標題: [翻唱] 無邊的思憶_回憶下先(失手版) [打印本頁]

作者: cfuwai    時間: 2013-10-13 01:23 AM     標題: 無邊的思憶_回憶下先(失手版)

[youtube]30Uo-xXADJ0[/youtube]
, ~, q7 r- Y4 a8 v5 o公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb* i; J7 R5 }1 ?% w$ G+ ?/ V
無邊的思憶 - 譚詠麟 4 V& ~' O3 _! |  T
     曲︰網倉一也
% Q" q/ S! \& |5 _' q8 G公仔箱論壇     詞︰盧永強TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: I1 e8 {0 d# N) E3 |
     編︰入江純
4 N# d  D3 O3 X0 x0 h: ?, f2 T     tvb now,tvbnow,bttvb- q  j* F: U+ Z: X
     情鎖中哀哀的掙扎一漢子
; I8 u5 a$ Z1 |; oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。     無邊的思憶不竭止TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' r. X. N& T+ T! h" T
   *人像流浪漢瑟縮於榕樹& ?8 Y+ |6 C* h9 Q% x! X, Y4 n% \5 v
     像街邊花貓不知道地址  K0 w' ?+ n, z$ D2 V6 @
     呆坐長路裡不知因何事
5 A/ ~. J: W) J, M; ~     令今天苦惱 只知不應當初愛面子
4 m; x) q' ^9 A) ~4 n# _   #讓妳天天打招呼親身相邀相邀無限次' ^- F, g" O: K7 n$ i
     都冷落妳 都也扮作不知
! E: X- m0 w$ S2 _5.39.217.76     令妳火般的痴心沖洗冰水冰水無限次公仔箱論壇  o" k7 G5 r% t7 W2 h& w
     跟我別了 教我察覺我實在幼稚TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& u! f+ b8 h8 u4 F! Q
   +閃光燈中當話別時5.39.217.76* Y7 _# ^9 m3 y$ H" U# R3 W
     多麼想趕走飛機把妳留住TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  m' Y5 [: [5 p6 H3 G' k
     話到口偏偏找不出 偏偏講不出tvb now,tvbnow,bttvb6 b8 {/ l3 D+ j% E4 {) F, W
     我愛妳這易讀句子tvb now,tvbnow,bttvb6 g/ {" ^$ C- V' t0 G9 t" C
  今天孤單失落盡時
2 k3 _/ m  t8 m/ n9 L) X! H     於風中高聲高聲呼妳名字5.39.217.76* B  O" ?& n3 l3 e! z# t4 K- ?
     在雨中苦苦的追思 漆黑中痴痴公仔箱論壇. O& o+ D/ ]. \- M
     我愛妳已是沒意義5.39.217.76% |$ \% x% k3 Y$ H2 s; J4 E. j
     紅色的深深一雙眼添血絲
* S7 s+ I4 i  s; Q4 X" S, {tvb now,tvbnow,bttvb     無邊的思憶不竭止
8 U+ s0 k. p! q# {* m公仔箱論壇     重唱
! t$ K9 L  i& e0 E4 u5.39.217.76     情鎖中哀哀的掙扎一漢子公仔箱論壇8 N# P. m( E( Q; O6 i( Q0 G
     無邊的思憶不竭止, [8 c1 m4 S- t1 N
     紅色的深深一雙眼添血絲
3 [, l/ d$ ^/ |! J' ]tvb now,tvbnow,bttvb     無邊的思憶不竭止
作者: kilykilyk    時間: 2013-10-13 01:34 AM

整都好聽呀!!無乜失手啫!!!support!!!
作者: pinaroo    時間: 2013-10-13 01:43 AM

; l3 D8 P3 Y# w
2 e+ [' Z! O: @4 v公仔箱論壇睇短訊呀.評論不能出街.
9 ^* M! }( a+ _" C$ n! n5 P
9 p' r2 v7 X, j) H/ M7 d公仔箱論壇原來聽錯咗.無事放心啦.
# F3 P1 y. c3 G8 u  u9 H* Z6 d
* c( Y( `% j- F2 P7 U( ?今次有催板.有小小亂.5.39.217.766 `" T# s' e) b6 h& Q
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: Q+ O! J4 ?' P, A
好似係演唱會版.個 beat 快啲.
" O+ h% i+ Y4 X6 z
# K+ I* ^0 s1 H; q+ X所以有催板感覺.
, L; D# k" q% @5 K2 K" M, W: u+ l8 k; j. b) o4 ^
但係都唱得好閱耳.
% \' @! n, L  k# y, C+ g/ t, h1 y' c5 U) Q3 {9 k
只係我挑剔.
9 \& p9 p$ A; g6 h. y9 v) Y5.39.217.76
7 {# b+ ^: U7 P& x/ qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。請繼續努力.
作者: cfuwai    時間: 2013-10-13 01:47 AM

