標題: [翻唱] 擱淺_by_地盆佬 [打印本頁]

作者: blackpig936    時間: 2013-10-28 02:43 PM     標題: 擱淺_by_地盆佬

e1 H& D$ |( E" O4 Y

4 J5 u: r5 W5 E6 H/ J. F( Qtvb now,tvbnow,bttvb

5 `; K% _/ D" ?https://app.box.com/s/d5hhuoe5nnvfqsxaremb
7 Y4 |3 u" f' J- S5.39.217.76
6 v2 A6 M. d: X7 G$ m1 j新咪試唱,比D意見!

% z. E! Y7 l. g2 w, D2 tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
( I$ E3 h9 t: c$ Z3 ]公仔箱論壇
; `  n2 W8 ?# V5 ^' m公仔箱論壇周杰倫 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 b3 A( z  A' ?
tvb now,tvbnow,bttvb  @6 c6 X3 N6 ]2 m
擱淺0 j  P3 o' i1 I" y+ W/ a0 Y/ v8 U

- Y' j. v5 c  ]tvb now,tvbnow,bttvb作詞:宋健彰. u& X8 w4 j2 t& m2 `6 ?+ e
作曲:周杰倫6 }9 ~3 @4 c# q& V

: m; r. h7 |& w7 s: W, U久未放晴的天空 依舊留著妳的笑容TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* ~" ^% H7 ^1 {
哭過 卻無法掩埋歉疚2 C, J5 v  M# {" W& M' Z- A4 ~4 \6 n) y
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; o. j. k  ~" p% B. L6 i: |
風箏在陰天擱淺 想念還在等待救援
; P6 ?2 f1 ]7 S5.39.217.76我拉著線 複習妳給的溫柔公仔箱論壇  b! K% I7 g3 K, A2 ~
& F# b0 V3 o) W3 }( r
曝曬在一旁的寂寞 笑我給不起承諾
5 M" |2 X* e) }# z/ t怎麼會怎麼會妳竟原諒了我
7 X( i; y3 }3 G" ^: F- E( j
. U: v$ n9 `: [- n7 `& J. X* W. u8 ytvb now,tvbnow,bttvb我只能永遠讀著對白 讀著我給妳的傷害tvb now,tvbnow,bttvb' V3 o! I' C$ P7 f
我原諒不了我 就請妳當作我已不在
" N/ u  l5 H# K6 o, w: q' O- Btvb now,tvbnow,bttvb我睜開雙眼看著空白 忘記妳對我的期待
) l8 i! h7 |. c# U! Q讀完了依賴 我很快就離開
- v; `4 p/ G1 F2 s: rtvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇. g5 k. n! m# c) ^
久未放晴的天空 依舊留著妳的笑容
/ S! N* A$ \9 ~/ }哭過 卻無法掩埋歉疚# N. M" F6 G2 E% q4 c4 o
+ Q3 N: Y4 X/ I( ?  h" ^6 [
風箏在陰天擱淺 想念還在等待救援tvb now,tvbnow,bttvb" u+ T- z/ `& |' d
我拉著線 複習妳給的溫柔
* M2 p% R# x8 otvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# H' _' H4 y+ W! `4 z' L' D
曝曬在一旁的寂寞 笑我給不起承諾
3 v2 S' ]3 M- L4 M3 ~4 H) X# K公仔箱論壇怎麼會怎麼會妳竟原諒了我TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 H1 M4 }) j* ~* n! K
tvb now,tvbnow,bttvb8 A; n+ q- _: Y, x: I6 M0 o
我只能永遠讀著對白 讀著我給妳的傷害
* g% U- O% {5 d' W1 Y" R: T公仔箱論壇我原諒不了我 就請妳當作我已不在
. C9 }0 U+ c" U. ?  ltvb now,tvbnow,bttvb我睜開雙眼看著空白 忘記妳對我的期待TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 C* w. D. H9 m0 x& O& F9 t
讀完了依賴 我很快就
& w3 e2 B. |5 t/ {' F: ]7 ~
* [* I% D7 x7 h2 Ttvb now,tvbnow,bttvb我只能永遠讀著對白 讀著我給妳的傷害tvb now,tvbnow,bttvb3 Q2 w3 }; y" _$ W! P
我原諒不了我 就請妳當作我已不在
9 X3 L% r& B& I% l( \tvb now,tvbnow,bttvb我睜開雙眼看著空白 忘記妳對我的期待公仔箱論壇1 h0 R* v, F7 W& F' t
讀完了依賴 我很快就離開
/ T# _4 P5 }& X- [* S% h9 ]公仔箱論壇5.39.217.76% o- ?/ P8 z- ]/ X$ {
我很快就離開
$ @2 c7 n) D# F. E4 [" G" Ctvb now,tvbnow,bttvb

