標題: 林峰生了劉華病 [打印本頁]

作者: kerofaye    時間: 2012-9-29 03:35 AM     標題: 林峰生了劉華病

林峰初出道時扮羅嘉良細佬個時﹐ 演技幾得架...做乜似乜公仔箱論壇- T- x' `! B2 g( c
係後黎做左 chok峰...就患了劉華病....成日都走唔出個 chok 框公仔箱論壇" Y4 P0 Y( O+ G

4 Q. o. q7 Y7 U0 S5.39.217.76
! I* o$ \& ?! q: p, s. ^公仔箱論壇劉華咪係咁做了幾十年而家重係做緊劉華...
作者: mie7167    時間: 2012-9-29 02:00 PM

劉德華經過歲月磨練現在有咗好深厚演技,也拿了影帝,不能同日而言。 chok峯根本冇得比,你可以去睇睇“桃姐”自然而不造作。
作者: kinsoong    時間: 2012-9-30 12:15 AM

見到林峰已經唔想睇了....
作者: gn00510447    時間: 2012-9-30 12:16 AM

已經好左好多AR LA...
作者: gto009    時間: 2012-9-30 05:27 AM

如果唔係佢做, 可以搵邊個頂?
作者: colourbeast    時間: 2012-9-30 02:14 PM

作者: Icedtea_822    時間: 2012-9-30 02:31 PM

林峰而家嘅演技,連當年劉德華“獵鷹”裡面嘅演技都不如!!
作者: pjakkkk    時間: 2012-10-1 09:39 AM

一般般吧。。。
作者: abcdboy    時間: 2012-10-1 09:46 AM

劉華都係好戲之人...5.39.217.765 c+ m* r5 x& |3 n! ~
我覺得暫時未有得比較.., T: I& r1 P, V' v* ^
TVB 依家都係靠樣搵食...D 戲係愈來愈差...無辦法8 y1 A% [$ y) d7 N/ b$ q7 @1 x6 l

作者: wilfredzzm    時間: 2012-10-2 02:24 AM

今年都系他噶戏,TVB难道没其他男演员了吗?
作者: jimmer    時間: 2012-10-2 09:40 AM

感觉林峰呢出戏都演得几好啊
作者: Serenity    時間: 2012-10-2 01:54 PM

刘华永远都是那么浮夸演技。。。
作者: tontsang2013    時間: 2012-10-2 05:35 PM

刘华演技好了很多....林峰沒得比....樣又.......
作者: 屁屁zzz    時間: 2012-10-2 08:18 PM

ok la, just killing time
作者: HunterJacky    時間: 2012-10-2 08:25 PM

林峰.......响《雷霆扫毒》D演技ok啦,并唔係各位讲得甘差嘅。
作者: catmimi0405    時間: 2012-10-3 01:55 AM

I don't think so. I think he is pretty good in acting.
作者: carsonchan    時間: 2012-10-3 05:28 AM

樓主唔好係到發神經la
作者: nickp    時間: 2012-10-5 01:21 AM

作者: aires    時間: 2012-10-5 03:06 AM

3# kinsoong
* _/ `5 L: I' L/ p7 m. A! OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* f& c! m3 B, h" Y) ]
cant agree more~!
作者: jtjt625    時間: 2012-10-6 03:49 AM

劉德華經過歲月磨練現在有咗好深厚演技,也拿了影帝,不能同日而言。 chok峯根本冇得比,你可以去睇睇“桃姐”自然而不造作。
/ p, h7 n8 g7 [5.39.217.76mie7167 發表於 2012-9-29 02:00 PM
" A. f4 i5 o" v( L4 P5.39.217.76我唔覺噃。而家嘅劉德華做戲時始終都仲係做緊自己。
( _9 |7 c# q8 {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你咪以為佢攞咗影帝就代表佢有演技先得架
作者: hkers88    時間: 2012-10-6 01:46 PM

作者: alantct    時間: 2012-10-6 08:21 PM

igzagree
作者: kerofaye    時間: 2012-10-10 04:35 AM

2 q* s+ t9 c% A8 G
我唔覺噃。而家嘅劉德華做戲時始終都仲係做緊自己。5.39.217.76( n& C% R1 [3 i$ e5 [; u
你咪以為佢攞咗影帝就代表佢有演技先得架
5 o3 Z; M6 r0 c7 o& y5.39.217.76jtjt625 發表於 2012-10-6 03:49 AM
公仔箱論壇  }7 k6 q" u7 z& p. v
同意 ﹗ 同我諗法一樣
作者: kerofaye    時間: 2012-10-10 04:42 AM

