標題: 佟本善死到很stupid [打印本頁]

作者: jinglow    時間: 2012-1-2 06:20 PM     標題: 佟本善死到很stupid

被人捅了一刀,流血不止,还可以又天亮跑到天黑,然后晕了。醒了之后,在又天黑跑到天亮,然后莫名奇妙跑到一个没有人的码头,躺在船上死去???大老啊..., 可以跑一日一夜不死,不如等人来救啦... 你说 stupid 不 stupid 啦?
作者: mecaoni    時間: 2012-1-2 07:44 PM

我好似冇睇  晚点去睇睇
作者: barryso28    時間: 2012-1-2 07:58 PM

作者: troy950518    時間: 2012-1-2 07:59 PM

己經有結局流出了??
作者: 赤溪砂瀑    時間: 2012-1-2 09:57 PM

什麽屁爛結局?!
作者: 赤溪砂瀑    時間: 2012-1-2 09:59 PM

有時閒跑來跑去,卻不去醫院看醫生,什麽結局來的?
作者: phirene    時間: 2012-1-2 10:03 PM

最奇怪的是竟然街道上一個人也沒有呢
作者: porporg    時間: 2012-1-2 10:16 PM

结局出来了么?我去找找
作者: thankyoumo    時間: 2012-1-2 10:32 PM

最好笑係,佢個office明明有電話,打電話叫人救命就算啦,係要沖落街為乜=.=完全劇情安排,我認一小時已經足夠完故事,冇咩必要成兩個鐘隔硬拖長黎講
作者: ecatcat    時間: 2012-1-2 10:41 PM

本帖最後由 ecatcat 於 2012-1-2 10:50 PM 編輯 公仔箱論壇0 C% V) u' B/ w
tvb now,tvbnow,bttvb, F* S9 f, o+ D' u, X3 m% @3 G
之前傳話添哥不滿被放喺年尾,睇完個咁嘅結局,我就知點解。5.39.217.762 A% v! d8 A1 v" K) F- w1 A
公仔箱論壇/ K( V- c+ U: X0 B  Y
我就覺得係無線2011年最差結局,冇故事之餘又握時間,無啦啦做多個鐘!
作者: 小貓兒    時間: 2012-1-2 11:09 PM

唔付責任的佟本善!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ b+ B  O# k% F, p) O
等於垃圾編劇!~
作者: 112200    時間: 2012-1-2 11:30 PM

人地就系中意 中左刀  先去跑街啊 吹啊
作者: anhla123    時間: 2012-1-2 11:33 PM     標題: stupid 編劇人

不是佟本善死得stupid,係果個編劇stupid,眼高手低; 想愚弄人,故意使得佟本善死不見屍,讓D師奶重希望佢未死,可以大團圓,5.39.217.767 r' r8 j6 K2 C3 ]. B1 r; T5 l& S
一把水果刀插入肚內,人又可以四圍走,走去邊?如果係個編劇被人插左一刀,佢都知道第一時間去醫院求救啦!
作者: 收藏家2006    時間: 2012-1-2 11:58 PM

的確不合情理,既然喜歡牛奶糖,當然是想盡辦法等人救,怎可能四圍走等死!
作者: yeechengshafiq    時間: 2012-1-3 12:01 AM

the ending totally disappointed...
作者: yougaku    時間: 2012-1-3 12:05 AM

簡直低能...搵黎死...
作者: 3:16    時間: 2012-1-3 12:56 AM

個結局多餘啦
作者: cyberchan8    時間: 2012-1-3 01:06 AM

好唔滿意咁既結局一啲都唔合邏輯
作者: edmanco    時間: 2012-1-3 01:07 AM

套劇係班腦殘女人做編劇, 可能寫結局時集體"經痛"賀"掃街茂"早D收山! 結局又想做到"盪氣迴場", 但全完冇理由劇情犯駁, 一個成年人流血不止30分鐘以經休克, 30年代廣州繁華過, 哈哈! 全廣州死剩"路人甲"同'原醫生! 雖然C9劇係一路鬧一路睇, 但唔係咁離譜, 要創意不如話"李浩"比UFO捉咗失蹤10年!毛記係冇死錯人, 掃街茂監制sorry啦!
作者: edmanco    時間: 2012-1-3 01:08 AM

本帖最後由 edmanco 於 2012-1-3 01:11 AM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb! s* n" o; F/ F0 G4 K' G7 k

