標題: 我觉得陪审团呢一part做得唔错..几精彩~ [打印本頁]

作者: x2000x    時間: 2011-7-11 10:03 PM     標題: 我觉得陪审团呢一part做得唔错..几精彩~

! o# D4 X$ L! c0 d+ V* o8 P# e公仔箱論壇
$ `) y2 l- y; P% t; F7 n/ @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔知大家有冇同感呢?唔使永远都系主角呢边赢....同埋个人比较like乔宝宝..哈~
作者: 老油條    時間: 2011-7-11 10:53 PM

support- I  r$ f2 J7 ~  o+ H2 ?' c' d- K

作者: ChingSin    時間: 2011-7-11 11:09 PM

we get to watch sth different, GOOD!!
作者: 起司    時間: 2011-7-12 09:02 AM

非常赞同阿~ 幸好陪审团够精明,不然就有无辜的人白白受罪了。
作者: love_chuchu    時間: 2011-7-12 11:16 AM

非常赞同......
作者: kokwah777    時間: 2011-7-12 12:08 PM

剧本要求,好人有好报。
作者: kokwah777    時間: 2011-7-12 12:08 PM

剧本要求,好人有好报。
作者: adu    時間: 2011-7-12 12:32 PM

好似抄电影12怒汉
作者: jjsiu    時間: 2011-7-12 01:44 PM

TVB的劇好少唔抄!
作者: hongkongbt    時間: 2011-7-12 02:15 PM

其實TBB 好奇怪, 好似當觀眾係白痴咁, 件件案都一大堆漏洞, 又選擇性放料, 令觀眾以為好緊湊, 但原來只係一個小常識/一件小事就已經可以破案.....2 ^. q/ Q9 Q" H" l9 l" ]
' S/ t4 E" K& F8 w0 f
咁係代表TBB 班編劇 除左抄橋之外, 好似寫唔到乜野好劇集
作者: summychan    時間: 2011-7-12 03:00 PM

support...
作者: 寻找自由    時間: 2011-7-12 07:01 PM

剧本要求,好人有好报。
作者: copen    時間: 2011-7-12 07:31 PM

香港法律的漏洞 群众陪审团
作者: chriscyj    時間: 2011-7-12 09:00 PM

如果5系《真相》,我是完全5知道陪审团是如何构成的,最老派的法律主题电视剧包括《壹号皇庭》都无讲过陪审团是如何构成~睇《真相》果然学到嘢
作者: janews    時間: 2011-7-12 09:20 PM

演律司阿媽的阿嬏演得很好
作者: smarties1988    時間: 2011-7-12 09:27 PM

簡直好~我第一次睇到有講陪審團程序唔錯
作者: try1455    時間: 2011-7-12 09:47 PM

换陪审团来交代故事。。。不错~
作者: 25538932    時間: 2011-7-12 10:23 PM

作者: lunglung123123    時間: 2011-7-12 10:57 PM

agree~support
作者: taylautnerlove    時間: 2011-7-12 11:07 PM

( k7 K; i  @9 q7 ]/ F2 L! Ztvb now,tvbnow,bttvb
$ l' X: i( c0 Xshe act very real, I agree!
作者: christinalee    時間: 2011-7-12 11:14 PM

ys ys, 5.39.217.765 B$ t! D/ z+ }2 |+ w7 ]1 F
I rlly agree with you
作者: 真司    時間: 2011-7-12 11:16 PM

赞同楼主的看法,法律剧怎么可以少了强调陪审团呢。
作者: soonzy    時間: 2011-7-12 11:33 PM

对,不管律师怎样厉害,还是需要陪审团来决定。。
作者: zhengyan2    時間: 2011-7-12 11:42 PM

我也喜欢陪审团那一部分5.39.217.765 L) @# p$ j5 q: ^
精彩过庭上激辩
作者: hcwr9    時間: 2011-7-13 12:25 AM

不知真的是否會這樣呢?
作者: keichan    時間: 2011-7-13 04:11 AM

同意,很難得啊~~~
作者: 留美博士    時間: 2011-7-13 04:31 AM

陪審團真是辛苦,謝謝他們
作者: tink711    時間: 2011-7-13 08:43 AM

緊係好LA.... 抄日劇既... 連個D人既COMBO都抄足
作者: alienaire    時間: 2011-7-13 10:08 AM

很喜欢乔宝宝, 演得很好. 做陪审团不容易, 责任很重大, 不然就有无辜的人白白受罪了。
作者: hcwr9    時間: 2011-7-13 10:12 AM

精彩...........
作者: winstonlove    時間: 2011-7-14 08:42 AM

如果5系《真相》,我是完全5知道陪审团是如何构成的,最老派的法律主题电视剧包括《壹号皇庭》都无讲过陪审团是如何构成~睇《真相》果然学到嘢+ m0 o, h9 P0 d0 N4 }' j/ Q
chriscyj 發表於 2011-7-12 09:00 PM
公仔箱論壇0 b8 K) b, E% O6 o( m