作者: pinaroo    時間: 2013-10-28 04:44 PM

7 W. H5 R" j& b2 A公仔箱論壇+ w; b) y9 N  z/ y5 R( |; U) q$ {/ \
blackpig936 兄, ?, |: Z6 C1 S2 K8 x& `2 o+ N

6 d3 V% d$ `* b7 N5.39.217.76新咪試唱
1 _* b) S' Z! M: K  a$ itvb now,tvbnow,bttvb
& H  i  r( q0 X$ ^6 x$ U; V唔知係乜牌子.周杰倫 啲歌我唔熟.公仔箱論壇. v* o/ i/ \/ i+ O9 _! }

& P7 f9 K0 @! I4 l8 [" K) d5 j' Otvb now,tvbnow,bttvb都希望你都分享錄製方法.等日後會員可以懂如何入手.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ \! u; J. G$ D
公仔箱論壇) z4 c4 c/ y  f1 Z
可能有好歌之人.無 錄製方法 想發帖都唔得.
" l* r5 _1 ?) P7 ^$ F8 r9 o" D5 Utvb now,tvbnow,bttvb# t( I0 J% @  k. k! h7 r
我有一種感覺,以前你個 bass 好重.5.39.217.76' z  |* G0 Z6 [! Q

" Z* y* ^/ I# T% ~$ _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。聲音濃而厚.所以我話你用聲壓過個 mic 所可能做成的 瑕疵.7 @4 G; K* h3 b5 I8 ?

4 U4 S  Z7 w: @# \, mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。今次好清把聲,無以前咁重 bass.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. x/ z( y0 E7 \+ |4 C& H
tvb now,tvbnow,bttvb" y, ^6 R& s7 l  e0 p+ z
聽得好舒服.
% E4 `0 T1 J) Q. HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
/ U# ?/ ~& W! V# q7 dtvb now,tvbnow,bttvb請繼續支持本論壇.5.39.217.76, ~$ @1 P- q1 m( m6 \

F, X8 e# s4 Y* E$ T# c( r努力呀.支持你.
作者: ~劍全~    時間: 2013-10-28 09:20 PM

今次你用支靚咪唱,真係比之前唱得高低音更加清晰分明,當然唱得更加動聽.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 _  f" X2 O, I( o+ A3 }: k

$ l8 [% J4 j& Z1 Z- c: a7 C公仔箱論壇我都想知你支新咪係乜牌子,買咗幾錢??
作者: cfuwai    時間: 2013-10-28 09:33 PM

w' F3 [; ~$ O5 tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇. E3 W4 o$ L) E9 F
你d國語好好呢,痕死人啦,我未聽過呢首歌,不過你唱得好好聽,技巧位做得好順.正!
作者: blackpig936    時間: 2013-10-28 10:06 PM

1 _' n0 l4 d2 o. A+ u- }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇* c4 c. N! J1 I0 h4 @* ^
3# ~劍全~ 5.39.217.766 S' w/ G) _; s) D# \5 Y
Samson G Track USB condenser mic with Audio Interface  , 效果幾好!人仔800算物有所值!
# P- z) p6 a3 jtvb now,tvbnow,bttvb
1 S0 w4 [6 B$ h/ ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
. t. i* A8 m: U# ~2 |
' s. p: \4 B5 iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。http://www.samsontech.com/samson ... microphones/gtrack/
作者: cfuwai    時間: 2013-10-28 11:28 PM

