標題: 其實呢出劇既內容一般,勝在有d野搞笑下 [打印本頁]

作者: 月夜之狼    時間: 2013-1-11 12:30 PM     標題: 其實呢出劇既內容一般,勝在有d野搞笑下

講真,睇完甘多集,我覺得個案和審既時間都太短了。好多時都系個檢控官都到線索兼揾到证据,叫d差人黎做乜春呢?全部只要檢控官諗下,就破案啦。一個故事都系一集開頭,一集搜證,一集結尾。審既過程都比較簡單,沒乜激烈既爭鬥。到時依家強奸案甘,往日沒甘鵪鶉既檢控官,由得個辨方系甘講,期間一d都沒打斷佢既意思,變得豬兜到死,由得個辯方由頭帶到尾。。。。。。!就算為左吸引人,帶個劇情都唔使做得甘出面。。。反而系成班二對配角既分支感情野仲搞笑d,等觀眾想睇多幾場,不過又短短甘收尾。
作者: leekwoklam    時間: 2013-1-11 08:35 PM

本劇另一亮點是有很多漂亮的女配角,敏芝、陳煒、王君馨、高海寧...
作者: iffysam    時間: 2013-1-11 09:24 PM

多靓女而且森美几搞笑
作者: smellycat605    時間: 2013-1-12 05:34 AM

以最近嘅出品,呢套算不错啦。。。。
作者: badman9394    時間: 2013-1-12 11:43 AM

已經不會對劇集內容有期望。依家D劇大多是愛情劇,只是轉換不同身份,大結局的看點都是男女主角 是否/如何 在一起。雖劇名是法網,但主線是愛情,所以審訊過程......!!!
作者: Icedtea_822    時間: 2013-1-12 03:16 PM

多靚女,各種年齡階層都有。。。
作者: Swordsman83    時間: 2013-1-16 01:48 AM

lame joke sometimes.
作者: ying_ming    時間: 2013-1-16 04:40 PM

多靓女而且搞笑
作者: Sakspark    時間: 2013-1-17 12:50 AM

森美就搞笑啦!!!!王君馨感觉最诱人啊!!!
作者: ooic7776    時間: 2013-1-17 02:52 PM

森美就搞笑啦
作者: Raindash    時間: 2013-1-17 11:57 PM

Ya, it is funny and relax.
作者: elvis333    時間: 2013-1-18 01:58 AM

几中意森美拍戏   距果部分几好睇!
作者: catmimi0405    時間: 2013-1-18 04:34 AM

It's basically not a legal related drama ... Just a 處景drama
作者: cottoncandy    時間: 2013-1-18 08:22 PM

法庭上的戲部份冇一次有壓迫感,寫唔出令人緊張既橋段,so far so good 啦
作者: 屁屁zzz    時間: 2013-1-18 08:24 PM

i agree, it's a bit boring to watch
作者: skyblue2779    時間: 2013-1-18 10:22 PM

反而比较锺意睇波地多过laughing..
作者: butyu    時間: 2013-1-18 10:42 PM

呢套劇舊樽新酒,不過勝在劇情順暢.
作者: rogerstudio    時間: 2013-1-18 11:38 PM

就快大結局啦~~ 好緊張~~~
作者: 留美博士    時間: 2013-1-20 12:23 AM

除了美女多,劇情也不錯,還有天華的演出,整體算是好看的劇
作者: timmy22    時間: 2013-1-22 09:43 AM

1# 月夜之狼
" W% x' `5 F, m# k6 N0 l$ v1 p5 ?公仔箱論壇- V% ?, V- U1 _& ^9 K2 ]
Yup... a bit short and so easy n so fast to clear it!!
作者: ~chopper~    時間: 2013-1-23 05:09 PM

幾好看不錯
作者: serrurier    時間: 2013-1-23 09:58 PM

在黃金時間播放的劇集,要全人類都滿意,似乎有點困難!
作者: gigi831008    時間: 2013-1-23 11:35 PM

近期感覺剧集有進步了! 希望能有更好的戏看吧!

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0