標題: 會唔會似溏心風暴月餅個套? [打印本頁]

作者: pchaikiwi666    時間: 2011-6-14 05:09 AM     標題: 會唔會似溏心風暴月餅個套?

睇個劇集首歌d片段會唔會似溏心講月餅個套,我希望似吖,因為之前個套不錯吖!
作者: wham2009    時間: 2011-6-14 06:28 AM

唔似, it involves 2 different family
作者: vikywu    時間: 2011-6-14 07:20 AM

郭晉安又來了 比起與敵同行 5知有無新突破呢
作者: tfybb    時間: 2011-6-14 09:24 AM

always same ideas...
作者: lukji460    時間: 2011-6-14 11:10 AM

support郭晉安 ar, 希望會有新突破la
作者: wosjason    時間: 2011-6-14 12:21 PM

吾会是又快到中秋就出月饼系列瓜。。
作者: chengren0757    時間: 2011-6-14 12:33 PM

应该唔会挂~~~
作者: forrestye    時間: 2011-6-14 01:34 PM

無記爆曬廠啦!! D大製作都係一個款架啦
作者: huhut6432gj    時間: 2011-6-14 08:00 PM

我就話有少少似 創世紀
' f" ?) p; X& b# B, P公仔箱論壇兩套都有 郭晉安同埋陳錦鴻,雖然相隔咁耐,d拍劇手法係有分別
. t- L% a6 g" q; `: p: w不過都有野相似公仔箱論壇% Y- h" l2 s2 O! ^5 ?, H; n
例如金句TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 O$ }5 i: i8 B5 K$ E
許文彪:我唔係無試過,我試過安份守己,日搏夜搏,賺得果一萬幾千,我試過,但出面果班人,出面果班人呀,佢地識建築識起樓咩?佢地只係拎少少錢出黎,拎少少時間,炒起個樓市就不停係度賺大錢,咁叫公平咩!你出去問下人,是但問一個人,問下佢地想要D乜野!佢地答案好簡單,只係想要一間好普通好普通嘅樓!點解佢地要用成世人嘅時間去供一層樓呀?因為D有錢佬係度玩野呀!越有錢就越有得玩呀!呢個世界公平咩?呢個世界公平咩!(第48集)tvb now,tvbnow,bttvb# e1 D5 D+ h0 ^( J

! ], K( t" Q) m! Y- F3 [萬家豐:道理企喺我哋哩邊...
作者: 1986127alex    時間: 2011-6-14 11:29 PM

吾会是又快到中秋就出月饼系列瓜。。
作者: 綠茶蛋糕    時間: 2011-6-14 11:32 PM

又黎 ... 好悶啫 ...
6 Y5 v2 _" s9 X3 TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。好彩返工無時間睇 ..
作者: 蝦你波凸    時間: 2011-6-14 11:49 PM

作者: manbill    時間: 2011-6-15 01:21 AM

tbb希望不是換湯不換藥
作者: 銳星    時間: 2011-6-15 04:07 AM

我估計都係
作者: king100    時間: 2011-6-15 05:32 AM

It is so boring , I think it is the same kind of story from the past , fight fight and scold scold
作者: tink711    時間: 2011-6-15 09:45 AM

同D包魚月餅無分別LOR.......... 唉
作者: kage_zone    時間: 2011-6-15 01:19 PM

之前睇到預告第一個反應就係"溏心風暴???", 又係講一家人爭野...希望會有新劇情啦
作者: 木頭豬    時間: 2011-6-15 04:57 PM

溏心風暴好睇D
作者: 心缘    時間: 2011-6-15 05:05 PM

其实剧情来来去去都差5多嘎啦,见怪不怪
作者: YPo    時間: 2011-6-15 08:52 PM

绝对系啦...好怀念司琪姐添~
作者: 子狐丸    時間: 2011-6-16 12:19 AM

我也覺是許文彪...由地產去麵店
8 p# J5 F5 a9 b* s1 B0 Q5 K" g6 jtvb now,tvbnow,bttvb陳錦鴻最後是奸角吧
9 p) z3 p2 t8 F, g; f9 P8 f4 @( E# V& qtvb now,tvbnow,bttvb郭晉安變忠...不就是羅嘉良的角色?tvb now,tvbnow,bttvb! n# d! O, g+ e% n
於是創世紀+1
作者: cyclops0905    時間: 2011-6-17 02:51 AM

