 r& o+ P$ r5.39.217.76兩個人永遠比一個人好,同甘苦共患難!
作者: lolo1994    時間: 2013-12-22 07:40 PM

緊係支持拍拖拉  有個伴
作者: oblivious    時間: 2013-12-23 12:18 AM

Choice No. 2~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* B+ y5 D. m; i' D
公仔箱論壇- Z" _1 i* Q+ E1 h; Z8 t6 I
Both have their own points, but I think it's always nice to have someone around! There are things you can only experience when there's a special someone with you. :D

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0