標題: 怒火街頭劇情漏洞 [打印本頁]

作者: winsonwin    時間: 2011-6-22 07:52 PM     標題: 怒火街頭劇情漏洞

初看石修教殺妻凶手如何逃避罪責,覺得很厲害。5 }5 |9 f1 O1 F0 i- d
但想深一層,一個服左藥,連行路都站不穩的人(洗胃的無牌醫生可以做證),試問又如何重新游繩回到頂樓,離開現場?公仔箱論壇6 V7 t! R8 I5 U; r1 y  R1 k
, s" W/ F6 O, T- m0 l& I
嘉穎,杏儿抓住呢點,肯定可以鋤死被告。
7 p: O; t. c- ^3 B5 J+ xtvb now,tvbnow,bttvb5.39.217.761 d. i/ d* a1 m7 v- P
編劇的疏漏,無法自圓其說。
作者: Illusky    時間: 2011-6-22 08:33 PM

非也,
7 R! @1 N& z8 }8 J( z3 |公仔箱論壇只能說是王思苦打官司的經驗不足,
; ?2 h9 j/ ]- ^5.39.217.76未能及時想出有關疑點罷了。
作者: 屁屁zzz    時間: 2011-6-22 08:36 PM

it's only a drama, don't take it too serious
作者: waya    時間: 2011-6-22 08:37 PM

楼主没看清了,杨国驹系游绳到对面楼后先拍药噶
作者: leele203    時間: 2011-6-22 08:57 PM

关注中
1 a% D1 H# }( [; }/ ttvb now,tvbnow,bttvb
作者: devilvincent    時間: 2011-6-22 09:24 PM

他是游完绳先,之后才吃药的~~
作者: Illusky    時間: 2011-6-22 11:23 PM

4樓 和 6樓 有些混淆了﹗﹗﹗2 @" {! ]$ O! y6 D
5.39.217.76  q+ j: F# }/ C% M  P0 T& {- e! O
PK:[呢件事到底係點﹖]
% R- d8 q& u+ atvb now,tvbnow,bttvb楊國駒:tvb now,tvbnow,bttvb! a0 E* o9 i9 M& m; R) p
[果晚 我游繩入屋,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, Z, b9 D0 T+ V# {6 S
見度啊麗本日記同埋果張相,* D- G1 V- C: G- p! E* ?
我知道 佢同左第二個男人一齊,' l; r9 G/ m7 v3 M$ ?% D
我見度有支紅酒,
+ B4 o) m6 C1 {5 K  T9 X公仔箱論壇同埋啊麗果d抗抑鬱藥,
9 J% h2 x" {  ]5 ~5.39.217.76於是 我就[[[[[[[[[[[飲酒拍藥]]]]]]]]]]]]。]
, z8 z, v" [2 ~  E+ Qtvb now,tvbnow,bttvbPK:[之後呢﹖]7 @, S# x) H+ s' T
楊國駒:
2 x3 ~  N6 e9 c$ C: P5 ?3 |[之後啊麗返左離,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: K! F9 @/ B* [1 ~$ c5 `* u5 [. |, i
我話我想同姖復合,
; U! }! j9 q9 F4 Z" t+ ktvb now,tvbnow,bttvb............TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' g: k0 F0 M: f1 Y/ ]9 i: \
我唔知姖點解突然之間會死,0 `' j' d  V/ N% v* m* j
但係我好驚,5.39.217.76' w8 Q, Q9 D2 N: G2 O3 t2 n
比人地見度以為我殺左姖,tvb now,tvbnow,bttvb0 Z7 e4 q+ J& u* w7 s0 b
所以我咪[[[[[[[[游繩走]]]]]]]]羅。]5.39.217.765 d% \7 R; \/ i- H4 D" Z# E+ r

