標題: 第一集黃飛鴻霍元甲時空撈亂咗? [打印本頁]

作者: chatina    時間: 2011-3-27 03:27 PM     標題: 第一集黃飛鴻霍元甲時空撈亂咗?

黃飛鴻係1847年出世,霍元甲係1968年出世% L! J- Q% J) }
公仔箱論壇5 \3 e+ l8 {: K; W5 T
霍元甲嘅後輩霍冠威點會老過黃飛鴻?
作者: wimalleong    時間: 2011-3-27 03:42 PM

霍元甲係1968年出世????
7 l' e# U! S+ d; ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。ARE YOU OK???
作者: tontsang2010    時間: 2011-3-27 03:56 PM

霍元甲(1868年1月18日-1910年9月14日、得年42歲),字俊卿,早籍河北省東光縣,遷移直隸省靜海縣(今屬天津市),出身於棗園裡的一戶貧窮人家,排行第四,幼年體弱,在27歲以前基本上生活在故鄉,時常挑柴到天津去賣。28歲後到天津當上碼頭裝卸工,後來在農勁蓀開設的懷慶藥棧當幫工,升任掌柜。父親霍恩第務農為業,生有四名子女:霍元卿、霍元甲、霍元棟。tvb now,tvbnow,bttvb5 X! U1 M  Y  s% ^8 f5 a7 {& t
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 o) J0 e. B0 p, h% c
那只是相差21年而已
作者: cherry24    時間: 2011-3-28 03:06 AM

THANKS
作者: 傲天訣    時間: 2011-3-28 03:11 AM

盎呀
作者: CJWei    時間: 2011-3-28 01:03 PM

霍元甲大過黃飛鴻21年,樓主你數學不好是嗎?
作者: Leonfw09    時間: 2011-3-28 02:05 PM

黃飛鴻大過霍元甲21年,好嗎?
作者: noel1130    時間: 2011-3-31 12:55 AM

霍元甲係1968年出世????
0 C4 F7 \  g5 W1 JARE YOU OK???tvb now,tvbnow,bttvb1 F4 ]' d6 i2 h
wimalleong 發表於 2011-3-27 03:42 PM
1 H8 L% ?' e6 F8 ~# o- N7 Z

0 y& g: i  Y4 h# h8 c) K/ C5.39.217.76笑左出來。佢可能以為係李連杰做既霍元甲? (講笑唔好介意 )
作者: moneyhunter    時間: 2011-4-4 05:49 PM

6# CJWei 公仔箱論壇/ e4 e1 J7 o' f" `* t

1 I( _7 L6 \. N' f' w; o8 ^呢位都好似搞錯, 係黃飛鴻(1847) 大過霍元甲 (1868) 21年至真. 係咪?
作者: xjjyyn    時間: 2011-4-4 11:05 PM

霍元甲係1968年出世 现在才四十多岁?楼主的历史怎么学的?
作者: wanell    時間: 2011-4-5 03:53 AM

黃飛鴻係1847年出世,霍元甲係1968年出世
! o, u+ A4 _- ], j5.39.217.76: b5 V& ^. @3 c8 z. H( r: d; N
霍元甲嘅後輩霍冠威點會老過黃飛鴻?
/ x( j2 U. i  R& n& l; M. z公仔箱論壇chatina 發表於 2011-3-27 03:27 PM
. ~* |2 t7 N' T! e, Utvb now,tvbnow,bttvb
1 m6 ~2 ~9 u% ?  ]2 X7 [7 s
* x) ?) f; D' e4 F0 r! E$ a( f4 hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。轉世叫李連傑?
作者: alanlowbs    時間: 2011-4-5 11:39 PM

有点搞糊涂了~~
作者: superit_P    時間: 2011-4-6 09:41 AM

資料搜集要充足呢,朋友
作者: tvbcampers    時間: 2011-4-6 10:06 AM

LOL...  chatina make a big mistake...
作者: mrfusion    時間: 2011-4-8 07:50 AM

李連傑 is 霍元甲, and also 黃飛鴻, must be twins.
作者: j9906570    時間: 2011-4-14 05:07 PM

大開眼界...
作者: mousehill    時間: 2011-4-15 12:33 AM

hahah唔好甘啦。
作者: winterkiller2    時間: 2011-4-16 11:59 AM

原來霍元甲係收银,唔識打交gar, 咁陳真呢?mud 唔係佢徙弟咩?
作者: siriusxx    時間: 2011-4-21 08:16 PM

笑了。樓主就算沒歴史知識,大都應該看過霍元甲呢套電影吧...

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0