標題: 邊個牌子android機最好用? [打印本頁]

作者: sweetcherry    時間: 2013-6-8 09:38 PM     標題: 邊個牌子android機最好用?

我係用開iphone既, 依家想換部android機, 都驚會用唔慣, 想知邊隻牌子會好d呢??
作者: kennethchia916    時間: 2013-6-9 01:02 AM

個人推薦HTC 可以去試下實體機才決定買不買
作者: 鬆餅人    時間: 2013-6-10 06:03 AM

htc最易用,個介面係htc自家研發的,其他手機冇
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-10 06:55 AM

個人推薦HTC 可以去試下實體機才決定買不買5.39.217.766 Y2 c9 Y% h$ F6 M8 @2 X& y' _
kennethchia916 發表於 2013-6-9 01:02 AM
公仔箱論壇5 d7 a: T4 u3 G2 y
咁htc既話邊部好呀?@@
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-10 06:56 AM

htc最易用,個介面係htc自家研發的,其他手機冇
! d5 n$ ^! }, a公仔箱論壇鬆餅人 發表於 2013-6-10 06:03 AM
tvb now,tvbnow,bttvb' G2 s" W) m" X0 p  s
我睇過廣告好似話係叫htc sense?5.39.217.760 n- h& j8 j* R% Q4 @; ^& n
不過htc邊部好?
作者: 鬆餅人    時間: 2013-6-10 08:07 AM

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ ~5 g1 ?/ a4 g/ B" n
我睇過廣告好似話係叫htc sense?公仔箱論壇7 e+ _* }: z3 n, X2 O4 o
不過htc邊部好?+ x) \$ r/ K5 o2 n2 z" F& j4 M
sweetcherry 發表於 2013-6-10 06:56 AM
2 F& U$ N! V, ]* S9 y9 _6 B
係呀
* b6 E5 l( S  |. _公仔箱論壇依家梗係買one啦, 呢部近期大熱
作者: kennethchia916    時間: 2013-6-11 12:05 AM

( |2 F. I3 d% z4 z; A# Q# a咁htc既話邊部好呀?@@
8 O0 D* h# x1 q; D  Gtvb now,tvbnow,bttvbsweetcherry 發表於 2013-6-10 06:55 AM
8 @% h3 k3 f% d- w( E- l3 `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。【new one】或者【蝴蝶】  我正在用new one 弟弟用蝴蝶,快樂使用中。。。
作者: raif    時間: 2013-6-11 12:30 AM

HTC One
作者: 9時16分    時間: 2013-6-11 01:10 AM

, r6 t, G; X  l! ytvb now,tvbnow,bttvb【new one】或者【蝴蝶】  我正在用new one 弟弟用蝴蝶,快樂使用中。。。
. B$ Z* V% O0 S0 ^6 @2 tkennethchia916 發表於 2013-6-11 12:05 AM
/ v, \: K& \( }$ r: B# V) D5.39.217.76我E+都用緊NEW ONE, 真係好正5.39.217.764 S5 D* S! R0 Q* t% U
不過香港都有蝴蝶咩???
作者: 鬆餅人    時間: 2013-6-11 06:13 AM

# h; C$ }$ _3 A2 \$ a+ K& J
我E+都用緊NEW ONE, 真係好正TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# S3 b+ U1 V% C1 ]- ~% h
不過香港都有蝴蝶咩???tvb now,tvbnow,bttvb  L  V1 S, v2 l; e7 @5 [' M  y
9時16分 發表於 2013-6-11 01:10 AM
tvb now,tvbnow,bttvb8 P; j( J- z3 _7 }0 a$ T
有報導話HTC考慮緊係香港出butterfly lte或者2!
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-11 06:29 AM

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ u8 J: ~* y  l4 O) d  n& {
係呀7 Y7 N. E/ a& T# D9 C5 O
依家梗係買one啦, 呢部近期大熱TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- Y% r* w/ C- y4 m! G
鬆餅人 發表於 2013-6-10 08:07 AM
tvb now,tvbnow,bttvb& \  O3 @8 R/ U
個個都話one@@
+ e2 Z( @% w! _( s" k- htvb now,tvbnow,bttvb我search左個款睇係幾靚仔, 咁如果呢部同3星既s4比邊部好d?
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-11 06:31 AM