, W/ l, D" G0 g' sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。所以  他先游绳 后吃药   是事實,
0 V+ x( W% @/ {5 e1 E" ~9 M9 P5.39.217.76先吃药 后游绳 就是在庭上所說的[[[[[[謊話]]]]]]。
作者: hpm    時間: 2011-6-23 12:20 AM

怒火街頭劇漏洞,真係很多、很多。
作者: justforbt    時間: 2011-6-23 12:27 AM

ok ok la..just treat as a normal drama
作者: heinous    時間: 2011-6-23 12:28 AM

TVB的编辑系甘的级数啦~~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: I! ~: y2 \7 f! s
唔合理好正常
作者: Borisng    時間: 2011-6-23 01:01 AM

沒錯,楊國駒是爬回對面後才吃药的
作者: majorjack    時間: 2011-6-23 01:17 AM

楼主无睇到剧中系话杨系游绳翻翻天台先啪药咩,而且一啪完就有反应碰到张茶几添(呢度就觉得几假下,唔知咩药犀利到三五秒就起效)
作者: randy567    時間: 2011-6-23 03:35 AM

体戏呢家野认真你就输了。
作者: wingon521    時間: 2011-6-23 04:00 AM

聼故唔好駁故!
6 W) H9 ^. a' t7 x# J/ M3 ]你緊係睇得無記啲劇集太少啦!
作者: vianamber    時間: 2011-6-23 09:15 AM

看的都好仔细啊
作者: hongkongbt    時間: 2011-6-23 03:42 PM

其實最大漏洞係個 黑市醫生 只可以証明 楊國駒 有食藥 但唔可以講到佢幾時食! 咁即係話, 楊國駒 絕對有可能殺左人先至食藥, 再到黑市醫生求診 .....所以黑市醫生 跟本冇可能為時間證人....公仔箱論壇- u  e5 p$ ]" x% H. |7 r* A8 E* s
公仔箱論壇& R7 @! Y5 k5 U) ^$ x- }, D
而頭腦清醒既人一定會問, 點解唔去醫院而去黑市醫生度求診呢? 楊國駒 隨時可以話佢誤服藥物丫.....
5 @3 `3 c! v: xPK 真係咁有信心個黑市醫生 會出唻做證人?
+ f; y) D1 Z4 j4 u  |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。另外, 警察完全無check 過楊國駒 既電話記錄? 楊國駒 殺人後打電話俾PK, 有心人一查就知道發生咩事啦! * q6 F- J9 X$ B9 `

! Z! G# e3 w) a' N如果D編劇真係有用腦唸過, 就唔會有咁大漏洞 !!!
作者: Illusky    時間: 2011-6-24 12:15 AM

我就不覺得有漏洞,/ p$ a! B: y6 X

" ~' i: j9 U3 }# w: H8 [; B' l( ?公仔箱論壇第一:
# @3 z5 {' Z  d' m) I9 _游繩只不過是 強度稍高的肌肉運動,5.39.217.76; \2 J  d; L/ s- ^3 ~
應該難不到 一個服左藥,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% l6 M; ^9 v# g. Z8 f4 N( P) o
連行路都站不穩的人,0 g# \8 K2 s( G) ?
) S/ a$ Y8 J6 m
第二:公仔箱論壇1 `9 ?! y" ]# c2 D- ~8 U! z/ F
PK 與 楊國駒 的電話記錄 冇問題,
) ^1 A7 M6 o* [. q% `2 k& GPK 很明顯是知道 警察有可能 check 通話記錄,tvb now,tvbnow,bttvb7 p5 m3 m+ M, z6 p
所以 通話時 的用詞是 非常小心的,
0 I% z6 v7 V* g7 H公仔箱論壇沒遺意的請重看一次。
作者: edwinhiht    時間: 2011-6-24 12:18 AM

差不多啦, 不用太認真..你諗下謀殺案幾時會今日捉人明日上court, 3,2日審埋架
作者: hongkongbt    時間: 2011-6-24 10:15 AM

