標題: [翻唱] 夜夜夜夜_音域涯邊了 [打印本頁]

作者: cfuwai    時間: 2013-11-3 08:05 PM     標題: 夜夜夜夜_音域涯邊了

c+ \6 a& T; L% d# j" [
9 s' J6 i7 p0 R( m) Z% a: `0 `( N公仔箱論壇[youtube]bpjeKFCyZ1E[/youtube]
% v) G& {0 Z2 c1 {, n5.39.217.76TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; ]6 W' d2 s) o( D+ u
公仔箱論壇: N& O) {# Z7 q1 K% t9 Q
作曲:熊天平       填詞:熊天平 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 I$ r* S' y. U1 v

/ b0 d: |3 f/ r9 q5.39.217.76想問天你在哪裡我又想問問我自己 tvb now,tvbnow,bttvb2 o* k. d% Q3 B0 G, k* o2 K% g8 D% ]
一開始我聰明結束我聰明 - B# v7 D; I/ E% J: ^
聰明得幾乎的毀掉了我自己 , d( F$ n! `& {1 m
想問天問大地或者是迷信問問宿命 5.39.217.76# `6 c% f/ f& L
放棄所有拋下所有 公仔箱論壇5 z. p" T* w& d9 {
讓我漂流在安靜的夜夜空裡 5.39.217.766 Z! O% }% K6 l9 ~1 a
你也不必牽強再說愛我
- I" s/ v& a+ S2 NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。反正我的靈魂已片片凋落
5 ?9 z3 j( n" v7 ]$ U) x  C' V慢慢的拼湊 慢慢的拼湊
$ j& f0 Y' _+ Y; x$ Otvb now,tvbnow,bttvb拼湊成一個完全不屬於真正的我 公仔箱論壇) Y9 S9 l) {3 v: ~% B4 k
我不願再放縱
& g% t& Q1 C3 {' |+ ftvb now,tvbnow,bttvb我不願每天每夜每秒漂流
5 ^, ?9 ~8 J, gtvb now,tvbnow,bttvb也不願再多問再多說再多求我的夢
作者: pinaroo    時間: 2013-11-3 08:41 PM

本帖最後由 pinaroo 於 2013-11-3 08:48 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb" z. {# g; }( i
4 }8 z, q% Q) f5 x. v, c+ C* ]  K  u% ]
cfuwai 兄tvb now,tvbnow,bttvb. ^. ^! ^4 Y7 G. [& W

3 }4 S5 P/ g% ^9 J6 ^標題你巳講晒.
9 W5 f8 I- I6 e4 X# ]  n  T% Ptvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb: M4 C( b1 g6 g2 J  \& C, {( R- \* q
下次再聽你的靚聲.公仔箱論壇) v5 S+ U5 p8 g6 @# R/ k
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ |6 p3 l9 c& n/ T  O. r
呢首歌唔啱你唱.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 s' G/ y1 W( I' Z! R; w# X. ?: U

) L2 I, x' u: b$ F& o/ N* \; MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。有時唱歌唔好太免強自己.
# d3 D' W* V/ H1 A' K) Xtvb now,tvbnow,bttvb5.39.217.76' M* w& Z- o6 \9 y

唱得自己舒服,還更重要.

6 o) i, e5 g7 a6 a* {. y公仔箱論壇請繼續支持本論壇.: k! m. N3 I' R& l
# @( _6 y9 i5 a  C! Q1 P
努力呀.支持你
作者: ~劍全~    時間: 2013-11-3 10:17 PM

雖然今次 cfuwai 唱得有啲勉強,不過都唱得唔錯.
0 a4 [, m, }- Y5 h- K1 g6 V! o# A# g5.39.217.76
& q! X8 _- }8 J( u5.39.217.76期待你下個作品!!
作者: cfuwai    時間: 2013-11-3 10:17 PM

哈~~~!歌是冇問題的,不過key就唔啱我,不過我喜歡音域涯邊的快感呢!
作者: blackpig936    時間: 2013-11-3 11:14 PM

本帖最後由 blackpig936 於 2013-11-3 11:15 PM 編輯 , [! [; n  h5 [0 V) ?1 P

1 z( D5 C' x- Q0 e/ Y& u係勉強咗少少,但呢首歌唱到己經唔簡單啦!) U3 V9 B/ P4 @

9 M( p8 }: A6 f) E; K公仔箱論壇亦冇點off , 只怪首歌真係太難唱!
4 ?$ W( u% A2 P) h& E# ]公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb1 Q( I  U3 C" K9 d
下次唱首冇咁難嘅好D……anyway 加油 !
作者: cfuwai    時間: 2013-11-3 11:25 PM

5# blackpig936
. H2 U0 Q8 h7 g6 ?, P
' s. t% r: T  y+ O$ hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係我貪玩吧!其實男聲原唱易唱好多,不過唔好玩,所以用女聲"梁靜如"個版本唱,好玩好多呢!
作者: kitgorgor    時間: 2013-11-4 11:55 AM

我耐不耐都好喜歡向難度挑戰下,我覺得這首歌咁唱法有的位個dfeel好鬼正。,列如2:10 個段,好震憾下。。support support!
作者: kilykilyk    時間: 2013-11-4 06:22 PM

一開始入歌個feel已經勁正,好like爆位..真係好震撼,用好rock聲音唱出這首歌真係好吸引,# M- w# O5 e) y0 {+ W; b1 H% c2 {' c
雖然高音位有小小免強,但整體感覺真係非常好,very good~~~
作者: cfuwai    時間: 2013-11-4 09:07 PM

7# kitgorgor , a( \4 {$ r( H( l

0 s  D7 ^& U9 ]+ j' M4 mtvb now,tvbnow,bttvb; l& C6 z$ F9 [
我地d玩唱歌的人,又唔洗同比錢買cd聽歌的聽眾交代,始終可以衰得起,咁既然衰得起就梗要唱自己鐘意d歌啦.( j/ [, k+ a  A) x, M3 e) }. w
4 @" K& s4 k$ c  v( h
放歌都唔一定要每一首都袛有讚的嘛,分享下一首歌自己的唱法都可以係樂事黎架.哈~~~!
作者: cfuwai    時間: 2013-11-4 09:08 PM

8# kilykilyk 5.39.217.76) \7 T9 L" [7 |0 d$ q( ~, t

$ o( W1 ^; O. g- x3 T6 _) D( wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
" c8 o# p: o/ L5 c/ j5.39.217.76哈~~!我都覺得差極都有小小譜的.

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0