標題: 威利與棘薑 [打印本頁]

作者: winstonlove    時間: 2011-8-9 07:42 AM     標題: 威利與棘薑

/ E6 a! D/ X$ E5 STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
3 G7 l0 R: [2 @( T; ]# z( H連帶做江湖大佬配角既角色亦做得非常之出色,
# _9 {  F: k: _/ L5.39.217.76尋晚果集威利同棘薑講數果幕,威利既似笑非笑,個身扭吓擰吓笑住話...玩吓姐,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) |4 l9 l+ n/ k% x
果種無賴感覺,做得好神似,好識得用身體語言去配合,再唔係好似以前d講數戲甘,公仔箱論壇; D2 ]0 X2 N8 y4 W: S1 g$ o0 n
一味得個大聲嗌,咩呀咩呀,然後就擺出個兇神惡殺樣就了事( `" X! k  i; [/ }# S

8 \" A4 ~4 A" D4 D. V3 mtvb now,tvbnow,bttvb而棘薑果種幾有壓到場個氣勢,有d似當年任達華係影圏做大佬戲既角色甘,
" M$ S- k7 ]; m7 ^) T! h只不過依家既黃智賢比任達華係後生d,但都做到有大佬果種好定檔既氣勢公仔箱論壇1 K1 I. ]6 b, t) W

# M1 F" ?. A6 K; [9 r7 wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。有幕,威利要basco奶佢鞋底,威利個得戚樣做得好夠賤,
6 X) |1 g, B/ n$ |& ?: dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。而basco果種好唔想奶佢鞋底果幕,相信係basco情感戲來得最真摯既一幕,
; y; ]2 J1 h; E; t, U0 STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。因為就算之前消毒左個鞋底,点都會有陰影,何況場戲迎面去拍奶威利鞋底...真係想用替身都唔得,
# A5 R4 U! y9 B- X* d8 p* Vtvb now,tvbnow,bttvb所以做戲有時真係咩都要做
作者: 日日有食神    時間: 2011-8-9 02:16 PM

呢兩個大佬做戲嗰時波斯榚都未出道...
作者: limited-too    時間: 2011-8-9 03:09 PM

吾覺得做得好bo....做得演員, 連這些爛仔角色都做吾到的話, 死左佢算啦...
: T% Q# \1 S# }' K$ Z而且, 若覺得佢地兩個做得好, 那麼好容易給人投訴的, 教壞細路仔, 讓他們" t7 m- R) {8 Z0 C- Y: g3 c
覺得原來做黑社會o甘nice的...吾駛讀書啦....
作者: ttt_boy1    時間: 2011-8-9 05:39 PM

這就是演技! 很好看!
作者: owen_chan2005    時間: 2011-8-9 11:11 PM

我覺得兩個都唔錯 `
作者: 活在地狱    時間: 2011-8-9 11:19 PM

這就是演技! 很好看!
作者: a1166153    時間: 2011-8-9 11:24 PM

睇多幾集先再作決定啦
作者: HunterJacky    時間: 2011-8-9 11:54 PM

做得不好被人讲,做得好也被人批评!哎......“演员唔易做”!
作者: lamchivinh    時間: 2011-8-10 12:11 AM

作者: cacavalley    時間: 2011-8-10 12:47 AM

黃智賢演技好!
作者: winstonlove    時間: 2011-8-10 03:20 AM

( ^& i+ D6 |3 l- w# M# u' j公仔箱論壇5.39.217.767 `3 m3 W2 ~4 o4 I2 s% S3 q: Q1 ~
吾覺得做得好bo....做得演員, 連這些爛仔角色都做吾到的話, 死左佢算啦...
" u7 B" {! P6 p3 o1 A6 @- }而且, 若覺得佢地兩個做得好, 那麼好容易給人投訴的, 教壞細路仔, 讓他們
- C  k! J  i9 E7 F覺得原來做黑社會o甘nice的...吾駛讀書啦.... ...公仔箱論壇/ `) }  R7 p/ Y
limited-too 發表於 2011-8-9 03:09 PM
5.39.217.764 h- ?$ n0 U/ F4 d% @8 D
公仔箱論壇" `# @% ?/ M2 s# O3 l
我意思係連演配角既角色亦做得非常之出色,編導唔會只着重主角而忽略左配角既要求,
/ O. {6 p: i" Y2 r" w3 [) ^tvb now,tvbnow,bttvb而並唔係話做到江湖大佬就係好喎,你冇野吓
$ O1 ^! _) N6 r3 q
# i/ K8 a$ m; U: L  LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。睇戲,個戲係好睇,你先會留意埋細節,會留意,配角既演出,有冇求求其其,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 v9 T# S/ o  V* @
而並唔係話要跟個戲一樣,要做到江湖大佬喎
. Q/ }+ [" E" g, a9 v4 h0 j) Q3 GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5.39.217.762 V0 z  k4 @& g9 `( ?. X7 d0 ^
你連人地個post標題意思都可以搞錯得既?!点解?!8 `. F) T4 }8 _' s/ I
似乎問題唔係細路仔度,係你本身理解力有左問題先,先會get到個劇係教細路仔黑社會係nice的
9 E& @" J7 r& i2 h* b( i
4 e+ Z  v' }; \6 J; e配角戲好就值得讚,乜讚配角戲好都會容易給人投訴的?!仲話教壞細路仔?!
( B" g$ u) X! U; j- I5.39.217.76oh my god,你係咪睇唔明呢個劇講乜?!乜你睇左甘耐,以為個劇係宣揚黑社會係nice的?!甘我勸你唔好睇呢個戲比較好d
作者: pshum63    時間: 2011-8-10 04:56 AM

