返回列表 回復 發帖

羅樂林(莫平) 24小時死 5次 創電視紀錄[短片]

3 y5 s8 ~% d. W9 \7 K5.39.217.76; M1 D9 u/ O  i$ h3 }
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ ]# G$ W) d7 _; G8 d$ b' i
! E& m- X- q% E/ Z: }2 n
貓就話有九條命啫,估唔到羅樂林都有六條命,不過無綫竟然喺短短 24小時內攞走佢五條命,真係冇陰功。
/ H5 m, w8 H; N: M, c. G5.39.217.7663歲嘅羅樂林最近紅過晒無綫所有小生,由朝到晚有《布衣神相》、《洪武三十二》、《女拳》、《誰家灶頭無煙火》,仲有重播嘅《皆大歡喜》同《七號差館》六部劇出街。點知佢喺《洪》劇演嘅朱元璋同《女拳》嘅莫平大前晚( 6號)先後死去之後,有網民發現佢 7號喺《七》劇嘅孫全、《布》劇嘅無相子同《皆》劇嘅金華亦全部死亡,邪到冇人有之餘,相信羅樂林亦都創下電視史上一個紀錄。
% N9 R! N" |2 o7 \& I公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! L( J8 Z& |: c* L& N
網民立碑
/ r2 O: n2 A( i0 p5.39.217.76
! z  ^7 U+ p) V5.39.217.76噚日羅樂林喺電話度話:「我諗住一晚死兩次啫,點知啲網民咁犀利,有幾部劇拍完好耐,個角色我都唔記得。個女睇到好唔開心,話網民同我立碑,但我覺得人哋冇惡意嘅。」馮仁昭問羅樂林會唔會覺得大吉利是?佢笑住話:「我拍戲一向百無禁忌,由邵氏到家 40年,我大大話話死過 100次。 TVB唔係特登,呢啲夾都夾唔到,我冇唔開心,反而覺得幾好笑,呢個紀錄相信都冇人破到。」佢話每次拍要死嘅戲,無綫都有畀利是,又話:「死晒 o架啦,跟住落嚟嘅角色全部都係正能量。」 公仔箱論壇3 T1 |3 ?2 x+ i5 Y

: v- k4 f1 A2 |$ z7 o9 d公仔箱論壇
3 y0 N) I; |9 N$ ~. F6 \! H
1 G# {1 o1 t( d9 oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。【羅樂林連環死亡實錄】
. G+ T* T  H# n4 R5.39.217.76《病死》
  `$ A" @# L* k) _* q9 V$ T  r6/4  20:30《洪武三十二》 電視圖片公仔箱論壇8 L0 u( s$ a6 K# N% E5 k
角色:朱元璋tvb now,tvbnow,bttvb0 H7 t$ l4 {& ], g3 g

0 k3 h' p7 j- m8 y+ K+ P7 E) |5.39.217.76
2 M8 X* q! n- p9 x$ ?《遭打死》TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 j! C8 S/ j5 D! u
6/4  21:30《女拳》 電視圖片
4 f) f* Y0 t  W7 O) W/ Ltvb now,tvbnow,bttvb角色:莫平
  J7 S# m( \3 n, H; O& pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ r% x4 Y6 d7 N. x* V

: ^7 s! Q' y  i5 M) O: J- n+ P! w+ x《失救而死》* W6 u5 Y: o9 d0 E/ @7 q
7/4  00:15《七號差館》 電視圖片
. ^! U% s' s4 i) W7 N. g. rtvb now,tvbnow,bttvb角色:孫全5.39.217.76! Z1 [4 i+ ?8 S# B% g. Y3 B" y( d
% N$ u5 ]3 l4 H5 L
tvb now,tvbnow,bttvb' C( o! E6 h! Z" r2 V
《嘔血死》
- v5 N; g% {# o& d8 j/ [tvb now,tvbnow,bttvb7/4  11:45《布衣神相》 電視圖片* o: q& m) ]" d
角色:無相子
: V& Y) D  j! H( v) j+ k公仔箱論壇
2 s/ X" @$ p4 x! u8 f  h" ?5.39.217.76
( e0 Y% y" f4 C6 n# c《病死》公仔箱論壇4 d0 {( Y: R. ?( W9 }  b
7/4  14:50《皆大歡喜》 電視圖片% b  E' n: F+ i' E  ^0 d' l8 Z
角色:金華
+ x( r5 X$ a4 n' ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
! n1 Y! n, e  ?/ u5.39.217.76
3 g0 x  O8 e# K8 w公仔箱論壇0 B6 ~0 Z8 Q1 h5 D
TBB都搵返佢做專訪公仔箱論壇9 u2 l' \  A, Z
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
佢真係好慘
佢真係好慘
; `% H* \0 `  l  e$ Y5.39.217.76HIDE 發表於 2011-4-9 11:55 AM
you so fast
you so fast
. l- e/ S( h( U* ~/ xtvb now,tvbnow,bttvbAnonymous 發表於 2011-4-9 11:55
你做咩咁鬼祟要用匿名?
你做咩咁鬼祟要用匿名?
  z# E4 F: `- v5 lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。HIDE 發表於 2011-4-9 12:17 PM
5 |1 t1 r# T' s! {5 J! w. t7 o( S7 n5.39.217.76
3 N" a! D$ q, w9 h. kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5.39.217.768 L: v! n4 g# A' @# X: P
本帖隱藏的內容需要積分高於 10000 才可瀏覽
呃  几惨。一日内也太凑巧了。
/ U# G; D; I! ]

' E( x! k1 ^! C) E3 Q! j) k公仔箱論壇
. w7 w6 z. Q. c! l1 S; S  m( Htvb now,tvbnow,bttvb**** 本內容被作者隱藏 ****5.39.217.761 N4 E  V" W* r
Anonymous 發表於 2011-4-9 12:23
連續兩套劇都死已經少見,佢仲要一次過五套,真係好恐怖,夾都無咁橋
連續兩套劇都死已經少見,佢仲要一次過五套,真係好恐怖,夾都無咁橋 & @' b. j& c, e
HIDE 發表於 2011-4-9 12:28 PM
估唔到女拳未捧紅劉璇tvb now,tvbnow,bttvb3 K- V( w: e) p% i
先捧紅平叔
估唔到女拳未捧紅劉璇; D# ?5 l, B, b% Q! c, }4 B
先捧紅平叔
# d) S% D, r( a& y& C9 D4 bAnonymous 發表於 2011-4-9 12:35
我諗平叔都無諗住會咁樣紅
佢係香港個第一代演'楊過"嘅演員.
/ j. g- _( ~4 T4 G; xtvb now,tvbnow,bttvbI like him.
本內容被作者隱藏

評分次數

• devil2007

thank you~~~~~~~~
many thanks !!!!!!!!!!
zzzzzzzzzzzz

評分次數

• ~嘉~