. }& j& l' [0 R1 U; u) HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
3 Q$ c! w. y, j9 I2# kilykilyk tvb now,tvbnow,bttvb4 R3 X0 B: `! o
0 ]# S3 y5 o( o  h0 M8 d
都係" pinaroo "耳仔好d,聽到我都唔知的歌詞.你問佢啦.
作者: cfuwai    時間: 2013-10-13 01:51 AM

: l8 v4 ^$ i+ q+ x8 Z! Ctvb now,tvbnow,bttvb
8 s5 c* S% Y% w! H6 D4 n, g5 E) j公仔箱論壇4# cfuwai
8 i  ~0 }, c0 c5.39.217.76tvb now,tvbnow,bttvb/ l4 p1 R) J5 {( c5 A2 P
呢次我都唔滿意啦,始終歌詞唔熟.不過今日趕`老婆食飯,怕佢鬧我掛住唱歌唔理佢,冇法啦.香港d男人好冇自己空間架!
作者: pinaroo    時間: 2013-10-13 02:08 AM

呢次我都唔滿意啦,始終歌詞唔熟.不過今日趕`老婆食飯,怕佢鬧我掛住唱歌唔理佢,冇法啦.香港d男人好冇自己空間架!公仔箱論壇$ w3 o' K" }" P% ~" N8 Q" g& q& ]  }
5.39.217.76' g2 \$ l* z" r; Z! j1 D: ^
原來係 歌詞唔熟.係有小小怪怪地.
8 Y1 M! Y1 e2 |2 W& r! l- V
+ [* e9 B6 j( B* J5.39.217.76但係最滿意係你老婆.
0 Q2 x$ f9 D) _/ P8 z. gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
; G8 q) @! Q5 F" Z* k5 ]+ Y7 b2 @
怕佢鬧我掛住唱歌唔理佢,冇法啦.香港d男人好冇自己空間架!
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& H9 _8 y& ~1 b/ O9 y

% [) U& `) l: b0 l8 ktvb now,tvbnow,bttvb單係以上呢句就值得讚.對老婆好係應該.
作者: kilykilyk    時間: 2013-10-13 02:21 AM

- j; _  w: ~/ `7 D: h: {; A' \- D8 Z; y9 U+ p- _
2# kilykilyk
4 ^* r$ H- a# N1 t8 D* kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇- x( _* P# n; E* B4 [. l4 x) `8 q# I3 _
都係"pinaroo "耳仔好d,聽到我都唔知的歌詞.你問佢啦.公仔箱論壇5 r8 a0 o3 T, H! l1 Q& q
cfuwai 發表於 2013-10-13 01:47 AM
2 ]$ r1 ~  k9 C公仔箱論壇我聽到小小拍子問題囉!!係有點趕...因為個音樂同原本個有唔同," G9 e& v6 u4 R3 Q" o
我估都你唔熟個音樂,平時評歌留比pinaroo師兄,我最緊要聽得開心就夠!!haha
作者: cfuwai    時間: 2013-10-13 02:22 AM

6# pinaroo
$ S, a( a- c& g6 c+ ^5 X& C7 N% x# ]
唉!你都咁諗!最慘我有二奶即係"唱歌",培二奶的時間總係過得快d的.唉!
作者: kilykilyk    時間: 2013-10-13 02:22 AM

4# cfuwai 公仔箱論壇* @9 v5 h1 C+ o6 _5 s/ ]

