標題: 2012年的第一個夜晚,我很感動... [打印本頁]

作者: samsung23    時間: 2012-1-1 11:21 PM     標題: 2012年的第一個夜晚,我很感動...

我終於睇到一個真正令我感動的香港電視劇!好有意思!個結局終於吾洗再BBQ喇!
3 d3 a' C. b7 T) \
; V% f; t+ s! E7 a5.39.217.76多謝你!戚其義!多謝你!周旭明!8 ?- l3 {& d( T) u! z3 Z

, l7 j8 z4 W8 M( _( B- ]8 \公仔箱論壇多謝你地!YAN!家明!黑仔!鼓佬!ROINNE!
作者: limited-too    時間: 2012-1-1 11:22 PM

無用啦, 入吾到內地, 拍多多一樣題材都無用....
作者: shawnsosos    時間: 2012-1-1 11:28 PM

無用啦, 入吾到內地, 拍多多一樣題材都無用....TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 E, l9 m/ @& q/ {1 Y
limited-too 發表於 2012-1-1 11:22 PM
- p2 A0 w" R* L- a* T
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& h6 }2 C) O$ D; P$ `6 ^0 E
tvb now,tvbnow,bttvb6 K: \* f5 S1 c4 l5 V( D

: ^/ K8 H( `9 |4 z8 P' D, a入唔到內地 可以入馬來西亞 加拿大 台灣 澳洲 等等
作者: limited-too    時間: 2012-1-1 11:32 PM

8 _* P, p  I1 i& K) HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 J2 z7 d% k) e
tvb now,tvbnow,bttvb" }9 d3 z5 s0 F( f9 G9 o
, h2 ^* Q$ u' s
入唔到內地 可以入馬來西亞 加拿大 台灣 澳洲 等等TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; C! ^; m- z7 t2 X4 I
shawnsosos 發表於 2012-1-1 11:28 PM
% M8 \. D1 V- T; Y5 n( a' W2 B5.39.217.76
: K* ?4 h8 v. H4 {* b4 Ktvb now,tvbnow,bttvb大陸有10億人口, 其它地方有嗎? 大陸經濟起飛, 其它地方飛到嗎?
作者: shawnsosos    時間: 2012-1-1 11:34 PM

本帖最後由 shawnsosos 於 2012-1-1 11:38 PM 編輯 5.39.217.76- x% F6 M( N+ H9 e! k! f7 Y! Z
1 O0 k& w; ]0 N$ x! v# s9 \* O0 o, g  b
公仔箱論壇; B: \: x- ]4 h+ S+ {( b* y! L0 d
公仔箱論壇& s( i+ i8 g8 n( W- O0 `( w, D5 P
大陸有10億人口, 其它地方有嗎? 大陸經濟起飛, 其它地方飛到嗎?5.39.217.769 b8 u( o* N4 B' M
limited-too 發表於 2012-1-1 11:32 PM
% {$ P7 ?! V  C& V+ ^0 t; S! Atvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb; A% s1 `& \: a0 {
8 D! z1 c2 s; J* t
大陸10億人口唔係人人都有得睇tvb架 只局限於某d地方咋
作者: jiglory    時間: 2012-1-1 11:41 PM

大結局真係好好睇 , 睇到我都cry 左幾次
作者: micmicang    時間: 2012-1-1 11:46 PM

好好睇!陳芷菁做得好好!
作者: 淋直    時間: 2012-1-1 11:53 PM

無用啦, 入吾到內地, 拍多多一樣題材都無用....
/ z  [7 b7 ?+ X9 O5.39.217.76limited-too 發表於 2012-1-1 11:22 PM
! q- }, c$ ^& @
tvb now,tvbnow,bttvb, U: Z, s3 d( p) i8 Q/ h& ~( q
而家網絡乜都有,大陸追開嘅人一定可以喺網絡搵到嚟睇。
作者: littleboyboyboy    時間: 2012-1-2 12:31 AM

入唔入到大陸關我哋乜嘢事?入到大陸套劇好睇啲咩?如果套套好睇嘅劇都入唔到大陸,就最好套套都入唔到吧!
作者: shawnsosos    時間: 2012-1-2 12:34 AM

9# littleboyboyboy
8 E, X  M" }3 Q0 N2 f- V, `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
$ |6 \( K3 a5 u極度支持!!!
作者: lawkee    時間: 2012-1-2 01:18 AM

我都是,造套劇集值得收藏一看再看.
作者: zzsasa    時間: 2012-1-2 10:57 AM

9# littleboyboyboy
$ O6 e& t  D; R& s. G
7 O7 S) m0 L! {: S& QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。agree! if it is good, not need to care the rating or market.
作者: moonlight1812    時間: 2012-1-2 11:10 AM

這套劇是殭屍II後,我所喜愛的。
作者: leo_little    時間: 2012-1-2 01:20 PM

只系觉得依部剧真系令人想到好多野,其实唔需要理会有几多人可以看到。只需要看的人有自己的一套想法,就已经达到左创作人的目的啦!
作者: billleewants    時間: 2012-1-2 01:29 PM

Good Job TVB
作者: craig168    時間: 2012-1-2 01:32 PM

I totally agree with you.
作者: lunglung123123    時間: 2012-1-2 02:18 PM

This is totally a good tv show. Love it so much..... Hope they come out more good showsss
作者: 莊子    時間: 2012-1-2 02:30 PM

天與地係香港人的那些年,卻比那些年深刻許多,例如堅持真相的代價、現實的處境與年青理想的衝突等等,香港好耐無出過咁好既電視劇。
作者: tripodlim    時間: 2012-1-2 02:32 PM

一个字~~~ 正!!!
9 y: @* G& C0 [  ?! i$ MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 L/ [2 v3 m% i/ r& l
做么这么好的剧会放在倉底2年才播?可惜~
作者: wenti7777    時間: 2012-1-2 02:33 PM

我都看好这个剧集
作者: alanlowbs    時間: 2012-1-2 03:03 PM

人生总是充满无奈和带点遗憾,这ending很不错。。。。。
作者: cili88    時間: 2012-1-2 03:06 PM

Best TVB drama since long time ago!
作者: cili88    時間: 2012-1-2 03:06 PM

Best TVB drama since long time ago!
作者: sexypets    時間: 2012-1-2 03:20 PM

Nice!
作者: 都市的童話    時間: 2012-1-2 03:31 PM

2# limited-too
% c3 g1 [2 e) D0 D. t9 x' `2 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
+ S8 s5 }! _5 Z& z, x- btvb now,tvbnow,bttvb唔怕,雖然內地網絡無得睇,但仍然好多人從唔同渠道揾呢套劇,依然好多人撐……好劇,一定會有人欣賞……
作者: hottensiro    時間: 2012-1-3 12:07 AM

大家放心,大陆人,睇开tvb的人一样可以睇到,现金网络时代,封无到,封是傻,越封越是多人有兴趣睇
作者: Hill413    時間: 2012-1-3 02:50 AM

近年少有好睇的大結局
作者: tvbox1688    時間: 2012-1-3 04:41 AM

Good TV drama.  Should keep it.
作者: kknd200004    時間: 2012-1-3 11:52 AM

網絡可以無孔不入,只要喜歡就可以看到.
作者: airkuning    時間: 2012-1-3 05:12 PM

My no. 1 TVB drama of the year 2011.
作者: role17    時間: 2012-1-3 05:57 PM

好睇!造套劇集值得下下来再看.

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0