5.39.217.769 G! L9 G, n3 T& Z, q
【new one】或者【蝴蝶】  我正在用new one 弟弟用蝴蝶,快樂使用中。。。
3 q- @+ U* Y( j! d+ r$ r5 o+ Jtvb now,tvbnow,bttvbkennethchia916 發表於 2013-6-11 12:05 AM
5.39.217.769 c, v% P: B; d  @- M
蝴蝶個款睇落都好靚喎不過我更加鍾意one多d
作者: 鬆餅人    時間: 2013-6-11 06:52 AM

tvb now,tvbnow,bttvb7 s1 G) b/ {# l% ~' P( }
個個都話one@@
7 r) @4 j2 y. z1 h+ _公仔箱論壇我search左個款睇係幾靚仔, 咁如果呢部同3星既s4比邊部好d?1 L- ?8 k: }1 _7 z- \! a2 N
sweetcherry 發表於 2013-6-11 06:29 AM
; p# h$ \  y9 v+ s( N9 JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我無s4唔清楚, 不過我聽講s4有好多問題TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" D! i% ~1 _7 W2 H1 M: a- a  \
你去實際試下兩部機先囉, 我就鍾意one多d, 金屬機身有質感同襟用好多
作者: 你還好嗎    時間: 2013-6-11 07:08 AM

android機當中,我覺得htc做得最好,佢既介面有好多功能係方便過其他手機
7 e1 A6 e) \+ J, d4 A$ v3 N公仔箱論壇特別係近期既one更加有誠意,zoe動態相薄都好好玩
作者: 晴天陰天    時間: 2013-6-11 07:23 AM

: k; }3 s/ d$ {6 k+ ]# l! V3 e! W7 e我無s4唔清楚, 不過我聽講s4有好多問題9 r2 L4 d" l, V* f2 k- f8 L
你去實際試下兩部機先囉, 我就鍾意one多d, 金屬機身有質感同襟用好多
/ ~; @6 g7 Y" O鬆餅人 發表於 2013-6-11 06:52 AM
- J* {: y. ~- X- S; ^" x7 S# Y, T' p0 N5.39.217.76yes!我開頭都諗緊one定s4,最後都係買左s4,用落先知好多問題
  q/ r( j- A# H5 N0 v+ g* M例如傾陣電話都熱到咩咁,玩game又會lag
作者: 鬆餅人    時間: 2013-6-11 07:40 AM

" f5 n( l; J9 L  M  l
yes!我開頭都諗緊one定s4,最後都係買左s4,用落先知好多問題5.39.217.76" f* C; H/ `! i% x" S
例如傾陣電話都熱到咩咁,玩game又會lag
2 I+ q; y2 Z9 A* n  o. k公仔箱論壇晴天陰天 發表於 2013-6-11 07:23 AM
6 L& K. F. F- v" K/ ]公仔箱論壇我有d fd都咁講, lag應該係因為free ram唔夠啦, 聽佢地講得返7xx mb, 太食ram喇
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-11 08:16 AM

1 R' D) d/ ^& [) y
我有d fd都咁講, lag應該係因為free ram唔夠啦, 聽佢地講得返7xx mb, 太食ram喇公仔箱論壇; M3 H; L, j$ k# v0 i2 [. ~' {+ f# K
鬆餅人 發表於 2013-6-11 07:40 AM
  ~' n/ \0 h5 U4 H傾電話都過熱?!小心燒左喎@@
作者: 晴天陰天    時間: 2013-6-11 08:30 AM

燒都事小, 最怕係爆炸咋, 早排先有單3星手機爆炸
作者: kennethchia916    時間: 2013-6-12 03:47 AM

公仔箱論壇/ B8 F. j; n2 A( Z$ {' |
蝴蝶個款睇落都好靚喎不過我更加鍾意one多d
7 X" z* t2 e% ~1 x  h. bsweetcherry 發表於 2013-6-11 06:31 AM
7 ]: \, Q8 F0 k( _: L! }
one實在太有魅力喇 一見鍾情 第一眼看到它的機身設計 amazing 全新體驗
作者: kennethchia916    時間: 2013-6-12 03:50 AM

燒都事小, 最怕係爆炸咋, 早排先有單3星手機爆炸6 d8 d, s4 T  l/ ^% t5 F
晴天陰天 發表於 2013-6-11 08:30 AM
0 F& [0 v3 v; [' b* T  Ctvb now,tvbnow,bttvb我朋友還簽了兩部S4 (計時炸彈)

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0