標題: 又有雷同剧情 [打印本頁]

作者: Frinson    時間: 2011-7-10 01:24 PM     標題: 又有雷同剧情

我一睇陪审团果集我就谂起以前睇过一出电影《十二怒汉》,实在太相似喇,成个感觉简直就系一样。
) |2 |1 m% L: U% i5.39.217.76
. y0 Y# b9 v4 E7 W0 ^' _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。同埋有个问题就系果个韦师奶本来系好唔情愿做陪审团噶,点解后来突然又变到咁认真,又做实验又分析案情咁。
作者: rafeibui    時間: 2011-7-10 03:06 PM

我赞成你讲的第二題...
作者: 如夢    時間: 2011-7-10 03:39 PM

* a5 V( s1 l1 a+ ^( i3 w公仔箱論壇5.39.217.76# M+ G" h8 d5 Z. y7 P; B8 X
我幹幹看完十二怒漢
! Q7 D7 P& g& Z; f係有少少相同但係無你話到好似抄到十足& p/ @( }5 ]4 e

1 Q0 n, E) j. w1 L5.39.217.76
4 R6 w( W& h1 q0 |$ ~tvb now,tvbnow,bttvb偉師奶係客官咁看這件案其他人是帶著偏見去盤段
作者: winstonlove    時間: 2011-7-10 06:22 PM

我覺得呢,劇情相唔相似,並唔係重点之一,
$ @* j7 |9 w2 ?6 s5.39.217.76即係其實依家有好多既電影都係翻拍而成的,
1 t, b2 r" V, p9 z- w! U/ R公仔箱論壇而係呢,係拍攝上既手法緊唔緊湊,有冇高潮,演員既演出迫唔迫真,先係關鍵
, o5 ]! C$ e( s3 j1 z: R4 {# ftvb now,tvbnow,bttvb
# T) f9 q* x! n1 n4 E2 ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實佢願唔願意做陪审团,同佢突然又变得咁认真,可以話係兩回事泥
9 f1 }) o) j+ I# F5.39.217.76盧苑茵所飾演既师奶角色,,佢本身性格並唔係一個人云亦云既人,係一個比較會有自已既想法,主見,5.39.217.76$ Z3 P1 b9 Z- t
才會造就出佢睇chima單案疑点重重,予偱百出
作者: 250331233    時間: 2011-7-10 08:31 PM

都有工
作者: kenglun    時間: 2011-7-10 09:24 PM

我讚成
作者: y2jj    時間: 2011-7-10 09:28 PM

惯晒了,天下文章都差唔多
作者: ivanmiko    時間: 2011-7-10 10:31 PM

唔係你抄我就我抄你 =.=
作者: roygoh    時間: 2011-7-10 10:34 PM

唔係你抄我就我抄你 =.=
作者: lorongs2    時間: 2011-7-10 10:34 PM

镇的?
作者: cncheah    時間: 2011-7-10 10:35 PM

讚成
作者: ericlaicf    時間: 2011-7-11 12:40 AM

天下文章一大抄。
作者: o3428320d    時間: 2011-7-11 10:14 AM

讚成
作者: fungwindy2005    時間: 2011-7-11 12:11 PM

絕對同意~~~haha
作者: jjsiu    時間: 2011-7-12 02:04 PM

無線係唔係當觀眾白癡?
! m( R. b: S) k  g7 t! Ktvb now,tvbnow,bttvb陪審團挑選有問題,
7 F6 \! r& c3 k% d2 r% n% S. F1 g- }# `" L正常情況下% L. {2 R0 c, U1 v" |4 C4 [) m) p
當中應有印度人組合... 5.39.217.76( Q* O* \3 ~- k% Q+ W- E
成熟的成人...
# u2 u8 `  K8 G等等..........
作者: wetwet999    時間: 2011-7-12 02:13 PM

昨晚的個案,是前幾年香港的案件嗎?
作者: tink711    時間: 2011-7-13 08:45 AM

抄魔女的審判.... 陪審團組合同呢套日劇有9成似
作者: huit    時間: 2011-7-14 08:20 AM

本帖最後由 huit 於 2011-7-14 08:22 AM 編輯 公仔箱論壇; I3 ~3 T; z* C0 Z, l

9 H% C8 |& k1 e! \( Z0 DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
無線係唔係當觀眾白癡?
$ S4 U: _5 D, ?8 g2 V公仔箱論壇陪審團挑選有問題, 0 r. y6 n- c3 ?" g$ d7 T! \( G
正常情況下TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ |. c8 O! S$ ~
當中應有印度人組合...
! j/ U- i5 T7 o6 W3 X" W( d6 uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。成熟的成人...
5 ]9 `% l4 h+ c4 N" w公仔箱論壇等等..........
( z; `! f8 I; T$ C; L5.39.217.76jjsiu 發表於 2011-7-12 02:04 PM
公仔箱論壇) D6 V% w- j) [1 t
  p- P# f1 Y: R5 p0 A. M6 A
In a Common Law system, jury selection is done at random, jurors CANNOT be chosen based on race, age (as long as they're adults), creed or gender.
' c+ Z+ A( L' U! @5.39.217.76
. w( M& n0 Y1 N, A0 l* Rtvb now,tvbnow,bttvbSee: http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/magazine/7180764.stm
作者: ohno9413    時間: 2011-7-14 09:15 AM

i hate 韦师奶
作者: 脑功囝    時間: 2011-7-14 11:02 PM

咁多剧集,D基本剧情都基本上出晒啦~有D雷同都冇办法噶~~
作者: whitedogdog1668    時間: 2011-7-14 11:41 PM

十二怒汉? Any Brief story?
作者: 希索家    時間: 2011-7-15 03:06 PM

作者: bitichengshi    時間: 2011-7-17 12:33 AM

我赞成你讲的第二題...
作者: winstonlove    時間: 2011-7-17 09:54 AM

我一睇陪审团果集我就谂起以前睇过一出电影《十二怒汉》,实在太相似喇,成个感觉简直就系一样。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- ^1 V  {4 w# q( G1 d  u
tvb now,tvbnow,bttvb) i) b9 e& |; }& r, x
同埋有个问题就系果个韦师奶本来系好唔情愿做陪审团噶,点解后来突然又变到咁认真,又做实验又分析案情咁。 ...tvb now,tvbnow,bttvb+ k; M) f9 {" m" I0 k
Frinson 發表於 2011-7-10 01:24 PM
5.39.217.769 f: K% S$ k* G' T

) r+ c' @8 P! Q" o5 @3 V' s( Utvb now,tvbnow,bttvb之前有報導睇番資料原來《十二怒汉》係講謀殺案單case,5.39.217.76% o" }7 a& S3 Y8 c' M/ D
同強姦案性質上會有些少分別的
作者: skyczc    時間: 2011-7-18 11:04 PM

偉師奶係客官咁看這件案其他人是帶著偏見去盤段
作者: chanlana    時間: 2011-7-24 11:40 AM

作者: tvb27510262    時間: 2011-7-26 12:08 AM

好正啊
作者: hswtjohn    時間: 2011-7-27 12:49 PM

無線係唔係當觀眾白癡?tvb now,tvbnow,bttvb& c, ]( \  }6 X2 G" \. y0 [
陪審團挑選有問題, TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  F) r/ S) ]3 R  d# _+ r. `, ~2 U
正常情況下
  h* u, [! i) G- @2 B: q5 W& K當中應有印度人組合...
4 ]1 x3 J: g8 N9 p" `公仔箱論壇成熟的成人...tvb now,tvbnow,bttvb0 e4 T2 B7 ^- c. j
等等..........

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0