標題: 用唔同心態睇套劇一定覺得好睇 [打印本頁]

作者: 大文細佬    時間: 2013-9-14 02:46 AM     標題: 用唔同心態睇套劇一定覺得好睇

本帖最後由 大文細佬 於 2013-9-15 12:25 AM 編輯 5.39.217.769 G3 h! t) G! e+ s" B

# }& c5 |/ x7 E; e; ^: x5.39.217.76只要用睇周星馳啲戲嘅心態去睇情逆三世緣, 你會想追睇落去, 因為好笑relax. 呢套完全無邏輯可言. 開心下喇朋友們!
$ A& `6 U6 f* i7 }7 z6 X' t: T我啱啱睇返電視劇, 無追衝II返而追睇呢套, 無他, 衝II感情段唔吸引, 當屋企人睇衝II時, 吸引到我留意嘅只係富話題性嘅兩段-->胡定欣&馬明.
作者: aya26    時間: 2013-9-17 10:05 AM

其實我覺得不錯, 因為如果以笑片來看, 有很多地方都很好笑的
作者: 屁屁zzz    時間: 2013-9-18 08:23 PM

just take it easy!!! good point!!
作者: 大文細佬    時間: 2013-9-19 01:44 PM

其實我覺得不錯, 因為如果以笑片來看, 有很多地方都很好笑的
3 F2 P5 N# [, M6 G) g1 D5.39.217.76aya26 發表於 2013-9-17 10:05 AM
( y, ~  L8 ~8 ~* c6 p
tvb now,tvbnow,bttvb. U5 f- O% y+ i! t. z8 }
你好呀! 終於有兩個朋友有我同感.... 响呢個星期, 我比較期待知道邊個係高繼安轉世唔知係咪田秋雁呢? 你估係邊個呢
作者: tigerjames    時間: 2013-9-19 06:30 PM

雖然劇情唔係新鮮, 但係睇出是有誠意作品
作者: mimifeng    時間: 2013-9-21 11:00 PM

额。。。咁都讲得几有道理喔,当笑片来睇。。。
作者: mrfusion    時間: 2013-9-21 11:21 PM

Unlike Stephen Chow's classic, those are things you would want to watch again, this one is good, but once is enough.
作者: tvb128    時間: 2013-9-22 05:07 AM

Looks like it will end with a twist ending.
作者: Account_BB    時間: 2013-9-22 02:23 PM

有同感公仔箱論壇6 D! B; c8 v3 E  S6 I2 r
我有追看這套劇
6 n5 p1 U$ b0 W. U. y反而將《衝II》放在一旁
作者: liangl710    時間: 2013-9-22 10:53 PM

同上,冲II至今一集未睇。
作者: kipper0426    時間: 2013-9-23 10:05 PM

穿越劇其實算老梗了,劇情還ok公仔箱論壇% d. W, m0 b9 c  ?6 A' W
跟"冲II"相較,多了些劇情味。
8 ^' V, c; @# o3 r2 Y! P9 gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。只不過,結尾收太快了,一堆人輪迴到今世,可以是另一個故事的開始;4 J* x, r+ y$ d* i! ~+ U
而不是一張大合照來收尾,又來個爛尾,晒掉前面的好安排~
作者: sourdough    時間: 2013-9-24 10:06 AM

作者: boajai    時間: 2013-9-24 11:40 AM

actually.. if it wasn't bobby and esther,, i wouldnt even bother to watch this...
作者: k_k    時間: 2013-9-26 11:31 PM

劇情幾好笑,
作者: immwct    時間: 2013-9-27 09:44 PM

我好同意

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0