標題: [問題] 生癣!! [打印本頁]

作者: tantan23    時間: 2011-5-18 05:23 PM     標題: 生癣!!

我個腳生癣啊!! 有咩方法醫啊?!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* E0 s" A% y8 B* _7 y; _
除咗睇醫生之外*
作者: emimaycry    時間: 2011-5-18 05:29 PM

買個鱔煲水浸下個手~
  ]/ [2 u* n. G' u我太婆教落,但我未生過癬所以未試過
作者: tantan23    時間: 2011-5-18 05:36 PM

等我而家落街買個鱔煲水浸吓個手先!!
  W4 D7 `+ U4 N# otvb now,tvbnow,bttvb不過我係個腳生癬喎.. 浸手可以浸返好個腳架咩?!
2 z3 D: ?8 \5 y4 T3 s3 p7 g& [公仔箱論壇煲熟咗個鱔食唔食得架? 食得唔好嘥吖嘛!
作者: emimaycry    時間: 2011-5-18 05:47 PM

係應該浸個腳先岩唔好意思~tvb now,tvbnow,bttvb" r# e1 Z2 V; E1 a' X) C
你煲到個鱔岩岩熟就得咖喇.. 唔洗煲老火湯咁煲..公仔箱論壇, v& K- s  u& l, @6 }; |& i
記住加片薑唔係會好聲!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ W' \' ]! Z4 [3 P& H( G
撈番起佢加番d豉汁應該都食得下~
作者: tantan23    時間: 2011-5-19 01:20 PM

浸完之後仲大獲.. 個腳係咁甩皮.. 仲要痛.. 你太婆係咪老點你架..
作者: emimaycry    時間: 2011-5-20 02:48 PM

唔好意思....
( M& m/ L5 V* }' w我都同你講左我自己都未曾試過呢個家傳秘方...
9 z0 g. _/ [' \$ O5.39.217.76你都係盡快求診吧啦~
作者: chankapo119    時間: 2011-5-20 10:17 PM

see doctor laaaa
; I, O2 E- t9 l$ Z- e# P9 |* P- z唔好信d 唔科學ge野
作者: xiaopigu    時間: 2011-5-23 11:42 PM

我的手癣脚癣病有几十年历史,几乎体验了各种癣药,结果都是白搭。5.39.217.76& ~$ z$ D: n" n. E' e7 D3 @
1986年我得到一个偏方竟然治好了,5年来再没有复发。其方很简单:
" j* F3 [' |' d& {; W: rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。买一把韭菜,洗净切细,放入盆中捣碎成糊状,然后倒入开水冲泡(量够浸泡手脚即可),tvb now,tvbnow,bttvb6 c. A$ v/ ]' m" u% u
待水温降至温热,将手、脚放入浸泡,搓洗患处,约30分钟,没有什么痛苦。公仔箱論壇, x1 q8 U, T0 _' j, t! g" ~
我只泡了两次,患处渐渐不痒了,过了些日子,患处脱皮长出了光洁的皮肤。- A# A' [3 W9 N7 H* H

9 f% r$ ?1 q# P. ?9 e公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb% `" o; X/ w5 @; Y2 _% U
以上是偏方,我试了.不只是浸泡,还用韭菜来大力搓.试了三-四次就好了

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0