標題: 《戀愛季節》春、夏、秋、冬四章,你最鍾意邊一章? [打印本頁]

作者: leekwoklam    時間: 2013-3-2 12:21 PM     標題: 《戀愛季節》春、夏、秋、冬四章,你最鍾意邊一章?

本帖最後由 leekwoklam 於 2013-3-13 07:12 PM 編輯 6 y; E4 E! w" v# X
tvb now,tvbnow,bttvb) ?3 e+ n0 ~/ |  c) c7 a
[attach]2078869[/attach][attach]2078871[/attach]5.39.217.767 p4 ^% a4 Z* t! m) B/ H& a% ?
所謂最喜歡,可能是指劇情最得你心;可能是指角色的際遇與自身有共嗚;5.39.217.76+ s, o) j0 ]7 q7 ~3 c7 y
可能是指男女主角表現很合襯;可能是指......
9 Q5 g* B5 s: v$ v$ _
[attach]2078870[/attach][attach]2078872[/attach]
" c6 v+ {$ @$ U% L7 p/ X& l+ Z其實駛乜理咁多?純靠直覺選最鍾意一章都得架喇,不過希望網友投完票後回帖時寫一些意見就太好了。tvb now,tvbnow,bttvb: D. h: c; t* \+ m3 R
注:回帖有寫出理由者可額外得2功勳+2tvb元。純灌水回帖當然乜都無啦。

- q6 S+ A( b8 K& k公仔箱論壇  P& o$ d. x( P5 @) m! [
2 G, T: O+ b/ j# L* d& g& p5 n% j

作者: mdboy888    時間: 2013-3-2 01:17 PM

剛剛不小心投了票3 U% C( r$ V+ M; `# a! d
這樣子對冬之章很不公平5.39.217.76/ d( s' H( [+ ?6 j' B* f

4 G. P1 f; J4 ~" s5.39.217.76但也投射出我內心喜歡的是林春芬那種類型的女孩
6 R; y; V1 U, y3 y2 J9 n* E5.39.217.76直爽顧家不奓華
作者: leekwoklam    時間: 2013-3-2 01:39 PM

mdboy888 不打緊,其實我對車王芬真係有好感,我會多過兩天才投票。
作者: 大文細佬    時間: 2013-3-2 04:03 PM

仲未睇冬之章.. 所以唔可以咁唔共平投票
0 M# t* y4 s/ b9 s  v7 ~3 E公仔箱論壇但睇咗三章.. 三章都有馬明出現.. 好想睇下馬明既發揮如何.. 希望唔好失望喇.. 你地知喇 --> 希望越大失望越大架嘛.. 等我睇完第16集就投票.. hehehehehe
作者: butyu    時間: 2013-3-2 11:44 PM

秋之章編劇得很好,胡定欣演繹何秋生角色很成功.其他演員都做得很出色.至於冬之章,因有珠玉在前(秋之章),對最後一章沒有太大希望.
作者: 电视狂    時間: 2013-3-3 02:59 PM

So far 就系秋之章。胡定欣同梁烈维演得好好,D表情都几真。但系未睇最后一章唔会咁快落定边个最好。
作者: leekwoklam    時間: 2013-3-3 03:11 PM

係呀,我會在星期二晚先投票。
作者: heihei07    時間: 2013-3-3 11:36 PM

我現時選秋之章, 胡定欣、梁烈维、黃浩信都演得好, 好看!
作者: stpapple    時間: 2013-3-4 11:38 PM

暫時最喜歡胡定欣的秋....
作者: leekwoklam    時間: 2013-3-5 09:45 AM

秋之章,四角戀最四平八穩。
作者: 大文細佬    時間: 2013-3-5 12:59 PM

仲未投呀... hehehehehe... 睇咗少少冬之章片段.. 唔知O唔OK呢
作者: 电视狂    時間: 2013-3-5 05:37 PM

好想知道马明点解系条街裸跑。
作者: mallowb    時間: 2013-3-5 09:51 PM

鐘意胡定欣著低胸
作者: 大文細佬    時間: 2013-3-6 03:39 AM

暫時得我一個人投冬之章呀
$ A2 o0 m5 Q+ D) ^" E, c' K  `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
. b  ?$ r% t: s講返個原因點解投先, 因為劇情有少少神秘, 我like估估下
作者: leekwoklam    時間: 2013-3-6 10:38 AM

唔緊要,可能馬明的粉絲未出動啫。
作者: serrurier    時間: 2013-3-6 11:22 AM

我稔現階段應該還未可以決定投那一章的票,因為冬之章只是剛剛開始,還未清楚故事的結構,但係睇見馬國明由開始到現在還是神神祕祕的背景,總覺得故事內容應該都幾吸引!總之到現時為止我對夏之章的評價較高,更期待胡杏兒對碰馬國明的火花出現!
作者: leekwoklam    時間: 2013-3-6 12:00 PM

serrurier 慢慢啦。
作者: estellacheng    時間: 2013-3-6 04:50 PM

我鍾意秋,因為現實都有咁樣女人。
作者: catmimi0405    時間: 2013-3-8 11:46 PM

秋之章好好睇,好容易投入去追,可能係演员出色,今次王浩信演得好自然,有进步喎!
作者: butyu    時間: 2013-3-9 07:18 AM

冬之章未播我已經投了票給秋之章,因為劇情很有創意.現在戀愛季節做完,如果再投票,仍然會投俾秋之章.
作者: leekwoklam    時間: 2013-3-9 10:23 AM

我同意butyu,冬之章未有失望但並非最愛。
作者: jackyyou1234    時間: 2013-3-10 01:17 AM

I like the first one actually
作者: kakawinwin    時間: 2013-3-10 12:24 PM

梗係秋啦5.39.217.764 y" H  [% L  a& G0 a% J
編得真係好好,令人有好多反思
作者: sagill01    時間: 2013-3-10 12:46 PM

冬之章公仔箱論壇$ [* U# L5 d6 b  I5 L" a9 _5 }
大結局冬妮見完浩林那段自白太深刻
; w& w2 M( l& l9 s8 oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。戀愛其實就不只是一種感覺?公仔箱論壇7 S4 e' e) O4 h( i
就算分開了...沉溺在那種感覺就是回憶了
7 \( a+ ], U; o7 ]2 I$ {2 g歷史就是人最珍貴的部份
作者: vincentsun    時間: 2013-3-10 04:28 PM

秋最好睇公仔箱論壇0 e% S; A! V1 X+ T1 K' Y0 U# x
創新之餘又夠緊湊
作者: hjp1980    時間: 2013-3-13 09:26 AM

我最钟意就是 秋之章,可能是本人系已婚人士,所以有所共鸣!!仲學識左一 D D 与人的相处之道。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  e& J, s" t6 q$ M5 G; M- M
两夫妻最重要就是要互相体谅同理解,讲可能好简单,但系要做就真系好难!!!
作者: happye608    時間: 2013-3-13 07:41 PM

其實四章都ok.
作者: av123    時間: 2013-3-14 10:14 AM

最喜歡冬之章, 支持馬國明!
作者: 柯南829    時間: 2013-3-22 09:29 PM

我喜歡秋之章, 因講到人的結局並不取決於命運, 乃在於人對人與事物的態度, 當秋生態度改變後, 雖然同樣遭遇老公有外遇而面對痛苦, 但她沒有揭穿它, 自己則外遊散心, 增廣見聞, 結果仍和好收場, 此劇讓有人思想空間, 好看!

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0