標題: [疑難求助] 真系好想拍拖 [打印本頁]

作者: jojo-pooh    時間: 2012-6-14 08:47 PM     標題: 真系好想拍拖

眼見身邊的人,都有個伴侶,有的同學仲結婚生BB ,自己都仲系一個人,而且宜家都就來26歲,家庭備左好大壓力。
作者: kingcccc    時間: 2012-6-14 09:44 PM

你係男定女先?
) g! m0 C$ B0 ~" ^4 O2 I7 J* jtvb now,tvbnow,bttvb男都好D...女就真係慘, 女多男少咁嚴重# Q* @. `0 V6 D* x! w
質素好的男仔就更加少...我自己係男仔, 有時我都覺得佢地真係唔掂...
0 Y  _8 V7 z7 B  D" K7 l但為拍拖亂去識男仔的話, 最後損失可能係你自己
作者: cuttof    時間: 2012-6-14 11:19 PM

如果你26歲都冇女朋友, 一係你身邊好少女仔, 一係你害羞.5.39.217.769 H: O: g/ \9 y4 ?5 d' y! q' J3 w3 S0 y
如果你的目標唔係結婚生仔, 純粹想試吓攞經驗, 你可以搵婚姻介紹所試吓.
作者: codyhk123    時間: 2012-6-14 11:51 PM

就黎 25 o既我都有依 D 煩惱..
& C/ m1 o* O( k5 b/ F' x0 e7 L每次探一次婆婆又問一句「有女朋友未呀, 幾時帶上黎呀」..
作者: kingcccc    時間: 2012-6-15 07:52 PM

男仔其實應該事業行先, 25-26歲仲好後生洗鬼急咩...
作者: copyok    時間: 2012-6-16 12:58 PM

別在電腦前了
作者: copyok    時間: 2012-6-16 12:58 PM

別在電腦前了,走出家門
作者: cyrussss    時間: 2012-6-16 08:28 PM

我都有呢個煩惱,只可惜身邊女性朋友太少...tvb now,tvbnow,bttvb9 O' X3 x% w2 T" Z4 R- B* _8 i
自己又無其他特別興趣(e.g. 打波...)
作者: lp1234    時間: 2012-6-16 08:51 PM

4# codyhk123
5 Q$ D1 g3 a* I4 LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。同感!唉!
作者: i熊仔    時間: 2012-6-16 08:55 PM

有錢你驚無?" q& l. j7 ?# S+ C
男講實力,女講魅力.不變定理!
作者: dpcomic    時間: 2012-6-16 09:37 PM

對, 個個都話要30 age 前就要結婚,都唔知係咩定理.
9 N# w4 A6 u9 m/ f, u5 n3 @6 xtvb now,tvbnow,bttvb你仲未拍拖, 會唔會覺得自己的性格有問題, or 外表? 我意思唔係一定係靚仔或是靚女, 不過至怕d不修邊幅的人, 人地第一眼對你的image 都唔好啦.
作者: 55173    時間: 2012-6-16 09:51 PM

人地結婚同你有咩關? 26歲無女朋友好出奇咩,有的人有錢又有學歷子不過唔想有女朋友..- {7 W  j; A& W5 J! F- j: p
你既問題是有無對象先或者個人唔夠主動...
作者: catball9999    時間: 2012-6-16 10:16 PM

別在電腦前了,走出家門
0 ^; }2 K% p1 O5.39.217.76copyok 發表於 2012-6-16 12:58 PM
) H" _  t/ Q- M8 j: J
& z) R! L! d  |8 }! `
說得對, 整天呆在電腦前, 怎樣去結識女孩子, 結識了, 人家也不會喜歡, 真是想拍拖的, 先檢討, 後改善, 守株待兔沒用的。
作者: calvin6302    時間: 2012-6-16 11:00 PM

我連一個女性朋友都冇.....真係好唔開心...公仔箱論壇3 V; E! e5 m9 m3 m; L: y0 k
但係我知自己問題係邊, 都改緊
- p& [: J' U% z/ O不過唔係樣樣野都咁易, especially都人既性格方面....
作者: codyhk123    時間: 2012-6-17 12:51 AM

