標題: 卓少老爸的案件..... [打印本頁]

作者: 說時依舊    時間: 2011-7-7 11:02 AM     標題: 卓少老爸的案件.....

在第六集中卓少老爸的案件出現的演員都還滿不錯的
( F6 v2 ^. k8 X& D! R公仔箱論壇只是打贏官司的過程為什麼都沒有了
1 c* F; D4 j! j  {; a- [而劇情好像在快閃
作者: sherrybi    時間: 2011-7-7 12:10 PM

係呀,我都以为最新一集會跟進,' h5 I+ U+ c# b) J+ d
點知話打赢就算數哦!
作者: ttt_boy1    時間: 2011-7-7 04:17 PM

.....給河蟹了?
作者: LiewJohnLoong    時間: 2011-7-7 05:08 PM

草草结束~, L+ z# F- x0 J7 O
tvb now,tvbnow,bttvb$ r  h, r: _, Z1 b; \' d3 k
习惯就好~
作者: W---L    時間: 2011-7-7 05:21 PM

i agreed. it missing the second round.
作者: W---L    時間: 2011-7-7 05:21 PM

it's finished too quick. Hmmmm
作者: winstonlove    時間: 2011-7-8 01:04 AM

卓少老爸的案件如果能繼續就會好精彩,
! D4 a# r9 I6 r( v+ }tvb now,tvbnow,bttvb其實有好多案件假如唔係去得甘急,相信會精彩d,
( h" o' L3 V# a, b卓少老爸果單案陳自搖果part其實故事可以唔洗去得甘急,
0 Q( d$ o. r( k& ~9 R5.39.217.76其實有好多個故事可以拉長少少
作者: 說時依舊    時間: 2011-7-8 09:03 AM

7# winstonlove
3 b' H+ d8 |  E5 d' x. a6 e9 W
( r7 `* u& r( V& z5 qtvb now,tvbnow,bttvb對啊所以就覺得好可惜
7 _' r& w$ Z9 p1 J2 `' B公仔箱論壇有一些開頭真的很不錯
  M" l# d1 }$ G/ n# J% o公仔箱論壇沒想到就草草結束
作者: hongkongbt    時間: 2011-7-8 10:23 AM

這套"真相" 跟本是奇怪.....法庭案件多數有頭無尾.....法庭外幾位主角的故事也不吸引....公仔箱論壇; ?; [- i3 j- t
不知所謂 !!
作者: kenson    時間: 2011-7-8 03:53 PM

唔覺喔
( \7 }% C- p% ^+ F: t) CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。上訴根本就唔使傳證人 一個律師提出上訴理由而已tvb now,tvbnow,bttvb0 z; Y) }$ }* b
上訴得值跟住查陳自瑤係警察嘅事 根本唔會動用法庭 無須交代太多
作者: june1515    時間: 2011-7-9 02:08 PM

TVB一向都有頭威無尾陣,明明有D位可以拉長D細緻D,結果草草了事,可能編劇無SELLING POINT
作者: winstonlove    時間: 2011-7-9 11:44 PM

, I- R7 {1 I1 Q7 U& c0 x5 P5 r5.39.217.76. H0 c: G" `3 F7 j6 W# [8 \
7# winstonlove  tvb now,tvbnow,bttvb$ q, ?$ p8 f# j& l; |
7 z+ l! h( T. d* ?7 l
對啊所以就覺得好可惜
/ Y2 H& ]  w+ R; j1 @$ Q0 ]公仔箱論壇有一些開頭真的很不錯公仔箱論壇% Q  {0 w$ H4 E. Q( Y7 a% i
沒想到就草草結束TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# U$ s. `' d( m" P. k8 ~
說時依舊 發表於 2011-7-8 09:03 AM
tvb now,tvbnow,bttvb7 I2 }6 J6 u; H; S

