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材 料
" x6 {3 w6 B ?( U( F: m1 O% L1 mtvb now,tvbnow,bttvb熟 蟹 肉 3 両 、 節 瓜 絲 3 両 、 瑤 柱 1 両 、 上 湯 800 毫 升 、 蛋 白 1 隻 、 生 粉 水 1 湯 匙& g+ ^+ d, S- P/ A
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" u% \, Q# O( P- S/ h! G8 u' ^- K做 法
# u, z& M- W) B' U; y: [tvb now,tvbnow,bttvb1. 瑤 柱 加 水 浸 軟 , 然 後 蒸 5-10 分 鐘 至 熟 , 拆 成 絲 。 tvb now,tvbnow,bttvb" T( s# `" k5 I7 M) b
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2. 煲 滾 上 湯 , 下 節 瓜 絲 及 瑤 柱 絲 , 煲 滾 後 熄 火 , 下 生 粉 水 拌 勻 , 開 火 再 煲 滾 , 下 熟 蟹 肉 拌 勻 , 熄 火 後 下 蛋 白 拂 勻 便 成 。公仔箱論壇* A/ G- B+ z. _' y3 I% Q
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; j& H2 _( n5 ~1 W4 Q) o7 J5.39.217.76貼 士
9 Y1 O: |6 w& \( i: I! f公仔箱論壇節 瓜 絲 切 得 極 幼 細 , 快 速 汆 水 , 煮 羮 時 不 爛 且 有 粉 絲 的 幼 細 感 覺 。
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