標題: 出左黎做野三個月 [打印本頁]

作者: 怪手    時間: 2012-12-16 08:06 PM     標題: 出左黎做野三個月

出左黎做野三個月 大學生畢業 應該有幾錢人工
作者: jackycopy2002    時間: 2012-12-16 10:12 PM

要睇你讀邊科~ 又睇你做邊科
我個friend畢業出黎, 做左半年都係12k-13k左右
作者: juesa    時間: 2012-12-17 03:11 AM

真係睇你做咩行
作者: abanaba    時間: 2012-12-17 04:12 AM

萬零蚊,唔錯嗽。周街都係大學生。
作者: dotcomprince    時間: 2012-12-17 10:17 AM

Depends on what you are doing........please be specific :)
作者: ymlo8888    時間: 2012-12-17 10:33 AM

大約 10000 - 15000 左右.
Good Luck !
作者: garydvd    時間: 2012-12-18 08:41 AM

Depends on what kind of job you are doing,
< 11000 is reasonable.
作者: e91913850    時間: 2012-12-18 12:30 PM

一萬多, 我公司有個得$8000
作者: fffxxx100    時間: 2012-12-18 04:39 PM

good good
作者: joekitty    時間: 2012-12-18 06:05 PM

剛畢業唔多, 我公司請都係8500 starting, 做左一年都係去到~9500
作者: chaufun    時間: 2012-12-18 06:27 PM

應該過萬文!
作者: jensenchan    時間: 2012-12-19 09:47 PM

in malaysia.. only RM2200...
作者: babywa19861119    時間: 2012-12-19 10:59 PM

OVER 10K
作者: cong90    時間: 2012-12-20 12:04 AM

最重要睇你做乜啦。好煩的。剛剛出來。高不成低不就的。哎
作者: ahqoo    時間: 2012-12-26 01:03 PM

>.<! omg
作者: =kelvin=    時間: 2012-12-27 03:24 PM

in malaysia, fresh grad can get 2000 only..
作者: chrismok2    時間: 2012-12-27 04:56 PM

Fresh Grad w iBank intern exp. , 25K for IT industry
作者: Loklunbillyham    時間: 2012-12-29 02:46 PM

Around $20000
作者: aa747191    時間: 2013-1-4 01:44 AM

Just start fm 10K around is very good!
作者: kalalee335    時間: 2013-1-17 11:35 PM

大學生同屎一樣,沖走左又會再有~~~
唔好以為好有寶...大學生有1萬算好
作者: kalalee335    時間: 2013-1-17 11:37 PM

1M LOW~~~
作者: spider88    時間: 2013-1-18 02:50 PM

做咗3個月其實同無經驗差唔多
作者: kakawinwin    時間: 2013-1-27 11:05 AM

而家真係萬零蚊架咋
作者: kayong05    時間: 2013-1-27 11:32 AM

$11000
作者: kampan    時間: 2013-1-27 07:41 PM

不過而家過萬都好普遍~~因為多左個最低工資
作者: serrurier    時間: 2013-1-28 12:23 AM

我稔依家初初出黎做野的大學生,一般的起薪點會在一萬至到萬八蚊之間,還要看看個別的行業而定!不要過於短視現在的收入,最重要係前景光明!相信好快就會有頭天。努力!加油!奸爸爹!
作者: alternative    時間: 2013-2-13 09:06 PM

睇下你讀咩同做咩囉
作者: m.sun0701    時間: 2013-2-17 02:56 PM

想要一萬多都無..好苦
作者: 啊文~    時間: 2013-2-17 03:06 PM

要睇你讀咩同想做咩工~
作者: love349    時間: 2013-2-17 04:25 PM

主要睇你搵咩工,有的工唔駛學歷都有萬幾-2萬元個月...
作者: jjwah    時間: 2013-2-17 04:39 PM

大公司話你冇經驗.小公司又請你唔起.你想要幾銀
作者: applemary    時間: 2013-2-17 09:53 PM

應該1萬左右
在此祝你心想事成
小測驗☆─超準的:-o   按下面的步驟一步一步做,不要作弊,否則你的希望會落空⋯⋯ 發送這個留言的人說:她的願望在10分鐘內變成現實。⋯⋯ (這個游戲的結果非常有趣,注意:按順序往下讀,不能跳躍地往下讀)⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ (首先拿一只筆和一張紙)⋯⋯⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ (當你在選擇人的名字時,保証是你確實認識的,並且是憑第一直覺)(每次向下移動一行──記住:不要跳躍的往下讀)(1。首先,在一列中寫下 1到11的序號(即1。2。3。4。5。6。7。8。 9。10。11。)(2。在序號1和2的旁邊,寫下你所想的任意兩個數字)(3。在序號3和7的旁邊,寫下任意兩個異性的名字)(4。在序號4、5和6的旁邊,寫下人(朋友或親戚……)的名字)(5。在序號8、9、10、11的旁邊,寫下4首歌的名字)(6。最後,許一個願)[解答]不要先偷看喲!否則不準喔[解答]1.你必須把這個游戲告訴給(序號2旁邊寫下的數字)個人。2.序號3是你所愛的人。3.序號7是你所喜歡的但不能與之相伴的人。4.序號4是你最關心的人。5.序號5是非常了解你的人。6.序號6是你幸運之星。7.序號8的歌適合序號3中的人。8.序號9的歌適合序號7中的人。9.序號10的歌最能代表你的想法。10.序號11的歌是你對生活的感受。(讀完這個留言後,在1個小時之內轉載到10個地方,如果照此做了,你的許願就會變成現實,否則,就會事與願違更多.
作者: ikes2    時間: 2013-2-18 01:17 AM

無造幾多錢ga~經驗最重要
作者: nmnm18400    時間: 2013-5-20 10:53 PM

初出黎做野人工唔會太多係正常, 所以好多人做part time.
全職份人工唔夠駛,可以網上工作搵外快~

於網上宣傳資訊,時間自由,多勞多得,無論是退休、在職或兼職人士也適合工作。
每天只需用電腦工作2-4小時, 便可賺取額外收入。
一間全球最大公司,現正物色一些合作拓展市場的伙伴。
有正職的朋友, 可以在正職的同時, 多了解這個機會,
從兼職開始; 没有工作的朋友, 更加要把握機會, 讓自己成功。
更多資料請登入以下網址

homejobeasy.wf  h8.com
作者: dom2007    時間: 2013-10-20 09:06 PM

做野三個月就唔好計錢la...

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0