標題: [新聞] 銀河玩完!碧咸一月走人 [打印本頁]

作者: HIDE    時間: 2010-11-16 09:05 PM     標題: 銀河玩完!碧咸一月走人

銀河玩完!碧咸一月走人
16/11/2010

碧咸奪美職總冠軍嘅美夢又幻滅,由佢孭飛嘅洛杉磯銀河於昨日美職季後賽西岸決賽,以○比三大敗於FC達拉斯腳下,無緣晉級總決賽。不過咸哥心中團火並冇熄滅,希望喺明年一月轉會市場重開之後,再次以借用身份重返歐洲球壇,爭取入選英格蘭國家隊。

赫特文倒戈救必入波

銀河贏形勢、輸比賽,佢哋全場有十八次射門,比對手多一倍,但入唔到波之餘,更被FC達拉斯嘅大衞費拉拿、佐治約翰及馬雲查維斯各入一球,喺主場淨吞三蛋。繼上季總決賽互射十二碼輸畀皇家鹽湖城之後,再次同總冠軍無緣。

銀河教練阿連拿對球隊表現大感不滿:「我哋今仗黯然失色,傳送經常斷纜,當然FC達拉斯門將赫特文演出實在太出色。」曾効力銀河九年嘅赫特文今仗倒戈如有神助,救出多個必入球,成為FC達拉斯贏波最大功臣。FC達拉斯將於香港時間下周一早上同科羅拉多急流爭奪總冠軍。

此外,早前有報道指碧咸將自己養隻鴨改名為高治,依家佢又將養嘅金魚改名為朗拿度、費高及費迪南,睇嚟咸哥都有鋪改名癮。

借返黎曼聯啦,同埋佢寵物d名好正。

作者: anthony_ckh    時間: 2010-11-16 10:14 PM

I hope he can join EPL again...
作者: ultrabitch    時間: 2010-11-17 03:34 AM

很想看到他出现在英超赛场上,展现他的banana free kick
作者: 小强1886    時間: 2010-11-17 10:39 AM

去AC啦  又话系AC开心
作者: rwbosco    時間: 2010-11-17 01:59 PM

碧咸老喇,而且如今既距,是吾适合再翻离曼联打波,已经无左距既位置。而且曼联是需要有一个好似美斯甘既人。

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://5.39.217.76/) Powered by Discuz! 7.0.0