林峰而家嘅演技,連當年劉德華“獵鷹”裡面嘅演技都不如!!
1 \& v: h' y' ?  D6 e2 c* cIcedtea_822 發表於 2012-9-30 02:31 PM
! m  K' R# i$ P+ D" rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我反而覺得當年“獵鷹”裡面的"劉德華"....演得好過現在的"劉華"TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: _; v% B. U% @4 Z) b. K( L) h

# J- b: ^6 M' j. }! Z; V& ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( y: s& ], w$ |8 a; k! N
當年佢係演"江大偉"....而家演黎演去都係演"劉華"
作者: xtreme    時間: 2012-10-10 10:42 AM

he is ok
作者: tv8dy    時間: 2012-10-11 11:21 AM

其實 chok 都是大家給他的名字而已呢~
  [0 p% Q4 |! L% _$ e其實他還是他.. 沒什麼改變, 爲什麽不可以看下人家的努力,你們認為每個人都可以演戲嗎?倒不如你們試試去演戲,看下你們自己的演技如何?5.39.217.768 X2 i( `9 |7 k2 p" Z* _: n/ I
其實chok這首歌真的寫的很好,點樣擺甫士都有你既事,點解穿黑絲都會變怪異,點樣講清楚都說有暗示。。。
作者: leon0621    時間: 2012-10-12 10:20 PM

不喜歡就別看啦....
作者: kerofaye    時間: 2012-10-13 06:06 AM

其實 chok 都是大家給他的名字而已呢~
2 d  b2 @1 c3 l6 ^tvb now,tvbnow,bttvb其實他還是他.. 沒什麼改變, 爲什麽不可以看下人家的努力,你們認為每個人都可以演戲嗎?倒不如你們試試去演戲,看下你們自己的演技如何?5 [% e5 ?$ V* v0 {( b. ]0 Y
其實chok這首歌真的寫的很好,點樣 ...
, t) G2 t, J9 C5 h- BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tv8dy 發表於 2012-10-11 11:21 AM
9 M! t; E% @) ^8 x0 g. B1 Q# K" O6 |真係想試去演戲架, 有冇好介紹先?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 v; k' P- ~% {/ X: ?: [+ S: \- r" ]

0 ~. l& v3 q+ n* m有﹐ 有看到他的努力!! 就係因為愛林峰先唔想佢走劉華條舊路...
作者: yauyau1985    時間: 2012-10-15 10:08 PM

chok過龍了..
作者: rogerstudio    時間: 2012-10-15 10:28 PM

Agree with you...
作者: wbhadam    時間: 2012-10-16 03:47 PM

最紧要投入角色
作者: huangjunhao    時間: 2012-10-16 04:34 PM

唔系啊,我觉得佢chock得来几好睇啊
作者: tks4th    時間: 2012-10-16 07:56 PM

I haven't seen even a episode
作者: marlboro123123    時間: 2012-10-17 02:08 PM

who is 刘华 ? the shorty & over-acting guy ?
作者: hapaljj    時間: 2012-10-17 03:19 PM

林峰.......响《雷霆扫毒》D演技ok
作者: tipton    時間: 2012-10-17 03:48 PM

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: tch710    時間: 2012-10-18 11:00 AM

林峯真係好難頂...佢真係以為自己好靚仔
作者: venusbbv    時間: 2012-10-18 12:14 PM

佢仲爭好多班囉~~
作者: user5616    時間: 2012-10-21 12:25 AM

劉德華經過歲月磨練現在有咗好深厚演技,也拿了影帝,不能同日而言。 chok峯根本冇得比,你可以去睇睇“桃姐”自然而不造作。5.39.217.765 v2 h/ F  a$ @/ }5 T+ D
mie7167 發表於 2012-9-29 02:00 PM
2 H/ S, X  K1 q4 o$ ztvb now,tvbnow,bttvb非常赞同!
作者: 19851221    時間: 2012-10-22 01:30 AM

贊同
作者: MRW1129    時間: 2012-10-22 01:38 AM

但林峰今次又做得唔錯堝
作者: winnie44    時間: 2012-10-22 10:40 AM

林峰 can not compare to Andy Lau.
作者: winnie44    時間: 2012-10-22 10:40 AM

comparing apple to orange
作者: winnie44    時間: 2012-10-22 10:42 AM

not fair to compare 2  of them

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0