標題: 製作單位也該加強非英語的外語 [打印本頁]

作者: chatina    時間: 2011-5-24 06:47 AM     標題: 製作單位也該加強非英語的外語

Blanco西班牙語發音係廣東話"冷個" ,唔係"靚鈳"3 C$ e$ W( S4 ], C. b" b2 S, }
Blanco先生係墨西哥人要稱呼Siñor Blanco唔係Mister Blanco
作者: huit    時間: 2011-5-24 08:33 AM

Blanco西班牙語發音係廣東話"冷個" ,唔係"靚鈳"
! d7 r9 o. c9 L5 V2 ?1 Q5.39.217.76Blanco先生係墨西哥人要稱呼Siñor Blanco唔係Mister Blanco
' Z; x* g: H, E9 ~0 uchatina 發表於 2011-5-24 06:47 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ [& e6 r$ C# S/ t2 c/ C. t

7 U9 J9 Q9 W- e& u/ w7 {; ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。哈哈哈,算罷啦,啲師奶聽唔明就得㗎啦tvb now,tvbnow,bttvb( B! G" n" O3 Q/ ]1 H

! f! H# h. q& E2 j. KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。好似嗰個加拿大返嚟嘅學生(蔣X) 講嗰句所謂英文,好在鍾嘉欣唔在場,如果唔係佢實毛管棟起哂雞皮+ o# B: o  U2 `. W9 U) ^

6 M: T7 G9 E/ aAlthough it won't surprise me if that's the standard of some of the Canadian Hongkies can only muster, seeing as they can easily spend a whole week without speaking a word of English there
作者: xkkx    時間: 2011-5-27 10:43 PM

its a tvb drama, not etv...!
作者: tse15    時間: 2011-5-27 11:35 PM

香港人嘅英文好多都帶廣東話嘅口音,唔出奇吖,我覺得好好聽,比如話:Fans讀Fan屎...

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0