標題: 無線d編劇可唔可以專業少少 [打印本頁]

作者: crazifung    時間: 2011-3-25 02:01 AM     標題: 無線d編劇可唔可以專業少少

我睇到十三集莫桂蘭比嘉應子漢邦食點解會有膠紙????, c" k0 Q: o' c( Y6 V2 L
我查過塑膠係1909年由貝克蘭教授首先合成成功
; ~9 W& z. X/ t( Wtvb now,tvbnow,bttvb所以1920年中國嘅嘉應子係唔應該有膠紙tvb now,tvbnow,bttvb9 B, H( |2 C0 W- l/ Z
編劇可唔可以比d心機 無心機就唔好做喇
作者: datamini    時間: 2011-3-25 02:23 AM

就算疏忽会影响到剧情吗?难道編劇万能的,不能错吗
作者: marooned    時間: 2011-3-25 12:23 PM

嘉應子.....有膠紙......好似唔關編劇事????????公仔箱論壇& }, {0 |* k. c' r
編劇是寫劇本的, 唔通劇本寫明嘉應子要有膠紙?????????
作者: 条野太郎    時間: 2011-3-25 01:30 PM

你甘专业~~你又唔做编剧????诸多意见!!!
作者: wellsjzc    時間: 2011-3-29 04:07 PM

好正常吧~
作者: cat_m0use    時間: 2011-3-29 05:30 PM

我个人认为是道具哥哥的责任。
作者: Oceany    時間: 2011-3-29 05:36 PM

無線d編劇越來越差, 當觀眾係傻瓜.
作者: worldwideweb    時間: 2011-3-29 05:52 PM

楼主,帮我查下1920年中國几时下雨,看看有没有下错雨...1920年中國有没有“振华日报“还有“宝芝林”住址对不对...对了!1920年中國广州市长姓“马“吗?第几任?谢谢
作者: scybpl    時間: 2011-3-29 10:52 PM

不要说tvb的编剧,是tvb迷,就要支持它。我喜欢TVB不管什么片子都要看
6 C8 {! ^- N. b0 f4 F/ w6 E% C6 Xtvb now,tvbnow,bttvb顶tv版
作者: 陵少    時間: 2011-3-30 12:56 AM

算啦., 咁小野,睇過咪算LO,無記咁多漏洞,全部都要數,咁唔洗睇LU
作者: ming80922    時間: 2011-3-30 01:03 AM

對劇情有影響嗎, 雞蛋挑骨頭
作者: pylee888    時間: 2011-3-30 04:33 AM

唔關編劇事,編劇是寫劇本的,有無膠紙睇過咪算,管什么,好正常.
作者: USPS    時間: 2011-3-30 11:53 AM

We're in entertainment and not in Chinese history class....
作者: 贪过瘾    時間: 2011-4-3 03:48 PM

哈哈哈   甘都比你睇到  厉害
作者: jackie_624    時間: 2011-4-6 01:58 PM

好正常a LZ
作者: 花吟双    時間: 2011-4-6 02:03 PM

不可以要求太高咯,不然全部都是黑泽明啦
作者: sandrajames    時間: 2011-4-6 02:14 PM

雖然說是雞蛋挑骨頭, 不過編劇應該要認真, 更加應該仔細執錯
作者: sanling38    時間: 2011-4-6 10:31 PM

问题不大吧,怎能面面不漏
作者: joe002468    時間: 2011-4-7 12:00 AM

tvb係咁上下架啦,有時古代都可以見到樓啦,hahah
作者: 1302938    時間: 2011-4-7 01:03 AM

甘你都讲德= =  犀利啊
作者: 1302938    時間: 2011-4-7 01:04 AM

只能佩服你了~~
作者: brianlala    時間: 2011-4-7 09:47 PM

同意
作者: mrfusion    時間: 2011-4-8 07:44 AM

hardly worth mentioning.
作者: hyhlee    時間: 2011-4-10 03:12 PM

算啦...very common error!  We are in 21st century afterall....
作者: supercrazyman    時間: 2011-4-10 10:08 PM

1# crazifung
, f; d; K2 ^" X7 B6 htvb now,tvbnow,bttvb( C& J9 \  z! u% ^
Please be careful
作者: jeffchan928    時間: 2011-4-11 04:11 AM

no big deal!  come on!
作者: chen632000    時間: 2011-4-13 02:14 PM

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0