標題: [翻唱] 小花貓-三笑姻緣之求神,任白戲寶 [打印本頁]

作者: jenniferdream    時間: 2013-10-28 03:27 PM     標題: 小花貓-三笑姻緣之求神,任白戲寶

本帖最後由 jenniferdream 於 2013-10-28 03:30 PM 編輯 9 R* y; E2 Z9 T) C3 b8 T' H1 f
7 i" u; x* D* x# A4 S
天王天后都翻唱過粵曲,例如劉德華翻唱劍合釵圓,梅艷芳翻唱劍合釵圓,張國榮張德蘭翻唱三笑姻緣 等等。。tvb now,tvbnow,bttvb/ L+ r( p7 y# y. C9 I
哈哈,我都有學他們唱番首粵曲。 公仔箱論壇+ t& c; ^+ Z8 W9 `: g9 n9 [2 ]# h

% _+ o' a$ q8 \9 d" ]6 }! ?公仔箱論壇送上三笑姻緣之求神任白戲寶。我一人同唱男平喉和女子喉 公仔箱論壇+ Y' q, R. I# a
http://www.youtube.com/watch?v=k12zN7xskNM5.39.217.768 M- ~( l" f+ w/ d% ]

1 p3 ^! D% o" I7 o5.39.217.76(如果发现個youtube無聲,就看個player的喇叭是否打上x,如果是的,只要drag個volume 向右就ok了)2 b2 t6 A8 ]" ~3 `% p6 R, H( x
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- l# q* I" _3 S0 D2 H

. K7 T; \+ r3 ]4 A' F張國榮張德蘭,三笑姻緣
* J) T: ]* b% c- [
http://www.youtube.com/watch?v=M5TqbPe2_1s
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-29 02:28 PM

呀版主,你私信話如果真正係我翻唱呢首粵曲,我呢首歌點解會唔同我之前自唱把聲?? 我想問系男聲還是女聲唔同?男聲我沒有自唱過時代曲喎。但係你聽下女人花個只歌就好似我把聲啦。女聲就更加似我翻唱過既歌啦,唔該你洗耳恭聽。
+ i) w$ d. {8 ]- |# {; aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。來唱歌發歌,都是自娛自樂下,又不是卖錢,需唔需要拿別人既歌來當自己唱

作者: jenniferdream    時間: 2013-10-29 03:38 PM

2# jenniferdream 5.39.217.76! q& ]. u0 \0 A
tvb now,tvbnow,bttvb  r7 ?  _0 n& ~: {$ p' Z
我想過喇,我沒有必要拿個sound track 出來證明。分你唔加就算。有人問起,我會直接交代。
" h5 k/ X) u+ ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。真金不怕紅爐火

作者: v5T3omlzl    時間: 2013-10-29 08:55 PM     標題: Weifang rent online tax system

作者: Nikkisweet    時間: 2013-11-2 08:18 AM

Fantastic
作者: Nikkisweet    時間: 2013-11-2 08:21 AM

你把聲咁特別,一聽就知系你唱啦
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 03:11 AM

Fantastic公仔箱論壇5 u9 q. \. @" X# l: y: _5 V
Nikkisweet 發表於 2013-11-2 08:18 AM

( c$ Y$ L7 z6 H6 s( S% Q
1 x- v, P) h0 T# ]5.39.217.76哈哈,我唱粤曲都唔错咖,好多人赞呢,謝謝支持
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-4 03:39 AM

你把聲咁特別,一聽就知系你唱啦
1 V3 Z9 W0 t( I& Wtvb now,tvbnow,bttvbNikkisweet 發表於 2013-11-2 08:21 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% s+ E- {+ n# U0 R* w6 }

$ D. t' n6 O. n1 Ytvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇: z# P, W1 H3 W+ E' W; m
真金不怕紅爐火,  懂得聽粤曲既人,一聽就知,
) S0 O# y6 G8 wtvb now,tvbnow,bttvb聽唔出我都没有辦法 公仔箱論壇' L& B6 [! \- T4 a& m; K7 Y
5.39.217.76, @) e5 H, v( P# O+ f

tvb now,tvbnow,bttvb( b1 Q3 [; t. d8 u
tvb now,tvbnow,bttvb: i& Y0 ^0 ^; q0 g
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ A* V2 m7 M( i+ Y
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  K2 W7 N0 [0 W

- A! c* f. d( n) Q公仔箱論壇

作者: Nikkisweet    時間: 2013-11-4 05:15 AM

我只是路見不平才打評語給她,其餘的人我沒必要浪費我的時間去聽,我支持你,請你不要放棄,
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-5 02:08 AM

你都睇唔過眼呢,哈哈。好老實講,我都無乜聽,我無時間。的人話我係人材,我都覺得系,因為至少無乜人能翻唱到呢首歌,男女聲都唱埋,令人妒忌,也無辦法唔令我自信心爆棚。謝謝你支持哦,你放心,我會繼續努力唱多d好歌給你聽
作者: funnyface999    時間: 2013-11-8 01:48 AM

一聽就知系你唱!!!!!唱得好好聽,好入味,同唱歌技巧好好
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-15 12:13 AM

一聽就知系你唱!!!!!唱得好好聽,好入味,同唱歌技巧好好
& g, S( B; J9 P, U* Zfunnyface999 發表於 2013-11-8 01:48 AM
5.39.217.76# M' v% W* @% f* U$ r7 `8 y7 M6 |

7 ]8 T6 u. c! I2 x! G謝謝你給力既支持

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0