+ i/ u) I/ P6 p: ~2 ?係ya,我都覺得估唔到會甘細緻,連陪审团果part都會有劇情,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 I! _7 J, u! d. I0 q
不過呢,如果唔係「真相」講埋陪审团点揾出泥,真係唔知原來係甘構成
作者: ohno9413    時間: 2011-7-14 09:13 AM

i hat that part
作者: 脑功囝    時間: 2011-7-14 11:00 PM

一套剧唔一定要全部系主角戏份啲~~~俗语话,鲜花虽美,但亦需绿叶扶持~~~
作者: cncheah    時間: 2011-7-14 11:06 PM

agree
作者: winceci    時間: 2011-7-15 10:09 AM

認同,陪審員果part的確唔錯,凸顯到法律精神lor~~韋師奶好得!
作者: 0001mandy    時間: 2011-7-15 10:37 AM

good ah ..
作者: leokoay    時間: 2011-7-15 12:01 PM

good.......
作者: 911kiss911    時間: 2011-7-15 12:32 PM

agree!
作者: kimmyl    時間: 2011-7-16 01:09 PM

, I agree with u....TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ ]7 D" X. n- Q4 S' x
Never think of the "真相", really introduce a litte bit of this knowledge of 陪审团的。。。真相.
作者: xtina_disney    時間: 2011-7-16 02:51 PM

ya...i think this is nice, so that we know more about what is going on in the back
作者: wingli2651    時間: 2011-7-16 04:25 PM

乔宝宝都演得很好
作者: jpsho    時間: 2011-7-16 09:32 PM

I agreed.  Thay are really quite good
作者: justforbt    時間: 2011-7-17 12:38 AM

good show... good drama for this way..
作者: cheerful12    時間: 2011-7-17 03:00 AM

i got to say 《真相》 is a pretty good series. however this junior part maybe inspired by an American story. i remember i read something like this when i was in HS. it was about one junior disagreed with others, insisted there were hidden facts. somehow he convinced the others to change their mind. the story is very very similar to this part.
作者: schap0413    時間: 2011-7-17 05:25 AM

我睇"真相"才知陪審員是這樣形成, Thanks!
作者: hamha    時間: 2011-7-17 10:05 AM

演律司阿媽的阿嬏演得很好* s5 q. \, C, j. k
janews 發表於 2011-7-12 09:20 PM
3 z0 R8 I$ w9 }  ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。她的智能轉到
* t7 q& u/ H* y7 `2 `tvb now,tvbnow,bttvb180,
' \$ X4 |; S9 t" G) L  btvb now,tvbnow,bttvb很難相信可以從一個
6 ^/ [- \/ R! s4 C& e' U$ hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。主婦, C/ P' t* k; {5 f4 G
' Z# s4 U/ J* q% M' Z7 Y! \
轉至無所不知.
作者: christy1123    時間: 2011-7-18 12:05 AM

讚/~~~~~~~~~~~~~
作者: tvbsmallcowboy    時間: 2011-7-18 12:33 AM

抄邊個日劇呀有無名?。我都想睇下。
5 n2 _3 r% w! z+ S2 n6 E, _- {個c 奶由一個唔係主導既成員。變成主導。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) i5 J! V4 D! @
唔單止講到疑點。仲指出埋其他人既主觀錯誤。
; Y( j+ c8 A3 c公仔箱論壇呢個原果係考試。真係爆晒燈。
作者: lingpig87    時間: 2011-7-18 10:42 AM

