標題: 怒火街頭劇情漏洞 [打印本頁]

作者: winsonwin    時間: 2011-6-22 07:52 PM     標題: 怒火街頭劇情漏洞

初看石修教殺妻凶手如何逃避罪責,覺得很厲害。
* R# y2 D# _6 j/ Wtvb now,tvbnow,bttvb但想深一層,一個服左藥,連行路都站不穩的人(洗胃的無牌醫生可以做證),試問又如何重新游繩回到頂樓,離開現場?& m- e& B6 i9 ^& N4 }, L
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 q! e* S  l( x! J6 S
嘉穎,杏儿抓住呢點,肯定可以鋤死被告。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ |: L, E! o/ g
  d: L4 R1 ^3 l+ v/ k+ A
編劇的疏漏,無法自圓其說。
作者: Illusky    時間: 2011-6-22 08:33 PM

非也,
7 f8 ]6 |! a/ V- F' O; F4 s5.39.217.76只能說是王思苦打官司的經驗不足,
& i7 Z+ _- Q' k4 A# s2 p2 `4 P8 |公仔箱論壇未能及時想出有關疑點罷了。
作者: 屁屁zzz    時間: 2011-6-22 08:36 PM

it's only a drama, don't take it too serious
作者: waya    時間: 2011-6-22 08:37 PM

楼主没看清了,杨国驹系游绳到对面楼后先拍药噶
作者: leele203    時間: 2011-6-22 08:57 PM

关注中公仔箱論壇) F1 h0 k/ c# a# F1 S

作者: devilvincent    時間: 2011-6-22 09:24 PM

他是游完绳先,之后才吃药的~~
作者: Illusky    時間: 2011-6-22 11:23 PM

4樓 和 6樓 有些混淆了﹗﹗﹗
  ~! b+ ]2 {* d- v5 K& E) {tvb now,tvbnow,bttvb
0 n$ O  y7 x( z; o# _- `tvb now,tvbnow,bttvbPK:[呢件事到底係點﹖]
. S( o6 \: c; Y" ?: H- m9 n4 Mtvb now,tvbnow,bttvb楊國駒:公仔箱論壇4 x  T  t6 r5 f$ c+ R+ m
[果晚 我游繩入屋,tvb now,tvbnow,bttvb" v) c" c; J( _# E. Q- Q  p7 Z
見度啊麗本日記同埋果張相,5.39.217.765 s5 H/ k8 T. t
我知道 佢同左第二個男人一齊,5.39.217.76+ B0 D& V+ [4 a  @. ^8 I
我見度有支紅酒,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! @& Q7 {1 X, N( ]
同埋啊麗果d抗抑鬱藥,
- b- l% |/ Z( C5.39.217.76於是 我就[[[[[[[[[[[飲酒拍藥]]]]]]]]]]]]。]; C6 O8 C* q" f. p: k6 y
PK:[之後呢﹖]5.39.217.76+ C2 X3 M# t* W& f7 y
楊國駒:公仔箱論壇3 y6 U' [/ s9 @2 \( B
[之後啊麗返左離,公仔箱論壇: P# S/ L8 f  e3 i/ h0 x$ Z7 c) \/ K
我話我想同姖復合,7 d  `" m. z" f2 d% P9 F2 }- I5 }
............
4 i+ K/ O& Z, p4 G, ^/ k6 x公仔箱論壇我唔知姖點解突然之間會死,* {' h! N6 s0 [  U
但係我好驚,
; H( z  [* s6 b1 f: F比人地見度以為我殺左姖,( r2 U1 [& P, h" o
所以我咪[[[[[[[[游繩走]]]]]]]]羅。]
% M1 g* l3 ]9 O
& [8 T' |' c+ D0 N" s1 l4 @: m2 \5.39.217.76所以  他先游绳 后吃药   是事實,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  d  |7 ]' U6 X" a: V8 m
先吃药 后游绳 就是在庭上所說的[[[[[[謊話]]]]]]。
作者: hpm    時間: 2011-6-23 12:20 AM