" O6 P/ t3 }6 t7 p* I套劇係班腦殘女人做編劇, 可能寫結局時集體"經痛"賀"掃街茂"早D收山! 結局又想做到"盪氣迴場", 但全完冇理由劇情犯駁, 一個成年人流血不止30分鐘以經休克, 30年代廣州繁華過香港10倍, 哈哈! 全廣州死剩"路人甲"同'原醫生! 雖然C9劇係一路鬧一路睇, 但唔係咁離譜, 要創意不如話"老佟"比UFO捉咗失蹤10年!毛記係冇死錯人, 掃街茂監制唔好怨做炮灰! 重有30年代的拔蘭地係冇 Bar code.
作者: Hill413    時間: 2012-1-3 02:47 AM

寧願結局係佟本善永遠失蹤,都總好過最尾話我知竟然係走咁遠去死...但又唔去醫院喎...
作者: faifai821    時間: 2012-1-3 10:11 AM

完全不合常理啦。
作者: SweetLemon    時間: 2012-1-3 10:57 AM

原醫生 6年后之講出佟本善點死?太離譜咯。。。
作者: hoyin41414    時間: 2012-1-3 11:41 AM

好差!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: tink711    時間: 2012-1-3 12:17 PM

真係唔好當D觀眾無腦LA... 夾硬整個傷感結局做乜?
作者: sau2000    時間: 2012-1-3 12:37 PM

the ending is totally stupid. who think this ending is so stupid too.
作者: Alanchanal    時間: 2012-1-3 01:11 PM

Yes, I was hopping a happy ending!
作者: andyang81    時間: 2012-1-3 02:18 PM

yup...really disappointed...why he got injure still want to go to the ocean and die there???, W9 [- J, n; H, m

2 q' @. N. ~+ K, J( l5.39.217.76makes no sense...
作者: andyang81    時間: 2012-1-3 02:19 PM

he should faster go to hospital so that can reunion with her...
作者: kennethklkk    時間: 2012-1-3 02:26 PM

如果是有爱人在世,正常人都一定是想求生的啦。边有人跑去码头无啦啦会有一只船无啦啦飘出海等死啊?
) a6 Y- w9 X- d- T+ r; a- j4 Q  ^最近的时代剧规定不可以有开心结局啊?
作者: SKYLINER34GTT    時間: 2012-1-3 02:44 PM

7 u# U- y( L0 G% |公仔箱論壇5.39.217.765 W8 V0 _1 a4 a0 J9 x
1# jinglow
- d. D" ]0 C# j& T" p2 Dtvb now,tvbnow,bttvbStupid 的 應是監制及編劇 !!0 G/ a! M; v7 n& B9 o0 [
佟本善根本不可能死, 只是監制及編劇 一定要他死, 而且死得不合情理, 死得可笑, 死得白痴, 當觀眾都 STUPID !!!!tvb now,tvbnow,bttvb! z8 G/ G1 ^' M' Z
# r, o) [  {7 `9 P  W& ?5 o+ T! y
:(

作者: mcchtman    時間: 2012-1-3 03:14 PM

佟本善是超人嘛。。。太离谱啦。。。。导演超厉害。。
作者: tcayy    時間: 2012-1-3 03:26 PM

我觉得果一刀系插左落个脑度罗。
作者: pp096114    時間: 2012-1-3 03:34 PM

我覺得係因為佟本善唔想俾牛奶糖知到佢死左,墦返個希望..
作者: 赤溪砂瀑    時間: 2012-1-3 08:31 PM

最好笑係,佢個office明明有電話,打電話叫人救命就算啦,係要沖落街為乜=.=完全劇情安排,我認一小時已經足夠完故事,冇咩必要成兩個鐘隔硬拖長黎講
! m3 |: Q+ f( \& j6 L+ mthankyoumo 發表於 2012-1-2 10:32 PM
! J2 Q/ k8 ^% VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
- a1 Q& n4 P1 A5.39.217.76可能嗰個時代唔興打電話Call白車,哈哈哈~
6 T1 T7 l6 y& R0 i公仔箱論壇5.39.217.76% h& ]8 ^+ P$ b* s9 k
家陣絕對贊同我妹嗰句:個編劇下世再見啦!!!
作者: rackie    時間: 2012-1-3 08:38 PM

同"天與地"比,真係一個天,一個地,虎頭蛇尾,無里頭結局。
作者: wow999    時間: 2012-1-3 10:11 PM

if love her ........save he self first the ending totally disappointed
作者: joeb66    時間: 2012-1-3 10:30 PM

AGREE.........
作者: key00    時間: 2012-1-3 11:17 PM

的確不合情理

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0