- R/ C( W. l& c) H* d* g好似陳自搖果part,以為終於等到稍為似似樣樣,震憾既案件出泥,5.39.217.76' ?" R" ?# C: N
点不知,哎吔,原來係巳經到跟手就判la,之後,又完事la,估唔到囉,甘快又草草了事收場,
1 X+ e' Y9 s4 I" ^0 P6 l, k公仔箱論壇好似今集既陳茵嶶甘ya,終於都叫做長番少少,不過呢,係陪審團既故事內容做得好,卒之都叫做有番d野睇,tvb now,tvbnow,bttvb2 `3 F. K* F# I) V. h2 P4 z; {
其實幾次陪審團都係叫d路人甲泥演,今集果case就零零舍舍由演員泥演,都知會有d野睇ga la,tvb now,tvbnow,bttvb3 i( x+ \  F2 _9 i
我諗呢,tvb唔係唔知法庭案係可以拍得長一d,好一d,而係唔想太費神去度個故事出泥姐,
$ ~3 ?3 v& C* k5 f5.39.217.76因為呢,一有法庭既case為故事呢,d料多數會係由d法庭度知番泥然後再改頭換面一番,5.39.217.761 q) h2 ]) I0 Z! c; l  m# ?( o
甘個故事內胆係有甘既個案,但人物背景就唔可以照抄,係要再重新再度個故事出泥,左度右度又唔可以前言又不對後語,- U# C" G: D; `, A
邊得有甘多時間精神人力物力整甘多個法案case出泥ya,咪求求其其整一個半個咪算lor,
# H; ]* c/ P7 [& m3 l' i6 T* L) G. Y公仔箱論壇呢個戲呢,故事內容就比較一般左,急進左d,可能係編劇功力唔太夠,呢個劇之所以會精彩呢,係全靠d演員演得出色,公仔箱論壇. k5 c0 Y  P. H
將一個去得甘急既故事內容劇集演得生動哂,係全靠d演員既精彩演出功不可抹之至
作者: bakapprince    時間: 2011-7-9 11:45 PM

不知所謂
作者: jjsiu    時間: 2011-7-10 12:14 PM

無線的垃圾编劇真是不可思議!
作者: bonnieli1956    時間: 2011-7-10 05:30 PM

我都覺得係
作者: kenglun    時間: 2011-7-10 09:26 PM

我讚成
作者: eelynnfoo    時間: 2011-7-12 11:36 AM

yeap... no further information about it...
作者: kokwah777    時間: 2011-7-12 12:04 PM

就係咯,怪怪的
作者: 25538932    時間: 2011-7-12 10:26 PM

作者: ppkkyyoouu    時間: 2011-7-12 11:48 PM

米米米
作者: majorjack    時間: 2011-7-13 12:00 AM

系咯,睇到第8集时,突然间就话赢左,搞到仲以为漏左集无睇添
作者: 希索家    時間: 2011-7-15 03:21 PM

作者: bencai    時間: 2011-7-16 03:15 AM

我都覺得係
作者: bitichengshi    時間: 2011-7-16 11:15 PM

係呀,我都以为最新一集會跟進,
% E) {1 p& G! b( H7 M6 d( h3 K公仔箱論壇點知話打赢就算數哦!
作者: lalala0221    時間: 2011-7-20 08:08 AM

對啊~ 其實這件案件很精彩
# A) `2 t& O1 G! D+ s5 _% }* ?* ^tvb now,tvbnow,bttvb故事長多一點會更吸引TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 d/ u9 [5 {3 X  ?
但還是可以理解TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 a0 w+ P* d9 E& Y* W
覺得是想說明怎樣才找出上訴證據TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. V) x7 l9 K9 z, t. H3 k
及怎樣的證據才可以上訴
: a) B2 ^: P3 m; E) p另再帶出謙少自負的性格
3 [& @# [5 n9 V可能編劇不想平鋪直敘講述案件
作者: ~木頭人~    時間: 2011-7-21 01:39 PM

還可以啦, 我不覺得是吧
作者: chanlana    時間: 2011-7-24 11:40 AM

作者: mecaoni    時間: 2011-7-24 12:52 PM

me too
作者: winstonlove    時間: 2011-7-24 01:19 PM

卓少老爸案件係呢個劇比較遺撼
作者: celinewong2001    時間: 2011-7-24 01:42 PM

我都覺得係x2
作者: tvb27510262    時間: 2011-7-26 12:07 AM

好正啊
作者: tvb27510262    時間: 2011-7-26 12:10 AM

好正啊
作者: latetx    時間: 2011-7-26 12:39 AM

有一些期待的剧情没出现,直接跳过了
作者: 粉红猪猪    時間: 2011-7-26 07:00 AM

Yes, me also wondering how is that case win  .... the rest , still acceptable
作者: johnson259    時間: 2011-7-26 12:16 PM

这套戏很多案件都是交代的比较快!要是少几个案件可能就比较细腻了!
作者: 天神村小吉    時間: 2011-7-27 05:02 PM

真系好求奇。
作者: 顷水    時間: 2011-7-27 10:16 PM

光演他更无聊
作者: alexn412    時間: 2011-7-27 11:09 PM

估都估到...
作者: wsndjlc    時間: 2011-7-28 02:11 PM

案子的确是有点简单了,如果都能拉拉长就好了
作者: 小神    時間: 2011-7-28 03:00 PM

估计是为了加快剧情进展而做的决定,拍摄方面估计是有拍的
作者: sohoipan2009    時間: 2011-7-29 12:03 AM

河蟹了.........
作者: hj1981116    時間: 2011-7-30 06:56 PM

作者: sollunster    時間: 2011-7-30 08:55 PM

虎頭蛇尾~

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0