標題: [翻唱] 小花貓-千枝針刺在心(女版)林子祥 [打印本頁]

作者: jenniferdream    時間: 2013-9-24 04:26 AM     標題: 小花貓-千枝針刺在心(女版)林子祥

本帖最後由 jenniferdream 於 2013-10-19 08:41 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 i: u9 [4 V8 g- k1 r* I- {/ W
tvb now,tvbnow,bttvb0 M' q  s  R9 a) c5 R
今日送給大家的經典歌曲是林子祥的千枝針刺在心
, |9 Y  U4 x- @/ U" t7 n" v) Stvb now,tvbnow,bttvb如果個youtube無聲,就看個player的喇叭是否打上x,如果是的,只要drag個volume 向右就ok了。' o* i+ @9 |+ X  P) y% r

. q9 b9 _( w( q8 r: v/ N" i5.39.217.76+ v$ A5 \5 \. M4 `/ D) C
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 @2 t1 h0 C9 N
https://sites.google.com/site/jenniferdreamhk/home/music/1000pins
作者: ~劍全~    時間: 2013-9-24 08:50 PM

多謝小野貓翻唱分享!
# r; V1 I% J9 V2 C% K) r5.39.217.76tvb now,tvbnow,bttvb. y7 r' B- ^, s; Z: S' O5 a
話時話,好少女仔會揀林子祥嘅歌嚟唱.
作者: jenniferdream    時間: 2013-9-25 10:00 AM

本帖最後由 jenniferdream 於 2013-9-25 10:01 AM 編輯 5.39.217.764 ^' N1 [* n# r7 k
公仔箱論壇& `- r: y6 u& }" J$ v! O. d
2# ~劍全~
" p$ G9 a5 u; T0 Z' S5 ], `( vtvb now,tvbnow,bttvb
* X3 E; x! d' Jtvb now,tvbnow,bttvb系咩,我個個男歌星好聽既金曲都會翻唱,謝謝版主支持
作者: jeniffer7799    時間: 2013-9-26 02:07 PM

好棒!男歌手的歌女生唱真不簡單喔!
作者: jenniferdream    時間: 2013-9-29 12:51 PM

好棒!男歌手的歌女生唱真不簡單喔!tvb now,tvbnow,bttvb4 H+ Z# ?5 W9 Q; X3 }
jeniffer7799 發表於 2013-9-26 02:07 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% q+ e5 ~" A# O9 _% @7 X, v$ _3 {
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 F2 Z9 ~! ]4 W( }/ P3 \2 c1 t
谢谢姐姐既赞赏
作者: mar76383    時間: 2013-10-3 10:28 PM

這首也唱得很好,好有水準
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-7 03:44 AM

這首也唱得很好,好有水準5.39.217.768 x2 ]" g5 \) Y; @- x, W
mar76383 發表於 2013-10-3 10:28 PM
公仔箱論壇: V2 d4 A8 P7 v% Q% `( j

+ R6 Z7 m# e4 u) f6 V9 i6 v; e谢谢赞美
作者: Samtsui1968    時間: 2013-10-13 07:44 AM

嘩你有好多男歌女唱,首首都很特別,好歌呀
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-19 08:42 PM

嘩你有好多男歌女唱,首首都很特別,好歌呀公仔箱論壇5 x" x* c# V/ D( a5 `5 N; B
Samtsui1968 發表於 2013-10-13 07:44 AM
/ D5 H& x8 E9 c5 l: D1 J% `公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb  N8 A2 I$ }2 }. e- U
谢谢赞美
作者: Nikkisweet    時間: 2013-10-30 02:04 PM

好聽
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-2 01:06 AM

10# Nikkisweet 5 _% X9 S) Z9 R' H( k6 D. q# C4 z

2 T0 b6 o, }6 E) jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。谢谢赞美
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 12:33 AM