怒火街頭劇漏洞,真係很多、很多。
作者: justforbt    時間: 2011-6-23 12:27 AM

ok ok la..just treat as a normal drama
作者: heinous    時間: 2011-6-23 12:28 AM

TVB的编辑系甘的级数啦~~5.39.217.766 m, Z" z7 P* [1 a6 n/ _
唔合理好正常
作者: Borisng    時間: 2011-6-23 01:01 AM

沒錯,楊國駒是爬回對面後才吃药的
作者: majorjack    時間: 2011-6-23 01:17 AM

楼主无睇到剧中系话杨系游绳翻翻天台先啪药咩,而且一啪完就有反应碰到张茶几添(呢度就觉得几假下,唔知咩药犀利到三五秒就起效)
作者: randy567    時間: 2011-6-23 03:35 AM

体戏呢家野认真你就输了。
作者: wingon521    時間: 2011-6-23 04:00 AM

聼故唔好駁故!公仔箱論壇% z" T2 v: E! Y1 c
你緊係睇得無記啲劇集太少啦!
作者: vianamber    時間: 2011-6-23 09:15 AM

看的都好仔细啊
作者: hongkongbt    時間: 2011-6-23 03:42 PM

其實最大漏洞係個 黑市醫生 只可以証明 楊國駒 有食藥 但唔可以講到佢幾時食! 咁即係話, 楊國駒 絕對有可能殺左人先至食藥, 再到黑市醫生求診 .....所以黑市醫生 跟本冇可能為時間證人....: X9 |* d; e) v( a: t) b

0 _# `& u. [& p+ @5.39.217.76而頭腦清醒既人一定會問, 點解唔去醫院而去黑市醫生度求診呢? 楊國駒 隨時可以話佢誤服藥物丫.....5.39.217.765 _* x- Q: }" G7 k6 g
PK 真係咁有信心個黑市醫生 會出唻做證人?
# g  G2 q7 L/ H3 n7 c: c3 U% F5.39.217.76另外, 警察完全無check 過楊國駒 既電話記錄? 楊國駒 殺人後打電話俾PK, 有心人一查就知道發生咩事啦!
3 ~+ }8 ~# H7 Xtvb now,tvbnow,bttvb% t7 s5 \8 @8 ^& ?  P4 a* ^
如果D編劇真係有用腦唸過, 就唔會有咁大漏洞 !!!
作者: Illusky    時間: 2011-6-24 12:15 AM

我就不覺得有漏洞,5.39.217.76" O0 K5 R% e8 T* A( d

; D- h6 Q4 t5 W; ^6 @1 j7 I' }5.39.217.76第一:
% }. z3 L" _( l& K# m2 n游繩只不過是 強度稍高的肌肉運動,
9 [) q2 d. `. U2 W5.39.217.76應該難不到 一個服左藥,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& V6 K; \2 p. Q+ y% O
連行路都站不穩的人,
, i1 h  v9 c$ ]8 r! L+ M' l( Y( l: Y% U
9 X5 S& ?" q9 o5 c+ O+ [- v5.39.217.76第二:
2 J0 b7 u( \" m$ nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。PK 與 楊國駒 的電話記錄 冇問題,
0 z' m% a5 D( \. {8 Z/ NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。PK 很明顯是知道 警察有可能 check 通話記錄,公仔箱論壇7 t7 M( l0 E/ @, m) s
所以 通話時 的用詞是 非常小心的,5.39.217.760 c, f) `$ B  o- C# {; p
沒遺意的請重看一次。
作者: edwinhiht    時間: 2011-6-24 12:18 AM

差不多啦, 不用太認真..你諗下謀殺案幾時會今日捉人明日上court, 3,2日審埋架
作者: hongkongbt    時間: 2011-6-24 10:15 AM

