返回列表 回復 發帖
見好就收
. C$ p; X* g* R, k6 c5.39.217.76TVB 續集死路一條
/ U; H. `; M- a& u: j7 T) N/ P% k公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
. w/ c1 H. ]8 @& |5 p- \  e; F0 V公仔箱論壇我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高* n0 i! F( F! H3 I% C
mnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
" L6 X; Q& x  @8 m呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
I would rather watch 歡喜哥外傳
1 b  L* e  W9 s8 ~$ V- I. VPedestrian_A 發表於 2014-9-21 03:01 PM
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲!
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.5.39.217.764 u: Z+ Z; l& u) q
mrfusion 發表於 2014-9-22 05:29 PM
tvb now,tvbnow,bttvb1 J3 [# z& b8 b$ G! w# X- c
Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
4 _/ G9 w4 d6 d! nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...
( P$ }- R( f8 Y2 t/ Y' ^) M公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
/ _( r! e" Z9 }* X$ M- l' _6 a0 u
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角...
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
吖蛇而家同tvb系部头约,一年可能就拍一二套剧,会唔会拍同类型好难讲!
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...  s4 r. I) C$ U% f. c! z' A
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
tvb now,tvbnow,bttvb% [8 I; X) Y8 m+ R! S; a
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
' a, K3 l! [% J  ^9 MDon't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.2 A: [7 |' c# y/ |5 x6 G
公仔箱論壇5 ~. i  H$ U3 d( N# K" m
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...
  Q( P; y. e. R5 mtvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
, K$ b! P, N# R$ v5 K) S7 H或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇& ]5 a! m& s; F4 Z$ x$ Q
limited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
tvb now,tvbnow,bttvb- d* K5 a6 `, s8 M! h
係呀,好橋呀。
公仔箱論壇  C7 o- R) F( I% I& z
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
; }" \6 Q" {( ?" K9 L! ^leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:13 PM
6 r. d- W, {9 J% p  n" `' l
. x; |+ K, ]$ w; qtvb now,tvbnow,bttvb其實歡喜哥呢條線可塑性好高.. tvb搞咁多hints比人諗佢應該係UC嘅合理情度遠遠超過唔合理嘅因素.. 如果最後佢唔係UC想信會好多人插.... 所以歡喜哥呢條線反而仲有得連載.

評分次數

• timmaxsing

5.39.217.76- ~2 k- Q/ r2 c0 y! @5 I* F
或者拍電影版加重佢戲份呢.........
% a* M. R. {/ w' T5.39.217.76leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:15 PM
- M1 L3 V3 F* q5.39.217.76  [7 g/ f, a, _8 g. k
許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
2 G# X& E: h+ O, j) g$ g/ X5.39.217.76公仔箱論壇0 s# b( W8 ?) R6 z7 `. l
許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.) Z% m2 j, D) d- B0 H
mrfusion 發表於 2014-9-24 07:41 AM
公仔箱論壇: s% V0 |9 c. R

# c* h: v6 d  L" W; e公仔箱論壇都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
阿佘能夠憑此角再奪視後
阿佘能夠憑此角再奪視後
# }# |; R/ ^, E5 Z5.39.217.76oskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
tvb now,tvbnow,bttvb, j* X. A8 z/ q5 ~% [( W8 W, i, i4 A
我諗唔會喇啩。