希望會有新突破
作者: buzz21    時間: 2011-6-17 05:17 PM

劇情好似無乜突破.....
作者: laman319    時間: 2011-6-17 11:07 PM

根本都係果D野.
作者: edwinhiht    時間: 2011-6-18 12:01 AM

劇本無突破,演員點突破
作者: Thundern    時間: 2011-6-18 12:31 AM

月餅換麵餅.....其實都差唔多,消磨時間都唔錯
作者: a25582991    時間: 2011-6-21 10:28 PM

溏心好看,团圆個劇集一字曰   差,  無得比。
作者: karlchik    時間: 2011-6-21 11:41 PM

咪就係一樣@@= =
作者: skybirds    時間: 2011-6-22 09:15 AM

似似地 la
作者: jasondam    時間: 2011-6-22 05:18 PM

我覺得還可以啦.. 不過不失..
作者: clotxmadsaki    時間: 2011-6-22 09:39 PM

就算不像月餅那套,也不覺得這套會有什麼新意啦!
作者: apple321321    時間: 2011-6-25 03:45 AM

睇落去就知,不過都ok既套劇!
作者: an_orange    時間: 2011-6-25 05:20 AM

ahahhahahahahha
作者: money_h    時間: 2011-6-25 08:57 PM

呢层要睇电视先知啦,嘻嘻
作者: cmcm    時間: 2011-6-26 12:05 PM

好似系喔
作者: classking    時間: 2011-6-28 09:01 AM

我估計都係
作者: iamyounis    時間: 2011-6-28 10:29 AM

同類形既劇太多似終都會睇到悶既-_-
作者: sunwaylagoon    時間: 2011-6-28 11:05 AM

有冇新意架??
作者: tmac223    時間: 2011-6-28 08:36 PM

幾好睇
作者: Alibaba1973    時間: 2011-6-28 08:39 PM

all making blur la~ haiz
作者: sanjuro    時間: 2011-6-28 10:17 PM

怀疑基本都系一个套路,静系将人物关系改变一下而已
作者: hugon789    時間: 2011-6-29 11:35 PM

[quote][/quote]ths for sharing
作者: 顷水    時間: 2011-7-4 11:31 PM

那些都是一个家庭不合 这个是两个家庭
作者: wetwet888    時間: 2011-7-6 02:56 AM

作者: 寻找自由    時間: 2011-7-8 11:13 AM

idea is same
% j! N4 R. x3 ~8 N& p5.39.217.76but story is different...
作者: wailun1125    時間: 2011-7-8 12:27 PM

idea is sameTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ l1 k1 `. D! h: z
but story is different... ttooo
作者: lok26    時間: 2011-7-8 01:53 PM

ccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc
作者: ttt_boy1    時間: 2011-7-8 04:20 PM

我鐘意糖心的滇演員多D, 除了那個法拉
作者: mgyer    時間: 2011-7-9 03:09 PM

人物同埋剧情嘅发展都同,家好月圆都唔同架,点似喎!!!!!
作者: mgyer    時間: 2011-7-9 03:12 PM

月餅換麵餅.....其實都差唔多,消磨時間都唔錯TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 @6 _" ]- S( i; {- V& q
Thundern 發表於 2011-6-18 12:31 AM
6 [+ O3 L3 l6 ^, t7 m( O" G5 K
打错特错,你哋要好好地睇落去,根本剧情就唔似果个家好月圆~~~!!!
作者: mgyer    時間: 2011-7-9 03:17 PM

怀疑基本都系一个套路,静系将人物关系改变一下而已' Z9 J. r( h" l- c+ F4 r
sanjuro 發表於 2011-6-28 10:17 PM
5 J& o) [. g, R& ~% h! M7 N
请问你睇唔睇的明剧情啊,点会系一个套路咧,睇到而家仲话似,对你无语~~!!!
作者: bakapprince    時間: 2011-7-9 11:32 PM

套套都系咁
作者: fungwindy2005    時間: 2011-7-11 12:15 PM

有時我覺得郭晉安做邪角不太自然
作者: hcwr9    時間: 2011-7-13 10:24 AM

好像有點不同糖心
作者: kenez    時間: 2011-7-14 11:31 AM

little bit same~

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0