標題: 今單CASE真係非常好睇 [打印本頁]

作者: boukenkabuto    時間: 2011-7-19 10:43 PM     標題: 今單CASE真係非常好睇

1 @9 A+ [( w- E5 }! ?/ ktvb now,tvbnow,bttvb
$ M/ I/ E3 B  i3 @% x! c5.39.217.76TVB唔再好似學警系列等咁美化警察,
( M  Q# b: U  v, b# n- T公仔箱論壇完完全全道出香港警察(公安)嘅醜惡, 公仔箱論壇6 u4 l0 C5 r7 y4 h7 h- @7 I
真係睇到心寒, 當警察唔再係維護公義時候, tvb now,tvbnow,bttvb' L" q2 f/ E! S
我地市民係危急關頭可以向咩人求助呢?/ x0 J( |2 v1 z6 G
連律師都可以屈到咁, 真係好恐怖,公仔箱論壇7 n3 i& C' [# H# f8 j2 N) y3 }
我絕對相信現實, 係有發生過類似事情
作者: 脑功囝    時間: 2011-7-19 11:03 PM

可惜依家仲未睇.....等人上传上来啊~~~~
作者: mcmcm    時間: 2011-7-20 12:04 AM

希望劇情有D新意...期待下...
作者: winstonlove    時間: 2011-7-20 12:23 AM

可惜依家仲未睇.....等人上传上来啊~~~~0 Y* {9 O% W4 P! c3 {. _+ S
脑功囝 發表於 2011-7-19 11:03 PM
" _. A) m- e+ |' v& Dtvb now,tvbnow,bttvb
; v! G" I8 U. A1 z) n我都等緊tvb晚上重播,往日一過12点多d通常都會有得睇,公仔箱論壇: N2 }) h* O# T/ a
但近呢幾集有時好遲都仲未上
作者: maziechan    時間: 2011-7-20 12:35 AM

睇到好緊張,唔知現實係唔係一樣?
作者: aslc5612003    時間: 2011-7-20 01:11 AM

呢集劇情絕對支持~~~~~
作者: xtina_disney    時間: 2011-7-20 04:14 AM

hai ar...wanna watch the next eps....can't wait la
作者: ayayu    時間: 2011-7-20 07:31 AM

支持~~~~~ very good
作者: ayayu    時間: 2011-7-20 07:31 AM

作者: lalala0221    時間: 2011-7-20 08:18 AM

認同樓主~
8 G+ p' \% _1 V8 c  E: W3 r我也相信現實是有類似的情況
% v0 w3 V  t7 c& |警察也會有壞份子的存在
( K% ^; G7 ^- m0 i5.39.217.76不過這個案件真的很有爭議性
' V0 N: T/ a; [. o( A想想早兩年時
  r3 i0 j: A5 d6 ~: R! G) n公仔箱論壇香港警局內竟然會發生強姦事件. K: ?9 W+ y5 x/ E1 p2 U' L8 ?
想想都覺得恐怖
作者: fenggong    時間: 2011-7-20 08:50 AM

同意樓主,有道理
作者: lunglung123123    時間: 2011-7-20 08:54 AM

支持
作者: schap0413    時間: 2011-7-20 09:01 AM

樹大有枯枝, 唔會全部都是壤人, 如果是都是劇情需要.
作者: winstonlove    時間: 2011-7-20 09:51 AM

今次呢集睇完個心好沉重,真係睇到好心寒
作者: cheerful12    時間: 2011-7-20 10:43 AM

it is scary to see this. if you can't even trust the police, who should we go to when we need help?5.39.217.765 `6 u. S% ?1 q0 V( B
i just hope that the HK polices won't make compliants
作者: tokyo247    時間: 2011-7-20 11:02 AM

警察是有牌爛仔,全世界都是,你們看看現在的一哥點對 D 示威者就知啦,如果係古惑仔,我都唔敢想像有幾殘忍!
作者: jerrycheer    時間: 2011-7-20 11:47 AM

好睇,很想快些知道劇情發展
作者: 說時依舊    時間: 2011-7-20 01:52 PM

我也覺得這單元不錯TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) F/ _% X$ s$ i/ ?9 i
但看了有點感到這世界是否還有所謂的公義在否
作者: kage_zone    時間: 2011-7-20 07:20 PM