作者: lunglung123123    時間: 2011-7-18 11:04 AM

非常赞同, like this part most
作者: winstonlove    時間: 2011-7-18 07:18 PM

本帖最後由 winstonlove 於 2011-7-18 07:26 PM 編輯 公仔箱論壇, A5 ?# P6 M( i7 H9 U
0 p  v0 _/ N" n
+ w, V* W: v% b# ?+ x6 |' F, P7 R她的智能轉到公仔箱論壇5 I& K; W' S! ~' M
180, tvb now,tvbnow,bttvb! Y( W# A! Z( U3 t2 z* a
很難相信可以從一個公仔箱論壇. [4 O. T" b) e; L
主婦TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 r  g% O' J% ~0 F
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% S1 @' m1 l6 Y) |8 v
轉至無所不知.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* n  A9 Y4 h+ k. m; j/ ^1 U
hamha 發表於 2011-7-17 10:05 AM
. B) K3 d8 L( ?6 o5.39.217.76
5 \1 }$ Q+ y5 l+ ~9 I) s$ \公仔箱論壇其實我覺得編劇ge原意係講d師奶未必係井疷之蛙,
3 z- C6 B  m$ ~好可能都會有個人見解既一面,但係我又覺得,現實中既師奶好似劇中甘唔會人云亦云,
+ k! O" H# B% r' P& W. U/ P2 |3 u% kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。有宏觀ge睇法而且亦有國際視野一定唔會多囉..之所以呢part 係最多人談論既一part,係較為爭議性
作者: winstonlove    時間: 2011-7-18 08:21 PM

其實陪审团呢幕真係餘音了了,都幾令人津津樂道,去回味
作者: allenw995    時間: 2011-7-18 09:36 PM

对,我觉得这两集做的很不错,虽然不是什么紧张剧情,但感觉看了很长知识
作者: liangmass    時間: 2011-7-18 09:57 PM

唔错唔错
作者: aires    時間: 2011-7-19 06:45 AM

it's same as 12 angry men lor~~!bad~~
作者: jonsum21    時間: 2011-7-19 10:13 AM

全支持!~~这里演得挺投入的
作者: johnlee8878    時間: 2011-7-19 10:45 AM

非常赞同
作者: lalala0221    時間: 2011-7-19 07:33 PM

贊同啊~ 這 part 令我印象很深
. F  s7 `: x' @/ o( j: sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。雖然疑似抄外國劇集" w( H: ]" W- `, q/ b# y
但換些身份及角度
4 L) E/ X. o0 }0 I" `1 d2 {* o會令人看到更多及領悟會深入點!!
作者: xenthe    時間: 2011-7-19 07:39 PM

Yes, I agreed but somehow I do not think there will be such a talented Auntie that will able to pursade the entire team to look at the various statement like those of the artiste assistant.
作者: kage_zone    時間: 2011-7-19 10:35 PM

我覺得幾好, 一般TVB都唔會講陪審團講得咁詳細
作者: yd03138    時間: 2011-7-20 12:22 AM

唔知大家有冇同感呢?唔使永远都系主角呢边赢....同埋个人比较like乔宝宝..哈~tvb now,tvbnow,bttvb7 L# D+ O+ ~' g. Y$ m
x2000x 發表於 2011-7-11 10:03 PM
$ K- K; D) R/ N2 M公仔箱論壇
  |" F; c# p. [( _0 Dtvb now,tvbnow,bttvb
3 d5 D4 m) z0 ^6 Y( U5.39.217.76yea...agree~~~~
作者: maziechan    時間: 2011-7-20 12:28 AM

陪審團呢幕真係學到嘢
作者: kokwei    時間: 2011-7-20 02:23 AM

10# hongkongbt ( }7 ~) H3 k( H: {2 V% u
totally agree!
作者: 决明子    時間: 2011-7-22 11:39 AM

原来陪审团甘构成的。。。
作者: wallacelum    時間: 2011-7-22 02:46 PM

I actually learnt a lot from these episodes.
作者: unruledboy    時間: 2011-7-23 10:15 AM

非常不错,我很喜欢真相,感觉跟tvb之前的剧集不一样,有新鲜感,有突破,可观性强
作者: renlikun    時間: 2011-7-23 10:39 AM

幸好陪审团够精明,不然就有无辜的人白白受罪
作者: ahnew    時間: 2011-7-23 10:59 AM

唔错,我钟意睇,呵呵
作者: max18    時間: 2011-7-23 04:43 PM

看了这个才知道什么是陪审团...
作者: 199679695    時間: 2011-7-23 07:42 PM

圆满噶结局唔好咩~~~
作者: 199679695    時間: 2011-7-23 07:42 PM

非常赞同阿~~~~ 幸好陪审团够精明
作者: kdckcc1318    時間: 2011-7-23 07:58 PM

作者: etyam    時間: 2011-7-24 06:04 AM

the judge guys act very well as normal.
作者: wsndjlc    時間: 2011-7-27 03:09 PM

如此好剧,值得一看!陪审团也演的如此出彩!支持!
作者: 天神村小吉    時間: 2011-7-27 05:00 PM

陪審團呢單案,都有嘢學到嘅。
作者: leon0621    時間: 2011-7-27 08:09 PM

是喔 好像比較少針對陪審團ㄉ戲

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0