我就不覺得有漏洞,( y' I9 B# Q7 e% J. C
公仔箱論壇2 z2 ^. i- \2 z" F
第一:6 z* t% A( P! G- s1 F
游繩只不過是 強度稍高的肌肉運動,
; M; z% u, h, @% q) f5.39.217.76應該難不到 一個服左藥,公仔箱論壇, ^0 ^4 [% `! V" W( M/ A
連行路都站不穩的人,tvb now,tvbnow,bttvb# F. v4 e- Q( s  f" u# X

7 P3 c9 S* Y# Gtvb now,tvbnow,bttvb第二:
3 J% s6 L4 K$ _" Y公仔箱論壇PK 與 楊國駒 的電話記錄 冇問題,5.39.217.76! @+ K" [/ F5 \* H/ o6 a8 F
PK 很明顯是知道 警察有可能 check 通話記錄,公仔箱論壇1 T9 @0 g' L. {7 B! ?+ k8 A9 N
所以 通話 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 `4 A# }6 }  X: J9 b
Illusky 發表於 2011-6-24 12:15 AM
: C% i% i% `4 j0 ^
2 s( f& a6 P: i( h- Ytvb now,tvbnow,bttvb游繩 的確是肌肉運動, 但要用不少輔助工具, 要用繩結、安全帶、安全扣等, 如果真係一個服左藥連行路都不穩的人 游繩, 佢有大機會跌死....$ [0 S  ?& e4 O+ H/ Y4 v
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# q- ^* X/ H/ W
警察有可能 check 通話記錄 - 是的, 但唔需要(亦唔可以)check 到中間的對話內容。其實通話記錄已經可以證明 楊國駒 並非被藥物影響, 而係主動打俾PK (咁多人唔打, 係打俾PK?).....另外, 如果楊國駒真係如佢自已所講, 佢係無意識情況下殺左人, 之後打俾PK, 作為一個大律師, PK 係應該即時叫 楊國駒 報警然後去醫院洗胃, 而唔係叫楊國駒游繩離開然後再揾 黑市醫生洗胃.....咁樣亦可以間接證明 PK 操手有問題(而打殘PK).....
4 j; m5 N3 v7 m* u" s* Z, r& h$ r0 HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
- _! G" Z6 \  t( qtvb now,tvbnow,bttvb楊國駒明知自已o係無意識情況下殺左人, 點解唔報警? 仲要去黑市醫生洗胃? 就算打俾PK時唔清醒、游繩時唔清醒, 咁佢仲可以塭到個黑市醫生時已經算清醒啦? 難道香港既黑市醫生 真係多至梗有一間o係左近? 如果佢冇殺人, 怕咩報警? 怕咩去醫院洗胃? 屍體被警方發現後為何唔自動投案?
作者: cutecute.    時間: 2011-6-24 08:21 PM

轻松点,现代人...
作者: starry_sky401    時間: 2011-6-25 10:53 PM

無綫的戲經不起推敲。
作者: whitedogdog1668    時間: 2011-6-25 11:33 PM

TVB 's story ma!
作者: charisse85    時間: 2011-6-27 04:31 PM

我也看到一点漏洞。。。。
7 q. j5 ?% q: i+ N1 g% ^9 ^5.39.217.76在第14集 尾 tvb now,tvbnow,bttvb; d  u$ R; `* h, ?1 J5 J: i
明明阿丽果仔带电话说道“米布叔叔,救命啊,妈妈就快死了”5.39.217.764 d( s3 q$ d. ^4 R" |8 s' t
点解后来变佐‘保叔’??
作者: DAYDAY08    時間: 2011-6-27 06:16 PM

作者: 脑功囝    時間: 2011-7-3 07:59 AM

我睇嗰时都冇谂到添!!!楼主好劲哇!!!
作者: wsndjlc    時間: 2011-7-27 12:23 PM

楊國駒是爬回對面後才吃药的,不过大家都看的很仔细,连漏洞都找出来了,牛

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0