同以往既劇情好唔同, 支持!!!
作者: winstonlove    時間: 2011-7-20 09:04 PM

本帖最後由 winstonlove 於 2011-7-20 09:23 PM 編輯 公仔箱論壇; R) A& y8 @0 y

1 w. m( e% n7 y/ Mtvb now,tvbnow,bttvb
我也覺得這單元不錯tvb now,tvbnow,bttvb5 ?. f6 B4 H) r, \, d1 L$ o( v
但看了有點感到這世界是否還有所謂的公義在否公仔箱論壇$ Z3 O/ t5 k) M7 B" z7 b
說時依舊 發表於 2011-7-20 01:52 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 v6 p5 H+ T- O( _
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; r- R  m4 v" r% _4 i2 k: n3 i6 E
睇完真係好沉重,個心係幾難平服,因為,會諗到,當個法制未必可以保護到人既時候,就會冇左安全感,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: l4 c. I1 G6 N. b4 E4 V, Q! q4 K
雖然只係一個劇,但一部既影畫戲從來就係反咉左現實,就好似今集部戲甘,一旦拍左出泥,就會讓人去想,! u2 a! @3 j- |5 u/ Y: b
假如呢d事真係發生係你我他或任何一個路人甲身上的話,後果真係會不知所措,熟法律既律師都已經係甘,. ?! K' X1 k4 O% K8 g
若果發生係一般既平民百性甘点算...就好似你係唔熟悉裝修d野甘,有日你屋企d通水位塞左,個師傅話要拆條睺再起個新,
3 N0 F8 K! l. t& C5.39.217.76由於你唔熟亦唔識,你唯有要聽佢講,好可能根本就冇必要換候甘嚴重到,只不過換一個候仔已經ok,tvb now,tvbnow,bttvb# z: ]0 @/ Y$ c2 m& }
呢d就係行內人同行外人既分別,睇完尋晚個case,令人會想起,有強權而未必真係會有真理存在
作者: 艾麟    時間: 2011-7-20 09:12 PM

噚日係到睇, 真係覺得無記既劇集有D意思!!
8 m3 \2 }6 u2 M* c4 y  O公仔箱論壇睇到好緊張!!!
作者: zhengyan2    時間: 2011-7-20 09:37 PM

不知道要几集才能讲完这个case
作者: bunsiu    時間: 2011-7-20 10:19 PM

監製話過本劇由真實案例改編的,現實總有黑暗的一面啊
作者: kk7819    時間: 2011-7-20 10:36 PM

thank
作者: qsir    時間: 2011-7-20 10:47 PM

凡事都要睇两面,阿sir都系好人多,电视剧只是反映部分现象者,唔好夸大化。。。。呵呵,不过,当法律遇上执法,真相套戏几有新意下。。。。继续追戏。。。
作者: 起司    時間: 2011-7-20 10:56 PM

知道事实的真相,比想象中的恐怖。
7 b9 }* k% q9 {: }! _$ S! dtvb now,tvbnow,bttvb在十六集,还以为警察只是在没有警戒下杀人而已。; X" j8 d/ u7 ^& N
想不到在十七集,发现是警察杀人,还要杀死无辜的人!公仔箱論壇4 t3 v7 A9 V/ v3 s  e9 T
这一个故事非常有看头
作者: chowpaklungs    時間: 2011-7-20 11:02 PM

作者: bingokambi    時間: 2011-7-21 12:10 AM

呢個單元好有睇頭~必追!
作者: bingokambi    時間: 2011-7-21 12:11 AM

呢個單元好有睇頭~必追!
作者: 說時依舊    時間: 2011-7-21 01:26 AM

21# winstonlove 5.39.217.765 I+ c  R0 F) e+ {

+ W4 s. V+ R: X2 d0 V' z5 @0 s老實說
! }. u3 T3 S! H' R! Y: w, k7 h  c我不太敢看下去了
: ]& ]$ K5 x6 }& c9 x% XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。因為越看就感到害怕
/ x; q9 c7 K0 X- u公仔箱論壇就如同你說的律師尚且如此了8 {# D( G: s3 O& e5 \: l
更何況我們這一些平民百姓呢
/ [2 _7 q- H& S6 f+ M雖說此劇最好看的是這過程了TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' t8 Q8 i" F3 F) P; s
但我真的不怎敢看下去
+ N7 E) A, T' i1 ttvb now,tvbnow,bttvb只敢快轉了
作者: lalala0221    時間: 2011-7-21 02:38 AM