5# blackpig936
4 K3 e& h* s( ]- K$ |" b' C8 xtvb now,tvbnow,bttvb5.39.217.761 [: w4 j! x; Q% m

% r4 d& S9 e1 A! F" F% H1 l6 \# o真係幾ok,我唔係買左冇耐,都買支玩下.是可以直插電腦用?
作者: la..lala^0^    時間: 2013-10-29 01:05 AM

!!! 哩個! 我之前特價都想入手啊。 哈哈哈1 B, [& S  @# E- n
不過 后來諗下都系算,我E+ 支我都用得好順手 >..<
" l# R% k  @: _* N% n0 k6 u  N公仔箱論壇對samson 好有好感 XDD。6 J) N4 \1 F2 b& a- O) W
* c* C; a0 `. T$ q, o
支持你先。
作者: blackpig936    時間: 2013-10-29 01:07 AM

本帖最後由 blackpig936 於 2013-10-29 01:08 AM 編輯 5.39.217.76  {3 T" v# E3 G8 Z! h
( c: s+ ~: Z) G, O2 ~& _
6# cfuwai 直插電腦usb已經用得,唔駛插48V 電源推,佢除咗係支電容咪之外,仲係一張外置聲咭,可以直接插耳机及訊號輸入或者樂器,轉為數碼訊號輸入電腦,可直接較咪及耳机大細聲,
7 P5 g* p3 U5 l2 C: v) v方便得嚟支咪都幾靚聲架!仲有正版cakewalk sonar LE 電腦錄歌軟件送,公仔箱論壇8 ^0 W. l  o) Z
八舊人仔好過買大陸咪!話晒samson都算有D名氣嘅……
作者: cfuwai    時間: 2013-10-29 01:40 AM

8# blackpig936
& o9 |8 I% _+ i公仔箱論壇公仔箱論壇2 @8 x; J' |* k+ x1 D/ u6 H
早d識你我唔洗買錯啦,你果支真係好方便又簡單,正!係邊度買架?
作者: blackpig936    時間: 2013-10-29 01:50 AM

9# cfuwai
9 W5 H1 H  l8 G' Ptvb now,tvbnow,bttvb
+ t( O6 \& ~7 E: t淘宝 !
作者: kilykilyk    時間: 2013-10-29 02:52 PM

支咪好正咁喎!!超碼好過我支,這首歌聲音好清,
9 ]: p) n' Z) m6 k" D* Q高音位有小小唔順,其他都好好,support~
作者: blackpig936    時間: 2013-10-29 03:10 PM

支咪好正咁喎!!超碼好過我支,這首歌聲音好清,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 F9 c' ^4 h4 Y' u  f
高音位有小小唔順,其他都好好,support~( }+ t  v6 q. m4 d
kilykilyk 發表於 2013-10-29 02:52 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  n5 |6 l! ~) `- p
呢支嘢我睇中咗好耐,一路都唔捨得買,不過近排股票賺到少少' }, t9 Y0 V# X! o; E3 b. H, P

6 s. _0 C2 _2 a3 l) g6 a公仔箱論壇咪當奬勵吓自己囉……
作者: kilykilyk    時間: 2013-11-4 06:26 PM

公仔箱論壇' I9 }4 Y6 F% u1 q
呢支嘢我睇中咗好耐,一路都唔捨得買,不過近排股票賺到少少TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 ?3 ]# n& w2 c: e) c5 \; p- F

2 V9 H0 d' ^, b5 J. b3 TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。咪當奬勵吓自己囉……TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 Y( V; a& h8 V; C1 c3 v' ^
blackpig936 發表於 2013-10-29 03:10 PM
公仔箱論壇* N6 R$ D! c8 W2 ?/ u2 i# u
地盤佬唱歌掂,估唔到玩股票都咁掂~
3 N+ L  t& I& ^9 R; w- Y
8 O5 g" K; `; jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。再來收聽&支持blackpig正歌!!

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0