林子祥 tvb now,tvbnow,bttvb. L! O. C' p' }' x7 T

; o* U7 C0 Z7 x  o千枝針刺在心tvb now,tvbnow,bttvb" P% c: J; |% T8 V4 S" c1 j# `
作曲:林子祥
3 ?5 E6 l6 F# M4 f2 u+ B5.39.217.76填詞:鄭國江+ H) I- J# q2 _% U4 |
( P. C2 \# P! K6 \; _" L( L5 x' k
你何故牽走了我的一顆心TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) [& H* x4 S, t3 P
更何故竟不顧而行TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 _' M: }; R- W1 s: s
還令我的愛彷似在泥裡陷tvb now,tvbnow,bttvb$ i- G! l; L7 H1 B0 H7 B; B
愛人你何殘忍5.39.217.76% \% Y. b! }/ S, s7 F; k1 }1 S
你何故不問問5 ^% x- _2 p- m& u, q8 Y
你何故竟毀碎我的心公仔箱論壇% j; t/ k, R9 _$ I- {$ r) m
難道那些快樂不再令你留下
: F6 F" _0 G1 O, q5.39.217.76空追憶枕上唇印
7 y8 G4 u6 u/ vtvb now,tvbnow,bttvb更多更詳盡歌詞 在 ※ Mojim.com 魔鏡歌詞網 tvb now,tvbnow,bttvb$ H0 P; F7 }& d! J! R9 t
一顆心一顆心插著針
4 k1 E0 a( N- Y它的痛苦有誰問
0 N8 R* Y8 H' C千枝針千枝針刺在心
, ^1 i3 P* ]9 {) L0 V' D; ]心內凝著的血盡變淚痕
) `, n! r7 X- P$ N# G( l3 `tvb now,tvbnow,bttvb我還要裝作我不打緊
4 ~+ C2 x9 t, I/ K+ j+ o4 w/ N我還要裝作更開心
. M( h* g" {+ L& a' h! N5.39.217.76誰料我的快樂只是迷陣tvb now,tvbnow,bttvb9 U! I. i/ f+ i/ i
枕邊珠淚常浸
作者: 625goodie    時間: 2013-11-3 07:08 AM

利害,呀林子祥的歌都唱得頭頭是道
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 03:45 PM

你推帖真係推得好肉酸吓喎
* T6 K& J7 Z0 B, I! Y5 oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。成個幾月前既歌,依家先補歌詞tvb now,tvbnow,bttvb; X, P4 [8 m; P8 ~; j1 ~) x, J
開埋咁多acc淨係幫你推帖,其他既望都吾望又無分享$ ?; r. ~, @# n9 I/ ~8 W
個個forum都係咁,你駛吾駛呀5.39.217.76+ B3 E" r! D1 _, a1 z' p: k
其實你唱得好難聽lor
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 05:55 PM

14# siuhakhaha 公仔箱論壇5 w# g( T' m# g: W

5 q. i2 d! W1 w' |3 HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你係到抹黑我都抹得好肉酸下喎,那些人開Account做什麼我管不到,這是他們的自由,這裡有人  {0 J1 L. V* X! [
一日推十幾個post唔見你去話,其實我唱得難聽又怎樣,這裡有說唱得難聽唔可以發歌嗎.  好心你就唔好扮鬼扮馬,係人都知你是誰。你不但只公仔箱論壇. d3 d! _' K! m
侮辱我和來打comment既人,你還侮辱了你自己。唱歌唱到沒有容人既氣度,就唔好唱喇。
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 06:16 PM

14# siuhakhaha
& O* Y6 V9 r7 S
: @* g2 N: r, G) o2 f7 lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。還有下次要話我,唔好在我睡覺時候,這不是君子所為
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 06:37 PM

唱得難聽吾係罪,但推帖推到你咁肉酸就好樣衰lor
6 g$ N) k" B, N講扮鬼扮馬邊及得你呀!日日響度自問自答自high!
1 r1 z7 u5 P/ K. r咁大個人都唔怕醜嘅!
) x3 o5 B% h2 D9 ~寸完見版好覆帖用“支持本論壇”
/ w: `4 @( |5 R5 [, U( ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。自己咪又一樣!唔通你係話事人?
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:03 PM

17# siuhakhaha
  b9 f* V+ w' D- }/ g$ I3 X  O8 M! t( d; n6 Q) f  a. K3 Y4 g' H
你巫告人真係好本事,唔怕醜那個是你啦,咪屈得人就屈。我就係copy佐他給我個comment來支持他啦。好心你就唔好甘小心眼啦。我唔係寸他。只是好奇想問下他是不是管理員。好心你就唔好學是學非啦。得閒就唱好d歌。妒忌人和抹黑人,幫唔得你出位既
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:09 PM