雖然知道真相一定要據理力爭" s4 Q* ?; k1 d6 G4 a' y1 |
但如果好像謙少在18集內受到這樣的威脅
5 c4 L8 V6 M" ?! l4 J3 `tvb now,tvbnow,bttvb我們小市民又怎麼有膽色再指證
* j5 S7 p$ U$ P2 a% p5 M9 f$ U! t5.39.217.76不單自身有危險
, n3 z' M7 s& W& w5.39.217.76最恐怖的還會牽連家人及朋友tvb now,tvbnow,bttvb6 e$ D4 K; S4 B" V2 K
不過這 case 好像明天便會完結啊~
作者: carbonjet    時間: 2011-7-21 02:58 AM

真係好好睇,好緊張刺激,最後一定會邪不勝正,話俾觀眾聽呢個世界係有公義既
作者: winstonlove    時間: 2011-7-21 08:06 AM

V! s* h) z! X$ U+ Z+ x8 s& mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
- `1 k3 G, i! ~% |! i5.39.217.76
21# winstonlove  
$ q, [/ t8 O+ l4 w- CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5.39.217.76( [/ r' i' j, e! V
老實說
6 p! {- T) ~9 a  f0 i- m% XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我不太敢看下去了
+ X3 B7 S& n( j$ e$ M因為越看就感到害怕
2 ?; G! Q  ]; u3 A+ p* lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。就如同你說的律師尚且如此了0 i# q& r' @5 I1 C- g: x% k! R4 \
更何況我們這一些平民百姓呢$ F- q* s: X, K( H( `# f. X
雖說此劇最好看的是這過程了5.39.217.764 G% \# K9 _3 k
但我真的不怎敢看下去
+ b7 Z" K: j( X/ E& q* x公仔箱論壇只敢快轉了 ...4 s; H% l2 o! {3 S4 r( N  X
說時依舊 發表於 2011-7-21 01:26 AM
" n7 z) \+ P) y+ r" m6 wtvb now,tvbnow,bttvb  k8 r" |& K6 p% Z9 e3 W( D
好似黃浩然甘,佢為左幫楊明而令佢自巳惹下一身麻煩,5.39.217.766 ^- ^8 L3 p6 e9 v+ |7 ^
行俠仗義原來亦要付出代價,見到黃浩然甘,都幾心up,尤其是佢今集面對黑社會大佬果幕,公仔箱論壇8 @8 ~# E, `, t
佢出身層次唔係係街頭打滾開,突然之間置身係爛仔場面,佢同keith講既時候係好驚,
/ W5 b7 }( x) @呢單case,編劇原意係讓人反思,表面忠既好可能係奸,當個社會人性改變左既時候,
5 C& f# @( W& n以後好可能亦都唔會再有以前所謂既既路見不平,拔刀相助既事發生
作者: ttt_boy1    時間: 2011-7-21 10:00 AM

這次真的不錯, 真實點, 現場些
作者: 8855752    時間: 2011-7-21 10:27 AM

yes ah... this case is really good. Can't wait to watch the next ep ah.
作者: ~木頭人~    時間: 2011-7-21 01:37 PM

嚇死人啦, 晚上啊
作者: apple321321    時間: 2011-7-23 11:18 AM

今次個case都幾緊好睇喎!!
作者: winstonlove    時間: 2011-7-23 11:49 AM

好lor單case終於完左...可以呼一口氣,唔洗再甘沉重,0 P, p: n4 R! m* s- O0 `9 }
甘多個case,以呢單殺警案拍得最有情節感,又緊張
作者: max18    時間: 2011-7-23 04:38 PM

本以为香港是个法自治区...但是没有想到...
5 V8 m+ n7 w4 L; O( h" r+ Rtvb now,tvbnow,bttvb警察竟然可以这样...公仔箱論壇& Z% Z# x2 h9 g5 l& W: ^6 y
人民还可以靠什么保护自己呢???
作者: fanchiuho    時間: 2011-7-24 12:28 AM

作者: dichan2007    時間: 2011-7-24 02:00 AM

支持。。。。。。。。。
作者: 121315    時間: 2011-7-24 02:42 AM

支持。。。。。))
作者: wsndjlc    時間: 2011-7-27 03:11 PM

認同樓主~我也相信現實是有類似的情況
作者: 咖啡芝士饼    時間: 2011-7-28 08:19 PM

可惜虎头蛇尾,后面令人失望,好似写写下唔知点收科于是草草了事咁
作者: 屁屁zzz    時間: 2011-7-28 08:37 PM

the story is very interesting and human very horrible animal

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0