標題: 《初五啟市錄》~你來評評分 [打印本頁]

作者: leekwoklam    時間: 2013-1-31 02:24 AM     標題: 《初五啟市錄》~你來評評分

2 o1 G2 \" S# U7 {; Otvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' o  V9 m1 c: i4 x7 g! ~+ M
如果100分是滿分,各位網友會給《初五啟市錄》值多少分呢?
" o7 c' ]7 G, h0 Utvb now,tvbnow,bttvb如果你想在投票比分前,有些資料参考的話,請到訪以下有關本劇的評論,看完帖文才比分可能更加好呢。
5.39.217.76) `# Q, H  G- v$ s

- B9 h) {$ G, i, K0 M公仔箱論壇《林夏薇飾西關小姐可否大平反?》 http://www.tvboxnow.com/thread-2452850-1-1.html
: s, X4 P/ I% g9 G* x7 |6 Z# o公仔箱論壇《黃浩然演蘇飛是over還是ok?》 http://www.tvboxnow.com/thread-2445974-1-1.html
* t# f. p3 W: l! x& W5 jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《郭羨妮演出唐雅媛有讚有彈》 http://www.tvboxnow.com/thread-2446529-1-1.htmlTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ j8 e: \, j7 u1 T5 A- k
《肥妹細細粒老表、初五兩邊走》 http://www.tvboxnow.com/thread-2451095-1-1.html
作者: leekwoklam    時間: 2013-1-31 02:28 AM

各位網友可多看一、兩集才投票也未遲的,我會最少看到第12-13集才投票哩。
作者: markhamwong    時間: 2013-1-31 10:53 AM

第2-5集 should know good or bad show. If you watch 12 集. Then you will finish to watch the whole show. If everyone watch the whole show. TVB is not going to improve their programs.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" A" b- Y, O- I( L4 `
We are the boss not TVB.
作者: hpw2003    時間: 2013-1-31 12:23 PM

一般好睇啦,到后面好了
作者: nfffatsec    時間: 2013-1-31 11:50 PM

I do not why TVB use this name
作者: man0405    時間: 2013-2-1 05:04 PM

不合格吧 題材內容0分 笑點也沒
作者: serrurier    時間: 2013-2-2 09:21 PM

我俾啲份可能太低,但是俾這個分代表我對無綫還未死心!
作者: emilyyoyo    時間: 2013-2-2 10:20 PM

80分
作者: allenlau    時間: 2013-2-2 10:30 PM

起码称觉得比老表好睇好多
作者: s341999    時間: 2013-2-3 01:13 PM

都幾搞笑.
作者: bigheadmanken    時間: 2013-2-4 05:33 AM

There is always some standard for tvb shows. Good or bad is always depended on your liking.
作者: sourdough    時間: 2013-2-4 06:27 AM

作者: noobdao007    時間: 2013-2-4 08:17 AM

I feel that quite boring the show....
作者: 卓诺    時間: 2013-2-5 12:21 AM

60分
6 W% D3 O9 H2 ^$ q% b2 u; V; o没亮点
# [2 Z0 O8 z4 A4 U( f2 @- D4 i! \公仔箱論壇平淡
- Z$ P2 P' _  W+ m: _6 \! ?5.39.217.76一贯的TVB风格
作者: yusukeyong88    時間: 2013-2-5 12:24 AM

A bit bore lo. .
作者: sakurajiejie    時間: 2013-2-5 11:55 AM

睇咗第一集就完全冇再繼續睇落去嘅慾望。。so boring~
作者: ttwin    時間: 2013-2-5 03:35 PM

very funny...
作者: tannil    時間: 2013-2-6 01:51 PM

完完全全參照台灣的九十年代電影風格....
作者: adsli22a    時間: 2013-2-7 06:29 PM

I like that
作者: colbyng    時間: 2013-2-8 12:24 AM

boring so far!
作者: 大文細佬    時間: 2013-2-8 12:50 AM

我覺得黃浩然既演技仲有待改善.. 有啲小茄仲演得好過佢..  其他人都演得唔錯 4 G" a' J# s3 H9 m
唉.. 佢除咗"我的如意狼君"演得比較好少少之外.. 可能同佢讀大學既major有關.. 因為我都係讀呢個major... hahahahaha... 比較logical.. 對藝術唔係咁在行.. 如果佢想响呢行發展....希望佢繼續研究演技.. 又或者向有經驗既人學習喇... 我個人都希望佢成功.. 因為佢某啲時候太似哥哥喇
作者: leekwoklam    時間: 2013-2-9 10:50 AM

大文細佬 講得好啊。
作者: tvb8899    時間: 2013-2-9 09:39 PM

若果以時代背景的時空來看這劇情,可以用'吐血'來形容這劇多爛~
1 Y4 `9 \& {  m% yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% `8 I* A$ u9 K5 b4 |6 [" [
但若果以現今90后的思維,以90后的創作下,這是超水準之作~ tvb now,tvbnow,bttvb9 D; g# a& J* t0 C
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 C% b- _/ y+ X& w! A  k! Y
[無記不會用90后做創作編劇吧??????]
作者: leekwoklam    時間: 2013-2-12 04:48 PM

tvb8899 的部份論點和我不謀而合。
作者: 留美博士    時間: 2013-2-14 12:59 AM

還不錯,跟以往的戲路不太一樣
作者: wow999    時間: 2013-2-14 10:11 AM

just OK ....what you expect TVB
作者: 543245171    時間: 2013-2-14 05:31 PM

几不错的
作者: fujifuyu    時間: 2013-2-15 01:25 AM

我前面的无看~~10~后面开始看~~我觉得不错啊~~
作者: leekwoklam    時間: 2013-2-15 10:16 AM

到結局週又多人讚番,開心睇到大家理性的發言,李公公老懷安慰。
$ j  c! B3 A4 \  J* v8 ?5.39.217.76[attach]2048234[/attach]
作者: bigheadmanken    時間: 2013-2-15 10:25 AM

the conclusion is no good!!!!!!!
作者: jactkwn    時間: 2013-2-15 11:02 PM

套劇真係蛇頭虎尾……可惜!
作者: alan889900    時間: 2013-2-16 12:07 AM

大結局了, 都是一貫的大團圓結局.
作者: mdboy888    時間: 2013-2-16 12:28 AM

75分6 {4 r- C3 X8 A8 W- D5 E4 q4 V9 I
好希望tvb再製作出像創世紀,大時代那種大排場大製作的戲劇
作者: a2677030    時間: 2013-2-17 12:20 AM

劇情十年如一日, 熟口熟面, 失敗之作.
作者: mimifeng    時間: 2013-2-17 07:19 PM

真系好麻麻咯~~!看了第一集没有什么看睇下去的欲望。。。。
作者: irene9    時間: 2013-2-18 03:29 AM

is so boring
作者: 寄生馬伕    時間: 2013-2-18 06:16 PM

還好囉~但之前o既收視就比老表搶晒!!
作者: hkgsam    時間: 2013-2-18 10:43 PM

不合格
作者: 26709394    時間: 2013-2-19 01:58 PM

ok ok
作者: ngminyee    時間: 2013-2-19 04:11 PM

oklah.
作者: estellacheng    時間: 2013-2-21 12:37 AM

一般般啦!冇太大期望睇就ok

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0