17# siuhakhaha
( G( Z  i8 j0 S3 gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
' r" K" z; ?9 w0 ^4 Y9 G6 ?有本事就用回自己個帳戶來話我啦,何必要開個新帳戶來巫告人,名不正,言不顺
作者: ~劍全~    時間: 2013-11-3 07:11 PM

請2位 jenniferdream  siuhakhaha 立即停止爭拗.
' c& c/ {& X2 X* otvb now,tvbnow,bttvb9 j2 m/ ?  R: `7 u+ D& m
至於 jenniferdream 有冇用分身推帖,內部會進行調查係唔係有呢件事.
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 07:15 PM

要出位學你咁推帖咪得lor!tvb now,tvbnow,bttvb  R3 K' s8 |" S) t3 f
你唱到咁到有fans話唱歌人才,真係大開眼界,佩服!咁都講得出……
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:27 PM

唔係掛,有人來支持复帖都俾人鬧,你覺得唱得唔好聽又鬧,9 `0 b" Y% _% |! q; {7 I8 L1 U/ {
你有沒有覺得你自己有病
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:33 PM

請2位 jenniferdream  siuhakhaha 立即停止爭拗.公仔箱論壇- M  V7 |6 z& U" ^; f
公仔箱論壇2 J  v& D1 E" K6 ~: `+ M1 D) N
至於 jenniferdream 有冇用分身推帖,內部會進行調查係唔係有呢件事.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ c1 {4 o1 I" b# j, w9 h
~劍全~ 發表於 2013-11-3 07:11 PM
公仔箱論壇3 g( R1 B! o: E9 H7 ]# y) i% @
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# B/ {) W8 Z! E/ K) l: L8 ^
唔该你check 清楚D是不是我分身推帖
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 07:44 PM

唱得難聽吾係罪,但推帖推到你咁肉酸就好樣衰lor
7 F" M: }" Z* S$ ^tvb now,tvbnow,bttvb講扮鬼扮馬邊及得你呀!日日響度自問自答自high!
% W2 H9 g3 S0 K% P% d9 e咁大個人都唔怕醜嘅!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% n7 K* ~/ {. f6 g$ u  _& Y+ K
寸完見版好覆帖用“支持本論壇”公仔箱論壇* z! P! |- x& `+ H& R: m
自己咪又一樣!唔通你係話事人?
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:48 PM

你地班人唔想我係到唱咪出聲囖,使乜玩人玩到甘盡,此處不留人自有留人處,莫tvb now,tvbnow,bttvb" r5 E1 U$ w6 h; S6 _9 Z
需要踩著人,傷人既自尊心。實在好過份。
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 07:53 PM

出完歌個幾月先至補歌詞?8 d# l/ d& v$ F1 h6 H
唔係推帖係乜?出一個新acc就推番晒你Dpost上來5.39.217.76) n1 @' ^6 B0 Y. f0 I3 e. c) t8 y
果Dacc有D新到一個星期都無,但全部都只會回你D帖
+ @  v/ v7 z1 p& _, Y* d5.39.217.76其他forum情況一樣,最攪笑同一個acc回完又回
9 p! _6 M: w7 A& x6 |8 J3 D6 H5.39.217.76話要一聽再聽喎!仲要推親推半版tvb now,tvbnow,bttvb" ^) k2 |- B, _1 v3 E8 D- x: O
其他少發歌嘅網友一下子被到落底,咁好唔健康lor!
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:55 PM

24# siuhakhaha " p5 o* A) R' d. |. o+ [0 Q) N

, [: P# J2 @3 X$ l' l. I# j5.39.217.76你刚刚才推完一堆帖,话紧你自己呀
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 08:00 PM

26# siuhakhaha ) ^; Q- z# h0 S, M8 l/ q6 H7 |
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ O* Y  J5 n  }- @
好心你啦,讲来讲去都系那几句,你烦唔烦呀,那些人开了几多天我都唔知,看不见,点解你甘清楚呢,呀原始人

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0