係身邊少異性朋友呢, 可能工作性質關係  ?4 T1 ?) D$ p: K: |
自問都唔算特別宅呢, 不過黎黎去去都係果兩三堆朋友公仔箱論壇; O' p! s1 Y7 G0 {: l6 t
公仔箱論壇% [$ N- c9 k6 N
的確, 我都相信事業可以吸引異性, 但都想早D 識到一個, 可以相處時間耐D, 唔想到時結婚先發覺大家唔多夾
作者: tim2002chan    時間: 2012-6-17 11:07 AM

隨緣吧!命裹有時終需有命裹無時莫強求!!
作者: jojo-pooh    時間: 2012-6-17 05:07 PM

多謝大家噶意見,我系女仔來噶,身邊噶朋友都系男性朋友多的,好似辦公室就有14個男仔,可惜唔系結左婚,就系有親戚關係,剩低噶就系的90后,真系講都沒人信。
作者: AlanKwok1122    時間: 2012-6-17 05:18 PM

我今年都30了TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) D5 U2 A: N6 Y4 O  N! e
我個樣同頭像差浯多公仔箱論壇0 Q& ?# K% k& c, @
身高同佢一樣咁矮公仔箱論壇. M1 H: W" A: S* @2 x: O8 B( o

Z# [7 p- {* {1 D唔知我幫唔幫到你
作者: i熊仔    時間: 2012-6-17 08:44 PM

多謝大家噶意見,我系女仔來噶,身邊噶朋友都系男性朋友多的,好似辦公室就有14個男仔,可惜唔系結左婚,就系有親戚關係,剩低噶就系的90后,真系講都沒人信。 ...! X7 l8 w/ f& J6 \
jojo-pooh 發表於 2012-6-17 05:07 PM
5 N! C; u" q0 f* s
tvb now,tvbnow,bttvb& I0 v' u! w" b9 l8 S
那小心選男友囉,如果為"拍拖"而拍拖.那拍拖只是"表面風光,心裏很乾"
作者: Arrkam    時間: 2012-6-17 09:06 PM

多謝大家噶意見,我系女仔來噶,身邊噶朋友都系男性朋友多的,好似辦公室就有14個男仔,可惜唔系結左婚,就系有親戚關係,剩低噶就系的90后,真系講都沒人信。 ...5.39.217.76. M! t+ ?9 p8 t: N  y1 K2 t0 S8 Q
jojo-pooh 發表於 2012-6-17 05:07 PM
tvb now,tvbnow,bttvb# o% y; W- \3 b
我反而跟你調轉公仔箱論壇" R+ l: X  H, l- i% {
我係男仔TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% p" j" y- }" v# g: Q! g  {8 \; v0 o
公司大部分女生
: f. y; k, a0 U& wtvb now,tvbnow,bttvb但係唔係等結婚就是有男朋友
4 M  }# K; M7 }8 `. a1 h8 i# L# {tvb now,tvbnow,bttvb特別係年紀相若個啲
作者: codyhk123    時間: 2012-6-17 10:45 PM

5.39.217.761 h  u! {: m' f( X! {
5.39.217.76, v% J- g4 R. a& B& x
那小心選男友囉,如果為"拍拖"而拍拖.那拍拖只是"表面風光,心裏很乾"TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ b- b* a0 b7 W8 r
i熊仔 發表於 2012-6-17 08:44 PM
tvb now,tvbnow,bttvb2 t3 ?0 n: t* Y( a7 B
有點同意...不過覺得係拍左一段時間相處唔多o岩先會有咁o既感覺" ^6 a7 O2 T: V/ F5 K
但係拍拖過程之中都係比個機會更了解自己呢~
作者: lp1234    時間: 2012-6-18 08:21 PM

多謝大家噶意見,我系女仔來噶,身邊噶朋友都系男性朋友多的,好似辦公室就有14個男仔,可惜唔系結左婚,就系有親戚關係,剩低噶就系的90后,真系講都沒人信。 ...
5 K  n$ C4 I% Q* I+ C  |, o$ H3 w1 T5.39.217.76jojo-pooh 發表於 2012-6-17 05:07 PM
8 R- l: \% K; {: X2 @. l0 L% _" [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。身邉的人也是結了婚,也不是香港人!!有時溝通不了!!!
作者: wmy123    時間: 2012-6-18 09:21 PM