) s; [# u. V. f7 v  E: K公仔箱論壇呢次我都唔滿意啦,始終歌詞唔熟.不過今日趕`老婆食飯,怕佢鬧我掛住唱歌唔理佢,冇法啦.香港d男人好冇自己空間架!5.39.217.767 R$ W/ E& h1 H  f4 j2 Z
cfuwai 發表於 2013-10-13 01:51 AM
% g6 w* q7 Y' r8 H師兄你好幸福呀!!唱歌係娛樂,遲啲再唱囉
作者: cfuwai    時間: 2013-10-13 02:28 AM

7# kilykilyk 公仔箱論壇$ y+ `. b5 S: Z* o. ^% g/ ^
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 j1 E) C8 x& R7 m

, R; }% E! A$ W- O8 x/ n5.39.217.76哈!主要係歌詞不太熟,雖然以前聽過,但今日即興搵來唱.因真係第一次唱呢首歌,真係睇不及歌詞.
作者: kilykilyk    時間: 2013-10-13 02:36 AM

7# kilykilyk  
3 N6 A5 e, `0 a; y$ p7 L5.39.217.760 f$ a7 r( `2 X
5.39.217.768 h" W) L/ O2 e
哈!主要係歌詞不太熟,雖然以前聽過,但今日即興搵來唱.因真係第一次唱呢首歌,真係睇不及歌詞.公仔箱論壇; r$ A. D. Q' P3 k+ w1 u; c
cfuwai 發表於 2013-10-13 02:28 AM
9 ^% o; V% g6 Q5 A9 A. w2 x公仔箱論壇
9 ]# B# T, ]4 E- H: U% a1 ?7 R# Q我好明白呀!!我都成日玩即興,成日唔熟啲歌,錄一兩TAKE就起貨,自娛嘛!!!
作者: cfuwai    時間: 2013-10-13 10:35 AM

11# kilykilyk 公仔箱論壇- h9 u6 A3 _: n+ R- m& l

, ^* i/ I" a4 m8 e6 x1 r8 j3 f; F  w5 LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嘩!勁呀!錄一兩次我係"學友"同克勤的舊歌有部份都得,其他的歌手都係近幾年錄歌上網先開始聽,原來真係好多正歌以前冇留意的,但大多不熟的.所以有時錄一兩個鐘錄一首.公仔箱論壇. P. S5 U$ \8 l- x8 T7 @8 N1 J
"一絲不掛"我都唱左兩粒鐘先投降當收貨.歌詞太密同高低位太大,理得歌詞又搞唔掂高低位上落,真玩死.
, b$ d3 B7 ]' F' F6 C( n0 `公仔箱論壇不過唱歌就係要有戰心先好玩.太平的歌真係頂唔順,未唱完都會訓著啦.
作者: ~劍全~    時間: 2013-10-13 11:06 PM

雖然聽落真係比較趕,不過你嘅唱歌技巧搭夠,所以唔算太失手.
  h8 ~: `* h% G1 f& J- A+ V
! f& a7 V4 Y  `7 _2 k7 }+ I話時話,小心你老婆入嚟睇到你話"最慘我有二奶即係"唱歌",培二奶的時間總係過得快d"
0 `- J4 y5 S: W" q公仔箱論壇
$ y7 W3 E' c! S: T! e2 OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。到時要你封咪都似.
作者: cfuwai    時間: 2013-10-14 01:04 AM

13# ~劍全~
" L8 j7 z) l* f; @tvb now,tvbnow,bttvb
3 x% R* r* ~- r: T. J公仔箱論壇
+ G7 Z6 x; [$ `6 w* j. N5.39.217.76工作室係二奶呢個稱號係佢冠的,唔洗驚.tvb now,tvbnow,bttvb8 U9 w7 V' V+ [3 T* a
因為寬除左做野,不在家就在工作室的.
作者: cfuwai    時間: 2013-10-14 01:22 AM

$ O# l' p4 e+ @$ H8 z師兄你好幸福呀!!唱歌係娛樂,遲啲再唱囉0 q: J$ u2 d0 B2 y7 c' B8 j. c
kilykilyk 發表於 2013-10-13 02:22 AM
tvb now,tvbnow,bttvb3 z( P; A: B! v" k2 @

* C  I- V- Z$ y; O' c. L5 u# a# }2 e
9 _- a& W2 u1 O9 h% `tvb now,tvbnow,bttvb是的呢!有開心家庭,又有地方玩唱歌呢樣咁黑街方爭的興趣.到呢一分鐘為止,我都活得好開心架!

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0