返回列表 回復 發帖
  o' `4 t& m( w$ C; C" k: \$ z2 J! H) ]3 a+ T+ l. C# D3 P; c
啱嘞!
$ F" J0 S0 K' \& A6 l % a6 U+ n0 s. v
我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?5.39.217.769 U4 f: F/ B- {- M9 w
leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
- h# W8 g4 i  S/ \& H; M# j+ }
+ }0 C' Z1 n5 h0 STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
總之佢做乜角色都好, 千祈唔好唔戴眼鏡, 仲要係有框眼鏡喎, 無框都係好唔順眼. 其實佢就算做盲人都係唔係咁順眼架, 因為佢對眼嘅輪廓可能戴眼鏡太耐搞到好似變咗少少形咁架! 點解要戴有框眼鏡就係因為佢對眼嘅輪廓囉 ...
  i+ T% u: i  O3 x( q大文細佬 發表於 2014-3-28 12:42 AM
完全鑽同大佬的獨特見解
% G  h& L6 W3 c+ r  L6 V* Y- F* Btvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb) [' H4 ?* t5 {3 i2 F4 f
啱嘞!
) T' w* {' ~; E) D  J1 q公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb/ }4 O1 s' E  @6 T$ C
我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?6 l1 G4 j# H/ o6 T9 B
leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。tvb now,tvbnow,bttvb, j  T4 }! Q+ t& c2 [! Q- N, I
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
, |" v1 {8 y9 J) Z
/ k. U# ]: T& _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!% R& G, f1 l+ W' L' c: B) L0 g
大文細佬 發表於 2014-3-28 12:47 AM
公仔箱論壇8 w7 J. h; r" ^) a0 h: F8 c
1 ~8 V+ i3 r' i; ?! o* ~
係喎,愛新覺羅·溥儀,妙。
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。
, d5 O  o( G; b7 Z( ~/ F$ {5.39.217.76又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
  F1 Q4 J0 o2 u& U2 w& {8 Kmnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ w1 {8 @2 M- P  h6 [9 J
公仔箱論壇( E# _& {3 z* `2 g; M
mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
* u! V7 y. D( \4 n9 M- p. Q公仔箱論壇 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 u' u8 o+ D& [# \- W6 m
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
/ J: p3 ~4 E) Y/ m) _% s# a- b公仔箱論壇 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( I6 m2 Z4 P1 M
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝!
. I! D1 s0 @5 R2 B9 ]! k0 ^% W5.39.217.76公仔箱論壇$ q9 a9 L. h  Q. f) G5 O
mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 n# d: l; @6 R4 Z/ x: l
tvb now,tvbnow,bttvb5 A  G" s; k' |& t3 K  _
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
+ }: r( x6 O0 g' f5.39.217.76 tvb now,tvbnow,bttvb1 f$ p) h' D5 X# }
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...公仔箱論壇9 l# g# R- O' K+ K" a; }) P' k
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
7 e0 K* d2 }8 G$ h5 P/ F/ _/ Y
* {. ^# @6 P$ D  {; ^  a
多謝你啲TVB元呀, 但睇短消息唔知邊度reply你講多謝呀, 所以唯有响個帖多謝你呀
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。
* y4 y* Y+ ^. e0 z# c$ s又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
% A5 V* |) @( vtvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
9 O. _) u, ~" ?/ D0 g& Q3 y" z& MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
  y. ~  c2 S$ `; r( z3 L公仔箱論壇唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要睇下喇! 內有玄機 作者想表達一啲野呀!
5 b  a& I" d  d( A7 E5.39.217.76+ Q  S5 |3 n( N4 B* g2 B% G, L
mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。5.39.217.76" w3 u3 W  P4 h) g2 F  _1 W

+ `4 W$ R9 S6 e  Z- @! v1 O. ]tvb now,tvbnow,bttvb仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!tvb now,tvbnow,bttvb9 A, w9 V7 C8 K

, p6 _+ ~3 U  FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...
( S% X" p! q: ]leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 X# b; t8 w' n1 r( D
論壇學嘢,平時真係冇時间
! g3 j" l# `/ ^  O: r* j- hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
* [2 |/ L* F9 ?. S. |tvb now,tvbnow,bttvb唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...5.39.217.76: |! E4 T/ v/ n
大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
大大自稱細佬但大大D獨特見解真係神級大佬 。我都好錘意睇武俠小說同港劇但平日冇物時间,錯失好多精彩節目
; Z' B9 q, f* Y& ~, Ftvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' O* t! U! z* y4 e( T
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...
- L6 J4 R1 a8 v! z  _% g5.39.217.76大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- h) v1 i9 X7 j+ p9 l; l5 N' L

* {5 R8 v8 z  Q5 @香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 `0 ], I  |* U4 {/ C
論壇學嘢,平時真係冇時间
/ S( Z, r$ X7 f7 nmnb1123 發表於 2014-3-29 01:04 AM
( F) ~# X. ^, X8 o5.39.217.76得閒就多啲回帖啦。
, u; c2 ^9 D+ ttvb now,tvbnow,bttvb
4 ]; {& R4 v) u% v& ^- @香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) M8 A7 N/ I4 E2 `* t3 J
leekwoklam 發表於 2014-3-31 05:30 PM
' W, q9 Q3 _' f0 S! C5.39.217.764 m( m4 y, E* G  i
啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"!
tvb now,tvbnow,bttvb6 U: o2 }* F  [. n( s+ v4 ]

1 r/ Z  Q$ t% f4 o! N公仔箱論壇啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"! ...
6 F: E# R! }$ Y公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-4-3 01:16 AM
* p" K% e/ P. q6 h. u

( z( l% ~9 F) |; b2 {) A煎Pan變紅Van,我就覺得幾點題吖,至少有押韻嘛,哈哈.......
3 y& h) n. p9 s% T) u5.39.217.76
: B% h! l2 p% _/ g4 L: `, j( m! C唔!睇吓有無機會吓先,如果有吧嘅話我又寫番幾行先....
我覺得沒有比較型公仔箱論壇; e- s: \9 d/ V1 h" r7 M( S1 h, y
因為角色較活潑
禾覺得戴5戴刀巧好體