標題: 老了十歲… [打印本頁]

作者: cantbelieve    時間: 2013-9-6 11:51 PM     標題: 老了十歲…

十年光景,這些年做過的事能令你無悔驕傲嗎?
出左來社會做野先發覺中學係幾咁開心,好懷念日日遲了早退,行行企企食飯幾味既日子
作者: cry_tolate    時間: 2013-9-7 11:58 PM

我都好懷念以前中、小學時的我~
我覺得人生一定要有至少一個中/小學朋友keep到contact先不枉此生~
作者: fotocat    時間: 2013-9-8 12:35 AM

小學朋友我keep唔到,所以好羡慕keep到的人,但我keep到一個,真係得一個咁少咋,一個中學朋友contact,不過愈黎愈無乜特別話題,聯絡亦愈來愈少,因為出黎做野之後,大家接觸的人和事都唔同,好彩聯絡少極都會一年見一次.
羡慕樓主有令你懷念的中學年代,我中學年代無乜特別,包括同學老師同學校.唉!
作者: ngbaba164    時間: 2013-9-8 11:59 PM

作者: cantbelieve    時間: 2013-9-9 11:59 PM

我睇見呢個網,D人UPLOAD左中學D相,不禁令我想返起母校~
http://bit.ly/1a5QKPc
於是去母校官網睇返老師D團體照,現在都人面全非了~
ngbaba164 發表於 2013-9-8 11:59 PM
正呀個網,我又玩下先,希望中獎!
作者: cantbelieve    時間: 2013-9-10 12:13 AM

小學朋友我keep唔到,所以好羡慕keep到的人,但我keep到一個,真係得一個咁少咋,一個中學朋友contact,不過愈黎愈無乜特別話題,聯絡亦愈來愈少,因為出黎做野之後,大家接觸的人和事都唔同,好彩聯絡少極都會一年 ...
fotocat 發表於 2013-9-8 12:35 AM
唔緊要架,社交圈子唔局限於以前,做人要往前看,
回憶既野,間唔中先拎出黎懷緬下is ok,為免日後太多遺憾,而家好好珍惜身邊既人就是了
作者: cantbelieve    時間: 2013-9-10 12:23 AM

我都好懷念以前中、小學時的我~
我覺得人生一定要有至少一個中/小學朋友keep到contact先不枉此生~
cry_tolate 發表於 2013-9-7 11:58 PM
真失禮,我冇中小學朋友,得一個由幼稚園識到而家,哈
作者: bitterness    時間: 2013-9-11 02:33 PM

作者: akuma1342    時間: 2013-10-10 11:32 PM

It is fair, you get something and you have to let go something, You did not get any extra money while you study in school now you get pay from your job
作者: kwokdingding    時間: 2015-6-27 12:37 PM

人總會老的

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0