我就不覺得有漏洞,
$ X0 Q- j+ p' j8 A2 TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb. V7 E9 X2 r: U0 p* n& E
第一:tvb now,tvbnow,bttvb7 ?# H, D% G, z+ D1 d) y$ c$ [0 Y
游繩只不過是 強度稍高的肌肉運動,
3 H" N( x# Y- c3 V; W8 Z) a應該難不到 一個服左藥,- \2 [% y+ i$ n
連行路都站不穩的人,
! }8 G5 w) J. q6 v% j5 B  f5.39.217.76tvb now,tvbnow,bttvb1 U# e) H! }# Y# c: w( [3 _& u
第二:( D% _1 ^  g) P& D
PK 與 楊國駒 的電話記錄 冇問題,
  t$ n1 r) K. a" Y$ _9 j/ v公仔箱論壇PK 很明顯是知道 警察有可能 check 通話記錄,
; }' j5 N$ f& H! x) Q8 o6 v4 [0 |3 |tvb now,tvbnow,bttvb所以 通話 ...tvb now,tvbnow,bttvb- S) `( p" F5 H" `2 y  k
Illusky 發表於 2011-6-24 12:15 AM
+ V/ M' p) a& {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& Z3 S; B9 ]# d
游繩 的確是肌肉運動, 但要用不少輔助工具, 要用繩結、安全帶、安全扣等, 如果真係一個服左藥連行路都不穩的人 游繩, 佢有大機會跌死....5.39.217.766 ^8 Q6 R. X0 {
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! |* j! T. F1 \
警察有可能 check 通話記錄 - 是的, 但唔需要(亦唔可以)check 到中間的對話內容。其實通話記錄已經可以證明 楊國駒 並非被藥物影響, 而係主動打俾PK (咁多人唔打, 係打俾PK?).....另外, 如果楊國駒真係如佢自已所講, 佢係無意識情況下殺左人, 之後打俾PK, 作為一個大律師, PK 係應該即時叫 楊國駒 報警然後去醫院洗胃, 而唔係叫楊國駒游繩離開然後再揾 黑市醫生洗胃.....咁樣亦可以間接證明 PK 操手有問題(而打殘PK).....$ L, ^5 i6 k) a, L: R: v

/ X6 t" `; x% D$ @8 H: t2 c楊國駒明知自已o係無意識情況下殺左人, 點解唔報警? 仲要去黑市醫生洗胃? 就算打俾PK時唔清醒、游繩時唔清醒, 咁佢仲可以塭到個黑市醫生時已經算清醒啦? 難道香港既黑市醫生 真係多至梗有一間o係左近? 如果佢冇殺人, 怕咩報警? 怕咩去醫院洗胃? 屍體被警方發現後為何唔自動投案?
作者: cutecute.    時間: 2011-6-24 08:21 PM

轻松点,现代人...
作者: starry_sky401    時間: 2011-6-25 10:53 PM

無綫的戲經不起推敲。
作者: whitedogdog1668    時間: 2011-6-25 11:33 PM

TVB 's story ma!
作者: charisse85    時間: 2011-6-27 04:31 PM

我也看到一点漏洞。。。。5.39.217.76( V# m0 I! T) ~( A
在第14集 尾 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* A2 A9 m2 k& P' }3 ~% s& f' Z
明明阿丽果仔带电话说道“米布叔叔,救命啊,妈妈就快死了”4 t4 b4 E7 `& e( c" i% c
点解后来变佐‘保叔’??
作者: DAYDAY08    時間: 2011-6-27 06:16 PM

作者: 脑功囝    時間: 2011-7-3 07:59 AM

我睇嗰时都冇谂到添!!!楼主好劲哇!!!
作者: wsndjlc    時間: 2011-7-27 12:23 PM

楊國駒是爬回對面後才吃药的,不过大家都看的很仔细,连漏洞都找出来了,牛

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0