標題: 近排有咩新機好呀? [打印本頁]

作者: sweetcherry    時間: 2013-5-27 06:27 AM     標題: 近排有咩新機好呀?

我淨係知有one同s4, 好似話note3都就黎有?仲有咩選擇呀?@@
作者: 米奇老鼠    時間: 2013-5-27 06:45 AM

note3仲要等喎' M) `3 V+ R0 ]$ S+ |& ]
我覺得one幾好, 自己都用緊
作者: maydayy    時間: 2013-5-27 07:06 AM

我買左S4, 但麻麻地好用...玩GAME會有D LAG
作者: sweetcherry    時間: 2013-5-27 07:20 AM

note3仲要等喎9 B' k8 J1 j( @9 z( C
我覺得one幾好, 自己都用緊4 l1 X4 T) b) I8 b' O: A6 w. |( x- r
米奇老鼠 發表於 2013-5-27 06:45 AM
, R; v  R3 a& t$ F! l' b+ ^公仔箱論壇one易唔易用呀?順嗎?
作者: sweetcherry    時間: 2013-5-27 07:21 AM

我買左S4, 但麻麻地好用...玩GAME會有D LAG
2 `* ?& K2 o) tmaydayy 發表於 2013-5-27 07:06 AM
4 |* ^/ P7 r- z, @+ G, K5.39.217.76下 咁奇怪?唔係話有2gb ram既咩, 都會lag?
作者: maydayy    時間: 2013-5-27 07:45 AM

; e, h9 b3 @9 M
下 咁奇怪?唔係話有2gb ram既咩, 都會lag?; \( ?% ?0 X* x) D/ T7 @1 U0 ^
sweetcherry 發表於 2013-5-27 07:21 AM
( f, b+ k7 ~; e3 Y- U係呀, 但一開機FREE RAM就得返幾百MB咋
作者: 米奇老鼠    時間: 2013-5-27 08:02 AM

- Z9 J/ ?& ?! X1 Y6 P5 j" e公仔箱論壇one易唔易用呀?順嗎?
  y3 d) v+ m' N4 `sweetcherry 發表於 2013-5-27 07:20 AM
/ C6 e) N0 J1 k5.39.217.76易用呀, htc機既sense ui都好好用架
; X- F) K5 c* ]/ qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。順, 我玩game同睇片都冇lag過
作者: 晴天陰天    時間: 2013-5-27 08:17 AM

我自己買左ONE,好好用呀,影夜境都好靚添
作者: 晴天陰天    時間: 2013-5-27 08:18 AM

9 Y4 F- C- V0 n! x& v/ V9 C% s5.39.217.76易用呀, htc機既sense ui都好好用架+ P! M; g4 Y/ d7 A
順, 我玩game同睇片都冇lag過tvb now,tvbnow,bttvb8 F/ \" N  K- b* v
米奇老鼠 發表於 2013-5-27 08:02 AM
+ A$ N* r! q" M* b公仔箱論壇agree,我第一之用android機,開頭都擔心難用,但用one都好易上手
作者: sweetcherry    時間: 2013-5-27 08:33 AM

我自己買左ONE,好好用呀,影夜境都好靚添
$ \* ?( \4 h! O# Y' U7 U: ]; @( s+ m- i4 l公仔箱論壇晴天陰天 發表於 2013-5-27 08:17 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% }5 U9 W. p1 X
我都聽講過話one影相靚既, 但如果同s4比, 邊部影相好d呢?
作者: sweetcherry    時間: 2013-5-27 08:34 AM

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 I2 r( z& B6 @, R  W5 |
係呀, 但一開機FREE RAM就得返幾百MB咋tvb now,tvbnow,bttvb* V2 m3 {) n- G$ b
maydayy 發表於 2013-5-27 07:45 AM
公仔箱論壇% B" F% S8 \( Z) U* N
下, 咁食ram?會唔會係3星系統問題...@@
作者: 晴天陰天    時間: 2013-5-27 08:55 AM

2 B& t. A! T0 J8 p6 y我都聽講過話one影相靚既, 但如果同s4比, 邊部影相好d呢?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 e, t! j' n  E* n6 O
sweetcherry 發表於 2013-5-27 08:33 AM
8 B  w5 z1 _: @$ U7 B8 r8 d2 o0 _1 rS4係像素高D姐,但如果講整體相片質素,我覺得ONE好D,就算影夜境都無乜NOISE,因為ONE既鏡頭同感光度都好D
作者: 布朗尼    時間: 2013-5-27 09:13 AM

近期最多人講一定係one同s4啦, 我自己出左s4, 但講真有d後悔, 部機有時會lag, 同埋新功能無乜用, 有d想trade左佢換one
作者: sweetcherry    時間: 2013-5-27 09:27 AM

2 p! o4 i$ i' a0 b8 X1 E5 H
S4係像素高D姐,但如果講整體相片質素,我覺得ONE好D,就算影夜境都無乜NOISE,因為ONE既鏡頭同感光度都好D5.39.217.76& u& J* Q- [" z5 t) q3 O5 `/ E
晴天陰天 發表於 2013-5-27 08:55 AM
0 i1 e4 a) M4 h0 q' @原來係咁@@我都唔係咁識呢d野, 不過岩岩search左one既試機相, 真係幾靚
作者: sweetcherry    時間: 2013-5-27 09:28 AM

近期最多人講一定係one同s4啦, 我自己出左s4, 但講真有d後悔, 部機有時會lag, 同埋新功能無乜用, 有d想trade左佢換oneTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, f" Q1 _' s) Z9 ^# D5 M3 H
布朗尼 發表於 2013-5-27 09:13 AM
9 i" s4 f5 j2 ^7 a# a/ I9 I5.39.217.76下, 咁慘, 如果想trade就快d喇, note3出埋應該再跌
作者: 友淺新恆    時間: 2013-5-27 03:47 PM

其實樓主唔好比較太多,自己鐘意就去馬.利申:本人用緊XZ
作者: 六少    時間: 2013-6-6 10:58 PM

有無人用緊Sony Z 覺得好架/

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0