威利與棘薑~~两个都做得好~~~不过他们在电视的资历都有相当日子~~~做得好其实都理想当然!!!
作者: catmimi0405    時間: 2011-8-10 02:36 PM

2個都非常好 !睇到好緊張
作者: kimgundam    時間: 2011-8-10 04:45 PM

奶鞋底果幕系用错角来拍的,系无奶到
作者: meee6eee    時間: 2011-8-10 06:06 PM

几好啊~
作者: 1986127alex    時間: 2011-8-10 06:15 PM

木下若菜
作者: aboyz    時間: 2011-8-10 09:04 PM

黃智賢几好。另一个好夸张
作者: waiho228    時間: 2011-8-10 09:44 PM

普通料~唔係太好~亦唔算係差~!
作者: aboyz    時間: 2011-8-10 09:50 PM

哇。3-4線系咁嘎啦。。
作者: redwall    時間: 2011-8-10 10:07 PM

都做得唔错咖啦
作者: tink711    時間: 2011-8-10 10:13 PM

我覺得對鞋係新既=P
作者: whitedogdog1668    時間: 2011-8-10 11:31 PM

黃智賢好D
作者: holdan228    時間: 2011-8-10 11:41 PM

香港劇集終於有D睇頭tvb now,tvbnow,bttvb* p* V$ n, d" A. t' c
成日都睇埋唔知咩片
7 k7 ]. f% D4 P0 O9 n7 F+ T7 v; d  s: ?公仔箱論壇好似之前套花花世界7 j  w* c" c% O+ m' F
都唔知睇D咩
作者: lamchivinh    時間: 2011-8-10 11:42 PM

作者: kimworld    時間: 2011-8-11 12:19 AM

扮得非常好,以后的电影又多两个黑角了。赞!
作者: winstonlove    時間: 2011-8-11 09:16 AM

香港劇集終於有D睇頭TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ X+ |. F6 u# F/ j' w! L" p
成日都睇埋唔知咩片tvb now,tvbnow,bttvb! \" G0 S( o- P% J) r
好似之前套花花世界1 ~6 j) V# f" v* e: U6 Z( E) U; W+ M
都唔知睇D咩5.39.217.762 G; F1 [' @; a, `9 `- x; x9 I% \0 w  {
holdan228 發表於 2011-8-10 11:41 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 u3 j& c) a+ M7 [
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- L. z6 O, s' Z  f6 c
tvb 劇集好似好左" s6 y* ~" ^; a5 `0 A) G
果個花花世界我一集都冇睇過
/ [  Q) W' r! O4 v, {) }感覺上會覺得唔好睇
作者: winstonlove    時間: 2011-8-11 09:18 AM

我覺得對鞋係新既=P
% \$ |9 X. U" ^/ z; J) W: m- Ftink711 發表於 2011-8-10 10:13 PM
tvb now,tvbnow,bttvb8 k. |0 \) n( L. @- r& e) c

6 B( `1 }  k7 {6 n/ r+ U我都係覺得係新,
' R4 \' \; v# M1 n* O2 h4 U9 E公仔箱論壇因為個鞋底好新浄
作者: qutes    時間: 2011-8-12 02:27 PM

我觉得奶鞋底系借位既
作者: qutes    時間: 2011-8-12 02:29 PM

如果有块保鲜纸系鞋底 就可以奶
作者: 036572834325    時間: 2011-8-12 02:53 PM

一套好戲綠葉係好重要嘅.
作者: alanrcc00079    時間: 2011-8-13 02:57 PM

2個都好正呀!!!!!!!!!
作者: catgtb    時間: 2011-8-14 02:05 PM

这两位不过是让阿CO上位的
1 x0 N: f, t: j" j9 \( ^! Z. s公仔箱論壇好快玩完
作者: AXLNO    時間: 2011-8-14 02:38 PM

感謝樓主分享
作者: frog1222    時間: 2011-8-14 02:53 PM

辣疆感觉好d,威利麻麻地,
作者: 小神    時間: 2011-8-14 03:10 PM

这套剧我完全可以当是弟弟版《古惑仔》来看,当然就没有《古》那么刺激,因为是电视播放的关系
作者: 小神    時間: 2011-8-14 03:13 PM

这套剧我完全可以当是弟弟版《古惑仔》来看,当然就没有《古》那么刺激,因为是电视播放的关系
作者: 小濠濠    時間: 2011-8-14 06:59 PM

這就是演技! 很好看
作者: lu.zhung    時間: 2011-8-14 07:52 PM

够奸阿~~

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0