只是緣份未來,隨緣.
作者: dreamsangel    時間: 2012-6-18 09:36 PM

可以了解你的心情5.39.217.76" n* y. x6 m$ g  `% u
, q1 q& ?" J' }7 N
但這種事是強求不來TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) i* T# Q7 B9 Q" i/ T& Y4 {
) Q' n- w0 {) g# E+ R; ^
也許你可以先充實自己5.39.217.76! Y1 j8 W" l! c& P
5.39.217.76/ w' w& f! D: F
可能是口才身材外貌
& \! x0 f" ?; Z& ?2 C+ q% u4 b5 r+ Ftvb now,tvbnow,bttvb
% k: a7 {) C9 a7 N0 rtvb now,tvbnow,bttvb機會上門才不會白白溜走
作者: kityankit    時間: 2012-6-19 11:29 AM

係身邊少異性朋友呢, 可能工作性質關係公仔箱論壇( F4 U: y' C# i/ V8 X. Y2 e
自問都唔算特別宅呢, 不過黎黎去去都係果兩三堆朋友
& X  r" \% c' W) m$ e$ l4 ~2 Ytvb now,tvbnow,bttvb5.39.217.76$ D7 c5 u' ?) I0 \7 f
的確, 我都相信事業可以吸引異性, 但都想早D 識到一個, 可以相處時間耐D, 唔想到時結婚先發覺大家唔多夾 ...
+ k9 J) o) N4 x0 `codyhk123 發表於 2012-6-17 12:51 AM
6 j- P" @( |7 b# l& D3 G公仔箱論壇
" W% d5 \1 J" E. E. {3 f$ L同你一样情况!公仔箱論壇; M9 Z0 G1 e4 s! x- z
我还衰过大家,因某些活动识到一个女仕,有段长时间,因某事出现而相爱,开始无耐就被家人阻止,现左心都封闭,心如撕裂0 B( ]. w' B' y* F2 d9 N" A
事因爱上一个比自已大好多的人
4 J& R. a- B$ L0 E! U1 K自己识就被家人阻止,经人介绍就比人玩tvb now,tvbnow,bttvb5 t# L  l  j8 L/ b+ I( l
有时单身还自在,随缘各位,伤多几次想法不同
作者: 外星怪兽    時間: 2012-6-21 04:09 PM

唔使甘心急!!!
作者: jeff729    時間: 2012-6-21 09:51 PM

多多賺錢,以後才養得起老婆小孩
作者: ljbzyhh    時間: 2012-6-22 05:24 PM

走出去,领回来。
作者: kazafkazaf1    時間: 2012-6-23 12:36 PM

那麼多年了,依然放不下她...
作者: bisa888    時間: 2012-6-24 03:46 PM

主動D 出席多D唔同既場合  識多D人tvb now,tvbnow,bttvb' t" M8 A  l) K. x6 e
祝樓主早日搵到自己喜歡既另一半^^
作者: Cloud_Strife    時間: 2012-6-25 02:03 AM

我都想多D異性朋友...但都係工作性質關係,真係搵唔到
作者: ahwing88    時間: 2012-6-25 03:28 PM

緣份既野..講唔定架啦..可能話來就來架啦!!..
作者: jacky000329    時間: 2012-6-25 09:54 PM

把你的電腦封鎖起來
# S) [+ n' B0 d: `4 D# R- ^) Wtvb now,tvbnow,bttvb然後走向人群
作者: ngma    時間: 2012-6-25 11:01 PM

同意樓上~
作者: pilipalahei    時間: 2012-6-26 08:16 PM

26岁就愁结婚的 肯定是女孩罗 现在的男生 26岁都还没玩够 都不愁的
作者: lamk85    時間: 2012-6-26 08:48 PM

唉....我都冇.....公仔箱論壇0 ]  D, R6 k  j$ D8 T' t1 {
但又唔想求期搵個....唉...

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0