返回列表 回復 發帖
- F- h6 ^' L2 |7 l% C6 `. L5.39.217.76
" p% ~: S2 T1 U
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...
5 ?$ ]7 e9 F# ]  s7 ^" B公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
0 d% _, G; N3 o* v# B; STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇. c/ g/ d9 z! k
喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。
1 g$ [( j  P8 M8 `0 D公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb8 r% D7 {7 G! K1 D" l! c. R
網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,
+ j' I5 O' X. }  u! n' {5 ~( C" w因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,tvb now,tvbnow,bttvb/ N" ?4 S  \8 O8 j, m
所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。公仔箱論壇* m* ^+ |$ P4 Z! k
這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
公仔箱論壇1 W- m! M# C2 l: S+ l8 D
公仔箱論壇+ }0 [, {! s, L3 `! W$ [8 s
係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...
; M& j! O8 H- }9 b公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
' Q8 z# F7 F! c% g/ W7 a! K5.39.217.76第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
( K2 q. s5 C( D% X, F9 H/ a
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
# j1 ?) s! f, }公仔箱論壇你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
5.39.217.761 w# f3 B. t& W
# Q1 o# N3 y- c! o, r6 `
今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。
8 w7 I& \; B+ I公仔箱論壇
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊
; P  F8 j, a# b0 ^. R- z+ \, b" \xxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
, |2 u% z& d" b6 \. M, \
哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
( P/ {0 A6 Y" Stvb now,tvbnow,bttvb第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
+ V. y6 Z7 E! x2 }- n2 o3 ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
. k0 Z6 w9 Q( B; b& i* C( L公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
6 k/ l9 ?3 d8 D+ vtvb now,tvbnow,bttvb用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,5.39.217.76  D$ H* R' q, m% `9 M- R% `
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
2 \+ J! {; s4 R5.39.217.76唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; h5 y4 _3 v. Z0 d& |7 l2 @! v8 q$ A8 k
戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,
" |) x+ W# o+ e* X& t公仔箱論壇手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?
( f* I, a0 N8 d0 c5.39.217.76沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大? 5.39.217.762 C3 O4 F$ z- V' Q- r7 V8 K7 O8 `  ^
tvb now,tvbnow,bttvb) Q& F0 W9 n+ y; q0 T3 ~$ W: r
警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?1 O4 b( {; t/ }& _3 F3 a
由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?
; P0 V% m) E& J( U2 J  s; g7 |呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,
6 P; y( j# t' O犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?
9 w. y; T; k( `% {$ ~tvb now,tvbnow,bttvb
; D( d; B6 f% Y! Z明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,公仔箱論壇9 _/ w3 M+ B6 x% D2 G
仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
本帖最後由 金田Sam 於 2014-8-29 10:37 PM 編輯 公仔箱論壇. b; }! H$ B1 H7 ^) m; R, M

1 i8 J+ \! {2 l* Z( _' A1 u% ?佘詩曼公仔箱論壇' q* P  @5 ?8 [  D7 Q* d
出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)' q$ W+ Z/ _  H' ~) g
, ^/ `4 w6 @: I) o! L/ C6 I2 T0 c( _
真係邊度似呀?....公仔箱論壇# z* l2 p4 m1 G! l
原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,5.39.217.76; I" O  Z2 \; q5 v, e+ g
拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。
. z' X2 s- w' C8 Q3 `+ c- K1 N. W公仔箱論壇歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,tvb now,tvbnow,bttvb8 X2 K5 O- o- j: t- S3 [- t8 M# C
是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?1 X0 V6 m. @, V, \, g
多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...
) [0 k6 Y1 ]/ H8 ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  m5 F. C; P/ n
好!
9 V/ G) Z+ V! s& J8 n- h  `5.39.217.76第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: S$ G( k* ?$ }% ]0 d+ f7 X! n
2927296tvb now,tvbnow,bttvb2 A+ K* n. \/ C" _2 r) B/ S/ a
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
7 U: A9 T& l. L" X3 }' Y公仔箱論壇) s2 I. `4 {2 {8 ]8 ]' J
話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。5 \/ e6 y- U% z2 @; _
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 l0 v8 i( ^8 _, S0 \2 v
5 d6 ~, o/ \+ R( Ptvb now,tvbnow,bttvb今日睇 ...
) w( Q( b- L4 q" ztvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
: j6 G* S. I# i4 M& ~tvb now,tvbnow,bttvb, U' ^: a, u+ [) Q
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
2 @! P7 b/ c- _/ q你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
8 u; f. j# ^$ s1 N; q7 G" p* R8 @& P- ~公仔箱論壇2927306TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 w  z/ C  z4 r0 c, C: L
今日睇 ...
! [5 e( ]6 z' E$ h" V  z! ftvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
$ n. R; |! Q, n+ H1 T5.39.217.76唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-8-30 12:28 PM 編輯 5.39.217.76; f3 N# e8 [7 I
公仔箱論壇# z1 K: d9 ^/ e$ ~" g; C8 I& f
" s* p) h9 Q* }  L- X' g" Ltvb now,tvbnow,bttvb
7 S' B3 E8 C# v' V/ ?) j5.39.217.76即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
0 l0 y8 h; I# v+ e2 f2 t( F5.39.217.76大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
tvb now,tvbnow,bttvb% J1 v! J' p2 o) h  _4 }6 K
哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。* ?' d/ \6 r/ h. H
7 `& ~# L( J1 V  n) j用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
3 x; Q5 x# f/ Q$ @9 bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,) n# G+ W( b* S7 \8 d6 g1 E
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
8 h, W/ A; o5 {+ d% }, GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。戲中如果林峯都 ...
( K! Q; E2 g7 [8 W公仔箱論壇金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
" j8 W9 Z: ]2 z1 |, w公仔箱論壇阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing